Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#493709 Το ηλεκτρικό το σκέφτηκα απο την ώρα που οδήγησα το i3 . Μου άρεσε η τεχνολογια του , ο τρόπος λειτουργίας του κ συνδύασε κ κάποια ωραία αίσθηση στην οδήγηση . Η αυτονομία του στο 94αρι μοντέλο ειναι 200 χλμ κ μας καλύπτει για τις καθημερινές ανάγκες . ( δε σταματάμε κ στο πρατήριο φυσικού αερίου κάθε τρεις κ λίγο χαχαχαχα ). Εννοείτε οτι δεν μπορείς να κανεις ταξίδι κ θα συνδυαζόταν είτε με καποιο Forester 10+ ετών είτε με το 320d για να μπορούμε να κάνουμε κάποια εκδρομή .
Άλλες επιλογές για ηλεκτρικό μεχρι τώρα δεν είχαμε . Το leaf , σε λίγο καιρό ίσως αλλα με καλύτερη αυτονομία κ όλα τα μπκιμπλικια τεχνολογικά κ ασφαλείας αλλα χωρίς να γνωρίζουμε οδική συμπεριφορά . Το ampera - volt , μάλλον θα αργήσει πολύ να έρθει Ελλάδα . Υπάρχουν άλλες επιλογές ;

Σε plug in υβριδικό οι επιλογές ειναι επίσης λίγες κ πιο ακριβές ... XC60 ειναι στα 60.000 , το Mini Countryman ειναι σα 45+ , η 225xe που μου θάψατε μπορεί να έρθει ως μεταχειρισμένο απο Γερμανία με 30-35 . Αναμένονται πολλά μοντέλα κ μάλλον ειναι η καλύτερη προσαρμογή , μιας κ δεν περιορίζουν σε μετακίνηση πόλης . XC40 , Tiguan έρχονται ... κάποια στιγμή ... αλλα ποσο να περιμένω.

Πετρέλαιο ... T-Roc τα είχε όλα ( εκτός απο easy access), Tiguan στα 40.000 , αλλα δε θέλω να δώσω τόσα για πετρέλαιο . Οι επιλογές κυρίως του group vag , αλλα κ Hyundai που έγραψε κάποιος . Στα ψηλά νούμερα 40+ θα κοιτούσα XC40 , κλπ αλλα δεν είμαι σίγουρος οτι θέλω να δώσω τόσα για πετρέλαιο σήμερα .

Βενζίνη , παλι group vag με τους 1.4 κ 1.5 tsi , κ δεν ξέρω τι άλλο . Παλι κάποια φτάνουν 35+ .

Η άλλη περίπτωση ειναι περιμένοντας την επόμενη μερα των plug in υβριδικών να παρω είτε καποιο μεταχειρισμένο τετρακίνητο είτε καποιο καινούργιο προσθιοκινητο με ολα τα ηλεκτρονικά τύπου Leon κ σε δυο χρονια το αλλάζω .

Ναι θέλω να μου αρεσει οδηγικά για να μην βαρεθώ παλι γρήγορα .

Ναι μπορεί να ειναι βίτσιο η αλλαγή.

Όλα τα παραπάνω φυσικά καλα να είμαστε ....
Άβαταρ μέλους
By vagmag
sknipper έγραψε:Ta VW e-Golf (το νέο με αυτονομία 300+χλμ, Hyundai Ioniq παίζουν στην Ελλάδα;

Το ionic οχι δεν ειναι διαθέσιμο αλλα κ το golf που ειναι έχει 200 χλμ πραγματικά ... το καινούργιο .

Δε θα το επέλεγα όμως μάλλον στα 40.000 που κοστίζει .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#493721 Vagmag αν έχεις δοκιμάσει/απορρίψει το c-hr θα ήθελα το feedback σου.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dstou έγραψε:40 χιλιάρικα η Γκόλφω. :lol: :s_hang

η ποιοτητα ποτε δεν ηταν φθηνη :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
EDDIE_147 έγραψε:Vagmag αν έχεις δοκιμάσει/απορρίψει το c-hr θα ήθελα το feedback σου.

Σε κάποια σελίδα αρκετά πίσω έχω κανει αναφορά ...
να γράψω τι θυμάμαι ...

Για το υβριδικό που οδήγησα κανένα 40λεπτο κ έκανα κ τη διαδρομή την καθημερινή που περιλαμβάνει ανηφορικό κομμάτι με στροφές ....

