Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#45336 Δηλαδη τα αυτοματα χαλανε αν π.χ τα φορας 1-2 φορες το χρονο;
Άβαταρ μέλους
By g47
#45339 Θελει ενα service αφου δε σου κραταει η μπαταρια.
Άβαταρ μέλους
By corsair
g47 έγραψε:Δεν ειναι ολα τα kinetic perpetual.
Το δικο μου δεν μπαινει σε idle.
Πολυ χρησιμος ο φορτιστης μιας και το φοραω καθε Σαβ/Κο, στη δουλεια δεν θα αντεχε.

A! Ok.... δεν ειχα ιδεα (ουδεποτε ειχα) :s_scratchhead :tomato:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#45435 Έχω ένα Tag Heuer Aquaracer που μου είχαν κάνει δώρο αλλά εδώ και 3,5 χρόνια κάθεται.Λίγο που δούλεψε αυτές τις μέρες βλεπω ότι μάλλον θέλει μπαταρία.Πού να το πάω και ποσο πάει το μαλλί; Αθήνα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By g47
giannik1977 έγραψε:Δηλαδη τα αυτοματα χαλανε αν π.χ τα φορας 1-2 φορες το χρονο;

Eξαρταται τι εννοεις χαλανε.
Η μπαταρια/capacitor ναι, χαλαει.
Τα λαδια στεγνωνουν (δεν εχει τοση σημασια στο kinetic), οι τσιμουχες ξεραίνονται κλπ, φυσιολογικες φθορες.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#48118 Koίταζα αυτό για καθημερινό
http://www.watchlovers.gr/andrika-rologia/citizen/citizen-chronograph-stainless-steel-bracelet-an3300-52e.html

που είναι και μικρό (40mm) αλλά έχω ένα τέτοιο Festina :hmmm: Από κοντά που το είχα δει βέβαια μου άρεσε :inlove:

Σε πιο απλό σχέδιο,αυτό τί λεει;
http://www.watchlovers.gr/andrika-rologia/citizen/citizen-sports-eco-drive-brown-leather-strap-bm8476-07e.html

Στην πράξη είναι αξιόπιστος ο τρόπος φόρτισης; :tomato:

H διάμετρος που γράφουν φαντάζομαι είναι με την κορώνα.
Άβαταρ μέλους
By arris
Cosmonaut21 έγραψε:Koίταζα αυτό για καθημερινό
[url]http://www.watchlovers.gr/andrika-rologia/citizen/citizen-chronograph-stainless-steel-

που είναι και μικρό (40mm) αλλά έχω ένα τέτοιο Festina :hmmm: Από κοντά που το είχα δει βέβαια μου άρεσε :inlove:

Σε πιο απλό σχέδιο,αυτό τί λεει;
http://www.watchlovers.gr/andrika-rologia/citizen/citizen-sports-eco-drive-brown-leather-strap-bm8476-07e.html

Στην πράξη είναι αξιόπιστος ο τρόπος φόρτισης; :tomato:

H διάμετρος που γράφουν φαντάζομαι είναι με την κορώνα.

Ο τρόπος φόρτισης ειναι αξιόπιστος. Προσωπικά με ξενερώνει λιγο που ο δείκτης δεν κανει την συνεχή κίνηση που κανει στα αυτόματα.
Η διάμετρος συνήθως ειναι χωρις την κορώνα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
g47 έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Δηλαδη τα αυτοματα χαλανε αν π.χ τα φορας 1-2 φορες το χρονο;

Τα λαδια στεγνωνουν (δεν εχει τοση σημασια στο kinetic), οι τσιμουχες ξεραίνονται κλπ, φυσιολογικες φθορες.

Χαζή ερώτηση περί αυτόματων:
Ένα αυτόματο ρολόι μπορεί να είναι ακίνητο στο κατάστημα για πάνω από 2 χρόνια, ήτοι να έχουν ξεραθεί τσιμούχες, λάδια, βαλβολίνες, φίλτρα καμπίνας κλπ.
Όταν το αγοράζεις (καινούριο) κάνει ένα τέτοιο service το κατάστημα πριν στο δώσει ή αρχίζει να μετράει το διάστημα για service από τη στιγμή που το φοράς κάθε μέρα;
Άβαταρ μέλους
By tazio
#51289 Αν άλαζες λάδια κλπ στο αμάξι σου και μετά το κλείδωνες για δύο χρόνια σε πάρκινγκ, όταν πήγαινες να το πάρεις θα το πήγαινες για μια λάδια τουλάχιστον ή όχι;
Προσωπικά αν ήξερα ότι ένα ρολόι ήταν τόσο διάστημα βιτρίνα θα ζητούσα ένα φρεσκάρισμα επίσημο πριν το πληρώσω.

Στάλθηκε από την αφεντομουτσουνάρα μου ...
Άβαταρ μέλους
By g47
EDDIE_147 έγραψε:
g47 έγραψε:

Ένα αυτόματο ρολόι μπορεί να είναι ακίνητο στο κατάστημα για πάνω από 2 χρόνια, ήτοι να έχουν ξεραθεί τσιμούχες, λάδια, βαλβολίνες, φίλτρα καμπίνας κλπ.
Όταν το αγοράζεις (καινούριο) κάνει ένα τέτοιο service το κατάστημα πριν στο δώσει ή αρχίζει να μετράει το διάστημα για service από τη στιγμή που το φοράς κάθε μέρα;

Το καταστημα δεν κανει απολυτως τιποτα και μαλιστα κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει τα μεσα, εκτος αν ειναι εξουσιοδοτημενο service.
Σιογυρα θα αρνηθει κατι τετοιο, αποφευγουν να τα ανοιγουν γιατι δεν εχουν ιδεα.
Το διαστημα service μετρα το απο το μηνα παραγωγης.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
EDDIE_147 έγραψε:
g47 έγραψε:

σε τέτοια ρολόγια καλύτερα να μην κάνει σέρβις το κατάστημα... θα το καταστρέψει... εδώ καλά καλά δεν έχουν το εξάρτημα για να ανοίγουν την κάσα... κ μιλώ για καλά καταστήματα στη Θεσνικη.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Το διαστημα service μετρα το απο το μηνα παραγωγης.

Και πού τον βλέπεις το μήνα παραγωγής;
Άβαταρ μέλους
By g47
#51538 Στα seiko που εχω το ανεφερε το ταμπελακι τους εκτος απο το sportura που ομως το πηρα πανω στο χρονο παραγωγης και χονδρικα γνωριζω.
Ισως να μπορεις να το βρεις googlαρωντας το serial/κωδικο που εχει στη κασα, εκτος του μοντελου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#56802 Ο επίσημος dealer της Rolex στην Ελλάδα είναι ο Kessaris?

Ο Πατσέας τι ρόλο βαράει?

Ξέρει κανείς? :hmmm:

Επίσης, σχετικά με το service τα 5 χρόνια είναι στάνταρ ή μπορεί πχ να είναι και 4. Πως το καταλαβαίνεις?
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#56804 η αλήθεια ειναι οτι για να αλλάξεις μια μπαταρια, να λαδώσεις και να αλλάξεις το o ring σε ρολόι μπατζετ tag, πρέπει να εχει εξεζητημένο εξοπλισμό :lol: