Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#491257 +1 για τον fokion.
Εκ του ασφαλούς η άποψή μου βέβαια, μιας και δεν είχαμε ευτυχώς κάποιο απρόοπτο, αλλά ένα ακόμη λόγος είναι ότι όταν φτάνουν τα χέρια τις εστίες, έχουν πια μεγαλώσει και είναι σε θέση να καταλάβουν τις συνέπειες.
Κάλιο γαϊδουρόδενε βέβαια και ο κάθε γονιός ξέρει καλύτερα από τον καθένα το παιδί του, απλά και σ' εμένα (με δυο θηρία στο σπίτι :lol: ) ακούγεται κάπως υπερβολικό.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#491258 Συμφωνω κι εγω για τα παιδια, αλλα οι επαγωγικες κανουν μαγειρεμα σαν να ειναι αεριου οποτε αξιζουν και μονο γι αυτο!
Άβαταρ μέλους
By elteo
#491260
Red Garland έγραψε:Μια καλή λύση για κουζίνα-παιδιά, είναι να κατεβάζετε την ασφάλειά της
από τον πίνακα όταν δεν την χρησιμοποιείτε.


Αυτό κάνει η αδερφή μου. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#491265 Σωστά όλα όσα λέγονται.
Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Το ό,τι δεν συνέβη κάτι κακό σε παιδιά από τη χρήση κεραμικών δεν αναιρεί την ανωτερότητα των επαγωγικών. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν καμιά φορά. Κ το παιδί μπορεί να πιάσει την εστία όταν λειτουργεί. Με κλειστή κουζίνα κ εμείς κατεβάζουμε σχεδόν πάντα την ασφάλεια.

Δε βάζω το μαχαίρι στο λαιμό, απλώς πριν αγοράσει ας ακούσει κανείς.

Σχετικά με τις πρίζες, δε γίνεται να μπουν κάτω από τα ντουλάπια. Θέλουν πάχος 5 εκατοστά για να θυλακώνει η πρίζα, αλλιώς προεξέχει. Είναι κ αντιαισθητικό να κρέμονται τα καλώδια.
Βέβαια δε μου έχει τύχει να κάνω τον πάγκο μπουγέλο, αλλά ζάχαρη, σκόνες κτλ δεν είναι πρόβλημα.


< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#491272 Οταν χρησιμοποιεις τις πριζες παγκου δεν υπαρχουν καλωδια?
Για κατω απο τα ντουλαπια ειχα "κλεψει" με καλωδιο απο πριζα τοιχου και το εχα φερει σε πολυπριζο που βιδωσα απο κατω απο το ντουλαπι. Ενα μικρο φιλετο ξυλου στο κατω μερος προσοψης ντουλαπιων, που ετσι και αλλιως προυπηρχε, βοηθησε στο να μη φαι εται τιποτα απο την εγκατασταση.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#491281 Ρε παιδιά, δεν είχαμε ατύχημα μέχρι τώρα με τις κεραμικές και αυτό γιατι προσέχουμε. Αλλά αφού σου δίνεται η δυνατότητα τώρα που αγοράζεις να γλιτώσεις από μια έγνοια για εσένα και μια πηγή κινδύνου για το παιδί, γιατί να μην το κάνεις;
Είναι σαν τα όπλα π.χ. Δεν τα έχει ποτέ κανείς χύμα στο σπίτι παρά το ότι προσέχει τα παιδιά του. Ότι κίνδυνο μπορείς να «σβήσεις», απλά το κάνεις.
(Εγώ δεν έβαλα επαγωγικές γιατί κάπου άκουσα/διάβασα για μαγνητικά πεδία που είναι ανθυγιεινά και επειδή είμαι άσχετος κ έπρεπε να ασχοληθώ και να το ψάξω πριν αγοράσω κ δεν είχα καθόλου χρόνο, το άφησα).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#491306
Y.V έγραψε:Συμφωνω κι εγω για τα παιδια, αλλα οι επαγωγικες κανουν μαγειρεμα σαν να ειναι αεριου οποτε αξιζουν και μονο γι αυτο!
Βασικά αυτός είναι ο κύριος λόγος που ψήθηκα για επαγωγικες.

< >
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#491310
bill33 έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Έχουμε γνώμη για πλυντήρια μάρκας Candy?

Επίσης-και μη γελάσετε-ψάχνω μια απλώστρα (!) που να πωλείται ως ανοξείδωτη και να ειναι ΟΝΤΩΣ ανοξείδωτη και όχι ντεμεκ. Ό,τι έχω πάρει τα τελευταία χρόνια ήταν ανοξείδωτο μόνο στα λόγια. Δεν φτιάχνουν πια; :lol:

Γιατί όχι πλαστική;

Μικρότερη αντοχή σε πτώσεις, φορτία κλπ :lol:
Περί απορροφητήρων τεκα, έχω 2 συρόμενους, τους απλους με 2 μοτερ, ο ένας κοντεύει 10ετία και ο άλλος 20ετία. άψογοι και απροβληματιστοι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#491322
dimik έγραψε:
Y.V έγραψε:Συμφωνω κι εγω για τα παιδια, αλλα οι επαγωγικες κανουν μαγειρεμα σαν να ειναι αεριου οποτε αξιζουν και μονο γι αυτο!
Βασικά αυτός είναι ο κύριος λόγος που ψήθηκα για επαγωγικες.

< >
Αυτος ειναι καλος λογος και ο μονος βασικα.
Οι συγχρονες κεραμικες εχουνε λειτουργία κλειδωματος και σε πολλες αν δεν υπαρχει κατι πανω τους δεν λειτουργούν.
Στο νυν σπιτι το πλυντήριο πιατων και ολα τα ηλεκτρικα στην κουζινα ειναι Siemens. Ευχαριστημενος απο ολα, ο φουρνος εχει και πυρολυση και οπου δεν εχει, εχει εμαγιε που καθαριζει ευκολα.
Το πιατων κανει καλη δουλεια και ειναι αθορυβο. Στο πρωτο σπιτι ειχαμε το φτηνοτερο IKEA/Whirlpool το οποιο πολλες φορές δεν καθαριζε τα πιατα σωστα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#491344 Κάτι άλλο που έμαθα για τα πλυντήρια πιάτων είναι ότι κάποια έχουν υποχρεωτική πρόπλυση το οποίο σημαίνει 2 ταμπλέτες σε κάθε πλύσιμο :help:

Για φούρνο άρχισα να ψήνομαι για αυτόν με τον ατμό γιατί κάνει και sous vide :innocent:

http://www.neff-home.com/gr/products/en ... ssteamoven

Πλυντήριο πιάτων μάλλον θα πάω σε μη αντοιχισμένο για να μπορεί να βγει εύκολα κάτω από τον πάγκο
πχ https://www.electroline.com.cy/index.ph ... %BC%CE%AF/

ίδια χαρακτηριστικά ΚΑΙ γύρω στα 400€ φθηνότερο από το εντοιχισμένο, τα οποία προτιμώ να τα σπρώξω σε εστίες και φούρνο.

Εν τω μεταξύ τι παίζει με τους εντοιχισμένους φούρνους μικροκυμάτων; Γιατί τόσο εξωφρενικές τιμές; :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#491348 Γιατι να μην ειναι εντοιχισμενο το πλυντηριο; Μην εισαι χαζος... Επισης φούρνο μικροκυματων. Παρε εναν απλο να κανεις την δουλεια σου.
Ακομα και υποχρεωτική προπλυση να εχουν κανεις δε σε υποχρεωνει να βαλεις 2 ταμπλετες. Tο καπακι της κυριως πλυσης ανοιγει μονο του. Ποιος σου λεει τετοιες πίπες; Επισης η Siemens , Bosch εχει μερικα με προγραμμα πλυσίματος/αποστειρωσης για μπιμπερο κλπ.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#491351 Βασικά δεν θέλω να καλύψω το μπροστινό του πλυντηρίου με κομμάτι ξύλο της κουζίνας, επίσης το βάλε βγάλε για οποιονδήποτε λόγο πιστεύω θα είναι ευκολότερο.
Τι θα κερδίσω με το εντοιχισμένο; Το ελεύθερο έτσι κι αλλιώς κλεισμένο θα είναι από τις 3 πλευρές.

Φούρνο μικροκυμάτων το σκέφτηκα όταν είδα εντοιχισμένους μέχρι που είδα τις τιμές, μια χαρά είναι και ο Samsung που έχω ήδη :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#491356 Καταρχην κερδιζεις σε αισθητικη και ομοιομορφια. Στα εντοιχισμενα της Siemens ολα τα κουμπιά ειναι τελειως κρυμμενα. Επισης με το εντοιχισμενο δεν θα εχεις κενο με τον παγκο το οποιο θα πρεπει να καθαριζεται. Επισης αν ο παγκος ειναι ψηλος το κενο μπορει να ειναι ακομα μεγαλυτερο. Δεν ειμαι σιγουρος για αυτο.
Γιατι να το βγαζεις το πλυντήριο; Οχι δλδ πως ειναι δυσκολο να βγει και το εντοιχισμενο. Αυτα απο εμενα. Να αμολησω τον @dimitrisB τωρα;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#491368 Εγώ είμαι οκ με το εντοιχισμένο, αλλά θέλω να φαίνονται τα κουμπάκια, η σύζυγος όμως θέλει να το τραβάω έξω για να σκουπίζει σφουγαρίζει :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#491372 ΟΚ. Αισθητικα ειναι τελειως ακυρο και θα το μετανοιωσει. Ειχα πλυντηριο ρουχων ετσι. Για σφουγγαρισμα, σκούπισμα βγαζει την ραγα κατω απο τον παγκο και τελος.

< >