Μου άρεσε η τεχνολογια του !
Κ μιλάω για τα ηλεκτρονικά καλούδια . Το υβριδικό του σύστημα το έχω οδηγήσει για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα Σταμ διαφορά Prius . Όμως εδώ υπάρχει επικογη sport , κ όλα γίνονται πιο άμεσα . Ακομα κ στην ανηφόρα κ στις στροφές το αυτοκινητο άμεσο , η απόκριση στο γκάζι καμία σχεςη με Prius ... πολύ γρήγορη κλπ . Το κράτημα πολύ καλό , το μπροστινό σύστημα έδινε απίστευτη εμπιστοσύνη κ ένιωθες πολύ πιο όμορφα να στρίβεις σε σχεςη εμ το Citroen .
Ξεζουμισα όλη την μπαταρία για το πηγα τέρμα γκάζι σε όλο το ανηφορικό κομμάτι . Στη συνέχεια στη μικρή κατηφόρα δεν πρόλαβε να γεμίσει κ ήταν πολύ αργό στην άνοδο ξανά .
Πάντως στο sport προγράμμα σε βοηθούσε , σου ζητούσε να μπεις γρησφορα στις στροφές κ σαφώς πιο γρήγορα απο πολλά αλλα αυτοκίνητα .
Γενικά μου άρεσε πολύ περισσότερο απο το Prius , τόσο σα σχεδίαση εξωτερική οσο κ σα εφαρμογή του υβριδικού συστήματος .
Αν δεν εμένα εκεί να έχω καθημερινότητα το βουνό , ίσως το επέλεγα .
Α δε μου άρεσε η κλειστοφοβική πίσω αίσθηση για τα παιδιά κ οι τοποθετημένες ψηλά χειρολαβές για τις πόρτες ( δεν τις φτάνουν για να μπορούν να μπουν μονάδες τους πίσω τα παιδιά ).

Το ηχοσύστημα μεσα ήταν πολύ καλό , το gps κλπ , κ η οθόνη είχε πολύ Καλη απόκριση επίσης .

Αν ψάξεις πιο πίσω μπορεί να βρεις κ αλλα που ίσως δε θυμάμαι .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#493841 Θενξ :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
vagmag έγραψε:
Το ηχοσύστημα μεσα ήταν πολύ καλό , το gps κλπ , κ η οθόνη είχε πολύ Καλη απόκριση επίσης .

Ειχε καλη αποκριση αλλα τα γραφικα μου φανηκαν so 2012... Θα ηθελα κατι σε πιο συγχρονο σε εφαρμογη.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Focusman91 έγραψε:
vagmag έγραψε:

Ειχε καλη αποκριση αλλα τα γραφικα μου φανηκαν so 2012... Θα ηθελα κατι σε πιο συγχρονο σε εφαρμογη.

Η απόκριση ήταν όντως πολύ Καλη .
Τα γραφικά δεν ξέρω με τι αυτοκινητο του 2012 τα συγκρίνεις . Αν εξαιρέσεις την οθόνη του Bmw , οτι άλλο έχω οδηγήσει του 2012 δεν μπορώ να πω πως με είχε εντυπωσιάσει ούτε το Citroen , ούτε η gla , ούτε το focus , δεν ξέρω αν κάποια μοντέλα είχαν κάν οθόνη τότε .
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
vagmag έγραψε:Η άλλη περίπτωση ειναι περιμένοντας την επόμενη μερα των plug in υβριδικών να παρω είτε καποιο μεταχειρισμένο τετρακίνητο είτε καποιο καινούργιο προσθιοκινητο με ολα τα ηλεκτρονικά τύπου Leon κ σε δυο χρονια το αλλάζω .

:s_thumbsup :s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#494189 Οι περιπτώσεις ειναι τετρακίνητο αυτόματο με όλα τα συστήματά ασφαλείας κ το κρατάμε κάποια χρονια παραπάνω ή προσθιοκινητο αυτόματο παλι με όλα τα συστήματά κ ίσως γίνει πολύ πιο γρήγορα αλλαγή

Λοιπόν ... πρώτη στάση στη Hyundai :

Tuscon . Καλό μέγεθος , εύπεπτο εσωτερικό , ήταν κ ανοιχτόχρωμο δέρμα , ήταν κ αυτόματο κ τετρακίνητο βενζίνη 1.6 177αλογα , αλλα δε διαθέτει συστήματά ασφαλείας .... ίσως στο μέλλον είπε ο πωλητής .

Ο πωλητής παρεπιπτόντως πολύ καλός , ευδιάθετος , με όρεξη μα εξηγήσει κ να δείχνει ειλικρινής . Η στάση του μας κέρδος όποτε στην πρόταση μα δουμε το νέο i30 σε hatch κ fastback , συμφωνήσαμε .

Τελικά πήραμε κ μια προσφορά για το hatch . Καλό πορτ μπαγκαζ , έχει μάλλον όλα τα καλούδια κ οθόνες , κ συστήματά ασφαλείας ( σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας , προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας , προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης , αυτόματη έκτακτη πέδηση , αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας προβολέων , κλπ ) . Οι τιμές στα 22500 κ 25000 για βενζίνη κ πετρέλαιο αμφότερα αυτόματα .
Το μόνο που κράτησα ήταν οτι όντως αυτή η κατηγορία μπορεί να μας καλύψει κ θα δούνε κ αλλα μοντέλα .

Λίγο πριν φύγουμε μας ανακοίνωσε κ την έλευση του Kona . Έχουμε κ brochure πλέον . Δεν ξέρουν τιμές . Δείχνει πιο μοντέρνο απο i30 , βγαίνει τετρακίνητο κ αυτόματο αλλα νεωτέρα μετα το Πάσχα . Ίσως ειναι το πιο ενδιαφέρον μοντέλο συγ Hyundai .
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#494193 Το fastback δείχνει ενδιαφέρον πάντως και κάτι διαφορετικό μπροστά σε όλη αυτή τη λαίλαπα των SUV.
Επίσης τα specs (multilink πίσω κ.α.) δεν τα βρίσκεις εύκολα πλέον στην κατηγορία.
Νομίζω όμως ότι ακόμα είναι τσιμπημένο (αυτοί πάνω στο χρόνο κλασικά του πετάνε μια έκπτωση 1-2 χιλιάρικα, όπως η Ford)
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#494196 Επόμενη στάση η Volvo ακριβώς δίπλα .

Το αυτοκινητο δείχνει όμορφο κ επιβλητικό . Ήταν r design λευκό με μαύρη οροφή κ μεγάλη ηλιοροφή . Το πορτμπαγκάζ καλό ,
Το εσωτερικό για τους εμπρός απλό , λιτό , μοντέρνο . Δεν ήταν αναμμένες οι οθόνες όποτε μόνο εικασίες κάνουμε οτι θα ειναι ωραίο . Πίσω πολύ στενό . Το πίσω κάθισμα εμφανώς μικρότερο κ στο πλάι στις άκρες του καθίσματος αντί να φτάνει ως εκεί το κάθισμα ( ως τις πόρτες πχ ) , έχει ποτηροθηκεα εκεί . Έχει ψηλή γραμμή κ για τα παιδιά πίσω ΦΕΝ ξέρω ποσο καλα θα ειναι .
Μιας κ είπαμε οτι ειναι για τη γυναίκα μου , ο πωλητής ρώτησε τι οδηγεί αυτή τη στιγμή , κ απο την απάντηση μας ( Picasso ) , μάλλον αποφάνθηκε οτι δε μας κανει - δε θα πάρουμε κλπ , Παρολαυτα ρώτησε ποιο μοντέλο θελουμε ... χωρίς να μας παρουσιάσει κατι . Είπα αυτόματο κ είπε οτι μόνο δίλιτρο βγαίνει zzzzz . Τέλος πάντων σε ενα πρόχειρο υπολογισμό , αυτόματο τετρακίνητο d3 πετρέλαιο με ηλιοροφή κ αυτόματη πόρτα πορτ μπαγκα στην έκδοση momentum ... φτάσαμε 49000 ευρώ . Καλό αυτοκινητο πρέπει να ειναι , αλλα 49000 ευρώ για πετρέλαιο σήμερα .... δεν . Ούτε με έπεισε η πολυτέλεια του .
Μάλλον καλα μας έκρινε π πωλητής έξ όψεως χαχαχα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Asimov έγραψε:Το fastback δείχνει ενδιαφέρον πάντως και κάτι διαφορετικό μπροστά σε όλη αυτή τη λαίλαπα των SUV.
Επίσης τα specs (multilink πίσω κ.α.) δεν τα βρίσκεις εύκολα πλέον στην κατηγορία.
Νομίζω όμως ότι ακόμα είναι τσιμπημένο (αυτοί πάνω στο χρόνο κλασικά του πετάνε μια έκπτωση 1-2 χιλιάρικα, όπως η Ford)

Το fastback ειναι περίεργο ... έχει περίεργο τελείωμα στην πίσω κολώνα . Το κυριότερο μείον ειναι τα πίσω παράθυρα που ειναι για coupe , πολύ μικρά κ δίνει αίσθηση κλειστοφοβικό . Δεν μας κανει για τα παιδιά .