The Ace έγραψε:Dimitris_P έγραψε:The Ace έγραψε:Για τις θέσεις, αν δεν είναι κλειστές / στεγασμένες ή/και με κάποιο τρόπο ασφαλισμένες / κλειδωμένες (π.χ. με μπάρες), τότε πρόκειται απλά περί συμφωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών για το ποιος θα χρησιμοποιεί ποια. Συνήθως πρέπει να φαίνονται και να αντιστοιχούνται στα διαμερίσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών.
Τις θέσεις τις ορίζει ο κατασκευαστής πλέον, αυτό που λες δεν ισχύει εδώ και κάποια χρόνια (έτσι έχω ακούσει πολλάκις τουλάχιστον) επειδή παλιά τσακώνονταν στο τέλος.
Ο κατ/κής λοιπόν μου δίνει θέση πάρκιν στο υπόγειο αλλά στην κάτοψη ΔΕΝ βλέπω αριθμημένες θέσεις σε αντίθεση με των θέσεων της πιλοτής. Δεν έχω και τη σύσταση εύκαιρη για να δω αν αναφέρεται κάτι.
Ναι, αυτό εννοώ, δεν το έγραψα όσο αναλυτικά έπρεπε. Υπό Κ.Σ. ο κατασκευαστής/εργολάβος, συνήθως σε συμφωνία με τον οικοπεδούχο -αν υπάρχει- ορίζουν τις θέσεις (κλειστές και ανοιχτές), με προτεραιότητα επιλογής προφανώς στον οικοπεδούχο (στην περίπτωση αντιπαροχής δηλαδή). Στις κλειστές έχει σαφέστατα περισσότερο νόημα, καθώς συνήθως χρειάζεται να φτιαχτούν τα δίκτυα (π.χ. ρεύμα και νερό) από τα ρολόγια των διαμερισμάτων. Στις ανοιχτές επίσης ορίζεται ποια πάει με ποιο διαμέρισμα, και ο αγοραστής τη βρίσκει "έτοιμη" και ορισμένη από το συμβόλαιο (φαίνονται αριθμημένες στις κατόψεις και αντιστοιχίζονται στο συμβόλαιο).
Αν ΔΕΝ έχουν γίνει τα παραπάνω -που υποθέτω ότι μπορεί να έχει γίνει στην περίπτωσή σου- τότε γίνεται αναγκαστικά αυτά που έγραψα, με συμφωνίες κλπ (και εδώ γίνεται συνήθως ο τσακωμός).
Τελικά εγώ έκανα λάθος και όντως υπάρχουν αριθμημένες θέσεις στην κάτοψη υπογείου. Απλώς νόμιζα ότι αυτές που έδειχνε ήταν απ'έξω, στην πιλοτή
Ισχύει ότι είναι πιο εύκολο γραφειοκρατικά να δοθεί θέση υπογείου που καταλαμβάνει χιλιοστά επί του οικοπέδου αντί για πιλοτής;
My Flickr

Sorry για το off topic, λάθος ποστάρισμα επειδή είχα ανοιχτά 2 παράθυρα, προσπαθώντας να απαντήσω και στα 2 θέματα.

)