Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Red Garland έγραψε:-1 στον drifter που σκέφτηκε να μειώσει τη ζάχαρη για να φτιάξει 6-pack :thumbsdown:

Eνα θα σου πώ μόνο, ήμουν σε υπερτίμιο ιταλικό χτες και δεν έφαγα τιραμισου, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΜΑΤΣΑΚΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ

(4η μέρα χωρίς ζάχαρη, είμαι σε φάση πρέζας με σοκολάτα 90% κακαο :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
mjacob έγραψε:..δεν ηταν για φωτό :lol:

ΟΚ, εύχομαι τα επόμενα να είναι .... για διαφημιστική καμπάνια!!! :metalo:

Όσο για την ελάχιστη ποσοστιαία ζαχαρη, αν και δεν έχω ασχοληθεί παρασκευαστικά αλλά γευστικά , προσπαθώντας να εντοπίσω τη διαφορά στις ποιότητες των έτοιμων, τη θεωρώ επίσης απαραίτητη αφού το σύνηθες μπριος, όντως οριακά γλυκίζει.
Εχω εντοπίσει βέβαια και με γεύση καρότου, βασιλικού .... :innocent:

ΥΓ: Υπόψη ότι "μπριοσάκια Στεργίου" δεν εννοώ τα συσκευασμένα 6 τεμ που έχουν τα ΣΜ, αλλά τα δικά του μινι-στρογγυλά (σε συσκευασίες των 18-20 τεμ/2,10€) που δίνει μόνο στα δικά του καταστήματα.
Επίσης, διαθέτει πάλι στα δικά του καταστήματα, ψωμάκια για σάντουιτς κατεψυγμένα, ώστε να τα έχεις φρέσκα "άμα τη αιτήσει", αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.
Θα γίνει σύντομα, όταν με ξαναφέρει ο δρόμος ...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#500755 Οπως ελεχθη αποπανου, η ζαχαρη χρειαζεται για να τουρμπισει τη μαγια. Ανταγωνιστης της ειναι το αλατι. Στο μανουαλι του αρτοπαρασκευαστη (που btw εφτιαχνε αρκετα καλο μπριος) προτεινα να τα βαζεις σε ξεχωριστα μερη (λακουβακια στο αλευρι) για να μην αλληλοεξοντωθουν πριν γινει δουλεια
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
rx8_drifter έγραψε:
Red Garland έγραψε:-1 στον drifter που σκέφτηκε να μειώσει τη ζάχαρη για να φτιάξει 6-pack :thumbsdown:

Eνα θα σου πώ μόνο, ήμουν σε υπερτίμιο ιταλικό χτες και δεν έφαγα τιραμισου, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΜΑΤΣΑΚΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ

(4η μέρα χωρίς ζάχαρη, είμαι σε φάση πρέζας με σοκολάτα 90% κακαο :ninja: )

Περνάς τον γευστικό σου μεσαίωνα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#500766 Να σου πώ, μέχρι φέτος σοκολάτα του 50% μου φαινόταν πικρή και δε μου αρεσε. Πλέον το 75% το θεωρώ το νορμάλ που μου αρέσει, ο,τιδήποτε άλλο μου φαίνεται αηδία, πολύ γλυκό.
Άρα, όπως και με το αλάτι, το τί σου φαίνεται νόστιμο είναι θέμα "εκπαίδευσης"
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#500767 Έχω την εντύπωση ότι το τι αρέσει στον καθένα είναι θέμα οργανισμού. Όσες φορές προσπάθησα να συνηθίσω με το ζόρι μια γεύση, δεν τα κατάφερα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#500770 Με βάση καθαρά την προσωπική εμπειρία, ναι μεν αλλά. Η γεύση δεν ειναι κάτι στατικό.

Πχ θεωρώ λίγο απίθανο να σου αρέσει μια τελείως διαφορετική κουζίνα απ την αρχή, αλλά πολύ πιθανό αν φάς κάποιες φορές να βρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimitrisB έγραψε::

(Εχω ξαναγράψει ότι τα καλύτερα μπριοσάκια για μπουφέδες με δική μας γέμιση, είναι του Απολλώνιου, τα χειρότερα του Βενέτη, ενώ του Στεργίου ιδανικά για "κάβα" 2-3 ημέρες, ώσπου να τα χρησιμοποιήσεις, έχοντας ταυτόχρονα και τη μισή τιμή /τεμάχιο.)

:s_roses

στην Καποδιστριου όπως κατεβαίνεις από Κηφησιας για Ν. Ιωνια, υπαρχει ένα χασαπικο ο Λιτσας δεξια στο φαναρι που είναι το σερβις των Σουμπαρου, που εκτος από τα κρεατα που εχει και που δεν είμαι ειδικος για να τα συγκρινω με Τοπ επιλογες αλλων, αλλα τα βρισκω καλλυτερα από πολλων αλλων, εχει και μπριοσ ψωμακια για μπεργκερ, καταπληκτικα. Εάν περναει καποιος από εκει αξιζει να παρει για δοκιμη.. και ας φτιαξει τα μπεργκερ ο ιδιος η ας τα παρει και από τον Λιτσα τον ιδιο που εχει ετοιμα και πολύ νοστιμα....
Άβαταρ μέλους
By 224v
#501001 Το κατσικακι στο κτημα στο Κρικελλο, ηταν ολα τα λεφτα τα 2 κοκορετσια 1.80μ σε μηκος το καθε ενα εχουν ηδη καταναλωθει απο τους παρευρισκομενους

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#501009 ΚΑΛΑ ΚΆΝΟΥΜΕ :x :x
Του χρόνου θα ψήσ... ΚΑΠΝΊΣΩ αρνί γεμιστό με μπριοςςςς. :s_yummy
Και κοκορετσι τυλιγμένο με κληματοβεργες αντί για αντερα.

Mjacob :inlove: :inlove: