Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#496345 Κ γιατι να μην κανει η :inlove: την υποχωρηση; :lol:

Τεσπα ,καταλαβατε πιστευω το νοημα του ποστ μου , το οποιο ηταν χιουμοριστικο (αθεοι ,αθεοι ,αλλα γαμπροι γαμπροι.. :s_tongue )
Άβαταρ μέλους
By junior gt
gianik έγραψε:
junior gt έγραψε:
gianik έγραψε:Νταξει συμφωνω με ολα ,αλλα οχι οτι καταπιεζεστε κιολας οι αθεοι στην Ελλαδα... :lol:
Οταν ηταν να ντυθειτε γαμπροι ,ορισμενοι απο εσας , μια χαρα πηγατε στην εκκλησια ,μια χαρα βαφτισατε τα παιδάκια σας...εκει δεν καταπιεστηκατε; :x
Ειναι αυτο που λεω αθεοι απο τα Lidl... :lol:
Απλα εκει λογω :inlove: δεν σας πολυεπαιρνε να πειτε οχι .... :tomato:
Φαγωθηκατε τωρα με τα θρησκευτικά,λες κ προσεχει κανεις σε αυτο το μαθημα.. :s_yes

Σε σχεση με αυτο που λες περι καταπιεσης Γιαννη. Κατ'αρχας καταπιεση ειναι καθε πρωι τα παιδακια θελοντας και μη να κανουν προσευχη. Και μη μου πει κανεις οτι αμα δε θελεις δεν κανεις οταν ολα τα παιδακια στεκουν σα χαμενα εκει.
Λοιπον σημερα δωσανε ενα κειμενο για αναγνωση (σε φωτοτυπια) στα πιτσιρικια που ελεγε οτι η 25η Μαρτιου ειναι για τους Ελληνες διπλη γιορτη: αφ'ενος θρησκευτικη γιατι πηγε ο αλλος και εδωσε τον κρινο και αφ'ετερου εθνικη γιατι ο Παλαιων Πατρων Γερμανος ευλογησε τα οπλα των Ελληνων.
Μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο.
Αυριο θα γινει της πουτ@νας στο σχολειο.

Υγ: ουτε γαμπρος ντυθηκα, ουτε τα βαφτισα. :lol:

Σε παραδεχομαι... :s_howdy
Θελετε να κανουμε ενα κοινωνικο πειραμα;;;
Οσοι εχουμε παιδια Δημοτικού,στην επομενη συναντηση γονεων κ κηδεμονων να ζητησουμε απο την δασκαλα ,παρουσια ολων των γονεων ,απαλλαγη του παιδιου μας απο τις εκδηλωσεις απο τον επομενο εορτασμο του Πολυτεχνείου....
Μετα ,θα καταγραψουμε εδω τις αντιδράσεις δασκαλων κ γονεων... :shifty:
Διοτι καποτε ενας συναδελφος μου το ζητησε (βασικα το ειπε το παιδι) κ η δασκαλα μπροστα σε ολη την ταξη του απαντησε:Γιατι Κωστακη ;επειδη ο μπαμπας σου ειναι αστυνομικος;;;;

Αυτο που ειπε η δασκαλα ειναι αλητεια και ρατσισμος. Γκολ και ξυλο στην πουτ@να που λενε. Ισα ισα που ακριβως επειδη ειναι αστυνομικος υπηρετει τη δημοκρατια και τις αξιες του πολυτεχνειου. Μακρια απο μενα.
Αλλα και αυτο με το πολυτεχνειο που λες ρε φιλε ειναι ακαιρο και ασχετο. Το πολυτεχνειο δεν ειναι επετειος των αθεων ή των αναρχικων. Ειναι επετειος εθνικη οπως και η 25η Μαρτιου.
Η απαλλαγη απο τον εορτασμο του πολυτεχνειου τι σημαινει? Οτι δε δεχομαστε τις αξιες της ελευθεριας? Της δημοκρατιας?
Απο την αλλη μπορει να μη παντρευτηκα θρησκευτικα και να μη βαφτισα αλλα σαν παραδοση τις γιορτες του χριστιανισμου τις γουσταρω και συμμετεχω. Πχ το Πασχα θα παω και στον επιταφιο και στην ανασταση. Με τα παιδια. Και λαμπαδα θα τους παρω (εγω γιατι δεν εχουν νονο :lol:) και το Χριστος Ανεστη θα τραγουδησουμε και πολυ περισσοτερο τα δυναμιτακια μας θα ριξουμε. :inlove:
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 21 Μαρ 2018, 23:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#496353 τζουνιορ :inlove: :inlove:

gianik έγραψε:
junior gt έγραψε:
gianik έγραψε:Νταξει συμφωνω με ολα ,αλλα οχι οτι καταπιεζεστε κιολας οι αθεοι στην Ελλαδα... :lol:
Οταν ηταν να ντυθειτε γαμπροι ,ορισμενοι απο εσας , μια χαρα πηγατε στην εκκλησια ,μια χαρα βαφτισατε τα παιδάκια σας...εκει δεν καταπιεστηκατε; :x
Φαγωθηκατε τωρα με τα θρησκευτικά,λες κ προσεχει κανεις σε αυτο το μαθημα.. :s_yes

Σε σχεση με αυτο που λες περι καταπιεσης Γιαννη. Κατ'αρχας καταπιεση ειναι καθε πρωι τα παιδακια θελοντας και μη να κανουν προσευχη. Και μη μου πει κανεις οτι αμα δε θελεις δεν κανεις οταν ολα τα παιδακια στεκουν σα χαμενα εκει.
Λοιπον σημερα δωσανε ενα κειμενο για αναγνωση (σε φωτοτυπια) στα πιτσιρικια που ελεγε οτι η 25η Μαρτιου ειναι για τους Ελληνες διπλη γιορτη: αφ'ενος θρησκευτικη γιατι πηγε ο αλλος και εδωσε τον κρινο και αφ'ετερου εθνικη γιατι ο Παλαιων Πατρων Γερμανος ευλογησε τα οπλα των Ελληνων.

Οσοι εχουμε παιδια Δημοτικού,στην επομενη συναντηση γονεων κ κηδεμονων να ζητησουμε απο την δασκαλα ,παρουσια ολων των γονεων ,απαλλαγη του παιδιου μας απο τις εκδηλωσεις απο τον επομενο εορτασμο του Πολυτεχνείου....
Διοτι καποτε ενας συναδελφος μου το ζητησε (βασικα το ειπε το παιδι) κ η δασκαλα μπροστα σε ολη την ταξη του απαντησε:Γιατι Κωστακη ;επειδη ο μπαμπας σου ειναι αστυνομικος;;;;

Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το νόημα να τον παραδέχεσαι ή όχι :hmmm: Μπορώ να αρχίσω κι εγώ την συζήτηση με το τί σόι χριστιανοί είναι όλοι αυτοί που βγαίνουν στα κάγκελα και την άλλη μέρα κερατώνουν την γυναίκα τους, πηδιώνται με τους πούστηδοι, τρώνε κρέας την Παρασκευή, πάνε λιγότερες απο 52 φορές το χρόνο στην εκκλησία κλπ κλπ.

Για το πείραμά σου, εγώ είμαι κάθετα υπέρ της προαιρετικής συμμετοχής σε γιορτές, θα έκανα το ίδιο πείραμα για την 25η και την 28η :shifty:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
gianik έγραψε:Οχι φιλε ,δεν θα κανεις κανενος το χατηρι.... :oops:
Αν σε αγαπαει ο αλλος να σε δεχτει οπως εισαι.

Αυτό ισχύει και για τις 2 πλευρές.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
NickTG έγραψε:
gianik έγραψε:Οχι φιλε ,δεν θα κανεις κανενος το χατηρι.... :oops:
Αν σε αγαπαει ο αλλος να σε δεχτει οπως εισαι.

Αυτό ισχύει και για τις 2 πλευρές.
Όχι ακριβώς. Ο μη πιστός δεν υποχωρεί ιδιαίτερα αν κάνει εκκλησιαστικό γάμο.
Τουλάχιστον πολύ λιγότερο από τον πιστό που θα κάνει πολιτικό.
Απλά θα υποστεί ένα τελετουργικό, θα υπογράψει το χαρτί γιατί χωρίς αυτό ο γάμος είναι ως μη γενόμενος, και θα φύγει για το γλέντι.
Ο πιστός όμως θα αισθάνεται ότι δεν παντρεύτηκε καν.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#496359 Η θρησκεία έχει γίνει και παράδοση και αυτό εξηγεί γιατί κάποιος άθεος (ή καλύτερα κάποιος ουδετερος θρησκευτικά) πιθανόν να συμμετέχει σε κάποιο μυστήριο ή θρησκευτική γιορτή. Πολλοί συμμετέχουν και σε γιορτές που έχουν ρίζες στο 12 θεό, στον παγανισμό κτλ, δε σημαίνει ότι πιστεύουν και σε αυτές.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#496378 Την προηγούμενη Παρασκευή πήγα για μια ωραιότατη ονοματοδοσία για τα δίδυμα στο ληξιαρχείο. Οι "νονοί" έγραψαν" τις υπεύθυνες δηλώσεις σε ένδειξη αποδοχής των ευθυνών τους... Ευτυχώς πήγα στο δημαρχείο Πανοράματος, όπου γεννήθηκαν, και όχι σε αυτό του χωριού μου. Που όταν πήγα για την οικογενειακή μερίδα, είδα και έπαθα για να μην γραφτούν Χ.Ο. ...

