Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
otso έγραψε:
ΑΥτος ο g που ειναι ακομα να τελειωσει το αρμεγμα;

Απολαμβάνει οδήγηση μέσα σε VW Fox. :s_shout
Εκεί να δεις σε πόσα nanosec γίνεσαι άθεος. :s_whiteflag

Και επειδη έχουν πλέον γίνει ΈΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ μετά από 200 χλμ με το γαμηδι :

ΗταΦι - - - - >ΗτταΦι.

Με 2 λέξεις, ΛΗΞΙΣ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:
otso έγραψε:
ΑΥτος ο g που ειναι ακομα να τελειωσει το αρμεγμα;

Απολαμβάνει οδήγηση μέσα σε VW Fox. :s_shout
Εκεί να δεις σε πόσα nanosec γίνεσαι άθεος. :s_whiteflag

Και επειδη έχουν πλέον γίνει ΈΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ μετά από 200 χλμ με το γαμηδι :

ΗταΦι - - - - >ΗτταΦι.

Με 2 λέξεις, ΛΗΞΙΣ.

:( :help:
E, αφού το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε. :s_blush
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κατόπιν θα δέχομαι τα υπόλοιπα. Αυτό λέω και προφανώς μένει να το δούμε, γιατί όλα αυτά είναι στην θεωρία αυτή την στιγμή που μιλάμε.
Τέλος, η δική μου προϊστορία έχει δείξει πως όλοι οι συμβιβασμοί μετράνε ένθεν κακείθεν. Όπως και οι απολυτότητες.
:s_dance

Ναι, κοίτα, δεν είναι όλα τα πράγματα συμβιβασμοί επιπέδου σήμερα θα φάμε μακαρόνια αύριο μπριτζόλα. Σήμερα θα πάμε για μπύρα άυριο για ποτό. Φέτος διακοπές εκεί, του χρόνου αλλού.

Υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις τώρα αυτό μετά το άλλο.
Όπως υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται να κάνεις κανένα συμβιβασμό, ποτέ και για κανέναν.

Και σίγουρα οι συμψηφισμοί δεν πάνε "σου χάρισα ένα γλυφυτζούρι, χάρισέ μου το σπίτι σου".

Δηλαδή.
Το πόσο διατεθειμένος θα είναι ένας γονιός -και μάλιστα μια μάνα- να κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω της (δεν εννοώ μόνο τα θρησκευτικά) για την ανατροφή του παιδιού της... καλό κουράγιο.
Φυσικά ούτε εσύ θα είσαι διατεθειμένος να το κάνεις.

Επίσης, το ότι έκανες θρησκευτικό γάμο ή και βάφτιση είναι κάτι μηδαμινής σημασίας σε σχέση με το αν θα θέλει να μιλήσει στο παιδί της για τα πιστεύω της. Δεν είναι ένα σου και ένα μου μεταξύ τους.

Για να λέμε και του otso το δίκιο, όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μιλησεις για αθεΐα στο παιδί σου, άλλο τόσο έχει και ο άλλος να μιλήσει για το θεό του. Και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να μην το κάνει. Προσωπικά αν ήμουν πιστός δεν θα ανεχόμουν από κανέναν να μου απαγορεύσει να μιλήσω γι' αυτά που πιστεύω στο παιδί μου. Αν δεν γούσταρες θρησκευτικό γάμο, να μην τον έκανες.

Είναι παντελώς παράλογο [και άδικο] να περιμένεις ότι κάποιος δεν θα μεταφερει τα πιστέυω του στο παιδί του. Και δεν πρόκειται να το κάνει φυσικά. Εσύ θα μιλάς για τα δικά σου, αυτός για τα δικά του.

[Εντάξει, κατηχητικά και κουράσεις, είναι άλλο]

ΥΓ Αν δεν θέλατε να [προσπαθήσει να] μεταφέρει η μάνα του παιδιού σας τα θρησκευτικά της πιστεύω στο παιδί σας, να μην κάνατε παιδί με θρησκευάμενη. Το να ζητάς από ένα γονιό να μην μεταφέρει κάποιο από τα βασικά στοιχεία της κοσμοθεωρίας του στο παιδί του, είναι απλά απαράδεκτο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Adriver έγραψε:
Γενικά, γνώμη μου είναι ότι ο άθεος στην Ελλάδα ήταν πρωτοπορία 80 χρόνια πριν, σήμερα έχει γίνει τόσο trendy που αν σέβεσαι τον ευατό σου είναι ντροπή να το λες ανοικτά.

:dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κατόπιν θα δέχομαι τα υπόλοιπα. Αυτό λέω και προφανώς μένει να το δούμε, γιατί όλα αυτά είναι στην θεωρία αυτή την στιγμή που μιλάμε.
Τέλος, η δική μου προϊστορία έχει δείξει πως όλοι οι συμβιβασμοί μετράνε ένθεν κακείθεν. Όπως και οι απολυτότητες.
:s_dance

Ναι, κοίτα, δεν είναι όλα τα πράγματα συμβιβασμοί επιπέδου σήμερα θα φάμε μακαρόνια αύριο μπριτζόλα. Σήμερα θα πάμε για μπύρα άυριο για ποτό. Φέτος διακοπές εκεί, του χρόνου αλλού.

Υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις τώρα αυτό μετά το άλλο.
Όπως υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται να κάνεις κανένα συμβιβασμό, ποτέ και για κανέναν.

Και σίγουρα οι συμψηφισμοί δεν πάνε "σου χάρισα ένα γλυφυτζούρι, χάρισέ μου το σπίτι σου".

Δηλαδή.
Το πόσο διατεθειμένος θα είναι ένας γονιός -και μάλιστα μια μάνα- να κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω της (δεν εννοώ μόνο τα θρησκευτικά) για την ανατροφή του παιδιού της... καλό κουράγιο.
Φυσικά ούτε εσύ θα είσαι διατεθειμένος να το κάνεις.

Επίσης, το ότι έκανες θρησκευτικό γάμο ή και βάφτιση είναι κάτι μηδαμινής σημασίας σε σχέση με το αν θα θέλει να μιλήσει στο παιδί της για τα πιστεύω της. Δεν είναι ένα σου και ένα μου μεταξύ τους.

Για να λέμε και του otso το δίκιο, όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μιλησεις για αθεΐα στο παιδί σου, άλλο τόσο έχει και ο άλλος να μιλήσει για το θεό του. Και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να μην το κάνει. Προσωπικά αν ήμουν πιστός δεν θα ανεχόμουν από κανέναν να μου απαγορεύσει να μιλήσω γι' αυτά που πιστεύω στο παιδί μου. Αν δεν γούσταρες θρησκευτικό γάμο, να μην τον έκανες.

Είναι παντελώς παράλογο [και άδικο] να περιμένεις ότι κάποιος δεν θα μεταφερει τα πιστέυω του στο παιδί του. Και δεν πρόκειται να το κάνει φυσικά. Εσύ θα μιλάς για τα δικά σου, αυτός για τα δικά του.

[Εντάξει, κατηχητικά και κουράσεις, είναι άλλο]

ΥΓ Αν δεν θέλατε να [προσπαθήσει να] μεταφέρει η μάνα του παιδιού σας τα θρησκευτικά της πιστεύω στο παιδί σας, να μην κάνατε παιδί με θρησκευάμενη. Το να ζητάς από ένα γονιό να μην μεταφέρει κάποιο από τα βασικά στοιχεία της κοσμοθεωρίας του στο παιδί του, είναι απλά απαράδεκτο.

Μάλλον λάθος κατάλαβες, αλλά ΟΚ, ας το εξηγήσω.
Τα πιστεύω θα τα μεταφέρει ο καθένας ανεξάρτητα και το παιδί ας διαλέξει. Αλλά ήπια. Προφανώς μιλώ για την υπερέκθεση σε εκκλησίες και κατηχητικά που είναι πρόβλημα. Γενικώς, υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ πράγματα που ένα ζευγάρι θα διαφωνήσει, και η θρησκεία είναι ένα από αυτά. Επειδή η πορεία μου είχε απ' όλα τα καλά, θεωρώ τελικά πως η θρησκεία είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει. Με διαφορά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η γυναικεία επιθετικότητα, η βλακώδης αυτοθυματοποίηση, η κυριαρχική συμπεριφορά άνευ άλλου λόγου και αιτίας παρά μόνον της ύπαρξης αιδοίου.
Γενικώς, τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Η κυριαρχική συμπεριφορά όχι. Ειδικά όταν δεν πατάει και πουθενά...
:oops:
Σε ό,τι με αφορά λοιπόν, κερδίζω τις μάχες που μπορώ και με ενδιαφέρουν και χάνω αυτές που δεν με ενδιαφέρουν. Όποιος νομίζει πως θα τις κερδίσει όλες, συμβαίνουν δύο τινά: ή δεν ξέρει τι του γίνεται, ή ακόμη δεν έχουν έρθει τα χειρότερα.
Ειδικά όταν μιλάμε για μάχη άνδρα-γυναίκας, είναι περίπου βέβαιο πως ο χαμένος δύσκολα θα είναι η τελευταία... :ninja:

Τέσπα, πριν πανηγυρίσετε οι παντρεμένοι για τις "νίκες" σας, δείτε λίγο ποιες είναι οι "ήττες" σας. Γιατί είναι βέβαιο πως υπάρχουν και οι δύο.
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Μάλλον λάθος κατάλαβες, αλλά ΟΚ, ας το εξηγήσω.
Τα πιστεύω θα τα μεταφέρει ο καθένας ανεξάρτητα και το παιδί ας διαλέξει. Αλλά ήπια.

Ναι, αυτό είναι και το λογικό και αναμενόμενο.

Anonymous Founder έγραψε:Τέσπα, πριν πανηγυρίσετε οι παντρεμένοι για τις "νίκες" σας, δείτε λίγο ποιες είναι οι "ήττες" σας. Γιατί είναι βέβαιο πως υπάρχουν και οι δύο.

:hmmm: :hmmm: ποιος πανηγύρισε για ποια νίκη, ποιος είπε ότι μπορούν να υπάρχουν μόνο νίκες, και το κομμάτι να δούμε τις ήττες μας έχει κάποιο υπονοούμενο;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#501814 Πάμε πάλι:
Αν εσύ ή ο άλλος "κερδίσετε" να επιβάλλετε την άποψή σας στην γυναίκα σας πχ για το γάμο ή την βάπτιση, δεν είναι εύλογο αυτή να προσπαθήσει να επιβληθεί αλλού;
Ή θεωρούμε πως άπαξ και "κερδίσαμε" εκεί, μετά πάει τρένο το πράγμα; Γιατί εγώ δεν έχω δει αυτό...

Αλλά αντιλαμβάνομαι πως δεν έχω την εμπειρία του παντρεμένου, ούτε έχω παιδιά, οπότε μπορεί να κάνω λάθος. Επίσης, δεν έχω και κάποια άλλη ισχύ πχ οικονομική, δεν έχω λεφτά, ούτε περιουσία και απλώς είμαι με ένα μισθό, όπως και η :inlove: μου, άρα ούτε εκεί μπορώ να πιέσω και να επιβάλλω την δική μου άποψη.

Επομένως, "διαπραγματεύομαι" σαν ίσος προς ίση και θεωρώ πως όπως εγώ κάπου υποχωρώ (και κανείς δεν το αμφισβητεί, ούτε η :inlove: ), έτσι κι αυτή θα υποχωρήσει αλλού.
Για παράδειγμα, ενώ για το σπίτι εγώ είμαι ο απαισιόδοξος πως δεν μας φτάνουν τα λεφτά για να πάμε κάπου καλά, η καλή μου έχει αντίθετη άποψη (και όχι, δεν σκέφτεται το Γαλάτσι! :lol: ).
Θέλω να πω, δεν είναι πάντα ένα παιχνίδι ισχύος, αν η άλλη έχει λίγο μυαλό, καταλαβαίνει κι εκείνη μέχρι που μπορεί να πάει. Είτε αυτό είναι η θρησκεία, είτε είναι κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#501819 Κοιτα, αν ο αλλος θεωρει οτι η πιστη του ειναι σημαντικο χαρακτηριστικο της προσωπικοτητας του, δεν προκειται να μην μιλησει για αυτην ουτε και ισοφαριζει την υποχωρηση του αλλου σε γαμο-βαφτιση.

