Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#49190 Βασικα δε θελει να το καταλαβει, γιατι αμα το παραδεχτει, τελος η εμπανασταση
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#49192 Το να τσαντιστεί ο γιατρός επειδη το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά μου φαινεται λογικό.

Το να τσαντιστεί επειδη στο θάλαμο γέννησαν αλλοδαπές ειναι εντελώς ρατσιστικό και ανόητο.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
kobulis έγραψε:Αν κάποιος πιστεύει οτι είναι φυσιολογικό σε μία κλινική:

- Να έρχεται κόσμος από γειτονικές χώρες για να γεννήσει τσαμπαντάν,
- Να προσλαμβάνονται νοσηλεύτριες με επιπλέον μόρια καθότι ελληνοπόντιες που δεν ομιλούν την ελληνικήν,
- Να αρχίζουν ειδικότητα ελληνοπόντιοι κατά προτεραιότητα που επίσης δεν ομιλούν την ελληνικήν,

, τότε εγώ πάω πάσσο.

Α, ναι, ξέχασα, δεν μας πειράζει εφόσον μάλλον φοροδιαφεύγει ο διευθυντής της κλινικής, μάλλον φοροδιαφεύγουν κάποιοι άλλοι μόνιμοι, και επίσης τώρα που το σκέφτομαι μερικές φορές οι ειδικευόμενοι πηγαίνουν με πάνω από 90χαω στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης => κανένα πρόβλημα λοιπόν, όλα καλά.

Το περιστατικό το αναφέρω γιατί δεν μπορώ να δεχτώ -από τα λίγα που έχω δει- οτι οι λαθρομετανάστες δεν επιβαρύνουν οικονομικά το σύστημα υγείας μιάς χώρας. Αν είναι δυνατόν!

Καλά έκαναν οι άνθρωποι και έρχονταν εδώ για όποιο πρόβλημα υγείας είχαν, και εγώ τη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Και δεν ονειρεύτηκα μιά Ελλάδα με συρματοπλέγματα και κόσμο απ' έξω που πεθαίνει ενώ μπορεί να βοηθηθεί, ούτε καταστάσεις όπως αμερική. Αλλά η βοήθεια έχει τα όριά της, δεν είναι ανέξοδη σαν την αλληλεγγύη. Τώρα το ποιά είναι αυτά τα όρια και για πόσους, είναι άλλη συζήτηση.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, ανάλογα με την καθημερινότητα που έχει ο καθένας ιεραρχεί τα προβλήματά του. Για κάποιον είναι το άγχος να μη χάσει τη δουλειά του, για κάποιον άλλο η δυνατότητα να ζεστάνει το σπίτι του, άλλος ανησυχεί γιατί είναι ανασφάλιστος καθώς χρωστάει εισφορές στον ΟΑΕΕ (είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες), άλλος ζορίζεται να πληρώσει τη δόση του φόρου ή τα τέλη κυκλοφορίας.

Αλλά πέρα από αυτά τα μικρά/ταπεινά και μικροαστικά, υπάρχει παράλληλο σύμπαν με κόσμο που έχει ως φλέγον θέμα το αν θα σπουδάσει ο Ρωμανός, αν θα φερθεί με άσχημο τρόπο ο ΜΑΤατζής στον αγωνιστή που πετάει μολότοφ, ή αν θα φερθούμε αλληλέγγυα σε βαθμό παγκόσμιας πρωτοτυπίας στους Σύριους ή Πακιστανούς πρόσφυγες.

Όπως τη βρίσκει κανείς!
Αυτά προς το παρόν, αναμένω την επόμενη ατάκα του ΙΚΕ που θα τον κάνει να αισθανθεί γαμάτος για μία ακόμα φορά.
Και στην τελική, ποιός είμαι εγώ να του το χαλάσω;

Δεν είσαι 'αριστερός'; :( Μα γιατί;
Τελικά θα σπουδάσει ο Ρωμανός; Ανησυχώ.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
Hellenic tifosi έγραψε:Το να τσαντιστεί ο γιατρός επειδη το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά μου φαινεται λογικό.
Το να τσαντιστεί επειδη στο θάλαμο γέννησαν αλλοδαπές ειναι εντελώς ρατσιστικό και ανόητο.

