Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By mirage
#491398 Εχει προταθει απο εμενα. Νομιζω δεν εχει καταφερει να το δει ακομα ζωντανο.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
mirage έγραψε:Εχει προταθει απο εμενα. Νομιζω δεν εχει καταφερει να το δει ακομα ζωντανο.

< >

ναι δεν το εχουνε φερει ακομα

ειδα ομως στην αντιπροσωπεια Tesla το Μοdel X
πωωωω φοβερο... και μεγαλυτερο απο οτι το περιμενα
(αν και δε με αφορα)
Άβαταρ μέλους
By Zeus
KiloMeater έγραψε:Τελος, οπως φαινεται και τη φωτο πιο κατω, δεν καταλαβαινω γιατη η βολβο δεν εχει βαλει εξτρα λαστιχα στους αρμους στις πορτες.... οκ φανταζομαι κρινανε οτι ειναι αρκετα μονομενο ηδη , μα με ελαχιστο κοστος δινεις σιγουρα κατι παραπανω σε αυτο τον τομεα...

Kilo, εγω δεν καταλαβαινω τι παραπανω θα προσεφερε εκει το λαστιχο. Μηπως το βαζουν επειδη δεν εχει αρκετη μονωση η πορτα? Μηπως ειναι afterthought? Γιατι το NVH ειναι ακριβη δουλιτσα και γινετε στο αρχικο σταδιο..λαστιχα αγοραζεις κι απο το praktiker..Εντωμεταξυ κανενα της κατηγοριας D δεν εχει στο σημειο που αναφερεις..ουτε η Χ3 ουτε GLC...λες να ειναι θορυβωδη επειδη λειπει λαστιχο σε αυτο το σημειο? Το double lip λαστιχο σε σχεση με το μονο του 5008 δεν σου εκανε εντυπωση?

Και για περισσοτερο προβληματισμο, το δικο μου S40 του 2005 εχει...
Εικόνα
...go figure!
Άβαταρ μέλους
By GTS
#491913 X1 & X5 εχουν αυτο το λαστιχο παντως, τα κοιταξα στον Σφακ. Το δικο μου δεν εχει αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι προσφερει αφου δεν ερχεται καποιος θορυβος απο εκεινο το σημειο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#491917 Άλλα αυτοκίνητα το χουν στο πλαίσιο και άλλα πάνω στην πορτα. Σίγουρα κάτι θα προσφέρει είτε σε θέμα ηχομόνωσης, είτε στο περιβόητο γκουπ :shifty: της πόρτας, είτε σε θέμα στεγανότητας.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#491932 Ούτε το almera του πεθερου δεν έχει αλλά δε του λέει τίποτα γιατί η ακοή του είναι λίγο... Βαριά.

Σίγουρα δεν είναι κριτήριο αγοράς, συν του ότι μπορεις να το κάνεις μόνος σου μετά.

Τώρα αν είναι σημαντικό, εξαρτάται από τα κριτήρια του καθενός. Εγώ πχ δεν ανέφερα πουθενά ιπποδύναμη ροπή κτλ γιατί δε με ενδιαφέρουν καθόλου.
Ανέφερα όμως ότι έχω ευαισθησία στο θόρυβο, και το βρίσκω μια καλή ιδέα. Δεν εχω οδηγήσει τη Μακαν αλλά το xc60 που το οδήγησα μόνο να ωφεληθεί είχε από την υπάρξη κάθε επιπλέον ηχομόνωσης.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#491936 Το παραδειγμα του αλμερα το προσπερναω..ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο ακυρο ειναι ..

Οπου υπαρχουν μετρησεις τα επιπεδα θορυβου ειναι παρομοια για τα παραπανω οχηματα. Και το οποιο σχολιο αφορα μεταξυ τους συγκρισεις. Για το κατι παραπανω βαζεις ηχομονωτηκα..ηταν η βασικη διαφορα μεταξυ Χ3, GLC και XC60 που οδηγησα. Τωρα αν θεωρεις οτι τα παραπανω οχηματα ειναι θορυβωδη..... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#491943 Σε καμία περίπτωση δεν είναι θορυβώδη. Το να έχει το ίδιο (perceived) επίπεδο ηχομόνωσης όμως ένα αμάξι 78κ€ με το c5 μου λέει ότι μπορούν να κάνουν καλύτερή δουλειά αν τους ενδιέφερε αυτό το θέμα, πιθανώς τους είναι αρκετά καλό ήδη και προτιμούν να εστιάσουν αλλού (άλογα, στρίψιμο , πολυτέλεια, κτλ) .
Εγώ ψάχνω με τα δικά μου κριτήρια να δώσω τα 5-10-78 κ μου σε εκείνο το αυτοκίνητο που καλύπτει τα δικά μου κριτήρια, όχι σε εκείνο που γενικά είναι καλό.
Εν κατακλείδι, όλα αυτά τα αμάξια είναι αρκετά έως πολύ αθόρυβα. Εγώ θα ήθελα επιπλέον να έχουν κάθε δυνατή εύκολη λύση που θα τα έκανε ακόμα πιο αθόρυβα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#491972 οι τσιμουχες αυτες στις πορτες ειναι για να μην βρωμιζουν στη βροχη το εσωτερικο μερος της πορτας/μασπιε.
ειχα 306 1,4 και δεν ειχε,ειχα και το 306 6 που ειχε αυτο το διπλο λαστιχο(2000 μοδελο)
Άβαταρ μέλους
By Zeus
dimviii έγραψε:οι τσιμουχες αυτες στις πορτες ειναι για να μην βρωμιζουν στη βροχη το εσωτερικο μερος της πορτας/μασπιε.

Αυτο..
Εντωμεταξυ το S/V90 εχει τετοιο λαστιχο, αλλα το XC90 δεν εχει! Η νεα 5series δεν εχει, ενω η Ε εχει...Ολα αυτοκινητα απο κατασκευαστες που δεν δινουν και τοση σημασια στο επιπεδο θορυβου στα υπερσυγχρονα anechoic κεντρα ερευνων τους :dizzy:

kilo τι διασταση ειναι τα ελαστικα στη C5 σου?
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#492287 Ηττα με το tiguan allspace
"Due to the change to WLTP measurement we can no longer order petrol engines for the Tiguan Allspace - we got informed after I made the offer for you. Petrol engines will be available again to order after september."
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#492977 Εκανα TD σημερα το Tiguan Allspace, 7 θεσιο, diesel 2 ltr 150 PS, 4wd, comfortline με μερικα εξτρα

Σε γενικες γραμμες μας αρεσε (και στη συζηγο ) , εως αρκετα.
Τι ξεχωρισαμε

+η πανοραμικη.. δεν ειχε θορυβο σε εθνικη και μεσα στην πολη (εως 80) την ειχες ανετα ανοιχτη χωρις ιδιαιτερους θορυβους , να μπαινει αερακι δροσερο
+οι χωροι του... αρκετη απλα, και ειδα οι πισω ειναι φοβερα ανετα, απλετο legroom .. η τριτη σειρα ειναι για λιγα πραγματα αλλα για οταν χρειαστει τη δουλεια θα την κανει. Αν δεν τη χρειαζεσαι τα καθισματα αφαιρουνται τελειως
+η ανεση του.. περασε το τεστ ανεσης , δεν με προβληματισε σε οτι δρομο το πηγα, αρκετα πλακοστρωτα, λακουβες κτλ ... οκ παιρνει καποιες κλισεις σε στροφες αλλα απο τη μια το συνηθιζεις απο την αλλη δεν εχω ορεξεις για στραμπουληγματα
+οι αυτοματισαμοι.. ειχε ολες τις ανεσεις , καμερες, αυτοματο παρκαριαμα , adaptive CC και lane assist το οποιο δουλευε καλυτερα απο τα 3 που εχω δοκιμασει ως τωρα (ειχε την πιο ισορροπημενη παρεμβαση αναμεσα στο πολυ τουvolvo και το ιδιαιτερα διακτριτικο του Mazda)

Πραγματα που τσεκαρα εντονα ηταν η ηχομονωση .. ενταξει δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα οκ, good enough…
Αεροδυναμικα εχει μεγαλο σκαλοπατι μετα τα 130 αλλα μπορω να ζησω με αυτο
Απο θορυβο κυλησης ηταν μια χαρα, ο diesoκινητηρας σε χαλαρους ρυθμους ηταν αθορυβος αλλα σε βαση ζορισματος επιταχυνσης κτλ ηταν εμφανως θορυβωδης

Εκει που ηταν λιγο φαουλ ηταν τα παραθυρα , στην εθνικη αμα περναγε αμαξι διπλα το ακουγα παραπανω απο οτι θα ηθελα... αλλα φανταζομαι με τα laminated windows θα φτιαχνει αυτο

Το κιβωτιο το αφησα στο αυτοματο και ηταν οκ.. μερικες φορες ενιωθα οτι ηθελα πιο γρηγορες αλλαγες αλλα απλα.. αδιαφορησα, δεν με ενδοιαφερει ιδιαιτερα

Σε μια αναβαση που εκανα σε ενα βουνο , εβαλα χειροκινητο και βαρεθηκα μεσα σε μισο λεπτο, δεν ειναι για μενα αυτα....
Απο γκαζι... ηταν οκ... δεν ειχε καμια τρομερη δυναμη αλλα δε βλεπω να του λειπει και τιπιτα.. υποθετω οτι με τα 180 αλογα θα ειανι αρκετα πιο σβελτο ομως
Την τετρακινηση δεν ειχα την ευκαιρια να την καταλαβω καν .

Σε γενικες γραμμες δε βλεπω να του λειπει τιποτα, τσεκαρει ολα τα κουτακια και μας αρεσει και αρκετα

Το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι πλεον βενζινη παραγγελιες εχουνε παγωσει μεχρι Νοεμβρη.. δε λεμε παραλαβη Νοεμβρη, λεμε δεν δεχονται καν παραγγελιες.
Εχουνε αρκετα στοκ αλλα κανενα με δερματικα ανοιχτα σαλονια μεσα και διαφορα εξτρα οποτε..no go

Η εναλλακτικη ειναι να παω σε πετρελαιο αλλα πρεπει να το σκεφτω, ελεγα οχι μεχρι προσφατα

Την αλλη εβδομαδα οδηγαω το 5008.

ΕικόναΕικόνα