Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#494489 Το μονο που δεν ρωτησα την BDSM τρελογκομενα ηταν, ποτε θα βγει το βιντεο! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Απορίες περί βουβωνοκήλης... ποια είναι η κυρίαρχη επιστημονική άποψη περί της σύνδεσής της με το σήκωμα βαρών; Ο γιατρός την εντόπισε σε πολύ πρώιμο στάδιο και πρότεινε (ιδανικά) να σταματήσω την προπόνηση με ελεύθερα βάρη. Ψάχνοντας στο internet (ξέρω... ξέρω...όχι ότι καλύτερο απαραίτητα) δε βρίσκω ξεκάθαρη απάντηση. Π.χ.:

It is unclear if inguinal hernias are associated with heavy lifting.[1]

( https://en.wikipedia.org/wiki/Inguinal_hernia )

Inguinal hernias can sometimes appear suddenly after putting pressure on the abdomen [...] carrying and pushing heavy loads.

( https://www.nhs.uk/conditions/inguinal-hernia-repair/#what-causes-an-inguinal-hernia )

Από την άλλη η τελευταία πηγή αναφέρει επίσης:
Inguinal hernias occur mainly in men. Most are thought to result from ageing, although they can occur at any age. This is because as you get older, the muscles surrounding your abdomen (tummy) can become weaker.

Άρα απαιτείται (?) εκγύμναση της περιοχής :hmmm:

Επίσης:
Direct inguinal hernias. Direct inguinal hernias usually occur only in male adults as aging and stress or strain weaken the abdominal muscles around the inguinal canal.

( https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/inguinal-hernia )
Άρα το πρόβλημα είναι η γενικότερη χαλάρωση των μυών με την ηλικία; Ή και η στιγμιαία χαλάρωση των μυών όταν καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να σηκώσουμε/τραβήξουμε/κτλ κάτι; Οπότε ναι στη γυμναστική για να επιβραδύνουμε την χαλάρωση με την ηλικία και όχι στην πολλή έντονη γυμναστική για αποφυγή στιγμιαία χαλάρωσης/αδυναμίας των μυών;

Υ.Γ.: Ποιας ειδικότητας γιατρός είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβουλέψει για βουβωνοκήλη; Τη διάγνωση την έκανε ουρολόγος αλλά στο internet (I know, μη βαράτε) υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι πρέπει να αξιολογηθεί από χειρούργο.
Τελικά ο καθ'ύλην αρμόδιος χειρουργός, που τον εμπιστευομαι, απεφάνθη ότι δεν τίθεται κανένα θέμα βουβωνοκήλης, ούτε καν σε πρώιμο στάδιο. Ευτυχώς, γιατί το είχα στο μυαλό μου οπότε πήγαινα γυμναστήριο και ζοριζομουν λίγο περισσότερο.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Serf
#495874 Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό πιεσόμετρο για μωρό 17 μηνών (τώρα);; Άρα σημαντικό να ταιριάζει στο χέρι του και να μετράει σχετικά γρήγορα, μιας και δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να μείνει ήρεμος.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#497145 Λοιπόν γενικά οι ντόπιοι γιατροί σε μεγάλο ποσοστό είναι πολύ άχρηστοι.
Καλά που έχουνε πολλούς εισαγωμενους, και Έλληνες αρκετούς, και σώζεται η κατάσταση.
Λέμε ΓΤΠ ιατρική, ή απλά είναι στα @@δια τους, δουλειά γραφείου 8-3μισή Δευτέρα Πέμπτη.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#497201 την Κυριακη που περασε, βγηκα το πρωι για τρεξιμο πρωινο
εκανε -5C αλλα δεν με ενοχλησε ισα ισα το βρισκω και ευχαριστο

καπου στα 10-15 λεπτα αρχιζω να νιωθω πονο στο δεξι γονατο. Δεν υπηρξε καποιο χτυπημα, καποιο παραπατημα, τραβηγμα κτλ . το ψιλοαγνοησα και συνεχισα. ε δεν υποχωρουσε κια λεω κατσε να γυρισουμε, αλλα τελικα μεχρι να γυρισω απο εκει που ημουνα κατεληξα να κανω καμια ~8αρα χλμ

κανω ενα μπανιο και ξεκουραζομαι... σιγα σιγα αρχιζει να ποναει περισσοτερο με καθε κινηση , κατεληξα να κουτσαινω
την επομενη μερα πηγαινα σαν τον κουτσο, ποναγε αρκετα σε καθε πατημα.

