Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
panos2171 έγραψε:Αρα ισχύει το πρώτο σωστά; Ότι δηλαδή οι σπουδαστές θα έχουν στο διπλανό έδρανο έναν κατάδικο για ληστεία με καλάσνικοφ και κράτηση ομήρου. Πλην των συντρόφων θα υπάρξει κάποιος λογικός άνθρωπος που θα πατήσει εκεί; :dizzy:

Θα έχει αλλάξει κάτι (προς το καλύτερο) μετά από 15χρόνια φυλακή και θα είναι ΟΚ τότε;
Ή και τότε καλό θα ήταν να μην τονε πλησιάζουν, ξέρω γω μήπως κολλήσουν τπτ.

Για HF τη βλέπω τη φάση. Μάλλον θα τραβήξει κόσμο και λόγω περιέργειας :lol:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#49752 Σιγά μην αρχίσει να πυροβολεί και στο Τ.Ε.Ι :P

Μακάρι με όλη αυτή την ιστορία πάντως να βρεθουν τρόποι για καλύτερη μόρφωση των φυλακισμένων (βραχιολάκια, εξ' αποστάσεως, οτιδήποτε), και όχι απλά να κατσικωθούμε στην περίπτωση του συγκεκριμένου(που κατά τα φαινόμενα αδιαφορεί για το εκπαιδευτικό σκέλος).
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
rx8_drifter έγραψε:Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι πρεζέμποροι δεν συχνάζουν σε πανεπιστήμια για να σκιάζουν τον κόζμο :lol:

Δεν τα ξες καλά

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=576339
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#49768 Που σαι μανόσκυ, όταν ο κάπτεν Αμέρικα αποφασίσει να μου ρίξει λίγο e-xylo :s_laughat ας περιλάβει και τα παλιοκουμούνια της Συγκλήτου μας :ninja:

Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ (έκτακτη συνεδρίαση με αριθμό 2899/5 & 8-12-2014)

Με αφορµή την έμπρακτη διαμαρτυρία του κρατουμένου Νίκου Ρωμανού σχετικά µε την περιορισµένη εφαρµογή του θεσµού των εκπαιδευτικών αδειών, η Σύγκλητος του ΑΠΘ υιοθετεί ομόφωνα το περιεχόμενο της σχετικής από 3-12-2014 ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με τίτλο : «Εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων : “Η εκπαίδευση είναι ελπίδα και όχι απειλή για την κοινωνική επανένταξη”».

Ειδικότερα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, εκφράζει την ευχή, η Πολιτεία να εξετάζει το γενικότερο ζήτηµα της πρόσβασης των κρατουµένων στην εκπαίδευση, εξαντλώντας την ευαισθησία της. Είναι προφανώς ευθύνη της Πολιτείας να λαµβάνει εκείνα τα µέτρα που κρίνονται, στο πλαίσιο του νόµου, αναγκαία για την προστασία της δηµόσιας ασφάλειας. Κατά τη θεσµοθέτηση, επιβολή και εφαρµογή αυτών των µέτρων, ωστόσο, σκόπιµο είναι να λαµβάνεται υπόψη πρωτίστως ο ρόλος της εκπαίδευσης ως κρίσιµης οδού κοινωνικής επανένταξης στο πλαίσιο ενός σωφρονιστικού συστήµατος που δεν επιδιώκει να εκδικείται, αλλά φιλοδοξεί να σωφρονίζει. Στο πλαίσιο αυτό, παράµετροι όπως η ηλικία των κρατουµένων και η διαγωγή τους πρέπει επίσης να λαµβάνονται υπόψη κατά την εξέταση αιτηµάτων πρόσβασης στην εκπαίδευση.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#49773 Είναι εξαιρετικά αστείο που συνεχίζουμε αυτή τη γελοία συζήτηση, καθώς

Ρωμανός έγραψε:....Και προφανώς η διεκδίκηση που κάνω δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης, ούτως ή άλλως θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων....

Carry on :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
mjacob έγραψε:Θα έχει αλλάξει κάτι (προς το καλύτερο) μετά από 15χρόνια φυλακή και θα είναι ΟΚ τότε;
Ή και τότε καλό θα ήταν να μην τονε πλησιάζουν, ξέρω γω μήπως κολλήσουν τπτ.

Για HF τη βλέπω τη φάση. Μάλλον θα τραβήξει κόσμο και λόγω περιέργειας :lol:

Ναι, τότε θα έχει εκτίσει την ποινή του και δε θα έχει σκέψεις για απόδραση. Ποιος μου λέει εμένα ότι δε θα ταμπουρωθεί με καμιά 20αρια ομήρους για να το σκάσει. Όμηρο έπιασε, δικτυωμένος είναι, αμετανόητος είναι, προσπαθεί να βρει τρόπους για να βρίσκεται εκτός φυλακής, ε δε τα λες και λίγα για να υπάρχει ένας φόβος απέναντί του.
Άβαταρ μέλους
By spiros
#49796 αν θελει τοσο πολυ να σπουδασει, ας το κανει απο αποσταση αφου πλεον υπαρχει η δυνατοτητα, οπως χιλιαδες αλλοι (που μαλιστα δεν ειναι εγκληματιες...).

τα υπολοιπα ειναι παραμυθια για χαζους.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#49802 E για να σου λένε παραμύθια για χαζούς κάποιο δικαίωμα θα τους έδωσες. Σπουδες εξ αποστάσεως δεν υπάρχουν. Ο φοιτητής πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στο χώρο σπουδών του. Το ότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν είναι άσχετο
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
Corto Maltese έγραψε:E για να σου λένε παραμύθια για χαζούς κάποιο δικαίωμα θα τους έδωσες. Σπουδες εξ αποστάσεως δεν υπάρχουν. Ο φοιτητής πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στο χώρο σπουδών του. Το ότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν είναι άσχετο

Αν δεν κάνω λάθος, ο νόμος λέει ότι παιρνει άδειες για τις υποχρεωτικές ώρες.

Όπως και να 'χει όμως, πολύ εύκολα θα μπορουσαν να μαγνητοσκοπούνται οι παραδώσεις και να τις βλέπει όποτε θέλει ο χ,ψ φυλακισμένος.