Και ήδη έχουμε ένα κάρο απορίες, για το πως θα χειριστούμε την κατάσταση σχολείο-εκκλησία. Από τη μία, δεν θέλω να τα αποκλείσω κοινωνικά από διάφορες παραδόσεις. Από την άλλη, δεν ξέρω πως να διαχειριστώ τη διαφορετικότητα της κατάστασης για αυτά.
π.χ. όλα τα παιδάκια θα έχουν λαμπάδα από τους χριστιανούς νονούς τους(που τους έβαλαν το λάδι στο κεφάλι, και τους προσκύνησαν μετά οι μάνες για να τα πάρουν πίσω). Και τα δικά μου θα έχουν λαμπάδες, από τους δικούς του νονούς(η μία δηλώνη "παθητική" χριστιανή :lol: ), που έγραψαν τις δηλώσεις χωρίς να προσκυνήσει κάποιος :rtfm: .
Την ερώτηση: "Μπαμπά που να πάω με την λαμπάδα, και τι κάνω με αυτήν;" , προσπαθώ να δω πως θα διαχειριστώ.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#496387 Το θέμα με τους γάμους δεν είναι αυτοί που παντρεύονται, αλλά οι γαμομπελάδες που καιροφυλαχτούν για αίμα :rtfm:

Αντίχριστοι :x

:lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Ευτυχώς πήγα στο δημαρχείο Πανοράματος, όπου γεννήθηκαν, και όχι σε αυτό του χωριού μου. Που όταν πήγα για την οικογενειακή μερίδα, είδα και έπαθα για να μην γραφτούν Χ.Ο. ...

:hmmm:
Όπου και να πας, χωρίς χαρτί βάφτισης (or equivalent) δεν μπορεί να γίνει κτήση θρησκεύματος.
Στη δε οικογενειακή μερίδα, δεν υπάρχει θρήσκευμα :hmmm:
Επίσης η ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο είναι υποχρεωτική και άσχετη με την (πιθανή) βάφτιση.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#496394 Όταν πέρυσι τον Αύγουστο πήγα να ανοίξω μερίδα στο ληξιαρχείο της περιοχής μου, δηλώθηκε.
Ο υπάλληλος με μια ερώτηση στον εαυτό του, του τύπου "Χριστιανοί ορθόδοξοι, έτσι;", το συμπλήρωσε μονάχος του.
Όταν του είπα "όχι", η επόμενη ερώτηση με ύφος δικαστή ήταν: "τι, μουσουλμάνοι;;".
Όχι παλιομ@λ@κ@, τίποτα, κενό. Θα μεγαλώσουν και όταν μπορούν να μιλήσουν, ας γίνουν ότι θέλουν. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
rx8_drifter έγραψε:τζουνιορ :inlove: :inlove:

gianik έγραψε:
junior gt έγραψε:

Eγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το νόημα να τον παραδέχεσαι ή όχι :hmmm: Μπορώ να αρχίσω κι εγώ την συζήτηση με το τί σόι χριστιανοί είναι όλοι αυτοί που βγαίνουν στα κάγκελα και την άλλη μέρα κερατώνουν την γυναίκα τους, πηδιώνται με τους πούστηδοι, τρώνε κρέας την Παρασκευή, πάνε λιγότερες απο 52 φορές το χρόνο στην εκκλησία κλπ κλπ.

Για το πείραμά σου, εγώ είμαι κάθετα υπέρ της προαιρετικής συμμετοχής σε γιορτές, θα έκανα το ίδιο πείραμα για την 25η και την 28η :shifty:

Ακριβώς. Δεν είναι και καμμιά τρελή πράξη επανάστασης το να μην παντρευτείς ή να μη βαφτίσεις τα παιδιά σου επειδή δεν πιστεύεις. Πολλοί το κάνουν σαν παράδοση, άλλοι για το χαβαλέ, άλλοι για να ευχαριστήσουν τους δικούς τους. Και πολύ καλά κάνουν. Σιγά το πράγμα. Ακόμα και την :inlove: να θες να ευχαριστήσεις δεν είναι κακό. Μόνο μην το εκλάβει σαν αδυναμία και μετά... :superman: .
Αν δε συντρέχει κανένας από τους παραπάνω λόγους και δε θέλεις και να ξοδέψεις ένα καράβι άσκοπα για μένα που δεν πιστεύω λεφτά απλά δεν το κάνεις.
Εμείς όταν δώσαμε και καλά τα ονόματα στα παιδιά κάναμε μια Καλοκαιρινή βραδιά ένα πάρτυ με φίλους στο σπίτι και καλά σα βάφτιση. Μόνο που δεν υπήρχε παπάς και νονός. Ήτανε κάτι σα πάρτυ για τη γέννηση - ονοματοδοσία τους.
Τώρα για τις παραδόσεις και τα έθιμα που έχουμε σαν κοινωνία και μοιραία έχουν να κάνουν με τη θρησκεία προφανώς και δεν είναι κακό να τα ακολουθείς και να συμμετέχεις με την οικογένεια σου και τα παιδιά σου. Άλλο τι εξήγηση δίνεις γι'αυτά όταν σου ζητηθεί από τα μικρά που και αυτή πρέπει να έχει υποκειμενικό χαρακτήρα και όχι απόλυτο. Είναι λάθος για μένα να λες πχ δεν υπάρχει θεός επειδή εσύ πιστεύεις ότι δεν υπάρχει και να βγάζεις μαλάκες ένα κάρο ανθρώπους που νομίζουν ότι υπάρχει. Άσε τα παιδιά να κρίνουν.
Πχ για το Χριστό εγώ τους έχω πει ότι ήταν ένας άνθρωπος παλιά που ήταν πολύ δίκαιος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους και τους βοηθούσε και παρότρυνε και όλους να βοηθάνε όποιους έχουν ανάγκη. Και υπάρχουν πολλές ιστορίες γι'αυτόν που δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι αλλά τις λέγαν οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ τους και έμειναν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#496398 Νομίζω ότι είναι καλή η αντιμετώπισή σου για να μην τα μπερδέψεις, δεδομένου ότι βομβαρδιζονται καθημερινά στο σχολείο...
Είναι εξαιρετικά δύσκολο και άβολο να ανατρεψεις ο, τι ακούει επί εξαωρο και επί καθημερινής βάσης το εξάχρονο.
Άσε που είναι σε μια ηλικία που η περιέργεια και η δίψα τους να κατανοήσουν το σύμπαν είναι πολύ έντονες, οπότε η προπαγάνδα βρίσκει γόνιμο έδαφος και σε φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί οι δικές σου εξηγήσεις ακούγονται στρυφνες κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ οι άλλες σχεδόν μαγικές.
Πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#496399 Απο την αλλη κανεις δεν εγινε πιστος αν δεν ηταν η αμεση οικογενεια του. Τα παιδια ακολουθουν το παραδειγμα των γονιων τους, αν αυτοι δεν ασχολουνται με τα της θρησκειας δεν θα ασχοληθουν και αυτα.
Τωρα αν μεγαλωνοντας αλλαξουν γνωμη, δικαιωμα τους!

Εδω τις προαλλες πετυχα κουβεντα μαμαδων που συζητουσαν για την δασκαλα που μπορει να εχουν τα παιδια μας του χρονου. Ανεφερα μια που εχει παιθανοτητες και η μια μαμα χλωμιασε! :dizzy:
"Δεν θα κοιμηθω το βραδυ με αυτο που ειπες" μου ειπε :dizzy:

Οι δυο τους θελουν μια αλλη γιατι κανει θρησκευτικα!! Μεχρι τωρα το μαθημα γινεται μονο στην ταξη, δεν φερνουν τιποτα σπιτι για διαβασμα ( κατι που δεν τους αρεσει προφανως ).

Αντε τωρα εσυ σαν γονιος να ζητησεις απαλλαγη απο το μαθημα, να το μαθουν αυτες οι μαμαδες και να εισια σιγουρος οτι απο την αλλη μερα δεν θα μιλανε τα παιδια τους στο παιδι σου, ή δεν θα το φωναζουν να παιξουν μαζι / ερχονται στο σπιτι σου.