Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#486956 Υπάρχουν και χειρότερα από την πλήρη διαστρέβλωση της υγιούς κοινωνίας... :ninja:

Όσο για την δημόσια vs. ιδιωτική, υπάρχουν τρομακτικές ιστορίες ένθεν κακείθεν. Το ερώτημα που αποφεύγεις ν' απαντήσεις, είναι αν στα 70 σου αρρωστήσεις, αν θα σε καλύψει κάποια ιδιωτική.
Σε ό,τι αφορά την δημόσια, παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ακόμη λειτουργεί (προς μεγάλη απογοήτευση της ιδιωτικής, που είδε τα μερίδιά της να πέφτουν μέσα στην κρίση...).
Γι' αυτό και ζητάνε πραγματάκια πχ οι ασφαλιστικές:
http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... sthma.html
Τα βασικότερα αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών προς την Πολιτεία είναι:

• Η ενεργός συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στο Β’ πυλώνα (Επαγγελματικά Ταμεία).
• Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων -έστω και με οπισθοβαρή ισχύ- για όσους επιλέγουν να αποκτήσουν συνταξιοδοτικά προγράμματα.
• Η σύμπραξη κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών στη διαχείριση τμημάτων των κρατικών νοσοκομείων.
• Η υποχρεωτική κάλυψη των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, θα έπρεπε να τους πάρουν με τις πέτρες που έχουν και τέτοια "αιτήματα", αλλά δεν βαριέσαι, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#486964 Όντως έχουν θράσος..

Βέβαια, αυτό που θα ήθελα πολύ να δω και να γελάσω (εκ των υστέρων) είναι το παρακάτω:

Anonymous Founder έγραψε:Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων -έστω και με οπισθοβαρή ισχύ- για όσους επιλέγουν να αποκτήσουν συνταξιοδοτικά προγράμματα

Δεν είναι πολύ παλιά η εποχή που το κράτος ικανοποίησε ένα αντίστοιχο αίτημα των καλών μας τραπεζών :inlove: για φορολογικά κίνητρα σε όσους παίρνουν στεγαστικό δάνειο, που μεταφράστηκε στην πορεία σε έκπτωση 40 -> 20 -> 10 και στο τέλος ΜΗΔΕΝ % στους τόκους των στεγαστικών δανείων (που για τη μέση οικογένεια ήταν ίσαμε 2 δόσεις και με βάση το οποίο έκανε το κουμάντο της η αφελής, με τα γνωστά αποτελέσματα :s_biggrin ).
Αλλά εκεί ποντάρουν, ότι ο Ελληνας ξεχνάει εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Υπάρχουν και χειρότερα από την πλήρη διαστρέβλωση της υγιούς κοινωνίας... :ninja:

Όσο για την δημόσια vs. ιδιωτική, υπάρχουν τρομακτικές ιστορίες ένθεν κακείθεν. Το ερώτημα που αποφεύγεις ν' απαντήσεις, είναι αν στα 70 σου αρρωστήσεις, αν θα σε καλύψει κάποια ιδιωτική.
Σε ό,τι αφορά την δημόσια, παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ακόμη λειτουργεί (προς μεγάλη απογοήτευση της ιδιωτικής, που είδε τα μερίδιά της να πέφτουν μέσα στην κρίση...).
Γι' αυτό και ζητάνε πραγματάκια πχ οι ασφαλιστικές:
http://www.euro2day.gr/news/economy/art ... sthma.html
Τα βασικότερα αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών προς την Πολιτεία είναι:

• Η ενεργός συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στο Β’ πυλώνα (Επαγγελματικά Ταμεία).
• Η θέσπιση φορολογικών κινήτρων -έστω και με οπισθοβαρή ισχύ- για όσους επιλέγουν να αποκτήσουν συνταξιοδοτικά προγράμματα.
• Η σύμπραξη κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών στη διαχείριση τμημάτων των κρατικών νοσοκομείων.
• Η υποχρεωτική κάλυψη των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, θα έπρεπε να τους πάρουν με τις πέτρες που έχουν και τέτοια "αιτήματα", αλλά δεν βαριέσαι, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

Αν θυμηθώ να πάω να ασφαλιστώ στα 70, όχι δε θα με καλύψει.
Ησύχασες; Αν όμως το ακολουθήσω από τώρα, στα ενεργά μου χρόνια, τότε θα με καλύψει. Βιώνω στη Γερμανία πολύ καλά, τι πληρώνουν οι κακές ιδιωτικές ασφάλειες. Ο παππούς της γυναίκας μου από τα 40κάτι του, είχε διαβήτη. Μέχρι πριν λίγα χρόνια που πέθανε, μέχρι και γυναίκα ερχόταν σπίτι να τον κάνει μπάνιο... Κακές ασφαλιστικές...
Δεν είπα ότι είναι Άγια ιδρύματα. Επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος είναι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kyr80 έγραψε:
Αν θυμηθώ να πάω να ασφαλιστώ στα 70, όχι δε θα με καλύψει.
Ησύχασες; Αν όμως το ακολουθήσω από τώρα, στα ενεργά μου χρόνια, τότε θα με καλύψει. Βιώνω στη Γερμανία πολύ καλά, τι πληρώνουν οι κακές ιδιωτικές ασφάλειες. Ο παππούς της γυναίκας μου από τα 40κάτι του, είχε διαβήτη. Μέχρι πριν λίγα χρόνια που πέθανε, μέχρι και γυναίκα ερχόταν σπίτι να τον κάνει μπάνιο... Κακές ασφαλιστικές...
Δεν είπα ότι είναι Άγια ιδρύματα. Επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος είναι.

Ασε την Γερμανια. Αλλη χωρα, αλλες συνθηκες.

Στην Ελλαδα πριν καιρο φιλος αρρωστησε απο νοσο του Χοτσκινς.
Η ιδιωτικη ασφαλιστικη δεν τον καλυψε γιατι ηταν στο σταδιο 1, ενω αυτη καλυπτε απο το 2 και πανω.
ΟΚ, δεν πειραζει εχει και δημοσια νοσοκομεια.

Κανει θεραπειες ο φιλος, γινεται καλα, περνανε δυο χρονια και του στελνει επιστολη που ελεγε οτι δεν τον καλυπτει πλεον απο επανεμφανιση της νοσου!!

Την εκοψε και αυτος και ησυχασε.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#486968 φλατ σύνταξη στα 700ε για όλους :rtfm: και από εκεί και πέρα ιδιωτικές.

το θέμα με τις ιδιωτικές
(των οποίων είμαι πολέμιος αφενός γιατί είναι μαγαζάκι και όταν τα κάνουν πλακάκια παρακαλάς να σταματήσουν τις "αναγκαίες εξαγωγές" και αφετέρου πληρώνω ένα καράβι ευρώ για να ξαναπληρώσω για περίθαλψη) είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν καθότι κάθε νέα κυβέρνηση βυθίζει την δημόσια υγεία όλο και πιο βαθιά.

2 φορές χρειαστήκαμε χειρουργείο, και τις δύο όλοι ήταν άψογοι και πήραν φακελάκι μετά από δικιάς μας πίεση.
Και στις δύο περιπτώσεις μετά από συνεννόηση με δικούς μου γνωστούς, αν πας φτερό στον άνεμο δεν ξέρω τι θα συμβεί
Τελευταία επεξεργασία από red_monster και 20 Φεβ 2018, 13:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#486970 πόσα; 700? :lol:

πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω αγαπητέ... 350αρι (σε παρούσες αξίες) -και αν- εκτιμώ τη μέση σύνταξη για άτομα της γενιάς μας

σκέψου ότι αυτό το 350αρι ίσως δεν θα βγαίνει καν από τα εισοδήματα πολλών, αλλά θα τραβηχτεί από τις εισφορές αυτών που δηλώνουν παραπάνω και δίνουν περισσότερες εισφορές σήμερα

ο έντυ θα βγάλει φλύκταινες :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
QsisVTS έγραψε:πόσα; 700? :lol:

πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω αγαπητέ... 350αρι (σε παρούσες αξίες) -και αν- εκτιμώ τη μέση σύνταξη για άτομα της γενιάς μας

Αν το είχαμε πράξει όταν το έλεγε ο Στέφανος πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. By the way, στην Ολλανδία έχουν παρόμοιο σύστημα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#486973 Στην Ολλανδία οι παροχές υγείας έχουν τα χάλια τους, ο Ντρίφτης τα έχει γράψει πολλές φορές εδώ μέσα.
Η ιδιωτική ασφαλιστική, αν αρρωστήσεις στα 70, θα κάνει ό,τι μπορεί να μην σε καλύψει. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ολόκληρα τμήματα στις ασφαλιστικές που ασχολούνται ακριβώς με αυτό, πώς θα αποφύγουν την κάλυψη του ασφαλισμένου.
Δεν έχω τίποτε με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, αλλά όχι να καταργηθεί η υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση επειδή κάποιοι τις προτιμούν. Είναι ΑΛΛΗ κουβέντα αυτή.
Αν κάποιος θέλει ΚΑΙ ιδιωτική ασφαλιστική, να την έχει. Από εκεί και μετά, το να πληρώνει το δημόσιο σύστημα υγείας είναι απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο αν δεν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#486976 Μια φορά και ένα καιρό όταν χρειάστηκα μαγνητική ακτινογραφία το ΤΣΕΜΕΔΕ μου κάλυψε το 90% :metalo:
Γυαλιά οράσεως ανά δύο έτη 140e. :metalo:

Μετά ήρθε η Attika Bank :sorry:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Αν κάποιος θέλει ΚΑΙ ιδιωτική ασφαλιστική, να την έχει. Από εκεί και μετά, το να πληρώνει το δημόσιο σύστημα υγείας είναι απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο αν δεν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα.

25.000€ το χρόνο είναι καλά;; Ή να τους δώσω και άλλα;;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#486980 Πόσα νομίζεις θα έδινες σε μια ιδιωτική ασφαλιστική για να σε καλύψει ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και στα 70;
Κι εγώ με την καλή μου τόσα πληρώνουμε, γιατί μπερδεύεσαι; Το 1000άρικο που πληρώνεις τώρα για την ιδιωτική, στα 40 σου, νομίζεις θα μείνει εκεί για πολύ; Σε 10 χρόνια πόσο θα είναι; Σε 20;
Σκέψου λίγο τι λέμε και οι υπόλοιποι.
ΥΓ: Στα 25Κ είναι και η (κουτσουρεμένη πλέον) σύνταξη.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#486981 αυτό που έγινε με τον εφκα είναι πέρα για πέρα παράλογο όσο δίκαια και να προσπαθεί να το δει κανείς

και προφανώς έχει ως στόχο την εξόντωση του μικρού, αλλά μόνος μου τα λέω μόνος μου τα ακούω :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
kyr80 έγραψε:25.000€ το χρόνο είναι καλά;; Ή να τους δώσω και άλλα;;

25.000 είναι ΜΟΝΟ ο κλάδος υγείας; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:αυτό που έγινε με τον εφκα είναι πέρα για πέρα παράλογο όσο δίκαια και να προσπαθεί να το δει κανείς

και προφανώς έχει ως στόχο την εξόντωση του μικρού, αλλά μόνος μου τα λέω μόνος μου τα ακούω :whistlink:

Τα έχω πει και εγώ. Προφανώς και είναι παράλογο, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο να λέμε "μπουρδέλο όλα, να καταργηθούν, πάμε ιδιωτικά", γιατί αυτό είναι άλλο μπουρδέλο και άλλη παγίδα.
Προφανώς η αλλαγή στον ΕΦΚΑ, με τον τρόπο που έγινε και γίνεται, είναι ΠΑΡΑΛΟΓΗ και ΆΔΙΚΗ, αλλά μην ξεχνάμε πως την ίδια αδικία βιώνουν και οι ΙΥ τόσα χρόνια. Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να είναι εθελοντικές οι εισφορές από ένα ύψος και πάνω, και να είναι δεδομένο πως οι ΕΕ αν δεν πληρώνουν τα ίδια, θα πάρουν μικρότερη σύνταξη (έτσι ήταν το αρχικό σχέδιο επί Σαμαρά αν δεν κάνω λάθος).
Αυτό που έγινε λοιπόν ήταν ΛΑΘΟΣ, αλλά δεν απαντάμε στο λάθος με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#486989 προφανώς και όχι ποτέ μου δεν υποστήριζα την κατάργηση της δημόσιας ασφάλειας παρόλο που την έχω ζήσει και στα χειρότερά της