Απο άποψη υλικών/εκτέλεσης είναι απλό, αλλά έχει το κατιτις του που δεν το πετυχαίνουν όλοι
rx8_drifter έγραψε:Όλα γίνονται στο σπιτι![]()
Απο άποψη υλικών/εκτέλεσης είναι απλό, αλλά έχει το κατιτις του που δεν το πετυχαίνουν όλοι
Καποιο ειδικο ποτο ισως..... Θυμαμαι να το φτιαχνουμε στη Σαουδικη Αραβια οπου το να βρεις ποτο δεν επαιζε, βαζαμε καποιο τεχνητο σιροπι ωστε να αποκτησει αυτο το κατι διαφορετικο..
)
rx8_drifter έγραψε:cognac, μεταχα, λικερ, παίζουν διάφορα. Προσωπικά έχω δει μεγάλη διαφορά αν πετύχω σοβαρά αυγά απ του χουριώ, αυτά που εχει στα σουπερμάρκετ τις περισσότερες φορές ειναι γτπ ακόμα κι αν πάρεις βιολογικά (σκέψου ότι τα πιστοποιεί ο g8777 πχ)
Θα πρεπει δλδ να τα ψαχνουμε, οπως οταν ειχαμε τα μικρα μωρα και περιμεναμε αυγα απο κολλητους στο χωριο.......
Πέρα απ την πλάκα, μονο τον κρόκο να δεις απ τα αλανιάρικα δε θες τπτ

Αν κρίνω από τον ΟΡΓΑΣΜΟ γεύσης, τα αυγά πρέπει να είναι πιο αγνά κι από Οπελ Βέκτρα με χειροκίνητο αβανς.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
rx8_drifter έγραψε:Aσε ρε![]()
Πέρα απ την πλάκα, μονο τον κρόκο να δεις απ τα αλανιάρικα δε θες τπτ
Μη τα ξαναλέω, 5 κότες έχω πλέον, 5 (αυγά) την ημέρα μαζεύω. Ξεκινήσανε εδώ και ένα μήνα και δίνουν πόνο.

red_monster έγραψε:Χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με τα γλυκά, φιλος με γνωστό ζαχαροπλαστείο στα εξαρχεια, επιμένει ότι η ειδοποιός διαφορά είναι το καλό βούτυρο
Προφανως και παιζει τεραστιο ρολο. Γενικα τα υλικα.
red_monster έγραψε:Χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με τα γλυκά, φιλος με γνωστό ζαχαροπλαστείο στα εξαρχεια, επιμένει ότι η ειδοποιός διαφορά είναι το καλό βούτυρο
Eννοείται, στα γλυκά που παίζει βούτυρο, αλλά τέτοιο βρίσκω εύκολα καλό εδώ
Στην Ελλάδα γενικά δεν "αγαπάμε" το βούτυρο νομίζω, κυριως λόγω του ελαιόλαδου. Οι γκξένοι το χρησιμοποιούν περισσότερο
πέσαμε στην λούμπα της χοληστερίνης και του εμφράγματος από τα λιπαρά λες και φταίει το βούτυρο και όχι ο χοντρός κώλος από το καθισιό, τα 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα και τα 2 πιτόγυρα μετά τον πατσά.
Στα γλυκά έχει μακράν μεγαλύτερη σημασία το βούτυρο. Τα αυγά σπάνια νομίζω χρησιμοποιούνται ολόκληρα και αν π.χ χτυπήσεις τα ασπράδια με ζάχαρη δεν θα καταλάβεις και πολλά για την ποιότητα τους.
Σε κεικ, παντεσπάνια κλπ όμως το καλό αυγό είναι must.