- 13 Απρ 2018, 13:21
Anonymous Founder έγραψε:Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κατόπιν θα δέχομαι τα υπόλοιπα. Αυτό λέω και προφανώς μένει να το δούμε, γιατί όλα αυτά είναι στην θεωρία αυτή την στιγμή που μιλάμε.
Τέλος, η δική μου προϊστορία έχει δείξει πως όλοι οι συμβιβασμοί μετράνε ένθεν κακείθεν. Όπως και οι απολυτότητες.

Ναι, κοίτα, δεν είναι όλα τα πράγματα συμβιβασμοί επιπέδου σήμερα θα φάμε μακαρόνια αύριο μπριτζόλα. Σήμερα θα πάμε για μπύρα άυριο για ποτό. Φέτος διακοπές εκεί, του χρόνου αλλού.
Υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις τώρα αυτό μετά το άλλο.
Όπως υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται να κάνεις κανένα συμβιβασμό, ποτέ και για κανέναν.
Και σίγουρα οι συμψηφισμοί δεν πάνε "σου χάρισα ένα γλυφυτζούρι, χάρισέ μου το σπίτι σου".
Δηλαδή.
Το πόσο διατεθειμένος θα είναι ένας γονιός -και μάλιστα μια
μάνα- να κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω της (δεν εννοώ μόνο τα θρησκευτικά) για την ανατροφή του παιδιού της... καλό κουράγιο.
Φυσικά ούτε εσύ θα είσαι διατεθειμένος να το κάνεις.
Επίσης, το ότι έκανες θρησκευτικό γάμο ή και βάφτιση είναι κάτι μηδαμινής σημασίας σε σχέση με το αν θα θέλει να μιλήσει στο παιδί της για τα πιστεύω της. Δεν είναι ένα σου και ένα μου μεταξύ τους.
Για να λέμε και του otso το δίκιο, όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μιλησεις για αθεΐα στο παιδί σου, άλλο τόσο έχει και ο άλλος να μιλήσει για το θεό του. Και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να μην το κάνει. Προσωπικά αν ήμουν πιστός δεν θα ανεχόμουν από κανέναν να μου απαγορεύσει να μιλήσω γι' αυτά που πιστεύω στο παιδί μου. Αν δεν γούσταρες θρησκευτικό γάμο, να μην τον έκανες.
Είναι παντελώς παράλογο [και άδικο] να περιμένεις ότι κάποιος δεν θα μεταφερει τα πιστέυω του στο παιδί του. Και δεν πρόκειται να το κάνει φυσικά. Εσύ θα μιλάς για τα δικά σου, αυτός για τα δικά του.
[Εντάξει, κατηχητικά και κουράσεις, είναι άλλο]
ΥΓ Αν δεν θέλατε να [προσπαθήσει να] μεταφέρει η μάνα του παιδιού σας τα θρησκευτικά της πιστεύω στο παιδί σας, να μην κάνατε παιδί με θρησκευάμενη. Το να ζητάς από ένα γονιό να μην μεταφέρει κάποιο από τα βασικά στοιχεία της κοσμοθεωρίας του στο παιδί του, είναι απλά απαράδεκτο.