Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Νίκος Παππάς έγραψε:Απο την αλλη κανεις δεν εγινε πιστος αν δεν ηταν η αμεση οικογενεια του. Τα παιδια ακολουθουν το παραδειγμα των γονιων τους, αν αυτοι δεν ασχολουνται με τα της θρησκειας δεν θα ασχοληθουν και αυτα.
Τωρα αν μεγαλωνοντας αλλαξουν γνωμη, δικαιωμα τους!

Η πλέον σωστή και ψύχραιμη κουβέντα που έχει γραφτεί για το θέμα εδώ ever.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
gianik έγραψε:Νταξει συμφωνω με ολα ,αλλα οχι οτι καταπιεζεστε κιολας οι αθεοι στην Ελλαδα... :lol:
Οταν ηταν να ντυθειτε γαμπροι ,ορισμενοι απο εσας , μια χαρα πηγατε στην εκκλησια ,μια χαρα βαφτισατε τα παιδάκια σας...εκει δεν καταπιεστηκατε; :x
Ειναι αυτο που λεω αθεοι απο τα Lidl... :lol:
Απλα εκει λογω :inlove: δεν σας πολυεπαιρνε να πειτε οχι .... :tomato:
Φαγωθηκατε τωρα με τα θρησκευτικά,λες κ προσεχει κανεις σε αυτο το μαθημα.. :s_yes

Χαχαχαχαχαχα, σωστός ο Γιάννης, μπράβο !!!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#496405 Το σχολείο πρέπει να βοηθάει τους γονείς και την ανάπτυξη των παιδιών. Όχι να βάζει εμπόδια και ν' ασχολείται με διαφορετικά πράγματα από αυτά που πρέπει. Η θρησκεία, θρησκευτική συνείδηση ή οτιδήποτε σχετικό, ΔΕΝ είναι δουλειά του σχολείου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
Αντε τωρα εσυ σαν γονιος να ζητησεις απαλλαγη απο το μαθημα, να το μαθουν αυτες οι μαμαδες και να εισια σιγουρος οτι απο την αλλη μερα δεν θα μιλανε τα παιδια τους στο παιδι σου, ή δεν θα το φωναζουν να παιξουν μαζι / ερχονται στο σπιτι σου.

Από την άλλη μάλλον καλύτερα να μην κάνουν παρέα τα παιδιά σου με τέκνα τέτοιων γονέων :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Αντε τωρα εσυ σαν γονιος να ζητησεις απαλλαγη απο το μαθημα, να το μαθουν αυτες οι μαμαδες και να εισια σιγουρος οτι απο την αλλη μερα δεν θα μιλανε τα παιδια τους στο παιδι σου, ή δεν θα το φωναζουν να παιξουν μαζι / ερχονται στο σπιτι σου.

Από την άλλη μάλλον καλύτερα να μην κάνουν παρέα τα παιδιά σου με τέκνα τέτοιων γονέων :innocent:

Διαφωνω καθετως, οριζοντιως ΚΑΙ διαγωνιως :lol: :lol: :lol: :lol:

Τους φιλους μου δεν τους διαλεξα επειδη εχουμε τις ιδιες πολιτικες, οπαδικες, θρησκευτικες αποψεις. Βασικα κανενα ρολο δεν επαιξαν αυτα στο να γινουν φιλοι μου και το ιδιο θελω να κανει και το παιδι μου.
Οι καλυτεροι φιλοι μου δε εχουν τελειως διαφορετικες αποψεις απο εμενα για αυτα.

Οι ανθρωποι ειναι πολλα περισσοτερα πραγματα απο μια ομαδα, ενα κομμα, μια πιστη! :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:Οχι φιλε ,δεν θα κανεις κανενος το χατηρι.... :oops:
Αν σε αγαπαει ο αλλος να σε δεχτει οπως εισαι. Εκτος αν πλερωνουν για ολα ο μπαμπας κ η μαμα οποτε μοκο.....
Δοξα το Θεο υπαρχουν κ τα Δημαρχεία κ η διαδικασια ονοματοδοσιας....
Το βρηκαμε τωρα ,θρησκευτική καταπιεση...μου φαινεται πολυ αστειο κ ως ορος διοτι πολυ απλα ,περαν των παπαδων ουδεις αλλος ασχολείται...

Γιανίκ, είσαι λάθος και το ξέρεις... :)

Asimov έγραψε:Νομίζω ότι είναι καλή η αντιμετώπισή σου για να μην τα μπερδέψεις, δεδομένου ότι βομβαρδιζονται καθημερινά στο σχολείο...
Είναι εξαιρετικά δύσκολο και άβολο να ανατρεψεις ο, τι ακούει επί εξαωρο και επί καθημερινής βάσης το εξάχρονο.
Άσε που είναι σε μια ηλικία που η περιέργεια και η δίψα τους να κατανοήσουν το σύμπαν είναι πολύ έντονες, οπότε η προπαγάνδα βρίσκει γόνιμο έδαφος και σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί οι δικές σου εξηγήσεις ακούγονται στρυφνες κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ οι άλλες σχεδόν μαγικές.
Πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Εμείς καμιά φορά (όταν δεν είμαι τελείως χώμα δηλαδή :oops: ) λέμε ιστορίες το βράδυ πριν κοιμηθούν. Και οι ιστορίες αφορούν συνήθως επιστήμονες, ανακαλύψεις, ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, κτλ... Εκεί προσπαθώ να τους κάνω να δουν πόσο ωραίο είναι το ταξίδι της ανακάλυψης και πως οι εύκολες εξηγήσεις (ένας μπάρμπας στα σύννεφα, ένας αόρατος ροζ μονόκερος, κτλ) είναι συχνά λάθος. Σε γενικές γραμμές πιάνει. Επίσης, όταν κάνουν μια ερώτηση (πχ τι είναι ο κεραυνός) τους δίνω πάντα την σωστή απάντηση, αλλά με τρόπο κατανοητό για την ηλικία του παιδιού που ρωτάει και ΠΟΤΕ απαντήσεις του στυλ "το έκανε ο θεός, ο διάβολος" ή κάτι τέτοιο. Και όταν δεν ξέρω κάτι ή κάτι γενικά δεν είναι γνωστό, τους λέω "δεν το ξέρω, μπορείς όταν μεγαλώσεις να το ψάξεις μόνος/μόνη σου και να το βρεις".

Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, θα δείξει... :oops:

dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Και από την πρώτη, καλύτερα να μην είναι δαχτυλοδεικτούμενα (αυτός δεν κάνει θρησκευτικά ψου, ψου ψου...). Κάτι που έχω ζήσει στο δημοτικό.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Διαφωνω καθετως, οριζοντιως ΚΑΙ διαγωνιως :lol: :lol: :lol: :lol:

Τους φιλους μου δεν τους διαλεξα επειδη εχουμε τις ιδιες πολιτικες, οπαδικες, θρησκευτικες αποψεις. Βασικα κανενα ρολο δεν επαιξαν αυτα στο να γινουν φιλοι μου και το ιδιο θελω να κανει και το παιδι μου.
Οι καλυτεροι φιλοι μου δε εχουν τελειως διαφορετικες αποψεις απο εμενα για αυτα.

Οι ανθρωποι ειναι πολλα περισσοτερα πραγματα απο μια ομαδα, ενα κομμα, μια πιστη! :)

Tότε δεν έχεις πρόβλημα με το

την αλλη μερα δεν θα μιλανε τα παιδια τους στο παιδι σου, ή δεν θα το φωναζουν να παιξουν μαζι / ερχονται στο σπιτι σου

γιατί απλά θα μάθουν τα παιδιά σου ότι υπάρχουν και σάπια μήλα στην προσπάθεια τους να κάνουν παρέες.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Anonymous Founder έγραψε:Το σχολείο πρέπει να βοηθάει τους γονείς και την ανάπτυξη των παιδιών. Όχι να βάζει εμπόδια και ν' ασχολείται με διαφορετικά πράγματα από αυτά που πρέπει. Η θρησκεία, θρησκευτική συνείδηση ή οτιδήποτε σχετικό, ΔΕΝ είναι δουλειά του σχολείου.

Δεν κάνει όμως και πράγματα που είναι η δουλειά του... Ας ξεκινήσουμε πρώτα από εκεί που είναι και πιο σημαντικό!

