Όταν δεν υπάρχει επιχείρημα απλά τρολαρουν ....
κ το κάνουν καλα .
Σε σημείο προπαγάνδας .
Εισαι ο γραφικός , ο χαζός ...
Σε σημείο που σταματάς να απαντάς κ κερδίζει ο .... ανίκητος!
vagmag έγραψε:Ναι μπορεί να μας εκμεταλλευτεί κ η Qatar ... να την πατήσουμε .
Ας μην τη χρησιμοποιήσουμε .
vagmag έγραψε:Δεν καταλαβαίνεις ;
κ το κάνουν καλα .
Σε σημείο προπαγάνδας .

markvag έγραψε:melos86 έγραψε:Δεν γνωριζω τα της λειτουργιας ενος αεροδρομιου, επομενως δεν μπορω να σου απαντησω τα ερωτηματα! Ειναι αρχη ομως... Στο τελος θα γινει ο λογαριασμος και θα δουμε αν το συστημα της φραπορτ ηταν λειτουργικο εν τελει...
Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις κάτι το ιδιαίτερο για να δεις πως οι 40 μέρες είναι περισσότερες από τις 15! Ούτε πως η 10πλάσια τιμή επιβαρύνει εν τέλει τους επιβάτες... Και αυτά δεν είναι ούτε κάτι προσωρινά, ούτε κάτι που θα στρώσουν με την εμπειρία. Ούτε υπάρχει δίπλα ένα άλλο αεροδρόμιο για να τους ανταγωνιστεί. Για μία αεροπορική εταιρεία που θέλει να έρθει Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο είναι είδος πρώτης ανάγκης και η Φραπόρτ έχει το μονοπώλειο. Και τι έκανε; Εκτόξευσε τα κόστη και αύξησε τα γραφειοκρατικά. Θέλεις το α; Σε 40 μέρες ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!Με την ΥΠΑ ΠΟΤΕ δεν έκανα πάνω από 15 μέρες, εκτός από μία φορά που φτάσαμε τον μήνα και μου ζήτησαν και συγνώμη κιόλας...
![]()
Γενικά, το επίπεδο γραφειοκρατίας και ακαμψίας έχει εκτοξευτεί με τον ιδιώτη...![]()
ΟΚ, σε πολλά πράγματα (κυρίως ασφάλεια και περιβαλλοντικά) είναι πολύ πιο αυστηροί και καλά κάνουν. Αλλά σε ακόμα περισσότερα είναι αυστηροί και παντελώς άκαμπτοι χωρίς λόγο. Και δεν μιλάω για τους υπαλλήλους, που κάνουν τη δουλειά τους... Μιλάω για την πολιτική της εταιρείας.melos86 έγραψε:Χαρακτηριστικο παραδειγμα που φανταζομαι θα το γνωριζεις ειναι το αεροδρομιο της μυκονου... Το μοναδικο μερος στο νησι της μυκονου που θυμιζε ελλαδα! Μεσα στη βρωμα, χωρις κλιματισμο και τουαλετες ξεχαρβαλωμενες! Απλα πραγματα!
Συμφωνώ, αθλιότητες. Και το SKG είχε τέτοια με την ΥΠΑ. Το θέμα είναι πως αυτά είναι η εικόνα και όχι η ουσία (που ναι, αυτή είναι η εικόνα που βλέπει ο επιβάτης, οπότε προφανώς και μετράνε), αλλά αφενός ο επιβάτης ΔΕΝ είναι ο άμεσος πελάτης του αεροδρομίου (η αεροπορική και οι εταιρείες γύρω σε αυτήν είναι) και εκεί μέχρι στιγμής ο ιδιώτης (ο οποίος ας μην ξεχνάμε είναι κοινοπραξία του Frankfurt Airport = Fraport με Έλληνες ιδιώτες) έδειξε όχι και το καλύτερό του πρόσωπο. Εδώ μιλάμε πως παρουσιάζονται προβλήματα σε διαδικασίες που γίνονται σε ΚΑΘΕ αεροδρόμιο του κόσμου, που δεν δικαιολογούνται όταν έχεις εμπειρία από τη διαχείριση ενός εκ των μεγαλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης!melos86 έγραψε:Οσο για τις ιδιωτικες αστυνομιες, πυροσβεστικες κλπ μπορει να μην ειναι η λυση! Δωσε ομως την δυνατοτητα επιλογης...