Μα για το προσωπικό τσαντίστηκε!
Οι αλλοδαπές ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Hellenic tifosi έγραψε:Το να τσαντιστεί ο γιατρός επειδη το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά μου φαινεται λογικό.

Σωστά.
Το να μην δώσουν δεκάρα τσακιστή και τα έξοδα τους να τα πληρώσουν οι μαλ... που υπάρχουν, πώς σου φαίνεται;

Πάντως, αν πάτε σε νοσοκομείο και το προσωπικό 'ντεν κανταβενει ελινικοσ'...μην ανησυχήσετε...
Κι αν κι ο δόκτωρ 'ντεν πολιτσερει ελινικοσ'...ντάξ σιγά...don't worry...be happy...
Για εχγχείρηση πήγατε...όχι για να δώσετε εξετάσεις στη Νεοελληνική γλώσσα...

Εξάλλου, κι ο Ντόκτορ Χάουζ δεν ξέρει ελληνικά. Τι πάει να πει, ότι δεν είναι καλός γιατρός; :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από Panosss και 08 Δεκ 2014, 18:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
#49209 kobulis σε παρεξήγησα επειδή δεν ανέφερες ότι ο καθηγητής* σου πέρασε από το λογιστήριο να ρωτήσει αν έχουν καλυφθεί τα νοσήλεια και επίσης έλεγξε τα διαβατήριά τους.

* (που ξεκάθαρα τσαντίστηκε ΚΑΙ από τις νοσηλευόμενες)
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kobulis έγραψε:Αν κάποιος πιστεύει οτι είναι φυσιολογικό σε μία κλινική:

- Να έρχεται κόσμος από γειτονικές χώρες για να γεννήσει τσαμπαντάν,
- Να προσλαμβάνονται νοσηλεύτριες με επιπλέον μόρια καθότι ελληνοπόντιες που δεν ομιλούν την ελληνικήν,
- Να αρχίζουν ειδικότητα ελληνοπόντιοι κατά προτεραιότητα που επίσης δεν ομιλούν την ελληνικήν,

, τότε εγώ πάω πάσσο.

Α, ναι, ξέχασα, δεν μας πειράζει εφόσον μάλλον φοροδιαφεύγει ο διευθυντής της κλινικής, μάλλον φοροδιαφεύγουν κάποιοι άλλοι μόνιμοι, και επίσης τώρα που το σκέφτομαι μερικές φορές οι ειδικευόμενοι πηγαίνουν με πάνω από 90χαω στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης => κανένα πρόβλημα λοιπόν, όλα καλά.

Το περιστατικό το αναφέρω γιατί δεν μπορώ να δεχτώ -από τα λίγα που έχω δει- οτι οι λαθρομετανάστες δεν επιβαρύνουν οικονομικά το σύστημα υγείας μιάς χώρας. Αν είναι δυνατόν!

Καλά έκαναν οι άνθρωποι και έρχονταν εδώ για όποιο πρόβλημα υγείας είχαν, και εγώ τη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Και δεν ονειρεύτηκα μιά Ελλάδα με συρματοπλέγματα και κόσμο απ' έξω που πεθαίνει ενώ μπορεί να βοηθηθεί, ούτε καταστάσεις όπως αμερική. Αλλά η βοήθεια έχει τα όριά της, δεν είναι ανέξοδη σαν την αλληλεγγύη. Τώρα το ποιά είναι αυτά τα όρια και για πόσους, είναι άλλη συζήτηση.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, ανάλογα με την καθημερινότητα που έχει ο καθένας ιεραρχεί τα προβλήματά του. Για κάποιον είναι το άγχος να μη χάσει τη δουλειά του, για κάποιον άλλο η δυνατότητα να ζεστάνει το σπίτι του, άλλος ανησυχεί γιατί είναι ανασφάλιστος καθώς χρωστάει εισφορές στον ΟΑΕΕ (είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες), άλλος ζορίζεται να πληρώσει τη δόση του φόρου ή τα τέλη κυκλοφορίας.

