Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#490795
Ο φόρος εισοδήματος από μισθωτή εργασία είναι 10%, χωρίς κλίμακες = όλοι έχουν κίνητρο να δηλώσουν παραπάνω.


:lol: Νταξ΄το παρατραβάει αυτός, για παραπάνω χλωμό.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#490820
mousatos έγραψε:http://www.liberal.gr/arthro/192921/apopsi/arthra/3220-euro-kathara-o-misthos-neodiorizomenou-giatrou-sti-roumania.html
3.220 ευρώ (καθαρά) ο μισθός νεοδιοριζόμενου γιατρού στη Ρουμανία!


Ή όπως λέει:

Σήμερα υλοποιούμε την υπόσχεσή μας: Αύριο, 01.03.2018, οι νεοδιορισθέντες γιατροί θα δουν πως θα εισπράξουν μισθό μετά φόρων 15.000 Λέι, από 4.000 Λέι που εισέπρατταν ως τώρα.


Πριν 3-4 χρόνια, σε κουβέντα με παθολόγο (συγγενή της γυναίκας μου) με κοντά 30 χρόνια προϋπηρεσίας σε δημόσιο νοσοκομείο της Ρουμανίας, μου είπε πως ο μισθός της ήταν τότε κάπου στα 400-450 ευρώ / μήνα. Λίγο καιρό πριν έπαιρνε κάπου 600+, αλλά με το ΔΝΤ τους τον πετσόκοψαν. Μου έλεγε πως το συζητούσε με κάτι συναδέλφους της από τη Γαλλία και δεν μπορούσαν να την πιστέψουν, επέμεναν να την ρωτάνε αν τόσα παίρνει τη μέρα... Πίστεψαν πως μπέρδεψε στα Γαλλικά τη μέρα με τον μήνα... :lipsealed: (βέβαια τα Γαλλικά της συγκεκριμένης είναι άριστα και φυσικά δεν είχε μπερδέψει τίποτα)

Το να πήρε αύξηση 700%, δύσκολο το βλέπω... Με μία απλή αναζήτηση βρήκα πως τον Απρίλιο του 2016 με σχέδιο νόμου που τέθηκε προς συζήτηση:

The Romanian President will have the highest gross salary in the public system, namely RON 15,000 (EUR 3,358) per month ( :iconcool: θυμίζει κάτι το νούμερο στο liberal;;; :lol: ), according to the draft of the new public wage law cited by local...................

The salary of a primary doctor will start from EUR 774 and will reach EUR 964. A primary emergency doctor could earn up to EUR 1,078 per month.




Εδώ που είναι πιο πρόσφατο λέει παν' κατ' τα ίδια λεφτά...

Αντίστοιχα εδώ λέει τέτοιου επιπέδου μισθούς (με νούμερα Φεβρουαρίου 2018) και φυσικά καμία σχέση με τα χιλιάρικα που βλέπει το liberal να βρέχουν από τον ουρανό. Αυτά τα νούμερα είναι απλά ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τόσο για τη χώρα και το κόστος ζωής εκεί πέρα, όσο και για τις δυνατότητες του κράτους. Εξάλλου, με τόσο χαμηλή φορολογία, πως θα βρει το κράτος λεφτά για να πληρώσει τέτοιους μισθούς;;; :lol: Να τα τυπώσει ( :iconcool: ) ή μήπως να τα δανειστεί ( :iconcool: :iconcool: );; :innocent: :lol: Και τα δύο τζιζ κακά δεν είναι για τους φιλελεύθερους του liberal;;; :innocent: :lol:



Θα έλεγα στον κύριο παπαρίδη που είναι κιόλας και πρόεδρος του MORE στη Ρουμανία (ότι κι αν είναι αυτό), να αναπτύξει μία λίγο πιο στενή σχέση με τον γούγλη. :rtfm: :lol: Εντωμεταξύ, αυτές οι αυξήσεις έγιναν με νόμο του 2016, που ο βλακάκος παρουσιάζει σαν νόμο του 2018 και ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που κατάφερε να μηδενίσει τα κρατικά έσοδα από φορολογία ΕΕ. :lol: Μάλλον επειδή ο ίδιος είναι άσχετος, δεν σκέφτηκε πως μπορεί κάποιος να κάνει μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ και να τον διαψεύσει... :lol: :lol: Κρίνοντας βέβαια και από τα σχόλια από κάτω... :lipsealed:

Θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν ο κύριος (λέμε τώρα) αυτός ξέρει κάτι περισσότερο για τη Ρουμανία από το ότι έχει μηδενική σχεδόν φορολογία... :lol:

Αλήθεια, αν αύριο ο Τσίπρας διπλασιάσει (δεν μιλάμε για 700% αύξηση :lol: ) τους μισθούς των γιατρών με το επιχείρημα πως δεν τους θέλουμε να φεύγουν από την Ελλάδα, τι θα γράψει αυτός ο κυριούλης;;; :innocent: :lol:

Θα του τα έγραφα, αλλά δεν θέλω να δώσω το e-mail μου στο liberal, το youporn πιο σοβαρό (και χρήσιμο) είναι... :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By krom
#490828 lol rant
Μια χαρά τα έγραψε για το νόμο. Ο νόμος είναι από το καλοκαίρι του 2017 και θα έμπαινε σε ισχύ από 1η Μαρτίου φέτος. Πολλοί μισθοί όντως διπλασιάστηκαν και χειρούργοι θα παίρνουν τριχίλιαρα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#490845 Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε εμάς επί ΠαπαντρέσκΟΥ. Αποτέλεσμα; Με χίλιες 2 δικαιολογίες όπως "ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου ( τον άλλο μήνα όμως κατέβηκε), είχε κακό καιρό και μειώθηκε η παραγωγή στα χωράφια" οι καλοί μας ΕΕ ανέβασαν τις τιμές , οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέβασαν τα ενοίκια και φτάσαμε στο σημείο μετά από τις x2 και x4 αυξήσεις στους μισθούς , πάλι να μη μας φτάνουν τα χρήματα για να ζήσουμε.
Αποτέλεσμα, μείωση ανταγωνιστικότητας , κλεψιές ΠΑΝΤΟΥ να μας φέρουν στα γνωστά χάλια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#490878
krom έγραψε:lol rant
Μια χαρά τα έγραψε για το νόμο. Ο νόμος είναι από το καλοκαίρι του 2017 και θα έμπαινε σε ισχύ από 1η Μαρτίου φέτος. Πολλοί μισθοί όντως διπλασιάστηκαν και χειρούργοι θα παίρνουν τριχίλιαρα.


Ε... βασικά δεν τα έγραψε καθόλου μια χαρά, αν και όντως είμαι κι εγώ λάθος. Βιάστηκα... :oops: :rant:

Όντως λοιπόν οι γιατροί θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται σημαντικά

Some salaries will reach over EUR 4,000...................

A primary care physician, who had a salary of RON 3,900 in 2017 and RON 4,100 in January this year, will reach a net wage of RON 9,106 (EUR 1,960) in March. This sum doesn’t include the bonuses for emergency service and extra hours, which can double the amount a doctor makes in a month.

Resident doctors’ gross salaries will also increase by 151% to 287%, depending on the specialty. A first-year resident, who currently has a gross salary of RON 1,985, will reach a gross wage of RON 5,700 (EUR 1,225).


Προφανώς λοιπόν, ΔΕΝ ξεκινάνε οι μισθοί από τα 15Κ RON...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#490895 Επίσης είναι μεικτά και όχι καθαρά που τονίζει ο αρθρογράφος, για να δώσει... έμφαση
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#490899 Θα παίρνουν οι νεοδιόριστοι καθαρό τριχίλιαρο τελικά, ή όχι;
Μάλλον όχι, και ο συγκεκριμένος για πολλοστή φορά (τον παρακολουθώ συχνά να λέει πόσο γαμάτα είναι τα πράγματα στη Ρουμανία...),, γράφει χοντρά ψέματα για δημιουργία εντυπώσεων.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#491041 Aμα ξαναδιαβάσετε τπτ ωδές στην Ρουμανία, παρακαλώ ποστάρετέ τες, δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι έχουμε και τέτοιους :inlove:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#491174 τι εχει παθει το In.gr τωρα τελευταια και βγαζει ηλιθια αρθρα?
Καταρρέουν μέρα με τη μέρα οι ελληνικές υποδομές

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και κυρίως οι απαρχαιωμένες ράγες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δυσκολεύουν όχι μόνο τους ταξιδιώτες που ταλαιπωρούνται σε κάθε ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αλλά και την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας με την Κρήτη και άλλα νησιά να ευελπιστούν στη διασύνδεση με την ηπειρωτική χώρα το 2020.


Τέλος σύμφωνα με την εφημερίδα στην Ελλάδα του 2018 νοσούν και οι υποδομές στις νέες τεχνολογίες. Η χώρα μας παραμένει στην τελευταία θέση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την ποιότητα των ευζωνικών συνδέσεων, ενώ μένουν ανεκμετάλλευτα κοινοτικά κονδύλια που φτάνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών μέσω ΣΔΙΤ και κατέθεσε στην Κομισιόν άλλη πρόταση η οποία και απορρίφθηκε προ εβδομάδων.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500203402
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#491552 meanwhile

Στην Ελλάδα ίσως πέσει ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ-1

:dizzy:

Το πού ακριβώς θα πέσει ο, μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων, σταθμός είναι αδύνατο να προβλεφθεί, κατά πάσα πιθανότητα πάντως στη θάλασσα. Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, η οποία μάλιστα κατονομάζεται σε σχετική αναφορά της ESA.

Το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας ανέφερε σε ιστολόγιο με τις τελευταίες εκτιμήσεις του για τον χρόνο και την περιοχή πτώσης του «Τιανγκόνγκ-1» ότι «η επανείσοδος (στην ατμόσφαιρα) θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια (π.χ. Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα κ.α.). Περιοχές εκτός αυτών των γεωγραφικών πλατών μπορούν να αποκλεισθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να υπάρξει ακριβής εκτίμηση από την ESA για τον χρόνο και την τοποθεσία».

Μια καλύτερη εκτίμηση, σύμφωνα με την ESA, θα είναι δυνατή μόνο μια μέρα πριν από την ημερομηνία πτώσης του σταθμού, αλλά και πάλι δεν θα είναι ακριβής.
:lol: :lol: :lol: :lol: :s_whiteflag :s_whiteflag

http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1500203591