Τι εννοείς;;; Ιδιωτική αστυνομία;;;Ελπίζω να κατάλαβα κάτι λάθος...
melos86 έγραψε:Το να κρατας ενα μονοπωλιακο δημοσιο καθεστος δεν βοηθεαει κανενα! Ας μπουν και οι δημοσιοι φορεις στο παιχνιδι του ανταγωνισμου! Να αναγκαστουν να βελτιωθουν...
Α, μιας και το ανέφερες... Ξέρεις πως και ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ αναγκάζονται (ο ΟΤΕ παλιότερα, η ΔΕΗ τώρα) να μειώσουν τα % τους στην αγορά;Αφού είναι τόσο γαμάτοι οι ιδιώτες πάροχοι, γιατί υποχρεώνεις τη ΔΕΗ να μειώσει το % της;;; Δεν μπορούν μόνοι τους οι ιδιώτες;;;
![]()
vagmag έγραψε:Η Qatar Airways προσγειώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη
https://www.google.gr/amp/www.gazzetta. ... niki%3famp
Εμεις θα το πούμε επιτυχία της ιδιωτικής επιχείρησης . Εσείς συγκυριακό ...
Όπως κ να έχει για καλό ειναι ...
Θελουμε να λεγομαστε τουριστικός προορισμός ... Θεσσαλονίκη , Χαλκιδική .... κλπ .
Επίσης καλες τιμές βλέπω απο την Qatar , για πολλούς προορισμούς .
Οι Καταραμένοι ξέρεις πόσο καιρό το ετοιμάζουν αυτό;;; Πάνω από τον έναν χρόνο που έχει η Φραπόρτ το αεροδρόμιο...Έψαχναν για προσωπικό από πέρισυ...
![]()
Πάντως, δεν ήρθε η Κατάρ επειδή έγινε πιο ανταγωνιστικό το αεροδρόμιο...![]()
Επίσης, γενικά η Κατάρ δεν ποντάρει στις χαμηλές τιμές, οπότε (χωρίς να γνωρίζω εκ των έσω) φαντάζομαι πως αυτές οι τιμές είναι κάτι σαν προσφορά γνωριμίας.
vagmag έγραψε:Δεν καταλαβαίνεις ;
κ το κάνουν καλα .
Σε σημείο προπαγάνδας .
Δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση δημοσιου φορεα που να λειτουργησε καλυτερα απο ιδιωτη! Στη συντρηπτικη πλειοψηφια το κοστος των υπηρεσιων επεσε και οι περεχομενες υπηρεσιες εγιναν καλυτερες... Τα παραδειγματα αμετρητα με πρωτο και καλυτερο τον ΟΤΕ!
(αλα Φραπορτ)
corsair έγραψε:Με αρεσει το νεοφιλελε της υποθεσης... Κανεις δεν μετράει που απροσκοπτα κατι δεκαετιες η πολη τροφοδοτείται με νερό με επιτυχια. Επειδη ομως για 5 μέρες έμεινε χωρις, ειναι αγύρτες, αργοσχολοι, φαταουλες, διεφθαρμένοι, και δεν ξέρω γω τι αλλο τους εχουνε προσάψει. Να έρθει η ιδιωτικη πρωτοβουλια άμεσα οπου με καποιο μαγικο ραβδάκι δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα και θα αλλάζουνε κάθε χρόνο τους σωλήνες προληπτικά. +15 ευρώ στο πάγιο(αλα Φραπορτ)
Η κοινη λογική αψηφάται με σθένος εδω μέσα...
rx8_drifter έγραψε:vagmag έγραψε:Δεν καταλαβαίνεις ;
κ το κάνουν καλα .
Σε σημείο προπαγάνδας .
Bλεπω πολύ επιχείρημα απ την δικιά σου πλευρα πάντως![]()
Το ότι παγκοσμίως η τάση στα νερά ειδικά μιας και μιλάμε γι αυτό(μετά τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν σωρηδον την προηγούμενη δεκαετία) είναι να επανακρατικοποιούνται σου λέει τπτ?
Σε κάποιο ποστ νωρίτερα γράφτηκε το μνημειώδεςΔεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση δημοσιου φορεα που να λειτουργησε καλυτερα απο ιδιωτη! Στη συντρηπτικη πλειοψηφια το κοστος των υπηρεσιων επεσε και οι περεχομενες υπηρεσιες εγιναν καλυτερες... Τα παραδειγματα αμετρητα με πρωτο και καλυτερο τον ΟΤΕ!