Στο κάτω-κάτω μην καίγεστε και τόσο! Όπως είπε και ο Ν.Π. και να πηγαίνει το παιδάκι θρησκευτικά, γιορτές, έθιμα κλπ αν φτάσει 17,18,20 και δεν γουστάρει, δεν το εμποδίζει και τίποτα να σταματήσει...
Υπάρχουν και πιο σημαντικά προβλήματα στην "εκπαίδευση" από την θρησκεία...
Αφού δεν μας διδάσκουν τζιχαντ, δεν είναι και το τέλος του κόσμου...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Tότε δεν έχεις πρόβλημα με το

την αλλη μερα δεν θα μιλανε τα παιδια τους στο παιδι σου, ή δεν θα το φωναζουν να παιξουν μαζι / ερχονται στο σπιτι σου

γιατί απλά θα μάθουν τα παιδιά σου ότι υπάρχουν και σάπια μήλα στην προσπάθεια τους να κάνουν παρέες.

Το θεμα δεν ειναι να εξηγησω, το θεμα ειναι οτι το ιδιο το παιδι αισθανεται αποκλεισμενο, δαχτυλοδεικτουμενο και αυτο ειναι λαθος σε οποιο παιδι συμβαινει.

Οταν θα παει την επομενη μερα στο σχολειο το ιδιο θα το ενοχλουν τα σχολια, η κοροιδια, ο αποκλεισμος απο το παιχνιδι η απο τις παρεες.

Τα παιδια ειναι πολυ σκληρα στο πως αντιμετωπιζουν τους αλλους και επειδη εχω αντιμετωπισει διαφορα θεματα στα 4 χρονια που παει δημοτικο ο μικρος, προτιμω να μην διαφερει ΚΑΙ εκει ο γιος μου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:Tότε δεν έχεις πρόβλημα με το

Το θεμα δεν ειναι να εξηγησω, το θεμα ειναι οτι το ιδιο το παιδι αισθανεται αποκλεισμενο, δαχτυλοδεικτουμενο και αυτο ειναι λαθος σε οποιο παιδι συμβαινει.

Οταν θα παει την επομενη μερα στο σχολειο το ιδιο θα το ενοχλουν τα σχολια, η κοροιδια, ο αποκλεισμος απο το παιχνιδι η απο τις παρεες.

Τα παιδια ειναι πολυ σκληρα στο πως αντιμετωπιζουν τους αλλους και επειδη εχω αντιμετωπισει διαφορα θεματα στα 4 χρονια που παει δημοτικο ο μικρος, προτιμω να μην διαφερει ΚΑΙ εκει ο γιος μου.

Από παιδιά τέτοιων γονιών το αποτέλεσμα ίδιο θα είναι, αν δεν το κάνουν για τα θρησκευτικά θα το κάνουν για 100δες άλλους λόγους.

Για την προσωπική σου κατάσταση δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω, γενικά μιλάω.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
MIXOStsi έγραψε:Όπως είπε και ο Ν.Π. και να πηγαίνει το παιδάκι θρησκευτικά, γιορτές, έθιμα κλπ αν φτάσει 17,18,20 και δεν γουστάρει, δεν το εμποδίζει και τίποτα να σταματήσει...

Ακριβώς. Πόσο απλό ρε πστη μου. Δηλαδή εσείς που τώρα δεν πιστεύετε και δεν έχετε «ούτε θεό ούτε πατρίδα» :s_yes , δεν βαφτιστήκατε; Δε σας έτρεχαν οι νονοί και οι γιαγιάδες σας να μεταλάβετε κλπ;
Πάθατε κάτι; Όχι. Στα ριαπαπα σας. Μεγαλώσατε, θεωρήσατε πως αυτό είναι μια μπούρδα και το αφήσατε στην άκρη (κρατήσατε μόνο τα καλά έθιμα κουφάλες :shifty: ).
Το ίδιο θα κάνει και το παιδί. Μου φαίνεται με αυτές τις αντιδράσεις σας πιο πολύ το δυσκολεύετε το παιδί σας παρά το βοηθάτε. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#496454 Δλδ ρε παιδί μου είναι να σου πέφτουν τα μαλλιά με αυτές τις υπερβολές.
Θα πάει ο άλλος λέει να ζητήσει να εξαιρεθεί το παιδί του από το μάθημα των θρησκευτικών. :s_rofl
ΛΟΛ ρε βλάχο....... Δλδ εσύ σχολείο δεν πήγες; Δεν θυμάσαι τι ήταν το μάθημα αυτό; Εγώ πάντως το θυμάμαι σαν κενό, απλά καθόμασταν μέσα.
Κλάιν μάιν δλδ. Της πλάκας ιστορία.
Τράβα εσύ τώρα να δημιουργήσεις θέμα από εκεί που δεν υπάρχει, και ενδεχομένως να δημιουργήσεις πρόβλημα και στο παιδί. Γιατί θα του πουν στο σχολείο ότι η Παναγία έμεινε έγκυος με τον κρίνο και ο Χριστός περπατούσε στο νερό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
Bayern7 έγραψε:Δλδ ρε παιδί μου είναι να σου πέφτουν τα μαλλιά με αυτές τις υπερβολές.
Θα πάει ο άλλος λέει να ζητήσει να εξαιρεθεί το παιδί του από το μάθημα των θρησκευτικών. :s_rofl
ΛΟΛ ρε βλάχο....... Δλδ εσύ σχολείο δεν πήγες; Δεν θυμάσαι τι ήταν το μάθημα αυτό; Εγώ πάντως το θυμάμαι σαν κενό, απλά καθόμασταν μέσα.
Κλάιν μάιν δλδ. Της πλάκας ιστορία.
Τράβα εσύ τώρα να δημιουργήσεις θέμα από εκεί που δεν υπάρχει, και ενδεχομένως να δημιουργήσεις πρόβλημα και στο παιδί. Γιατί θα του πουν στο σχολείο ότι η Παναγία έμεινε έγκυος με τον κρίνο και ο Χριστός περπατούσε στο νερό.
όπως πάντα σωστός κ παντελονατος ο gayρος από πάνω...
Λες κ το μάθημα των θρησκευτικών είναι μείζον πρόβλημα..
Στην τάξη του γιου μου (Α δημοτικού) υπάρχουν 3 τουλάχιστον παιδάκια με σοβαρά προβλήματα κατανόησης κλπ.. Φτάσαμε Μάρτη κ δεν μπορούν να συλλαβισουν. Έτσι λοιπόν μια τάξη καθημερινά περιμένει αυτά τα 3 παιδάκια κ ειναι πολύ πίσω σε ύλη.. Το σχολειο θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο κ τα παιδάκια αυτά να βοηθηθούν, να μην απομονωθουν αλλά κ η υπόλοιπη τάξη να προχωράει κανονικά..
Αυτά είναι σοβαρά προβλήματα για ένα σχολείο....

.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Bayern7 έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Όπως είπε και ο Ν.Π. και να πηγαίνει το παιδάκι θρησκευτικά, γιορτές, έθιμα κλπ αν φτάσει 17,18,20 και δεν γουστάρει, δεν το εμποδίζει και τίποτα να σταματήσει...

Ακριβώς. Πόσο απλό ρε πστη μου. Δηλαδή εσείς που τώρα δεν πιστεύετε και δεν έχετε «ούτε θεό ούτε πατρίδα» :s_yes , δεν βαφτιστήκατε; Δε σας έτρεχαν οι νονοί και οι γιαγιάδες σας να μεταλάβετε κλπ;
Πάθατε κάτι; Όχι. Στα ριαπαπα σας. Μεγαλώσατε, θεωρήσατε πως αυτό είναι μια μπούρδα και το αφήσατε στην άκρη (κρατήσατε μόνο τα καλά έθιμα κουφάλες :shifty: ).
Το ίδιο θα κάνει και το παιδί. Μου φαίνεται με αυτές τις αντιδράσεις σας πιο πολύ το δυσκολεύετε το παιδί σας παρά το βοηθάτε. :iconcool:

Προφανώς έτσι είναι όπως τα λες και για εμένα και για τους περισσότερους από εμάς. Το θέμα όπως το θέτουν τα περισσότερα παιδιά είναι φαντάζομαι επειδή οι κοινωνίες προχωράνε και εξελίσσονται να φθάσουμε σε ένα θεσμικό κατ' αρχην επίπεδο όπου κάποιος απλά να μπορεί να επιλέξει ότι θέλει χωρίς να πρέπει να δικαιολογηθεί ή να εξηγήσει τι και πως έτσι ώστε μετά από καιρό αυτό να γίνει αποδεκτό και σε κοινωνικό επίπεδο και να μην κοιτάει π.χ. ο δημόσιος υπάλληλος τον κάθε Kyr80 σαν ουφο όταν απαντάει όχι στην ερώτηση θρήσκευμα Χ.Ο.;; Βασικά θα έπρεπε να ρωτάει σκέτο θρήσκευμα ή και να μην ρωτάει καθόλου.