Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#481749 Είχα μία φορά ξεχάσει μία μπύρα (νομίζω ήταν Άλφα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου, έχει 4-5 χρόνια) στο ψυγείο και όταν την είδα είχε λήξει για 1-2 μήνες. Και όντως, είχε αλλοιωθεί... :hmmm: Να έτυχα στην περίπτωση;;; :hmmm: Δεν ήταν να μην πίνεται ( :innocent: ), αλλά δεν ήταν όπως πρέπει. :hmmm:

Εκεί που γελάω είναι όταν βλέπω ημερομηνίες λήξης σε πράγματα όπως αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη και το αγαπημένο μου: Μέλι! :lol: Είχε βρεθεί μέλι σε τάφο κοντά 2500 ετών και ήταν κανονικά βρώσιμο και πάνε και μου βάζουν ημερομηνία λήξης 18 μήνες;;; :lol:

Απλά, δεν είναι όλα τα πράγματα ίδια και σε φάρμακα, προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξω ένα καλό, παρά να ρισκάρω με ληγμένο. Εξαρτάται βέβαια και από το τι ακριβώς μιλάμε. Πχ otrivin έχω βάλει και 1 χρόνο ληγμένο (και δούλεψε μια χαρά), αλλά πιο σοβαρά πράγματα (πχ αντιβιώσεις), με τίποτα μετά την ημερομηνία λήξης.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Είχα μία φορά ξεχάσει μία μπύρα (νομίζω ήταν Άλφα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου, έχει 4-5 χρόνια) στο ψυγείο και όταν την είδα είχε λήξει για 1-2 μήνες. Και όντως, είχε αλλοιωθεί... Να έτυχα στην περίπτωση;;; Δεν ήταν να μην πίνεται ( ), αλλά δεν ήταν όπως πρέπει.

Το μόνο που αλλάζει στην μπύρα είναι η γεύση. Δεν μπορεί να σου κάνει όμως κακό, όπως το χαλασμένο γάλα για παράδειγμα.
Για 1-2 μήνες όμως αποκλείεται να κατάλαβες διαφορά. Αυτό είναι καθαρά placebo effect επειδή είδες την ημερομηνία στο μπουκάλι.
Άβαταρ μέλους
By Serf
One of the largest studies ever conducted that supports the above points about "expired drug" labeling was done by the US military 15 years ago, according to a feature story in the Wall Street Journal (March 29, 2000), reported by Laurie P. Cohen. The military was sitting on a $1 billion stockpile of drugs and facing the daunting process of destroying and replacing its supply every 2 to 3 years, so it began a testing program to see if it could extend the life of its inventory. The testing, conducted by the US Food and Drug Administration (FDA), ultimately covered more than 100 drugs, prescription and over-the-counter. The results showed that about 90% of them were safe and effective as far as 15 years past their original expiration date.

https://www.medscape.com/viewarticle/460159

Το άρθρο αναφοράς είναι το https://www.wsj.com/articles/SB954201508530067326 αλλά απαιτεί συνδρομή.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
markvag έγραψε:Είχα μία φορά ξεχάσει μία μπύρα (νομίζω ήταν Άλφα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου, έχει 4-5 χρόνια) στο ψυγείο και όταν την είδα είχε λήξει για 1-2 μήνες. Και όντως, είχε αλλοιωθεί... Να έτυχα στην περίπτωση;;; Δεν ήταν να μην πίνεται ( ), αλλά δεν ήταν όπως πρέπει.

Το μόνο που αλλάζει στην μπύρα είναι η γεύση. Δεν μπορεί να σου κάνει όμως κακό, όπως το χαλασμένο γάλα για παράδειγμα.
Για 1-2 μήνες όμως αποκλείεται να κατάλαβες διαφορά. Αυτό είναι καθαρά placebo effect επειδή είδες την ημερομηνία στο μπουκάλι.

Μπορεί, όντως δεν έπαθα τίποτα... :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
blackpug106 έγραψε:Μη λέτε τέτοια ελαφρά την καρδια....

:omg:

+1. Έλεος.

Thomas_C200K έγραψε:Πάντως τώρα τον χειμώνα ουισκάκι :iconcool: , φάρμακο σπέσιαλ για να είμαστε εντός θέματος :lol:

Καλή η προσπάθεια αλλα παραμένει offtopic. :)
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#481789 Ημερομηνία λήξης στις απαστεριωτες κοιτάμε; :hmmm:
Στις Weiss?

Sorry για το. :offtopic:

Ο καθένας σπίτι του στον εαυτό του μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έξω μη λέτε τέτοια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
blackpug106 έγραψε:Ημερομηνία λήξης στις απαστεριωτες κοιτάμε; :hmmm:
Στις Weiss?

Sorry για το. :offtopic:

Ο καθένας σπίτι του στον εαυτό του μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έξω μη λέτε τέτοια.

Οι Weiss δεν έχουν κανένα θέμα, οι απαστερίωτες έχουν.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#481919 Λιγακι :offtopic:

Μιας που μιλαμε για ημερομηνια ληξεως εχω παρατηρησει να υπαρχει και στα σαπουνια :s_yes

Τι στο δια... στο καλο μπορεις να παθεις απο λιγμενο σαπουνι;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#481929 Προϊον περαν της ημνιας ληξης δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι επικινδυνο για την υγεια, μπορει να εχει χασει και την δραστικοτητα του. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By nEK
#481989 Καπου ειχα δοαβασει για το νερο, οτι δεν ληγει και η ημερομηνια που εχουν πανω τα μπουκαλια ειναινγια αυτα τα ιδια! Οτι χανουν τις ιδιοτητες τους και μπορει να διαλυθουν.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#481995 Εγώ θα φανταζόμουν πως το νερό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λήγει.
Αποτελεί άλλωστε εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.