Και θέλεις να ασχοληθεί κάποιος να απαντήσει με επιχειρήματα στην συγκεκριμένη αοριστολογία?
ΑΠΕΙΡΑ τα παραδείγματα χοντρής καταστροφής απ την λειτουργία υπηρεσιών και όχι μόνο κοινής ωφέλειας απ τους ιδιώτες.
melos86 έγραψε:REALZEUS έγραψε:Μέχρι να βαρέσει κανόνι και μετά να μείνεις με το πτηνό ανά χείρας...![]()
Δικα μου τα χρηματα, δικο μου και το ρισκο!! Ετσι λειτουργουν ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες... Η σιγουρια ειναι για τους δημοσιους υπαλληλους! Μηνας μπαινει μηνας βγαινει...REALZEUS έγραψε:Ο ιδιώτης θα άνοιγε και νέες πηγές φαντάζομαι...![]()
Μ αρεσει ο σαρκασμος, ειδικα οταν προερχεται απο ανθρωπους που εχουν παντελη αγνοια!
Γεωτρησεις λεγονται! Παρα πολλες περιοχες υδροδοτουνται με αυτο τον τροπο! Δωσε την επενδυση σε ιδιωτες και αστους να ανταγωνιστουν τον δημοσιο φορεα!
Κατι αντιστοιχο γινεται και με τον ηλεκτρισμο!
vagmag έγραψε:REALZEUS έγραψε:@vagmag: Αντί να εκτοξεύεις κατηγορίες, θα μπορούσες να γράψεις επακριβώς σε τι διαφωνείς...
Κοιτά εσυ είσαι ο δικαστής του φόρουμ .
Δεν ξέρω γιατι χαρακτηρίζεις κόσμο , όπως πιο επάνω με το φίλο με τον οποίο δε συμφωνείς μεν ...Δε σημαίνει οτι ειναι λάθος δε , ή χαζός ... σε άλλων μάτια αυτά δείχνεις εσυ .
Ο καθένας έχει τις απόψεις του .
Εσυ προσπάθεις να επιβάλεις τις δικεσ σου κ το κανεις άκομψα έως κ προσβλητικά .
Για τα δημόσια αγαθά , θεωρείς οτι ειναι δωρεάν λόγω κράτους ;
Θεωρείς οτι το κόστος του ρεύματος , του νερού κλπ ειναι αυτά που πληρώνεις στο λογαριασμό σου ;
Υπολογίζουν άραγε μισθούς , συνταξιοδοτικά , μπόνους , αργόσχολους , κλέφτες , υποτιθέμενες επενδύσεις , υλικά , κλπ κλπ ;
Μήπως ο κάθε κομματικός στρατός που διορίστηκε εκεί κοστίζει κατι κ το πληρώνουμε ή ειναι κ αυτο στην κοινωνική πολιτική που μας παρέχετε ;
Μήπως η τυχόν χαμηλή τιμολογιακή πολιτική ( που δεν είναι χαμηλή αλλα για χαρην της συζήτησης ) ΔΕΝ γίνεται για το καλό μας , αλλα για το καλό των ψήφων κ απλά κοστίζει πολύ ;
Το κοινωνικό κράτος μπορεί να υπάρχει χωρίς να προσπαθεί να επιχειρεί στα πάντα...
προφανώς αυτο δεν το καταλαβαίνεις ....
Θα σε ενοχλούσε να πληρώσεις επιπλέον ίσως σε αεροδρόμιο, σε τρένο κλπ αλλα να λειτουργούν αλλα δε σε ενοχλεί να πληρώνεις επιπλέον σε δήμο κ ΕΡΤ ....
το παραδείγματα που κάποιος έφερε για τις τηλεπικοινωνίες έφερε μείωση στις τιμές , γιατι θεωρούμε πτι θα γίνει αλλιώς στο ρεύμα ;
Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά .... ( εδώ κάπου φαντάζομαι θα αρχίσεις να λες οτι η ΔΕΗ μπαίνει μεσα κ οτι την υποχρεώνουν ... αλλα μπαίνει μεσα γιατι το κόστος της καθορίζεται απο την ίδιας τη φύση της σαν εταιρία ).
