- 03 Μαρ 2018, 13:54
Πηγαμε με τη συζηγο το πρωι αμαξο-τσαρκα σε αντιπροσωπειες να δουμε τι υπαρχει
Πρωτη σταση στο VAG.
Ειδαμε το Tiguan 2018, σε 5 θεσιο γιατι το μακρυ allspace (το οποιο διαπιστωσα στην Ελλαδα δεν το φερνουνε;) με τις 7 θεσεις δεν υπηρχε, θα το φερουνε Παρασκευη μεσημερι για το test drive που εχω κανονισει.
Μας αρεσε και τους δυο , εντυπωσιαστηκαμε απο την πανοραμικη και ποσο πολυ ανοιηει στη μεση και τι ωραια που ειναι για του πισω. Αυτο ηταν major blow για την υποψηφιοτητα του Mazda CX5 οπως θα φανει και παρακατω, αποφασισαμε οτι το επομενο μας αμαξι θα εχει αυτο το feature !
To ταμπλό του εχει πολυ απλες γραμμες και μας αρεσε. Εχει μια κομψοτητα και ενα elegance αλλα χωρις χτυπητη πολυτελεια . Αρνητικο το οτι εχει μεγαλη αναμονη, 6 μηνες....
Ειδαμε λιγο και τα Q3/Q5 αλλα δε σταθηκαμε ιδιαιτερα , δεν μας εκαναν εντυπωση οτι προσφερουν κατι ιδιαιτερο για το price range τους
Επομενη σταση στην Peugeot να δουμε το 5008.
Μας αρεσε πολυ, ειδικα εμενα, τη γυναικα μου τη φοβισε λιγο το μεγεθος . Παρολο που δε βγαινει σε ανοιχτο δερμα το εσωτερικο παρα μονο μαυρο εχει μια αισθηση πολυτελειας και αυτη την ιδιαιτερη γαλλικη φινετσα .. πολυ ωραιο ambient lighting , εξαιρετικα χρωματα εξωτερικα αυτο το petrol που ειχε στην εκθεση και ενα μελιτζανι.. απαιχτα
Απλετος χωρος πισω , αμα ριξεις τις 2 μικρες θεσεις λεμε για αχανη χωρο. Μου αρεσε πολυ μεσα εξω , μου αρεσαν οι λεπτομερειες του . Οπως θα δειτε και στη φωτο κατω, και αυτο το αμαξι εχει διπλες ραφες με λαστιχα για εξτρα ηχομονωση στις πορτες οπως αρκετα συγχρονα αμαξια .
Πιασαμε την κουβεντα με τον πωλητη οπου εεμαθα εξαιρετικα νεα σχετικα με τιμες ... το gt line που ειναι η top εκδοση με τα παντα εξτρα μεσα παει 47+ , με τελικη διπλωματικη τελικη τιμη στο χερι 31Κ! Ειδα και το μικροτερο 3008 αλλα για τη μικρη διαφορα στην τιμη δεν αξιζει να χασω τον εξτρα χωρο. Φυσικα πανοραμικη που ανοιγει, επιβεβαιωσε την αποφαση οτι το θελουμε οπωςδηποτε αυτο το χαρακτηριστικο.
Το μονο που με χαλασε ειναι οι κινητηρες, εχει καλο πετρελαιο αλλα απο βενζινη παλι τον ιδιο THP 160 που εχει και το τωρινο μου αμαξι.... ε οχι ρε παιδια...
Θα το κανω test drive σε λιγες μερες θα με παρει τηλεφωνο .
Μιας και η αντιπροσωπεια ειναι Peugeot –citroen εριξα μια ματια σε οτι αλλο ειχε, μου φανηκε χαριτωμενο το Citroen C3 aircross, πολυ χαρουμενο και φωτεινο .
Επισης μιας και ειχα παρκαρει το C5 ακριβως απεξω του το δειχνω και του λεω γινεται να το παρεις ανταλλαγη; Εννοειται μου λεει, ειναι και η μαρκα μας ! τον ψαρεψα για μια ενδεικτικη τιμη και ηταν πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα ! Ειδωμεν....
Μετα απο ολα αυτα λεμε παμε Renault να δουμε το espace… ελα που μολις παω να φυγω βλεπουμε παρκαριμενο ενα στο δρομο εκει κοντα! Κατεβαινουμε να το χαζεψουμε.. μετα απο λιγα δευτερολεπτα πεφτει παντοφλα απο τη γυναικα... μου λεει ακυρο δε μαρεσει με τιποτα....
Εχωντας φαει ακυρο και μιας και πηραμε φορα, της λες παμε παλι στη Volvo να δουμε το XC60 inscription …. Παμε λοιπον, ειχε αυτο το εξαιρετικο χρωμα χρυσαφι απεξω μπεζ δερματα μεσα με πανοραμικη.. πολυ ωραιο εσωτερικο ... αλλα μετα το 5008 πλεον δε μου εκανε τοσο εντυπωση.. ναι ειναι πιο πολυτελες αλλα οχι οπως το θυμομουνα ως κατι ιδιαιτερο... Επισης εξετασα πισω καθισματα και αποσκευες και μετα το 5008 μου φανηκε μικρο.... ακομα και το Τiguan εχει πιο μεγαλους χωρους στο ματι .Τελος, οπως φαινεται και τη φωτο πιο κατω, δεν καταλαβαινω γιατη η βολβο δεν εχει βαλει εξτρα λαστιχα στους αρμους στις πορτες.... οκ φανταζομαι κρινανε οτι ειναι αρκετα μονομενο ηδη , μα με ελαχιστο κοστος δινεις σιγουρα κατι παραπανω σε αυτο τον τομεα...
Οποτε περιμενουμε να κανουμε test drive τις επομενες ημερες...
Η αποκαλυψη σημερα ηταν το 5008 και ειδικ η τιμη που μου δινει με ανταλλαγη για αμαξι τοσο μεγαλο και τουμπανο απο εξοπλισμο που βγαινει στα 20κατι ειναι φανταστικη...