Αλλά πέρα από αυτά τα μικρά/ταπεινά και μικροαστικά, υπάρχει παράλληλο σύμπαν με κόσμο που έχει ως φλέγον θέμα το αν θα σπουδάσει ο Ρωμανός, αν θα φερθεί με άσχημο τρόπο ο ΜΑΤατζής στον αγωνιστή που πετάει μολότοφ, ή αν θα φερθούμε αλληλέγγυα σε βαθμό παγκόσμιας πρωτοτυπίας στους Σύριους ή Πακιστανούς πρόσφυγες.

Όπως τη βρίσκει κανείς!
Αυτά προς το παρόν, αναμένω την επόμενη ατάκα του ΙΚΕ που θα τον κάνει να αισθανθεί γαμάτος για μία ακόμα φορά.
Και στην τελική, ποιός είμαι εγώ να του το χαλάσω;

Μπράβο ρε φίλε, ρεαλισμός και -κοινή- λογική...
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
kobulis έγραψε:Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, ανάλογα με την καθημερινότητα που έχει ο καθένας ιεραρχεί τα προβλήματά του. Για κάποιον είναι το άγχος να μη χάσει τη δουλειά του, για κάποιον άλλο η δυνατότητα να ζεστάνει το σπίτι του, άλλος ανησυχεί γιατί είναι ανασφάλιστος καθώς χρωστάει εισφορές στον ΟΑΕΕ (είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες), άλλος ζορίζεται να πληρώσει τη δόση του φόρου ή τα τέλη κυκλοφορίας.

Όπως τη βρίσκει κανείς!

Μέσες-άκρες συμφωνώ με τον συνφορουμίτη-συνάδελφο.

Ειδικά όσον αφορά το παραπάνω τμήμα, να πω ότι είναι προκλητικό ότι η υπόθεση Ρωμανού έτυχε μιας αδικαιολόγητα υψηλής στάθμισης και διακριτικής μεταχείρισης και προβολής στα μέσα και στην κοινωνία. Για παράδειγμα η κατάσταση των Σύρων δεν "έπαιξε" τόσο. Για εμένα το δεύτερο είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο για πολλούς λόγους που είναι προφανείς, νομίζω.
Στο πνεύμα αυτο λοιπόν να προσθέσω κάτι που παρατηρώ απο τον κοινωνικό μου περίγυρο. Θεωρώ πως το πλέον εξοργιστικό είναι ότι η παραπάνω αντιδιαστολή των περιπτώσεων είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα του γεγονότος οτι βρήκαν αφορμή να ασχοληθούν άνθρωποι οι οποίοι στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία κλπ κάνουν γαργάρα το οτιδήποτε. Ειδικά όταν πρέπει να ρισκάρουν και να διεκδικήσουν απέναντι στο αφεντικό, στον διευθυντή κλπ. Και η μόνη αντίδρασή τους είναι να κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους σε ένα θέμα το οποίο ούτε προσωπική ζημία τους προκαλει, ούτε τους ξεβολεύει, ουτε τίποτα. Ποσταρίσματα στο fb , retweets, εξαγοράσαμε την αντίστασή μας στο σύστημα άλλη μια φορά, ας γυρίσουμε πλευρό λοιπόν.... :sleep:
Άβαταρ μέλους
By trident1971

Εξαρχεια 6/12/2014
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
trident1971 έγραψε:

Εξαρχεια 6/12/2014

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ασφαλίτες. Αν -χτύπα ξύλο- είχε συλληφθεί κανένας, θα μιλούσαμε για αγρίμι-αγωνιστή (®) που υπέστη την καταπίεση του κράτους, αστυνομική βία κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#49342 Ενω εξασκούνταν στο παρκούρ.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By drdino
#49343 Έχοντας πέσει με αλεξίπτωτο, μην ξεχνάμε.