Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#486804 Το 99' στην πρώτη μου δουλειά, ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών, δούλευα μαζί με έναν 50άρι απόστρατο ηλεκτρονικό ο οποίος είχε μπει στα 18 του και είχε βγεί στη σύνταξη στα 33 του μετά από συμπλήρωη 15ετίας. Είχε μπεί επί χούντας , ας υποθέσουμε οτι ήταν το 70' και βγήκε μετά από 15ετία κάπου στη χρυσή εποχή του Αντρέα.
Ήταν ηλεκτρονικός στα ραντάρ και φοβόταν τις ακτινοβολίες που έτρωγε κάθε φορά που τα επισκεύαζε. Το 2004-2005 έμαθα οτι ένας συνάδελφός του πέθανε από καρκίνο.
Πάντως ήταν πανέξυπνος άνθρωπος .
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#486829 @kyr
Ανήκω σε αυτούς -τους λίγους- που αφού (ανα)γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ψιλικοκό, έλεγα και πάντα θα λέω : <<Όσα μου δώσουν, θα πάρω>>.
Ποτέ δεν κλάφτηκα για μειώσεις κλπ, κλπ.
Δεν μάχομαι τα δεδομένα, αλλά η ασέβεια σε οποιαδήποτε μορφή , με ενοχλεί !
Γιατί όπως όλα τα μέλη της οικογένειας (μικροί - μεγάλοι) περνάγαμε καλά τους καιρούς που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, έτσι και σήμερα οφείλουμε να δεχτούμε την κατάσταση χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες ... στο ίδιο μας το σπίτι και στους γονείς μας.

Ο πατέρας μου με 7 χρόνια λιγότερη δουλειά (έφυγε στα 28χρ. πραγμ υπηρεσίας το 1985), έπαιρνε την ίδια σύνταξη με εμενα, όταν πρωτοβγήκα, γιατί είχα πέσει ήδη στις μειώσεις του 40%.
Ε, ρε γμτ, δεν διανοήθηκα να του πώ ότι αυτός έφταιγε που πήρα κουτσουρεμένη σύνταξη επειδή αυτός έπαιρνε κατ΄αντιστοιχία "βαρβάτη".
Γιατί.... όταν τσόνταρε για τα παιδιά μου στα φοιτητικά έξοδα, ή μου άφησε (αφού πολλά έπαιρνε, πολλά ... μάζευε) κάποιο κομπόδεμα, ήταν καλά?
Ε, όχι ρε παιδιά! :( :(
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486838 Εσένα σου άφησε ο πατέρας σου. Και εμένα μου άφησαν οι γονείς μου(δεν το έχω κρύψει ποτέ).
Και;;; Αυτό τους δίνει το αλάθητο;; Και καλά τα άφησαν. Πως θα τα κρατήσουμε;;; Οι επόμενοι από εμάς;;
Και αυτό έχουμε να δείξουμε σαν παράδειγμα στην επόμενη γενιά;; "Θα μεγαλώσετε με χαρτζιλίκια;"

Αυτών που οι γονείς τους δεν τους άφησαν;; Και έμειναν μόνο με το αγγούρι;;

Τεσπα, το βλέπουμε εντελώς διαφορετικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
xenos έγραψε:
Ναι, αλλά στην περίπτωσης της ιδ. ασφάλισης θα έχεις σίγουρα περίθαλψη, ενώ στο δημόσιο δεν θα έχεις κατά 90%. Αυτό δεν σου κάνει διαφορά δλδ; :hmmm:
Το θέμα δεν είναι η θεωρία, αλλά το τι ζούμε καθημερινά.

:dizzy:

Ποιος το λέει αυτό;;; Είχα την ατυχία να χρειαστώ νοσοκομείο για συγγενικά μου πρόσωπα (από πολύ κοντινά, έως όχι τόσο κοντινά) 4-5 φορές το τελευταίο 12μηνο και η εμπειρία μου είναι ακριβώς το αντίθετο με αυτό που λες. :rtfm: Όλοι σε δημόσια νοσοκομεία.

ΟΚ, προφανώς το σύστημα έχει ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα, αλλά (ακόμα) λειτουργεί. Και εξασφαλίζει ότι ΟΛΟΙ έχουν ένα επίπεδο περίθαλψης. Προβλήματα; Άπειρα. Ελλείψεις; πάμπολλες. Αλλά ξαναλέω πως (ακόμα) δουλεύει.

Και δεν μιλάω από φήμες, μιλάω από πολύ πρόσφατη εμπειρία. Και κανείς δεν ζήτησε φακελάκι.

Τι καλύψεις θα προσφέρει πχ μία ιδιωτική ασφάλεια σε έναν 86χρονο με σοβαρό πρόβλημα υγείας που στα 86 του θα χρειαστεί χρόνια και ακριβή νοσηλεία; Με τι κόστος;;; Μιλάω για περίπτωση συγγενή μου. Για 66χρονη με ήδη χρονίζων πρόβλημα υγείας;;; Που χρειάστηκε δεύτερο χειρουργείο για το ίδιο θέμα 10 χρόνια μετά το πρώτο;;; Και που αν δεν το έκανε θα αφήναμε λουλούδια στον τάφο της τώρα;;; Ποια ιδιωτική εταιρεία θα τους ασφαλίσει αυτούς;; Ποια θα πληρώσει το χειρουργείο τους;;; Αυτοί δεν μας νοιάζουν, έτσι;;; ας ψοφολογήσουν... :roll: Είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας και κάποιοι από αυτούς έγραψαν παραπάνω. Και σε λίγα χρόνια θα είμαστε εμείς.

Γι΄αυτούς και για όλους τους υπόλοιπους που δεν τους περισσεύει το 100ρικο το μήνα για την (ανεπαρκή*) ιδιωτική ασφάλεια υπάρχει το δημόσιο σύστημα. :rtfm: Και γι΄αυτούς όλοι μας και ακόμα περισσότερο όσοι βγάζουν(με) ένα ευρώ παραπάνω πληρώνουμε περισσότερα!

* Ανεπαρκής, ανεπαρκέστατη καθώς ασφαλίζει μόνο αυτούς που κρίνει πως μάλλον δεν θα χρειαστεί να τους πληρώσει. Και δεν είναι και τόσο σπάνιο να αρνείται την ασφάλιση για τον Χ ή Ω λόγο ή να σου ζητάει να συμπληρώσεις το κόστος ή να σου ζητάει να φέρεις και το βιβλιάριο υγείας του δημόσιου ταμείου σου, κτλ...

Υ.Γ.: Και βλέπω, πως δεν αφήνετε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για το ύψος της μέσης σύνταξης και του μέσου μισθού να σας χαλάσει το παραμύθι πως οι συνταξιούχοι παίρνουν περισσότερα από τους εργαζόμενους. Καλό αυτό, να μην αφήνουμε την πραγματικότητα να μας αλλάξει τις απόψεις. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#486840 Κι εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να πω κάτι στους γονείς μου, και ο πατέρας μου βγήκε στη σύνταξη πριν τα 60 λόγω προβλήματος υγείας.
Και εννοείται πως με τα περισσότερα που γράφτηκαν στα τελευταία ποστ, διαφωνώ.
Παραμένω επίσης και...οπαδός της δημόσιας υγείας, αν και έχω και καλή ιδιωτική ασφάλεια, πληρωμένη από την εταιρεία εννοείται, από την στιγμή που ξέρω πως δεν θα με καλύπτουν με νορμάλ χρήματα όταν τους χρειάζομαι περισσότερο, δεν τους δίνω τα λεφτά μου.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#486855 Ολο πιανω το πληκτρολογιο να ξεφουντωσω με τις βλακειες* που διαβαζω αλλα λεω ασε, θα πεις τιποτα χοντρο και δεν σου φταινε ολοι να τα ακουσουν.....

* Η σωστη λεξη ειναι αλλη αλλα ......... :lipsealed:

Καλη σας νυχτα και με το καλο μια βαρβατη συνταξη......
Άβαταρ μέλους
By skous
kyr80 έγραψε:Εσένα σου άφησε ο πατέρας σου. Και εμένα μου άφησαν οι γονείς μου(δεν το έχω κρύψει ποτέ).
Και;;; Αυτό τους δίνει το αλάθητο;; Και καλά τα άφησαν. Πως θα τα κρατήσουμε;;; Οι επόμενοι από εμάς;;
Και αυτό έχουμε να δείξουμε σαν παράδειγμα στην επόμενη γενιά;; "Θα μεγαλώσετε με χαρτζιλίκια;"

Αυτών που οι γονείς τους δεν τους άφησαν;; Και έμειναν μόνο με το αγγούρι;;

Τεσπα, το βλέπουμε εντελώς διαφορετικά

Συμφωνώ 100%.

Το ότι ο πατέρας σου/μου/του νοιαζόταν για τα παιδιά του δεν λέει κάτι. Όλοι οι σωστοί γονείς αυτό κάνουν.
Όταν όμως το κάνουν αυτό εις βάρος της κοινωνίας, τότε κάποια στιγμή το πράγμα θα σκάσει.

Και όταν σκάσει, ειναι ανήθικο να λέμε "εγω;;; εγώ δεν... οι άλλοι...".

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι για αυτό που ζούμε δεν φταίνε οι ψηφοφόροι του Ανδρέα, του Μητσοτάκη, του Σημίτη, του Κωστάκη και του Γιωργάκη, και φταίνε οι ψηφοφόροι του Αντωνάκη και Αλέκση.. (και φυσικά φταίνε και οι τελευταίοι)!

Guess who voted the first ones... Σίγουρα όχι οι 30άρηδες που τρώνε την πίπα, και θα την τρώνε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ασφαλιστικά και έχουν εγγυημένη σύνταξη 384 €. Άνθρωποι που παίζει να μην έχουν κάν σπίτι δικό τους (ενώ η προηγούμενη γενιά λόγο δανείων όλο και κάτι έχει), και δεν θα αποταμιεύσουν ΠΟΤΕ, και άρα θα πάνε στον εργασιακό βίο όσο αντέχουν τα πόδια τους.
Πάμε στοίχημα ότι εάν δνε φτιάξουν τα πράγματα ραγδαία (πιθανότητα 0,001%) τότε όλοι οι σημερινοί 20-30άρηδες, θα δουλεύουν μέχρι τα βαθια γεραματά τους.

Ας έχουμε τα κότσια να το παραδεχτούμε.
Αλλιώς μας φταίνε πάντα όλοι εκτός απο τους εαυτούς μας.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#486886 Κανονικα πρεπει να βριζουμε και τους παππουδες μας γιατι δεν πολεμησαν γεναιοτερα, να χαμε την Ιωνια και την ανατολικη Θρακη! Αλλιως θα ζουσαμε τωρα!
Εν τω μεταξυ εχω παρατηρησει οτι η μεγαλη πλειοψηφια αυτων που φωναζουν για μειωσεις ειναι αυτοι που φοροδιεφευγαν ή εξακολουθουν να φοροδιαφευγουν παντι τροπω!
Άβαταρ μέλους
By kyr80
skous έγραψε:Το ότι ο πατέρας σου/μου/του νοιαζόταν για τα παιδιά του δεν λέει κάτι. Όλοι οι σωστοί γονείς αυτό κάνουν.
Όταν όμως το κάνουν αυτό εις βάρος της κοινωνίας, τότε κάποια στιγμή το πράγμα θα σκάσει.

Και όταν σκάσει, ειναι ανήθικο να λέμε "εγω;;; εγώ δεν... οι άλλοι...".

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι για αυτό που ζούμε δεν φταίνε οι ψηφοφόροι του Ανδρέα, του Μητσοτάκη, του Σημίτη, του Κωστάκη και του Γιωργάκη, και φταίνε οι ψηφοφόροι του Αντωνάκη και Αλέκση.. (και φυσικά φταίνε και οι τελευταίοι)!

Μα είναι 2 κατηγορίες των προηγούμενων γενεών. Αυτοί που οργανώσανε το πάρτυ και φάγανε με 10 μασέλες. Οι πεινασμένοι που ήρθανε στην εξουσία(κάτι μου θυμίζει με τους Συριζαίους, η ιστορία άλλωστε επαναλαμβάνεται).
Και οι πιο "νοικοκυραίοι", που τους ψήφιζαν και τους άφησαν. Που δεν έτυχαν ευνοϊκού ρουσφετιού, δεν έκλεψαν, δεν διορίστηκαν από το παράθυρο. Που η παρανομία τους ήταν βαριά ο ημιυπαίθριος που έγινε δωμάτιο. Αλλά πήγαν με το ρεύμα και δεν αντέδρασαν. Οχυρώθηκαν στο "καλό της οικογένειας". Μόνο που στο βωμό της οικογένειας, άφησαν μια διαλυμένη κοινωνία.

Και έρχονται τώρα και μας το παίζουν και θιγμένοι :dizzy:
Η γενιά που ξεκάθαρα ΓΑΜΙΣΕ τα παιδιά της(3 ban, και 45 warning).

υ.γ. θα άφηνα και εγώ υπονοούμενα, αλλά κρύωσε το γάλα και πρέπει να ταΐσω....
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#486910 Κυριάκο σχωρα με αλλά αν εσύ περίμενες να έχεις μάνα την Μπουμπουλινα που θα έκανε την επανάσταση απέναντι στις "χρυσές εποχές" είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό της να της καταλογίζεις "κατηγορίες". Και δεν είσαι και ο γιος της Παγιατακη να της λες ότι δεν προέβλεψες...
Αυτο το "αμαρτίες γονέων παιδευουσι τέκνα" είναι η καραμέλα της δικής μας δυσκολίας ή και αποτυχίας και αν το κακό παρόν το δικό μου/σου δεν είναι ίδιο με το καλό παρόν τους δεν φταίνε αυτοί. Ασε που και αν το τότε παρόν τους δεν ήταν καλό πάλι θα τους το καταλογιζαμε...
Ναι. Η παλιά γενιά μας έδωσε και μας έταξε πολλά αλλά καθώς φαίνεται απέτυχε. Σειρά μας να δώσουμε και να τάξουμε για την επόμενη. Και εμείς σαν πιο έξυπνοι ας προβλέψουμε (αν μπορούμε, που δεν μπορούμε).

Για μένα οι μόνοι υπεύθυνοι είναι η γενιά των τωρινών 40ρηδων 50ρηδων. Που δεν έζησαν πόλεμο ή κατά κύριο λόγο φτώχεια και λειτούργησαν σαν στερημένοι ή λιγούρηδες ζώντας στην υπερβολή. Και δεν "προέβλεψαν". Και αυτούς τους κατηγορώ αλλά δεν τους έχω απέναντι. Τους έχω στον καθρέφτη μου ...

Και άσε την μαμά σου να παίρνει σύνταξη ως τα 102 της. Κάποτε θα καταλάβεις ότι την δικαιούται.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486941 Ρε πλάκα κάνετε;;;;
Δεν έχουν ευθύνη;;;;

Τι θα πει, δεν πρόβλεψε;;; Αν δεν πρόβλεψε και στα 38 της την είδε συνταξιούχα, θα την πληρώσουν τα εγγόνια της;;; Είναι δίκαιο και ηθικό να κάνει άλλες 2 δουλειές;;;; Αφού πήρε σύνταξη. Ούτε ασφαλιστικές εισφορές για τις εξτρά 2 δουλειές που έκανε έδινε.

Πόση σύνταξη έπρεπε να παίρνει η μάνα μου σήμερα;;;; 0

ΜΗΔΕΝ
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#486945 Αδίκως συζητάμε για πράγματα που έχουν ΚΟΠΕΙ εδώ και χρόνια.
Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση πλέον για όλους.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#486948 Να έχουν οι παππούδες να τσοντάρουν στα άνεργα/χαμηλομισθα εγγόνια/παιδιά
Η πλήρη διαστρέβλωση της υγιής κοινωνίας
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Την σημερινή πραγματικότητα την έγραψε πιο πριν ο markvag αλλά κανείς δεν την σχολίασε. :help:

Δεν ξέρω που είδε ο Μάρκος την δημόσια υγεία, αλλά μια φορά που τη χρειάστηκα, με έστειλαν οι ίδιοι στην ιδιωτική κλινική.
Τις προηγούμενες δε φορές που τη χρησιμοποίησαν μέλη της οικογένειας, το πράγμα δεν έγινε ακριβώς έτσι... Όσες φορές δεν έδωσαν φακελάκι, επειδή το σόι μου είναι στον ιατρικό κύκλο, χρησιμοποίησαν γνωριμίες για να γίνει η δουλειά τους.