Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
REALZEUS έγραψε:Ούτε φυσικά μπορεί να βασίζεται ένα σοβαρό Κράτος στην καλή προαίρεση ενός επιχειρηματία για την διασφάλιση της επιβίωσης του πληθυσμού.

Μένεις σίγουρα στην Θεσσαλονίκη; Έχεις πάρει χαμπάρι ότι σχεδόν μια ΕΒΔΟΜΆΔΑ τώρα η πόλη είναι χωρίς νερό; Οτι σχολεία και πανεπιστήμια δε λειτουργουν, επειδή η υπέροχη ευαθ δεν φρόντισε να συντηρήσει τις υποδομές της;
Είσαι ικανοποιημένος όταν ο πρόεδρος της δημόσιας επιχείρησης που υποστηρίζεις σου λέει ότι το ίδιο σκηνικό μπορεί να επαναληφθεί και δεν σου εγγυάται την παροχή νερού;

Όσο για τον ιδιώτη, εννοείται πως θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του κράτους και τον ελεγκτικών αρχών και όχι αυθαίρετα. Αν λοιπόν δεν λειτουργεί σωστά ο κάθε ιδιώτης το κράτος έχει πάλι ευθύνη που τον αφήνει ανεξέλεγκτο!

Σε ένα σοβαρό κράτος θα έτρεχε ο αλλος με 200 στον Περιφερειακό; Εδώ και πόσα χρόνια θα του είχαν πάρει το δίπλωμα; :whistlink:

Θέλεις σίγουρα ένα σοβαρό κράτος ή βολευεσαι με την μπανανία μας;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
elteo έγραψε:Νερό, ρεύμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επουδενί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις για να αποκομίζεται κέρδος. Μιλάμε για τους απολύτως θεμέλιους λίθους του ανθρώπινου πολιτισμού.

Έτσι ακριβώς!!!

axel12p έγραψε:Μένεις σίγουρα στην Θεσσαλονίκη;

Μονακό μένω, αλλά σας το κρύβω για να μην ζουλεύετε... :s_sarcastic

axel12p έγραψε:Έχεις πάρει χαμπάρι ότι σχεδόν μια ΕΒΔΟΜΆΔΑ τώρα η πόλη είναι χωρίς νερό; Οτι σχολεία και πανεπιστήμια δε λειτουργουν, επειδή η υπέροχη ευαθ δεν φρόντισε να συντηρήσει τις υποδομές της;

Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει δεύτερη γραμμή ασφαλείας, όχι ότι έγινε μια βλάβη. Τι διαφορετικό θα έκανε ένας ιδιώτης όμως; :roll:

axel12p έγραψε:Αν λοιπόν δεν λειτουργεί σωστά ο κάθε ιδιώτης το κράτος έχει πάλι ευθύνη που τον αφήνει ανεξέλεγκτο!

Οπότε πάντα φταίει το Κράτος. :yahoo:

axel12p έγραψε:Σε ένα σοβαρό κράτος θα έτρεχε ο αλλος με 200 στον Περιφερειακό;

Σε μέρη της Γερμανικής Autobahn, ναι (και μην μου πεις ότι ο Περιφερειακός δεν είναι Ε.Ο. - η αρχή είναι η ίδια και η ευθεία στα νοσοκομεία δεν έχει καμία διαφορά με καμία Autobahn!). Η επιβολή ορίων ταχύτητας είναι καθαρά πολιτική απόφαση.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#498942 Δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση δημοσιου φορεα που να λειτουργησε καλυτερα απο ιδιωτη! Στη συντρηπτικη πλειοψηφια το κοστος των υπηρεσιων επεσε και οι περεχομενες υπηρεσιες εγιναν καλυτερες... Τα παραδειγματα αμετρητα με πρωτο και καλυτερο τον ΟΤΕ!
Απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις?
Αμετρητες και αχρειαστες προσληψεις κομματικων στελεχων?
Τεραστιοι μισθοι αχρηστων και αταλαντων ανθρωπων που νομιζουν οτι επιτελουν εργο οι οποιοι στον ιδιωτικο τομεα θα ηταν στα αζητητα?
Μηδανικες επενδυσεις στην καλυτερη ή στην χειροτερη πολυ κακες επενδυσεις που κοστιζουν σε χρονο και χρημα?
Μιζες?
Μηδενικη παραγωγικοτητα των στελεχων?
Αμετρητα γεγονοτα που ανεβαζουν κατα πολυ το κοστος των υπηρεσιων η αν δεν το ανεβαζουν μειωνουν την ποιοτητα στα ταρτατα για να παραμεινει σταθερο το κοστος! Οτι ακριβως εγινε και με τον αγωγο της ΕΥΑΘ!!

Το κερδος δεν ειναι κακο πραγμα ας μην το δαιμονοποιουμε! Ειναι αυτο που κινει ολη την οινομια μας... Ειναι το κινητρο για να γινει μια επιχειρηση καλυτερη, να παρεχει καλυτερες υπηρεσιες!
Οσο βρισκεται σε λογικα πλαισια καλως να υπαρχει! Ακομα και στο νερο!
Αυτη η "δημοσια" μετριοτητα που εισπρατουμε στην ενασχοληση με καθε τι δημοσιο ειτε αυτο ειναι το νερο ειτε η εφορια ειτε οποιαδηποτε υπηρεσια καποια στιγμη πρεπει να σταματησει!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
melos86 έγραψε:Δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση δημοσιου φορεα που να λειτουργησε καλυτερα απο ιδιωτη!

Μιλάς για Ελλάδα ή γενικά; Γιατί αν μιλάς γενικά, πολλές δημόσιες επιχειρήσεις στο εξωτερικό ήταν πολύ πιο πετυχημένες από τις αντίστοιχες ιδιωτικές.

Να ξέρεις πάντως ότι αν είσαι σε ιδιωτική κλινική και κάτι πάει στραβά, θα σε πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο για να σε σώσουν!!!

melos86 έγραψε:Το κερδος δεν ειναι κακο πραγμα ας μην το δαιμονοποιουμε! Ειναι αυτο που κινει ολη την οινομια μας...

Στον Καπιταλισμό, όχι γενικά. Και να με συγχωρείς, αλλά ούτε εσένα (ούτε εμένα) δεν εμπιστεύομαι για κάτι τόσο σημαντικό, όπως το νερό (ή την αστυνόμευση και την άμυνα).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#498964 Τσάμπα τσακωνεστε νομίζω. Αυτές οι βλάβες είναι ξαφνικές παντού και πάντοτε δημιουργούν προβλήματα.
Δεν θα σας άρεσε καθόλου να ξεκίναγε η ΕΥΑΘ αλλαγή σε όλο το δίκτυο όμοιας ηλικίας με το σπασμένο.
Πολύ μεγάλο το κόστος.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By melos86
REALZEUS έγραψε:Μιλάς για Ελλάδα ή γενικά; Γιατί αν μιλάς γενικά, πολλές δημόσιες επιχειρήσεις στο εξωτερικό ήταν πολύ πιο πετυχημένες από τις αντίστοιχες ιδιωτικές.

Να ξέρεις πάντως ότι αν είσαι σε ιδιωτική κλινική και κάτι πάει στραβά, θα σε πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο για να σε σώσουν!!!

Φυσικα μιλαω για το ελληνικο δημοσιο! Ισως αν εμενα διαφορετικη χωρα η αποψη μου να ηταν και διαφορετικη...
Προσωπικα αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα ουτε θα πλησιαζα σε δημοσιο νοσοκομειο! Οπως και επραξα οσες φορες χρειαστηκε μεχρι σημερα... Και μακαρι να μου εδινε η νομοθεσια την δυνατοτητα να ασφαλιστω ιδιωτικα τοσο σε επιπεδο υγειας αλλα και για το συνταξιοδοτικο! Με τα λεφτα που πληρωνω σε ασφαλεια στο μπουρδελακι μας θα ειχα μονοκλινο σε οποιο σοβαρο νοσοκομειο θα επιθυμουσα! Χωρις φακελακια, χωρις απεργιες, χωρις ελλειψεις σε ιατροφαρμακευτικο υλικο! Προσπαθησα να κανω μια επεμβαση σε δημοσιο νοσοκομειο και μου εκλεισαν χειρουργειο 1,5 μηνα μετα... Την εκανα στο διαβαλκανικο σε 2 μερες!! Νομιζω οτι η υγεια ειναι το χειροτερο επιχειρημα που θα μπορουσες να επικαλεστεις!

REALZEUS έγραψε:Στον Καπιταλισμό, όχι γενικά. Και να με συγχωρείς, αλλά ούτε εσένα (ούτε εμένα) δεν εμπιστεύομαι για κάτι τόσο σημαντικό, όπως το νερό (ή την αστυνόμευση και την άμυνα).

Το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι? Οτι το νερο της Θεσσαλονικης ειναι σε καλο επιπεδο σε σχεδη με την υδροδοτηση αλλων δημων... Ας πουμε για το δημοσιο νερο της χαλκιδικης!! Το οποιο ειναι ακαταλληλο για ποση, ακαταλληλο για μαγειρεμα και κατα την διαρκεια του καλοκαιριου δεν φτανει να καλυψει τις αναγκες του πληθυσμου! Οσο πιο χαμηλα κατεβαινεις στα ποδια τοσο μειωνεται και το νερο... ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Οσο για στρατο και αστυνομια καλυτερα να μην αναφερω την αποψη μου... :s_no
Άβαταρ μέλους
By melos86
Νίκος Παππάς έγραψε:Τσάμπα τσακωνεστε νομίζω. Αυτές οι βλάβες είναι ξαφνικές παντού και πάντοτε δημιουργούν προβλήματα.
Δεν θα σας άρεσε καθόλου να ξεκίναγε η ΕΥΑΘ αλλαγή σε όλο το δίκτυο όμοιας ηλικίας με το σπασμένο.
Πολύ μεγάλο το κόστος.

Από το Redmi Note 4

Ε δεν πρεπει ομως καποια στιγμη να γινει ομως ειτε αρεσει σε εμενα και εσενα ειτε οχι? Η θα περιμενουμε μεχρι να καταρευσει ολοκληρωτικα το δικτυο για να κανουμε κατι?
Απο εκει και περα ουσια εχει και στο πως αντιμετωπιστηκε αυτη η βλαβη! Χωρις back up προγραμματισμο και εκ του αποτελεσματος μας πηρε 5 μερες να αλλαξουμε 2 μετρα σωληνα!
Edit: 6 ημερες! Κορδελιο και ευοσμος ακομα δεν εχουν ξεπερασει τα προβληματα!
Άβαταρ μέλους
By vagmag
REALZEUS έγραψε:
Ευτυχώς που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τέτοια μυαλά. ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

Το σχόλιο μου οτι έχει πλάκα αυτο που λες ... πήγαινε ακριβώς σε αυτή σου τη διαπίστωση .
:lol:

Στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οργανισμοί , τα αγαθά κλπ κλπ ήταν-ειναι κρατικά , επειδή ο περισσότερος κόσμος είχε τα μυαλά τα δικά σου , κ επέλεξε κυβερνήσεις που αυτο «προστάτεψαν» .
Προφανώς εισαι ευχαριστημένος απο την διαχείριση που έγινε κ επιμένεις στην άποψη σου να μην αλλάξει αυτο !!!!!

Δεν σε καταλαβαίνω !
Δοκιμάσαμε κατι κ δε βγήκε .
Γιατι να μην δοκιμάσουμε κατι άλλο ; Πχ την ιδιωτική διαχείριση ;
Κ ας δημιουργήσουμε ανταγωνισμό κ ας ελέγξουμε σωστά κλπ . Αυτή ειναι η δουλειά του κράτους .

Ενώ έχετε μπροστά σας ενα αποτυχημένο μοντέλο , καταριέστε την περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί κατι ... απλά κ μόνο γιατι προβλέπετε φαντάσματα .... τα κρατικά φαντάσματα συνεχίζουμε κ τα βλέπουμε καθημερινά ... πως γίνεται να μην τα αντιλαμβάνεστε .

Για έμενα αυτές οι απόψεις .... ο ιδιώτης θα βγάλει κέρδος , το κράτος είναι δικό μας κ κανει κοινωνική πολιτική .... ειναι λογικές του όχλου .

Τα χρήματα που μπαίνει μεσα η κάθε δημόσια , δημοτική , ΔΕΚΟ κλπ .... απο ποιον πληρώνονται ... εις βάρος ποιανού ειναι ;;; Κ ειναι πολλά χρονια ρε παιδιά .
Πολλα χρονια που έχουμε αυτά τα μυαλά .

Δεν ειναι άσπρο ή μαύρο .
Απο τη μια δεν εμπιστεύεστε οτι αν δωθουν σε ιδιώτες το κράτος θα μπορέσει μα ελέγξει τυχόν φαινόμενα μονοπωλίων , φοροδιαφυγής ή δεν ξέρω τι , αλλα απο την άλλη θεωρειτε πως το ίδιο κ ανίκανο κράτος για ελέγχους , θα ειναι ικανό για ελέγχους αλλα κ διαχείρηση ταυτόχρονα για το δικό μας καλό !!!

:yahoo:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
melos86 έγραψε:Προσωπικα αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα ουτε θα πλησιαζα σε δημοσιο νοσοκομειο!

Την τελευταία εγχείρηση που έκανα, την έκανα σε ιδιωτικό, αλλά δύο λόγους. Πρώτον επειδή το Δημόσιο έκανε την παλιά μέθοδο (πολύ πόνος για 6 μήνες) και δεύτερον επειδή δεν ήταν επέμβαση ζωής ή θανάτου. Από εκεί και πέρα, εμπιστεύομαι πολύ περισσότερα τα δημόσια. Κι όταν κινδύνευσα από σφαίρα, στο 424 με έτρεξαν...

melos86 έγραψε:Με τα λεφτα που πληρωνω σε ασφαλεια στο μπουρδελακι μας θα ειχα μονοκλινο σε οποιο σοβαρο νοσοκομειο θα επιθυμουσα!

Μέχρι να βαρέσει κανόνι και μετά να μείνεις με το πτηνό ανά χείρας... :whistlink:

melos86 έγραψε:Ας πουμε για το δημοσιο νερο της χαλκιδικης!! Το οποιο ειναι ακαταλληλο για ποση, ακαταλληλο για μαγειρεμα και κατα την διαρκεια του καλοκαιριου δεν φτανει να καλυψει τις αναγκες του πληθυσμου! Οσο πιο χαμηλα κατεβαινεις στα ποδια τοσο μειωνεται και το νερο... ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Ο ιδιώτης θα άνοιγε και νέες πηγές φαντάζομαι... :s_sarcastic

melos86 έγραψε:Οσο για στρατο και αστυνομια καλυτερα να μην αναφερω την αποψη μου...

Ναι, καλύτερα!!!
Άβαταρ μέλους
By elteo
vagmag έγραψε:Γιατι να μην δοκιμάσουμε κατι άλλο ; Πχ την ιδιωτική διαχείριση ;
Κ ας δημιουργήσουμε ανταγωνισμό κ ας ελέγξουμε σωστά κλπ . Αυτή ειναι η δουλειά του κράτους .

Oπως το ολιγοπώλιο-καρτέλ στην κινητή τηλεφωνία ας πούμε? Σκέψου να έχεις 3-4 εταιρείες στο νερό και να συνεννοούνται για αυξήσεις όποτε τους βολεύει. :shifty: Η ιδιωτική διαχείριση στην Ελλάδα βρωμάει και ζέχνει. Να μου λείπει το βήσσυνο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
melos86 έγραψε:
Το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι? Οτι το νερο της Θεσσαλονικης ειναι σε καλο επιπεδο σε σχεδη με την υδροδοτηση αλλων δημων... Ας πουμε για το δημοσιο νερο της χαλκιδικης!! Το οποιο ειναι ακαταλληλο για ποση, ακαταλληλο για μαγειρεμα και κατα την διαρκεια του καλοκαιριου δεν φτανει να καλυψει τις αναγκες του πληθυσμου! Οσο πιο χαμηλα κατεβαινεις στα ποδια τοσο μειωνεται και το νερο... ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Οσο για στρατο και αστυνομια καλυτερα να μην αναφερω την αποψη μου... :s_no

Και χρεώνουν 100κυβικά ελάχιστη κατανάλωση σε νερό και αποχέτευση.... Κανά 300ρι+ μαζί με αποχέτευση το χρόνο το δημόσιο νερό στη Σιθωνία για τις κατοικίες..... Μην πάμε στα επαγγελματικά ρολόγια....
Και ποιότητα νερού;;;; 2700μs/cm η αγωγιμότητά του το ελάχιστο, και το έχω δει και στα 8000μs/cm. Άντε χειμώνα στα 1600. Όταν πριν μερικά χρόνια, το όριο για να θεωρείται πόσιμο ήταν 800μs/cm. Και στην ελληνική νομοθεσία από το 2001, άλλαξε στα 2500μs/cm.
http://watertechnologies.gr/data/docume ... 892-01.pdf

Να το καλό το δημόσιο..... Άραγε αν ήταν ιδιωτικό, πόσοι θα είχαν ξεσηκωθεί μέχρι σήμερα για την ποιότητα και την ελάχιστη κατανάλωση;;;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vagmag έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
Ευτυχώς που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τέτοια μυαλά. ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

Το σχόλιο μου οτι έχει πλάκα αυτο που λες ... πήγαινε ακριβώς σε αυτή σου τη διαπίστωση .
:lol:

Στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οργανισμοί , τα αγαθά κλπ κλπ ήταν-ειναι κρατικά , επειδή ο περισσότερος κόσμος είχε τα μυαλά τα δικά σου , κ επέλεξε κυβερνήσεις που αυτο «προστάτεψαν» .
Προφανώς εισαι ευχαριστημένος απο την διαχείριση που έγινε κ επιμένεις στην άποψη σου να μην αλλάξει αυτο !!!!!

Δεν σε καταλαβαίνω !
Δοκιμάσαμε κατι κ δε βγήκε .
Γιατι να μην δοκιμάσουμε κατι άλλο ; Πχ την ιδιωτική διαχείριση ;

Ενώ έχετε μπροστά σας ενα αποτυχημένο μοντέλο , καταριέστε την περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί κατι ... απλά κ μόνο γιατι προβλέπετε φαντάσματα .... τα κρατικά φαντάσματα συνεχίζουμε κ τα βλέπουμε καθημερινά ... πως γίνεται να μην τα αντιλαμβάνεστε .

Για έμενα αυτές οι απόψεις .... ο ιδιώτης θα βγάλει κέρδος , το κράτος είναι δικό μας κ κανει κοινωνική πολιτική .... ειναι λογικές του όχλου .

Τα χρήματα που μπαίνει μεσα η κάθε δημόσια , δημοτική , ΔΕΚΟ κλπ .... απο ποιον πληρώνονται ... εις βάρος ποιανού ειναι ;;; Κ ειναι πολλά χρονια ρε παιδιά .
Πολλα χρονια που έχουμε αυτά τα μυαλά .

Δεν ειναι άσπρο ή μαύρο .
Απο τη μια δεν εμπιστεύεστε οτι αν δωθουν σε ιδιώτες το κράτος θα μπορέσει μα ελέγξει τυχόν φαινόμενα μονοπωλίων , φοροδιαφυγής ή δεν ξέρω τι , αλλα απο την άλλη θεωρειτε πως το ίδιο κ ανίκανο κράτος για ελέγχους , θα ειναι ικανό για ελέγχους αλλα κ διαχείρηση ταυτόχρονα για το δικό μας καλό !!!

:yahoo:

Ειλικρινά θεωρείς ότι το πρόβλημά μου είναι το μονοπώλιο ή η φοροδιαφυγή; :dizzy: Το πρόβλημά μου είναι ότι κανείς ιδιώτης δεν θα έπρεπε να έχει χέρι σε δημόσια αγαθά. :rant: Αυτό που εσύ λες αποτυχημένο μοντέλο, είναι το μοντέλο που έφερε ρεύμα και νερό ακόμα και στο τελευταίο χωριό της χώρας, ακόμα και με ΖΗΜΙΑ!!! Ο ιδιώτης ποτέ δεν θα το έκανε αυτό, αν δεν του απέφερε κέρδος. :rtfm:

Κοίτα, εγώ κι εσύ εμπορευόμαστε αυτά που εμπορευόμαστε, αλλά τα προϊόντα μας δεν είναι απαραίτητα για να ζήσει η γιαγιά ή το παιδάκι. Το νερό, το ρεύμα κλπ, είναι! Φαντάζομαι πως βάζεις ένα περιθώριο κέρδους πάνω στα κόστη σου. Σωστά; Το ίδιο κάνω κι εγώ. Μου κοστίζει π.χ. το ρολό stretch χειρός €3 και το πουλάω €4, προ ΦΠΑ. Το Κράτος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΕΡΔΟΣ από τις κοινωφελείς υπηρεσίες!!! Ο ιδιώτης λοιπόν πως θα δώσει φτηνότερη τιμή στο κοινό, και το σημαντικότερο, πως θα διασφαλίσει την υπηρεσία σε περίοδο κρίσης, πολέμου κλπ, και γενικά όταν δεν τον συμφέρει να λειτουργεί την επιχείρηση; :whistlink:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 01 Απρ 2018, 20:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
melos86 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Τσάμπα τσακωνεστε νομίζω. Αυτές οι βλάβες είναι ξαφνικές παντού και πάντοτε δημιουργούν προβλήματα.
Πολύ μεγάλο το κόστος.

Από το Redmi Note 4

Ε δεν πρεπει ομως καποια στιγμη να γινει ομως ειτε αρεσει σε εμενα και εσενα ειτε οχι? Η θα περιμενουμε μεχρι να καταρευσει ολοκληρωτικα το δικτυο για να κανουμε κατι?
Απο εκει και περα ουσια εχει και στο πως αντιμετωπιστηκε αυτη η βλαβη! Χωρις back up προγραμματισμο και εκ του αποτελεσματος μας πηρε 5 μερες να αλλαξουμε 2 μετρα σωληνα!
Edit: 6 ημερες! Κορδελιο και ευοσμος ακομα δεν εχουν ξεπερασει τα προβληματα!
Αυτήν την δουλειά δεν θα την κάνει ο ιδιώτης. Δεν έχει τα χρήματα.

Δες τι έγινε με τις τηλεπικοινωνίες.
Όλοι οι ιδιώτες πάτησαν και πατούν ακόμα στο δίκτυο του ΟΤΕ.
Το ίδιο κάνουν και στην ενέργεια τώρα.

Επίσης υπάρχει μια ταινία για το νερό
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Behind_the_Water
δείτε την.
Είναι διδακτική

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#498984 @vagmag: Αντί να εκτοξεύεις κατηγορίες, θα μπορούσες να γράψεις επακριβώς σε τι διαφωνείς...