- 02 Απρ 2018, 19:39
για τη διαδικασια, η οποια προφανως και δεν ειναι τελειως αντικειμενικη (πως θα μπορουσε) , νομιζω ολα οσα ειπες τα εχει ή δεν τα εχει για καποιο λογο
-προτεραιοτητες & συντελεστες , ειναι η πρωτη γραμμη
-normalization: ολες οι στηλες παιζουν (καθετως) απο 1 εως 10
-κριτηριο "ποσο γουσταρω" διαλυει τελειως την οποια αξιολογηση, υποτιθεται αποσυνθετεις το "μαρεσει" στα επιμερους κριτηρια για να βγαλεις ακρη
πιθανως θα βοηθουσε αν ειχα εξηγησει τι σημαινει το καθενα, πχ
>το πρωτο δεν ειναι το κοστος κτησης αλλα το vfm ουσιαστηκα , μια δικη μου εκτιμηση (αυθαιρετη ναι) ποσο αξιζει αυτα που ζηταει γιαυτο και το Tiguan πχ μου εβγαινε λιγο μεγαλυτερο σε σκορ απο το DS7 αν και ελαφρα ακριβοτερο
>family friendliness καλυπτει το ποσο αρεσει στα παιδια μου , οχι γενικα η για τα παιδια αλλων , με τα κριτηρια που αυτα εχουν. Τα πιτσιρικια τρελαινονται με καποια πραγματα που σε εμας ειναι αδιαφορα, πχ τα trays αεροπορικου τυπου πισω απο τα καθισματα γιατι μπορουν να βαζουνε τα πραγματα τους, laptop tablet κτλ... τους αρεσει πολυ η πανοραμικη , τα καθισματα που πηγαινουνε με ραγες εμπρος πισω κτλ.... ειναι αυτα σημαντικα; οχι γενικα αλλα για τα δικα μου τα πιτσιρικια ειναι και απο τοτε που εχουνε δει αυτα τα features σε αμαξια συμμαθητων που εχουνε μπει με εχουνε πρηξει :-)
θα μπορουσα να εχω μερικα κριτηρια ακομα οπως πχ ευκολια οδηγησης απο γυναικα οδηγο (...) αλλα δεν θα αλλαζε δραματικα κατι .
brand weight δεν επαιξε αλλα υπηρξε ατυπως καθως η γυναικα ξεκοψε τα Skoda για τα δικα της κολληματα , μιας και τελικα υπηρχε κολλημα με τα διπλωματικα στη Skoda δεν επεμεινα ετσι και αλλιως