δεν μπορεις να πεις στον αλλο δηλαδη, σημερα σου εκανα το χατιρι και πηγαμε για κινεζικο, κανε μου εσυ την χαρη σημερα να παμε για ποτο
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Πάμε πάλι:
Αν εσύ ή ο άλλος "κερδίσετε" να επιβάλλετε την άποψή σας στην γυναίκα σας πχ για το γάμο ή την βάπτιση, δεν είναι εύλογο αυτή να προσπαθήσει να επιβληθεί αλλού;
Ή θεωρούμε πως άπαξ και "κερδίσαμε" εκεί, μετά πάει τρένο το πράγμα; Γιατί εγώ δεν έχω δει αυτό...

Τίποτα απ' όλα αυτά :lol:
Προσωπικά ούτε θεωρώ ότι κέρδισα, ούτε επέβαλα την άποψή μου στη γυναίκα μου.
Ακόμα και να είχε γίνει, δεν νομίζω ότι μπορει να μπει στο ίδιο ζύγι με άλλα πράγματα. Γενικά συμψηφισμούς κάνεις με ομοειδή. Δλδ με τι να συμψηφίσεις το γάμο; Κάναμε θρησκευτικό, οπότε διακοπές θα πάμε εκεί που λέω εγώ; :lol:

Αυτό με το τρένο, σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει, σε κάποιες άλλες όχι.
Γενικά με τις ισορρπίες σε ένα ζευγάρι και πως μπορεί να γίνεται του ενός ή του άλλου, τα έχουμε ξανασυζητήσει άπειρες φορές :lol: :lol:

Anonymous Founder έγραψε:Για παράδειγμα, ενώ για το σπίτι εγώ είμαι ο απαισιόδοξος πως δεν μας φτάνουν τα λεφτά για να πάμε κάπου καλά, η καλή μου έχει αντίθετη άποψη (και όχι, δεν σκέφτεται το Γαλάτσι! :lol: ).

Να τα μας :shifty:

Anonymous Founder έγραψε:Θέλω να πω, δεν είναι πάντα ένα παιχνίδι ισχύος

μα μόνο εσύ πιστεύεις ότι είναι παιχνίδι ισχύος (το λέω βάσει και άλλων συζητήσεών μας)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:Κοιτα, αν ο αλλος θεωρει οτι η πιστη του ειναι σημαντικο χαρακτηριστικο της προσωπικοτητας του, δεν προκειται να μην μιλησει για αυτην ουτε και ισοφαριζει την υποχωρηση του αλλου σε γαμο-βαφτιση.

δεν μπορεις να πεις στον αλλο δηλαδη, σημερα σου εκανα το χατιρι και πηγαμε για κινεζικο, κανε μου εσυ την χαρη σημερα να παμε για ποτο

Δεν είπα όμως αυτό.

mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Πάμε πάλι:

Τίποτα απ' όλα αυτά :lol:
Προσωπικά ούτε θεωρώ ότι κέρδισα, ούτε επέβαλα την άποψή μου στη γυναίκα μου.
Ακόμα και να είχε γίνει, δεν νομίζω ότι μπορει να μπει στο ίδιο ζύγι με άλλα πράγματα. Γενικά συμψηφισμούς κάνεις με ομοειδή. Δλδ με τι να συμψηφίσεις το γάμο; Κάναμε θρησκευτικό, οπότε διακοπές θα πάμε εκεί που λέω εγώ; :lol:

Αυτό με το τρένο, σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει, σε κάποιες άλλες όχι.
Γενικά με τις ισορρπίες σε ένα ζευγάρι και πως μπορεί να γίνεται του ενός ή του άλλου, τα έχουμε ξανασυζητήσει άπειρες φορές :lol: :lol:

Anonymous Founder έγραψε:Θέλω να πω, δεν είναι πάντα ένα παιχνίδι ισχύος

μα μόνο εσύ πιστεύεις ότι είναι παιχνίδι ισχύος (το λέω βάσει και άλλων συζητήσεών μας)

Ας πούμε πως μάλλον δεν συμφωνούμε. Εγώ θεωρώ πως υπάρχουν και τα παιχνίδια ισχύος , όπως υπάρχουν και οι συμψηφισμοί, έστω κι αν δεν είναι ισοβαρείς.
Γενικώς, όπως έχουμε ξανασυζητήσει, έχουμε εξαιρετικά διαφορετική άποψη σε ορισμένα πράγματα, γι' αυτό και κάνουμε και διαφορετικές επιλογές σε κάποια εξ αυτών.
Και προφανώς, δεν σημαίνει πως εγώ έχω δίκιο, μπορεί να λέω βλακείες.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Anonymous Founder έγραψε: ...........................
Τέσπα, πριν πανηγυρίσετε οι παντρεμένοι για τις "νίκες" σας, δείτε λίγο ποιες είναι οι "ήττες" σας. Γιατί είναι βέβαιο πως υπάρχουν και οι δύο.

