Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
foniko_sou_vla_ki έγραψε:
belgarion έγραψε:Ξέρω μαγαζια που είναι μονίμως γεμάτα αλλά δεν έχουν πληρώσει ΔΕΗ ποτέ

Αυτό, επειδή θέλω να το κάνω κι εγώ, πες λεπτομέρειες σε παρακαλώ.
Δεν ξέρω αν γίνεται αυτή τη στιγμή, αλλά μέχρι πριν 1-2 χρόνια, άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς, πήγαινε η ΔΕΗ για διακοπή, πήγαινε ο μαγαζάτορας έκανε ρύθμιση, πλήρωνε και την πρώτη δόση και φτου από την αρχή. Επίσης έχει τύχει μπροστα μου να έχει έρθει σε μαγαζί συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ήδη κομμένο ρεύμα που είχε επανασυνδεθει παράνομα. Εκτός πια και αν πέφτεις και εσύ από τα σύννεφα και δεν έχεις ακούσει ποτέ ούτε για ρευματοκλοπες ούτε για τα ελλείμματα της ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς...

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
belgarion έγραψε:
kyr80 έγραψε:Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αν σταματήσει η μαύρη οικονομία, πτωχεύσαμε στο λεπτό.
Δε συμφωνώ προφανώς. Αλλά έτσι σκ@τά που είναι δομημένη η ελληνική οικονομία, αν ασπρίσουν ξαφνικά όλα, τότε τα λουκέτα θα πάνε βροχή και οι τιμές στα ύψη.
Τότε γιατί διαμαρτύρεσαι? Γίνε και εσύ μαύρος αν μπορείς ή αποδεξου ότι θα πληρώνεις και για αυτόν που έχει βρει τρόπο να βγάζει 10 και να εμφανίζει ένα ή κάνει αυτό που περιέγραψες πριν και φεσωνει τους πάντες

< >

Γίνε και εσυ μαύρος η πλήρωνε για τα μαύρα των άλλων, τι δεν καταλαβαίνεις ;
Το κράτος πρέπει να συντηρήσει τα δεκάδες χιλιάδες κοπρόσκυλα του :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Που έγραψα ότι διαφωνώ με το να πληρώνω περισσότερο;;;;; Εδώ και 3 γενιές το κάνουμε. Εδώ όμως η φάση πάει για δήμευση περιουσίας.

Ισχύει αυτό που λες αλλά κυρίως μέσω ΕΝΦΙΑ και όχι μέσω Φόρου Εισοδήματος.

kyr80 έγραψε:Προφανώς και ΑΠΑΙΤΩ να ζω καλύτερα από έναν υπάλληλο

Εγώ πάλι γιατί δεν το απαιτώ αυτό; Μήπως επειδή δεν θεωρώ ότι είμαι ανώτερος από κανέναν άλλον;

kyr80 έγραψε:Δε συμφωνώ προφανώς. Αλλά έτσι σκ@τά που είναι δομημένη η ελληνική οικονομία, αν ασπρίσουν ξαφνικά όλα, τότε τα λουκέτα θα πάνε βροχή και οι τιμές στα ύψη.

Όλες οι χώρες έχουν μαύρα πάντως. Δεν ανακαλύψαμε εμείς την Αμερική...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
red_monster έγραψε:
belgarion έγραψε:
kyr80 έγραψε:Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αν σταματήσει η μαύρη οικονομία, πτωχεύσαμε στο λεπτό.
Δε συμφωνώ προφανώς. Αλλά έτσι σκ@τά που είναι δομημένη η ελληνική οικονομία, αν ασπρίσουν ξαφνικά όλα, τότε τα λουκέτα θα πάνε βροχή και οι τιμές στα ύψη.
Τότε γιατί διαμαρτύρεσαι? Γίνε και εσύ μαύρος αν μπορείς ή αποδεξου ότι θα πληρώνεις και για αυτόν που έχει βρει τρόπο να βγάζει 10 και να εμφανίζει ένα ή κάνει αυτό που περιέγραψες πριν και φεσωνει τους πάντες

< >

Γίνε και εσυ μαύρος η πλήρωνε για τα μαύρα των άλλων, τι δεν καταλαβαίνεις ;
Το κράτος πρέπει να συντηρήσει τα δεκάδες χιλιάδες κοπρόσκυλα του :rtfm:

Αυτό που έγραψα (υπερβολικά για να γίνει πιο εντονο)ήταν απάντηση στο σχόλιο ότι θα πτωχεύσουμε αν σταματήσει η μαύρη οικονομία, προφανώς επίσης αν δεν υπήρχε μαύρη οικονομία το κράτος θα πλήρωνε πιο εύκολα τα κοπρόσκυλα και θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους για τους τίμιους , αλλά μάλλον κανείς δεν το θέλει αυτό, ή δεν το καταλαβαίνει...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#486357 Συγνωμην αλλα νομιζω οτι ΕΔΩ μιλαμε για ασφαλιστικα ταμεια και εισφορες και οχι για φορολογια...............μπορειτε να βγαλετε τα σωψυχα σας στο ηδη υπαρχον θεμα....Ευχαριστω για τη κατανοηση ....

Και περιμενω να δω μετα τις διαμαρτυριες τις λυσεις που προτεινετε ωστε να χαμηλωσουν οι εισφορες και οι απομαχοι να μην πεινανε (που λεει ο λογος).

Οταν εμενα μου εκαναν κρατησεις σε 14 μισθους περιμενα οτι θα οταν θα'ρθει ο καιρος θα παρω και 14 μηνιαιες συνταξεις.Τωρα που παιρνω μονο 12 και αυτες κουτσουρεμενες τι μελλει γενεσθαι; Τα ασφαλιστικα ταμεια βαρεσαν κοκκινο και καθε μηνα τρωμε αυτα που ειναι κατω απο τον πατο....Και που θα φτασει αυτο;
Μαλλον θα γινει αυτο που ειπε ο Παγκαλος ελαφρα τροποποιημενο.
"Καλος συνταξιουχος ειναι ο νεκρος συνταξιουχος".Αμ δε...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#486359 Τα 168€/μήνα ελάχιστη ασφάλιση που ευαγγελίζεται ο Δίας αντιστοιχούν σε λιγότερα από 7500€ ΕΤΗΣΙΩΣ .
Με 7500 ετησίως είτε φοροδιαφεύγεις με τα μπουνιά, είτε δεν επιχειρείς (γιατί απλά δεν ζεις :rtfm: )

Αυτή είναι η άποψη της αριστεράς για το επιχειρείν, εκεί κρύβεται όλη η απάτη και η διακαιοφανεια ( μη δόκιμος όρος που ενόχλησε τον τζι με τα δεκάδες ποστ γεμάτα Άγγλο ελληνικες λεξούλες )

Ο ασθενής ΕΕ έγινε ελαφρά ασθενέστερος ενώ παράλληλα ο μεσοσ ΕΕ δεν μπορεί να τον προσλάβει γιατί έγινε και ο ίδιος ασθενής .

Μην αγχώνεσαι Αλεξ, και εσυ που δεν μπορεις να βγάλεις, και ο δίπλα που θεωρητικά μπορεί να βγάλει, τα ίδια θα Βάλετε στο τραπέζι. Ίσωμα, ωδη στους μέτριους και στους κακούς επιχειρηματιες :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
belgarion έγραψε:
belgarion έγραψε:Ξέρω μαγαζια που είναι μονίμως γεμάτα αλλά δεν έχουν πληρώσει ΔΕΗ ποτέ

Δεν ξέρω αν γίνεται αυτή τη στιγμή, αλλά μέχρι πριν 1-2 χρόνια, άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς, πήγαινε η ΔΕΗ για διακοπή, πήγαινε ο μαγαζάτορας έκανε ρύθμιση, πλήρωνε και την πρώτη δόση και φτου από την αρχή. Επίσης έχει τύχει μπροστα μου να έχει έρθει σε μαγαζί συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ήδη κομμένο ρεύμα που είχε επανασυνδεθει παράνομα. Εκτός πια και αν πέφτεις και εσύ από τα σύννεφα και δεν έχεις ακούσει ποτέ ούτε για ρευματοκλοπες ούτε για τα ελλείμματα της ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς...

< >

Βλέπω στη συνταγή 'δεν ξέρω', ' πλήρωνε και την πρώτη δόση', 'διακοπή', 'έχει τύχει', 'επανασυνδεθει παράνομα'...

Για ρευματοκλοπές έχω ακούσει. Ελλείματα της ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς έχω ακούσει.
Αλλά η ερώτησή μου δεν ήταν για να μου πεις αυτά που 'έχω ακούσει'.
Έλεγα μήπως ήξερες, αλλά το 'δεν ξέρω' που έγραψες είναι η ουσία. :(
Άβαταρ μέλους
By red_monster
REALZEUS έγραψε:
Εγώ πάλι γιατί δεν το απαιτώ αυτό; Μήπως επειδή δεν θεωρώ ότι είμαι ανώτερος από κανέναν άλλον;
.

Τρικυμία :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
red_monster έγραψε:Ο ασθενής ΕΕ έγινε ελαφρά ασθενέστερος ενώ παράλληλα ο μεσοσ ΕΕ δεν μπορεί να τον προσλάβει γιατί έγινε και ο ίδιος ασθενής .

Ο ασθενής ΕΕ να το κλείσει αν δεν μπορεί να σηκώνει τα (όντως) μεγάλα βάρη.
Και να γίνει υπάλληλος. Ή ότι αλλο θέλει.

Με κάτι τέτοια που διαβάζω σκέφομαι να γίνω κομμουνιστής.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
belgarion έγραψε:

< >

Βλέπω στη συνταγή 'δεν ξέρω', ' πλήρωνε και την πρώτη δόση', 'διακοπή', 'έχει τύχει', 'επανασυνδεθει παράνομα'...

Για ρευματοκλοπές έχω ακούσει. Ελλείματα της ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς έχω ακούσει.
Αλλά η ερώτησή μου δεν ήταν για να μου πεις αυτά που 'έχω ακούσει'.
Έλεγα μήπως ήξερες, αλλά το 'δεν ξέρω' που έγραψες είναι η ουσία. :(
Εσύ δηλαδή ήθελες να σου γράψω ένα νόμιμο και εύκολο τρόπο να μην πληρώνεις ρεύμα. Εγώ είπα ότι ξέρω συγκεκριμένα καταστήματα που ενώ δουλεύουν (γιατί αν χτυπούσαν μύγες θα ήταν πιο κατανοητό ίσως) δεν πληρώνουν ΔΕΗ και ίσως και άλλες υποχρεώσεις

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:
kyr80 έγραψε:Που έγραψα ότι διαφωνώ με το να πληρώνω περισσότερο;;;;; Εδώ και 3 γενιές το κάνουμε. Εδώ όμως η φάση πάει για δήμευση περιουσίας.

Ισχύει αυτό που λες αλλά κυρίως μέσω ΕΝΦΙΑ και όχι μέσω Φόρου Εισοδήματος.

Τώρα ποιος κοιτάει ότι τον συμφέρει;; Ο εξοντωτικός φόρος εισοδήματος μαζί με τον ΕΦΚΑ, δεν με αφήνει να πληρώνω τον παράνομο ΕΝΦΙΑ. Διότι για να μου μείνουν 10.400€ για ΕΝΦΙΑ, βάλε πόσο καθαρό εισόδημα πρέπει να δηλώσω μόνο για αυτόν. Βάλε και άλλα τόσα δημοτικά τέλη μέσω ΔΕΗ, για να δέσει το γλυκό.... Τα ακίνητα αυτά, τα κληρονομήσαμε, αφού πληρώσαμε ένα σκασμό για φόρο κληρονομιάς. Γιατί οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, δε τα φάγανε στα μπουζούκια και στις πουτ@νες όπως έκαναν οι χωρικοί της εποχής.... Δε "σκότωσαν" τα χωράφια για καινούρια αγροτικά. Έσκυψαν το κεφάλι και δούλεψαν. Για να τα βρούμε εμείς "έτοιμα". Και δεν το έχω κρύψει ποτέ. Ότι τα βρήκα και προσπαθώ να τα αυξήσω. Ή μάλλον προσπαθούσα, και έδινα δουλειά και σε πόσες οικογένειες. Μάντεψε τι είναι πλέον αντιπαραγωγικό.... Ότι στην πραγματικότητα δεν επενδύω cent. Δεν βάζω ούτε ένα € σε νέα ιδέα, ούτε δημιουργώ νέες θέσεις εργασίας. Εγώ ο μικρός, φαντάσου οι μεγάλοι που την έκαναν σε γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Καλές οι αριστερές ιδέες, αλλά στην πράξη χρειάζονται οι κακοί καπιταλιστές να βάλουν το χρήμα τους, για να δημιουργηθεί νέο.....

REALZEUS έγραψε:

Γιατί, έγραψα πουθενά ότι είμαι ανώτερος;;;; Κατά βάση είμαι τυχερός, και εκ του αποτελέσματος και ικανός(αφού δεν τα έφαγα και τα αύξησα δεδομένων των συνθηκών). Αν είναι να ζούμε όλοι το ίδιο, γιατί να δουλέψω;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
red_monster έγραψε:Τα 168€/μήνα ελάχιστη ασφάλιση που ευαγγελίζεται ο Δίας αντιστοιχούν σε λιγότερα από 7500€ ΕΤΗΣΙΩΣ .
Με 7500 ετησίως είτε φοροδιαφεύγεις με τα μπουνιά, είτε δεν επιχειρείς (γιατί απλά δεν ζεις )

Είτε απλά η επιχείρησή σου μπαίνει μέσα. Όταν θα κλείσεις αρκετά χρόνια στο επιχειρείν θα το κατανοήσεις. Είσαι μικρός ακόμα. :(
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 18 Φεβ 2018, 21:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
REALZEUS έγραψε:
red_monster έγραψε:Τα 168€/μήνα ελάχιστη ασφάλιση που ευαγγελίζεται ο Δίας αντιστοιχούν σε λιγότερα από 7500€ ΕΤΗΣΙΩΣ .
Με 7500 ετησίως είτε φοροδιαφεύγεις με τα μπουνιά, είτε δεν επιχειρείς (γιατί απλά δεν ζεις )

Είτε απλά η επιχείρησή σου μπαίνει μέσα. Όταν θα κλείσεις αρκετά χρόνια στο επιχειρείν θα το κατανοήσεις. είσαι μικρός ακόμα. :(

Άντε ρε γατε :vava:
Δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα ε;
Αρχίσαμε τα επι προσωπικού, σωστός :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
kyr80 έγραψε:
Η δικιά μας λοιπόν οικονομία, καλό να συγκρίνεται με τις δορυφορικές χώρες... Τι φορολογία έχουν αυτές οι χώρες;;; ΧΑΜΗΛΗ, ώστε να γίνουν ελκυστικές σε ξένους επενδυτές.

Αλήθεια... ξέρεις τι παροχές, περίθαλψη και σύνταξη (δεν) έχεις σε αυτές τις χώρες;;; :iconcool: Ακόμα και σήμερα καλύτερα είναι η Ελλάδα από πχ Βουλγαρία. Οπότε χρειαζόμαστε τους σχετικά υψηλούς φόρους και εισφορές για να διατηρήσουμε ακόμα και αυτό το επίπεδο που έχουμε σήμερα. Δεν θα ήθελα να μένω σε χώρα με τα νοσοκομεία της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας (έχω συγγενή της γυναίκας μου γιατρό σε νοσοκομείο στο Βουκουρέστι).

kyr80 έγραψε:Και ΟΧΙ οι ασφαλιστικές εισφορές βάση εισοδήματος είναι άκυρες και άδικες.

:dizzy:

Πως το εννοείς αυτό;;; Οι μισθωτοί εδώ και δεκαετίες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους! Απλά τώρα έγινε και για τους μισθωτούς αυτό...

kyr80 έγραψε:Γιατί σύνταξη δεν πρόκειται να πάρουμε, και δε θα είναι ανταποδοτική. Τα κάναμε με το λογιστή μου... Ακόμα και να δεχθώ τους συριζαιοκλέφτες... Πληρώνω 750€ παραπάνω ΚΑΘΕ μήνα, για να πάρω 90€ παραπάνω σύνταξη.... :rtfm: :help: Που είναι η ανταποδοτικότητα στις ασφαλιστικές εισφορές;;;;

Άρα συμφωνείς πως το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των εισφορών, αλλά στην έλλειψη ανταποδοτικότητας :iconcool: . Μαζί σου. :lol:

Μην ξεχνάς πως οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των εισφορών και η μείωση της ανταποδοτικότητας είναι εντολές έξωθεν, οπότε θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Το φταίξιμο των συριζαίων είναι πως απλά υπογράφουν τα πάντα... και μετά τα εφαρμόζουν... Παλιότερα μέναμε στις υπογραφές... :lol:

kostis20 έγραψε:Aπλά πληρώνουμε και αυτούς που βγάζουν μαύρα. Όσο και αν κλείνεις τα μάτια εγω που έχω τελειώσει ειδικότητα εδώ και 4 χρόνια πληρώνω το Διευθυντή ΕΣΥ που μπορεί να βγάζει και 20Κ μαύρα το μήνα...(Για να βάλω παράδειγμα απο τον ιδιο κλάδο)Και όλους αυτούς και αυτή η κυβέρνηση τους αφήνει ανέγγιχτους...

Μα, προφανώς και η μαύρη οικονομία είναι σοβαρό πρόβλημα!

red_monster έγραψε:Οι εισφορές επι των κερδών είναι διακαιοφανης, σημαια στα μάτια των απανταχού κρατικιστων

:s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Οι εισφορές επί του μισθού τι είναι;;; και αυτές δικαιοφανείς, σημαία στα μάτια των απανταχού κρατικιστών;;; :s_rofl :s_rofl

kyr80 έγραψε: Φέτος οι εισφορές μου θα είναι μισές... Ξέρεις γιατί; Γιατί αγόρασα ότι άχρηστη |λογοκρισία| υπήρχε, ανακαίνισα ένα ακίνητο με ακριβά υλικά :innocent: , και εκτός από τις εισφορές, θα χάσει και φόρο εισοδήματος. Το ΦΠΑ, θα το πάρει από τους επαγγελματίες και τις εταιρείες που πλήρωσα. Αλλά φόρο εισοδήματος, θα πάρει ακριβώς όσο είναι τα τεκμήριά μου.

Το ξέρεις πως αυτό που γράφεις είναι το καλύτερο επιχείρημα για την αυξημένη φορολογία;;; :innocent: :lol: Ότι καλύτερο για την οικονομία, το εισόδημά σου πολλαπλασιάζεται και αφενός αυξάνεται το εισόδημα γενικώς και αφετέρου το κράτος έχει ακόμα περισσότερα έσοδα. Πέρα από τον ΦΠΑ (που ας μην ξεχνάμε οι έμμεσοι φόροι είναι το βασικό έσοδο του κράτους μας, κάτι που δείχνει το πόσο άδικο είναι το φορολογικό μας σύστημα), θα έχει λαμβάνειν φόρο εισοδήματος και ΕΦΚΑ από πολλούς, συν φόρους επί των μισθών που απασχολούν οι άνθρωποι που προσέλαβες. :s_wink Το βασικό βέβαια είναι το ότι κυκλοφορεί το χρήμα. :s_wink