Εχθες πηγα στο γιατρο , μου ειπε για τενοντιτιδα (το πετυχα:-).
Στο γιατι και πως μου λεει συμβαινει, ισως επειδη ηταν κρυο, μπορει να του ηρθε αποτομο κτλ
για καμια δεκαρια μερες αναπαυση, και βλεπουμε για αργοτερα .
Θα βγαλω μια ακτινογραφια και θα ξαναπαω την αλλη εβδομαδα

για το γενικοτερο underlying issue με το γονατο, αφου με πατησε παντου και εκανε καποιες κινησεις και δεν ποναγα πουθενα , μου λεει για καποιο 'kapsule' (δε μπορουσε να βρει τον ορο σε αλλη γλωσσα) στο γονατο και θα το δουμε, καταλαβα κατι που περιβαλλει το γονατο ..;
Καμια ιδεα τι ειναι αυτο;
Τελευταία επεξεργασία από KiloMeater και 24 Μαρ 2018, 08:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#497203 Kapsul -> θύλακας, μήπως καμια θυλακιτιδα χήνειου ποδός;

Ειναι αρκετά κλασική φάση, μάντεψε τινος.

Παρε επιγονατίδες.
Φυσικοθεραπείες δεν "γράφουν" εκει? "ρευματα", υπέρηχους κλπ
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
mjacob έγραψε:Kapsul -> θύλακας, μήπως καμια θυλακιτιδα χήνειου ποδός;

Ειναι αρκετά κλασική φάση, μάντεψε τινος.

Παρε επιγονατίδες.
Φυσικοθεραπείες δεν "γράφουν" εκει? "ρευματα", υπέρηχους κλπ

ναι μου εγραψε να παω για φυσιοθ. , την αλλη εβδομαδα που θα τον δω θα μου πει λεπτομερειες
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#497209 ανακουφίζουν πολύ γρηγορα.
Πάρε και καμια επιγονατιδα, απο αυτες που δένουν γύρω από το γόνατο.
Εικόνα Και στο τρέξιμο μπορείς να τη φοράς.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#497211 ναι μου ειπε να βαλω και τετοιο

και επειδη μπορει να φαινονται λιγο ασυνδετα αυτα με το ραντινγκ για τους ντοπιους γιατρους , να πω οτι πηγα χθες σε ελληνα ορθοπεδικο και εβγαλα μια ακρη

ο προηγουμενος που ειχα παει αλλα και μια σειρα απο πολλες επισκεψεις ολης της οικογενεια σε γιατρους μεταξυ αλλων: οδοντιατρων, παθολογων, παιδιατρων, γυναικολογων, ενδοκρινιλογων κ.α. , εχω να πω οτι οι ντοπιοι γιατροι ειναι ΓΤΠ τελειως . δεν πιστευα οτι θα φτασω σε τετοια επιπεδα εθνικισμου αλλα επειτα απο 4 χρονια εδω εχω καταληξει να πηγαινουμε μονο σε ελληνες γιατρους η αλλους δοκιμασμενους ΜΗ ντοπιους .
Άβαταρ μέλους
By dimik
#497213 Καλά αυτό με τους γιατρούς που τουλάχιστον έχουν σπουδάσει Ελλάδα το έχω κι εγώ εδώ.
Αν δεν λέει απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου δεν πάω.

Επειδή δεν είχε ντόπια σχολή ιατρικής μέχρι πρόσφατα έχει αρκετούς με αγορασμένα πτυχία που είναι απλά επικίνδυνοι.

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#497263 Μοίρασε γνώση ιταλακια
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
italakias έγραψε:Δεν ειναι σωστο να τρεχεις με -5 .
Πήγα με -12 παραπάνω από μια φορά and lived to talk about it:-)