Το παράδειγμα που έφερες για την επιχείρηση σου ειναι ημιτελες . Μπορεί να κοστίζει 3 ευρώ το stretch film ... αλλα δε λες τι υπολογίζεις εκεί . Τα λειτουργικά της επιχείρησης σου ; Κ αν εσυ θέλεις να πουλάς ενα ρόλο τη μερα κ να ζήσεις ; Τότε κοστίζει 103 ευρώ το ρόλο ... κ αν θέλεις να κυκλοφορείς με ελικόπτερο κοστίζει 3003 ευρώ . Κλπ κλπ ελπιζω να καταλαβαίνεις τη λογική .... κάπως έτσι βγαίνει το κόστος στις κρατικές επιχειρήσεις κ κάπως έτσι χρεώνεται .
η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ κλπ ήταν δημόσια , αλλα κόστιζαν πολλά .... οχι εξαιτίας του ρεύματος κλπ . Δεν πληρώνουμε αυτο .
Άν ήταν ιδιωτικά κ κόστιζαν τα ίδια στην τσέπη μας , θα μας ενοχλούσε γιατι κάποιος θα εβγαζε κέρδος .
Τώρα που ειναι δημόσια κ μπαίνουν μεσα κ πληρώνουμε τα επιπλέον σπασμένα με ΦΠΑ , ενφια κλπ φόρους δε μας ενοχλεί ...
ειναι κοινωνικά αγαθά .
Και δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις πρόβλημα μαζί μου τον τελευταίο καιρό.
) ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας. Το τι καταλαβαίνω, και τι όχι, άσε να το κρίνω εγώ και όσοι με γνωρίζουν. Μου είναι πολύ εύκολο να κρίνω κι εγώ αυτά που λες (πρόσεξε, όχι το πρόσωπό σου, απλά τις απόψεις σου).
red_monster έγραψε:Καλά τα λέει ο realzeus πέρα από το γεγονός ότι έχουμε 2018 και όχι 1956![]()
Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αναφέρει περί ιδιωτών έχουν λυθεί.
Με την αυξανόμενη εξειδίκευση ούτε ωφελεί ούτε βολεύει η διατήρηση προσωπικού για τη συντήρηση, λειτουργία και επέκταση των εγκαταστάσεων. Αυτά πρέπει να είναι δουλειά εξωτερικών εργολάβων. Το κράτος οφείλει να έχει τη πλήρη εποπτεία των ενεργειών λειτουργώντας πυροσβεστικά και αποτρεπτικά. Τρόποι να αναγκάσεις τον εργολάβο να πράξει τα δέοντα υπάρχουν και είναι πολύ αποτελεσματικοί
Όλα αυτά το 2018, το 56 που συζητάει ο zeus μπορεί να ήταν διαφορετικά
melos86 έγραψε:Συνηθως η αγορα βρισκει τροπους να αυτορυθμιζεται!

REALZEUS έγραψε:vagmag έγραψε:REALZEUS έγραψε:@vagmag: Αντί να εκτοξεύεις κατηγορίες, θα μπορούσες να γράψεις επακριβώς σε τι διαφωνείς...
Κοιτά εσυ είσαι ο δικαστής του φόρουμ .
Δεν ξέρω γιατι χαρακτηρίζεις κόσμο , όπως πιο επάνω με το φίλο με τον οποίο δε συμφωνείς μεν ...Δε σημαίνει οτι ειναι λάθος δε , ή χαζός ... σε άλλων μάτια αυτά δείχνεις εσυ .
Ο καθένας έχει τις απόψεις του .
Εσυ προσπάθεις να επιβάλεις τις δικεσ σου κ το κανεις άκομψα έως κ προσβλητικά .
Για τα δημόσια αγαθά , θεωρείς οτι ειναι δωρεάν λόγω κράτους ;
Θεωρείς οτι το κόστος του ρεύματος , του νερού κλπ ειναι αυτά που πληρώνεις στο λογαριασμό σου ;
Υπολογίζουν άραγε μισθούς , συνταξιοδοτικά , μπόνους , αργόσχολους , κλέφτες , υποτιθέμενες επενδύσεις , υλικά , κλπ κλπ ;
Μήπως ο κάθε κομματικός στρατός που διορίστηκε εκεί κοστίζει κατι κ το πληρώνουμε ή ειναι κ αυτο στην κοινωνική πολιτική που μας παρέχετε ;
Μήπως η τυχόν χαμηλή τιμολογιακή πολιτική ( που δεν είναι χαμηλή αλλα για χαρην της συζήτησης ) ΔΕΝ γίνεται για το καλό μας , αλλα για το καλό των ψήφων κ απλά κοστίζει πολύ ;
Το κοινωνικό κράτος μπορεί να υπάρχει χωρίς να προσπαθεί να επιχειρεί στα πάντα...
προφανώς αυτο δεν το καταλαβαίνεις ....
Θα σε ενοχλούσε να πληρώσεις επιπλέον ίσως σε αεροδρόμιο, σε τρένο κλπ αλλα να λειτουργούν αλλα δε σε ενοχλεί να πληρώνεις επιπλέον σε δήμο κ ΕΡΤ ....
το παραδείγματα που κάποιος έφερε για τις τηλεπικοινωνίες έφερε μείωση στις τιμές , γιατι θεωρούμε πτι θα γίνει αλλιώς στο ρεύμα ;
Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά .... ( εδώ κάπου φαντάζομαι θα αρχίσεις να λες οτι η ΔΕΗ μπαίνει μεσα κ οτι την υποχρεώνουν ... αλλα μπαίνει μεσα γιατι το κόστος της καθορίζεται απο την ίδιας τη φύση της σαν εταιρία ).
Το παράδειγμα που έφερες για την επιχείρηση σου ειναι ημιτελες . Μπορεί να κοστίζει 3 ευρώ το stretch film ... αλλα δε λες τι υπολογίζεις εκεί . Τα λειτουργικά της επιχείρησης σου ; Κ αν εσυ θέλεις να πουλάς ενα ρόλο τη μερα κ να ζήσεις ; Τότε κοστίζει 103 ευρώ το ρόλο ... κ αν θέλεις να κυκλοφορείς με ελικόπτερο κοστίζει 3003 ευρώ . Κλπ κλπ ελπιζω να καταλαβαίνεις τη λογική .... κάπως έτσι βγαίνει το κόστος στις κρατικές επιχειρήσεις κ κάπως έτσι χρεώνεται .
η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ κλπ ήταν δημόσια , αλλα κόστιζαν πολλά .... οχι εξαιτίας του ρεύματος κλπ . Δεν πληρώνουμε αυτο .
Άν ήταν ιδιωτικά κ κόστιζαν τα ίδια στην τσέπη μας , θα μας ενοχλούσε γιατι κάποιος θα εβγαζε κέρδος .
Τώρα που ειναι δημόσια κ μπαίνουν μεσα κ πληρώνουμε τα επιπλέον σπασμένα με ΦΠΑ , ενφια κλπ φόρους δε μας ενοχλεί ...
ειναι κοινωνικά αγαθά .
1ον: Ούτε δικαστής είμαι, ούτε εισαγγελέας, ούτε καν δημόσιος κατήγορος.Και δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις πρόβλημα μαζί μου τον τελευταίο καιρό.
![]()
2ον: Εδώ μέσα "γνωριζόμαστε" πάνω-κάτω εδώ και χρόνια, και αν ο melos86 έχει πρόβλημα μαζί μου, θα μου το πει, δεν χρειάζεται δικηγόρο.
3ον: Για τα δημόσια αγαθά, θεωρώ ότι από την στιγμή που τα ορίζουμε ως δημόσια, πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας πληρώνει όσο του αναλογεί και δύναται (ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΟΣΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ!!!) ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας. Το τι καταλαβαίνω, και τι όχι, άσε να το κρίνω εγώ και όσοι με γνωρίζουν. Μου είναι πολύ εύκολο να κρίνω κι εγώ αυτά που λες (πρόσεξε, όχι το πρόσωπό σου, απλά τις απόψεις σου).
4ον: Δέχομαι να πληρώνω για ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες (αν μπορώ φυσικά), αν έχουν κοινωνικές προεκτάσεις. Εσύ βλέπω να ζορίζεσαι σε αυτό το θέμα όμως (όχι οικονομικά, αλλά ιδεολογικά!!!)...
5ον: Στο παράδειγμά μου υπολόγισα ΜΟΝΟΝ το κόστος υλικών, ενέργειας κι εργατικών. Αυτό είναι το κατασκευαστικό κόστος άλλωστε. Τα πάγια κόστη δεν αφορούν κανέναν άλλον πλην του επιχειρηματία. Διαφωνώ με την γενίκευσή σου πάντως σχετικά με τις δημόσιες επιχειρήσεις.
@mirage:
Θυμήθηκε η Φοράδα να προστατέψει τον Λούη Νίκο; Μ[…]
Πουρναράκης πεισματικά αδιαφορεί σε ότι του λέει ο[…]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]