Eγώ ξεκίνησα πρωταθλητής και τώρα έχω πέσει γ' εθνική πάντως :(
Και το χειρότερο είναι ότι δε βλέπω σωτηρία... :s_whiteflag
Γι'αυτό μ'ακούς και φωνάζω αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
stavrosg έγραψε:
mjacob έγραψε:τέσπα, μάλλον όντως εννοούσε γονείς του ή τα πεθερικά.
Τότε εγώ βάζω το θέμα, ότι μπορεί ο ένας γονιός να είναι έτσι, και ο άλλος αλλιώς.

Εδώ είσαι :s_whiteflag
Γάμος έγινε κανονικά και με κουμπάρους στην εκκλησία για κοινωνικο-οικονομικούς λόγους, πέραν του ότι το ήθελε η νύφη:
Εδώ είναι "χωριό" και η κοινωνία "απαιτεί" από τους γονείς να παντρέψουν τα παιδιά τους "σωστά" και "κανονικά"
(εγώ βολεύτηκα μια χαρά αφού μας προίκισαν το σπίτι :ninja: )

Αν/Όταν κάνουμε παιδί(α) με το καλό θα γίνει η γερή μάχη: Βάφτιση θα γίνει γιατί "καλά, αβάπτιστο θα το αφήσεις το παιδί καλέ;" αλλά θα έχει γίνει η ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο την ημέρα που θα δηλωθεί η γέννηση. Εκκλησιασμοί, κατηχητικά, κουβεντούλες για τον παππούλη που βρίσκεται στον ουρανό κλπ θα αποφευχθούν με κάθε τρόπο, ή στην χειρότερη θα τρολάρω την γυναίκα μου όταν του τα λέει :ninja: .

Αυτά. Τώρα αν τα καταφέρω τελικά θα το ξέρουμε σε καμιά 20ετία μάλλον :yahoo:

Ονοματοδοσία υποχρεωτικά κάνεις στο ληξιαρχείο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Η βάφτιση είναι άσχετη.
[Δεν θυμάμαι μπορεί να γίνει την ίδια μέρα με τη δήλωση γέννησης, ή πρέπει να περιμένεις να βγει κανά χαρτί πρώτα :hmmm: ]

Εντάξει τα κατηχητικά είναι ακραία (ή τουλάχιστον εμένα μου φαίνονται ακραία). Τώρα τον εκκλησιασμό και τις κουβέντες για τον παππούλη δεν νομίζω να τον αποφύγεις ούτε χρειάζεται να τρολλάρεις τη γυναίκα σου.
Θα λες εσύ τα δικά σου, θα λέει αυτή τα δικά της, και στο τέλος θα κερδίσει το μπρίσκετ που λέει και ο νικόππαπας :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#501886 Όλα αυτά που περιγράφετε προσωπικά απαντούν στο δικό μου (εσωτερικό) ερώτημα στο αν θα έκανα ποτε σοβαρή σχέση με κάποια θρήσκα/νεοδημοκράτισα :lol:

Πιστευω οτι να πήγαινε το πράγμα στο θέμα ανατροφής παιδιού, μου φαντάζει αδύνατο να εισαι με κάποιον που έχει διαφορετική θεώρηση ζωής σε θέματα πολιτικά/θρησκευτικά...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
rx8_drifter έγραψε:Όλα αυτά που περιγράφετε προσωπικά απαντούν στο δικό μου (εσωτερικό) ερώτημα στο αν θα έκανα ποτε σοβαρή σχέση με κάποια θρήσκα/νεοδημοκράτισα :lol:

Από εκεί ξεκινούν όλα. Είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξεις με έναν άνθρωπο με εντελώς διαφορετική κοσμοθεωρία. Ο αρχικός έρωτας σας κρατάει ενωμένους 1-2 χρόνια, αλλά μετά αρχίζουν τα όργανα!!! Και δεν έχει να κάνει μόνο με την θρησκεία, αλλά με οποιαδήποτε βασική αρχή.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 13 Απρ 2018, 18:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά