Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
markvag έγραψε:Αλήθεια... το αβοκάντο πως σας αρέσει;;; Μία φορά δοκίμασα, πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η οικογένεια συμφώνησε... :lol:

Τεσπα, γούστα είναι αυτά, απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου... :lol: :lol: :oops:

Λοιπον ακου: θα το αφησεις να ωριμασει καλα (να το πιεζεις και να ζουλιεται). Θα το κοψεις κομματακια, θα παρεις και φρεσκια μοτσαρελα (σε μπαλα), θα κοψεις και ντοματουλες (τσερι κατα προτιμηση), ανακατεψε τα ολα μαζι σε μια πιατελα για σαλατα, βαλε ελαιολαδο, αλατι, πιπερι και λιγο βασιλικο (προαιρετικα) και θα κανεις μια σαλατα ΓΑΜΑΤΗ. Συνοδευεις παστες. Οι Ιταλοι τη λενε και Ιταλικη σαλατα λογω των χρωματων (πρασινο, ασπρο, κοκκινο) που παραπεμπουν στην Ιταλικη σημαια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#497683 To αβοκάντο σκέτο πολλές φορές μπορεί να είναι απάλευτο, εξαρτάται και από τον βαθμό ωρίμανσης νομίζω.
Τοπικά τρώγεται σαν σαλάτα με αλάτι και λαδολέμονο.

Σε άλλα νέα, τοπικό BBQαδικο

Barbacoa BBQ
Page Liked · March 23 via Instagram ·

Finally a gluten-free beer that tastes exactly like a proper IPA. Seriously, you can’t feel the difference. Well done magicrockbrewing

Εικόνα

περιμένω σχόλιο g8777 :twisted:
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#497742 Το αβοκάντο αν ειναι καλής ποιότητας και είναι ώριμο, απλά γ@...ει! Βασικά είναι από τα τρόφιμα για τα οποία αναρωτιέμαι πως γίνεται να ΜΗΝ αρέσει σε κάποιον ...
Άβαταρ μέλους
By drdino
markvag έγραψε:Αλήθεια... το αβοκάντο πως σας αρέσει;;; Μία φορά δοκίμασα, πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η οικογένεια συμφώνησε...

Τεσπα, γούστα είναι αυτά, απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου... :oops:

Δεν είναι κάτι που θα το ταραξεις μόνο του, απλά σε συνδυασμό με άλλα πράγματα ταιριάζει πολύ. Φυσικά δεν είναι απαιτούμενο να αρέσουν όλα σε όλους: δεν τρώτε εσύ κι ο Νίκος Παππάς = περισσότερο αβοκάντο για μένα :eat:
Άβαταρ μέλους
By gianik
drdino έγραψε:
markvag έγραψε:Αλήθεια... το αβοκάντο πως σας αρέσει;;; Μία φορά δοκίμασα, πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η οικογένεια συμφώνησε...

Τεσπα, γούστα είναι αυτά, απλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου... :oops:

Δεν είναι κάτι που θα το ταραξεις μόνο του, απλά σε συνδυασμό με άλλα πράγματα ταιριάξει πολύ. Φυσικά δεν είναι απαιτούμενο να αρέσουν όλα σε όλους: δεν τρώτε εσύ κι ο Νίκος Παππάς = περισσότερο αβοκάντο για μένα :eat:

Αυτο μου θύμισε το:
Αδερφές (ψυχές :iconcool: ) ο Stefan κ ο Bayern -------->πιο πολλες γκόμενες για εμάς!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#497947 Λοιπόν, jmarr tribute που τα έλεγε αυτός και τονε κοροϊδεύαμε, θέλω να αποπειραθώ να φτιάξω γύρο κοτόπουλο :hmmm:

Κάτι σαν : Chicken Gyros

Ελληνικές συνταγές που βρίσκω, δεν μου φέρνουν σε γύρο, αλλά σε τηγανιά (τα ψιλοκόβεις και τηγανίζεις/γκριλιάζεις/κάτι).
Με προβληματίζει λίγο το ύψος που θα έχει αυτή η |λογοκρισία| και πως θα ψηθεί στο φούρνο, φαντάζομαι στον αέρα χωρίς πάνω/κάτω θα είναι καλύτερα :hmmm:

Μετά την τελειοποίηση :s_roses της συνταγής και εκτέλεσης της pan pizza (εμένα με αρέσει η pan pizza, ο μόνος λόγους που παρήγγελνα πίτσα ήταν για την pan της pizza hut :s_yummy ) πλέον φτιάχνω καλύτερη από pizza hut οπότε δεν έχω ξαναπαραγγείλει.

Θέλω να δω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και με το γυροκοτόπουλο :eat:

Και σε επόμενο στάδιο θα δοκιμαστεί και γύρος στο καπνιστήρι :s_airkiss :s_airkiss
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:Λοιπόν, jmarr tribute που τα έλεγε αυτός και τονε κοροϊδεύαμε, θέλω να αποπειραθώ να φτιάξω γύρο κοτόπουλο :hmmm:

Κάτι σαν : Chicken Gyros

Ελληνικές συνταγές που βρίσκω, δεν μου φέρνουν σε γύρο, αλλά σε τηγανιά (τα ψιλοκόβεις και τηγανίζεις/γκριλιάζεις/κάτι).
Με προβληματίζει λίγο το ύψος που θα έχει αυτή η |λογοκρισία| και πως θα ψηθεί στο φούρνο, φαντάζομαι στον αέρα χωρίς πάνω/κάτω θα είναι καλύτερα :hmmm:

Μετά την τελειοποίηση :s_roses της συνταγής και εκτέλεσης της pan pizza (εμένα με αρέσει η pan pizza, ο μόνος λόγους που παρήγγελνα πίτσα ήταν για την pan της pizza hut :s_yummy ) πλέον φτιάχνω καλύτερη από pizza hut οπότε δεν έχω ξαναπαραγγείλει.

Θέλω να δω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και με το γυροκοτόπουλο :eat:

Και σε επόμενο στάδιο θα δοκιμαστεί και γύρος στο καπνιστήρι :s_airkiss :s_airkiss

Aπό όσα έχω δοκιμάσει μόνο η πετρετζίκεια συνταγή μου άρεσε και έφερνε πάρα πολύ σε πραγματικό γύρο, ειδικά λόγω του σβησίματος με ξύδι :eat:
Τώρα φούρνος και γύρος δεν μου κάθεται καθόλου καλά τεχνικά, θες δυνατή φωτιά και συχνό γύρισμα για καλό αποτέλεσμα, δηλαδή τραγανό απ έξω και μαλακό μέσα, συν αρκετό μαρινάρισμα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#497956 Το ύψος είναι όσο ένα ξύλινο σουβλάκι οπότε λογικά χωράει στον φούρνο στην πιο κάτω θέση, ενώ αν το θες τραγανό και όχι απλά ψημένο κάπου είδα (delish νομίζω :hmmm: ) ότι μετά το ψήσιμο το κόβουν και το βάζουν 5' στο γκριλ για να ξεροψηθεί.

Και υπάρχει και αυτό για τους πιο μερακλήδες :ninja:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#497957 Εδώ είστε.

Άβαταρ μέλους
By mjacob
#497977 Λοιπόν, όντως το ύψος δεν βγαίνει και τόσο μεγάλο (τουλάχιστον για κανα κιλο κρέατος). Όποτε δεν το φοβήθηκα να το βανω και με αντιστάσεις.

Παρακολουθώντας θερμοκρασίες, τελικα έβγαινε αρκετά ομοιόμορφο το ψήσιμο, όποτε δεν ασχολήθηκα με γυρίσματα κλπ.

Βγήκε στους 165/74 (Βασικα στους 155 και ανεβηκε στη φάση «ξεκούρασης» στους 165) και έμοιαζε κάπως έτσι:
Εικόνα

Το μονο θέμα, κατα τη διάρκεια τπυ ψησίματος το κρεμμύδι-βάση ψηθηκε και μαλάκωσε και ο γύρος έπεσε :lol: όποτε επιστρατεύτηκε μια πατάτα για στήριξη :lol:

Με καλαμποκισα πίτα Αλεξάκη, μαρούλι και «σως», μια χαρά ηταν!