Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#48060 περίπτωση ατόμου φυλακισμένου που γνώριζα εγώ πάντως, του έδιναν άδεια από φυλακή ανηλίκων ώστε να πήγαίνει στη σχολή στην οποία πέρασε, η οποία βρισκόταν σε νησί μάλιστα

ξεκινούσε πρωί και γυρνούσε πίσω βράδυ

είχε πολλές ώρες άδεια ώστε να πηγαίνει και να έρχεται με καράβι , αλλά μπορούσε με δικά του έξοδα να παίρνει αεροπλάνο , ώστε να έχει περισσότερο χρόνο να είναι έξω

σε κάποια φάση μετατέθηκε σε φυλακή της περιοχής στην οποία ήταν κοντά η σχολή του, στο ίδιο το νησί

βέβαια καμιά σχέση με τρομοκρατία, αλλά και πάλι ήταν βαρύ το έγκλημα (φόνος), βέβαια το έκανε ανήλικος, αυτό κάπως θα τον βοήθησε

παίζει και να την έβγαλε τη σχολή, δε θυμάμαι εξέλιξη σχετικά με το θέμα, αλλά δυστυχώς ξαναμπήκε μέσα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 05 Δεκ 2014, 21:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By italakias
#48064 Σιγα μην ενδιαφερει αυτο το αλητακι να παει να σπουδασει.
Απλα ψαχνετε μπας και την κανει απτην φυλακη ή εστω να βρει τροπους να βγαινει για λιγο καιρο εξω.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#48066 καλά εννοείται ότι κάποιος θέλει και αυτό (να βγαίνει έξω) , αλλά και πάλι την ευκαιρία να σπουδάσει κάποιος δε θα έπρεπε να του τη στερεί κανείς

αυτό βέβαια μιλώντας γενικόλογα, όταν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για το αντίθετο είναι λογικό σε ένα μεγάλο βαθμό να μην του εποιτρέπεται
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Καταλαβαινεις οτι μιλας για ελληνικη φυλακη, οπου ο καθενας μπορει να στελνει μανιφεστα στα ΜΜΕ ή αν εισαι και κανας κασιδιαρης να μιλας απο κινητο σε απ΄ευθειας συνδεση με το καναλι, ε?

Πως νομιζεις εκανε την παρεμβαση ο Ρωμανος στην εκδηλωση στο Πολυτεχνειο? Τηλεφωνικότατα.

@Stam69
Με αστυνομικους στη σχολη δε μπορει να παει, και με 10 συνοδεια να ειναι, αμα τους την πεσουν 30 συντροφοι τι θα κανουν? θα τους θερισουν οπως οι Αγγλοι τους Ζουλού? Θα τον παρουν και θα φυγουν αλαλάζοντας.
Εργαστηρια διαβαζω οτι στη συγκεκριμενη σχολη τα εργαστηρια ειναι κατι Office και excel και τετοια, δεν ειναι παλμογραφοι ή πειραματα χημικα. Ε, ας μη γινει χημικος καποιος μεσα πο τη φυλακη, ας φοιτησει στην Παντειο. Σιγα μη θελουν να φοιτησουν και στην ΣΣΕ. :lol:
Προσβαση στο ιντερνετ, γινεται επισης, τον φιλτραρεις με πολλους τροπους + τσεκαρει και η Διωξη Ηλ Εγκληματος αν θελει.
Τεχνικα ολα λυνονται.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#48083 Ρε συ Garland, ο άνθρωπος δηλώνει ευθέως ότι αποστολή του είναι να ανατινάξει τράπεζες και το αντάρτικο πόλεως και ποστάρεις ακόμα λύγκες με προϋποθέσεις;

Από την περίπτωση Ξηρού έφαγαν πέτσα 2 εισαγγελείς γιατί κακώς δεν εκτίμησαν το ότι ο άνθρωπος έδειχνε φευγάτος, οπότε κακώς του χορήγησαν άδεια.
Και στον άλλο που το λέει χύμα ότι έχω αποστολή να τα κάνω ρημάδι, θα του δώσουν άδεια για να πάει στη σχολή;

Δηλαδή λίγη σοβαρότητα.

Πέρα από το πολιτικό του πράγματος, το ίδιο θα έπρεπε να κάνει το κράτος (δηλαδή να αρνηθεί την άδεια) σε κάποιον παιδεραστή που δηλώνει δημόσια ότι "θέλω να γαμήσω ανήλικες κωλοτρυπίδες".
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#48110 Αποσκοπεί κάπου η προσπάθεια διευκρίνισης των προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο τι ισχύει με τη συγκεκριμένη περίπτωση;

Εσύ τουλάχιστον που τα έχεις ποστάρει 8 φορές καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί άδεια ή πιστεύεις ότι τίθεται θέμα κρατικής "εκδικητικότητας";
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Αποσκοπεί κάπου η προσπάθεια διευκρίνισης των προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο τι ισχύει με τη συγκεκριμένη περίπτωση;

Εσύ τουλάχιστον που τα έχεις ποστάρει 8 φορές καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί άδεια ή πιστεύεις ότι τίθεται θέμα κρατικής "εκδικητικότητας";

Ρε παιδια το ξαναειπα πιο πισω, αφηστε τον ανθρωπο να πιαστει απο το 1/5 που ελεγε ο Τζημερος, να κανει και αυτος το κομμάτι του. Μην τον κυνηγατε.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#48115 Σημερα εν τω μεταξυ δεν ειχαμε υστεριες και επικοινωνιακες κορωνες απο καμμια πλευρα.
ή τωρα παζαρευουν και τα βρισκουν, ή κρατιουνται για να γινει της ποϋτάνας αυριο στην "επετειο".
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
kacey έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
Προϋποθεσεις του αρθρου 53 παραγραφος 1 περιπτωση 3 λεμε.

Λεει περιπτωση 1 ? Τσου.

Ωραια, για κανε ενα copy-paste αυτο που εσυ θεωρεις οτι ειναι η περιπτωση ΤΡΙΑ της πρωτης παραγραφου

Ειναι στο ιδιο ποστ μου απο το οποιο εχεις κανει κουοτ. Το ξαναβαζω

Άρθρο 56: Εκπαιδευτικές άδειες http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=2400

1. Η εκπαιδευτική άδεια χορηγείται για τη φοίτηση κρατουμένων σε σχολές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, εφόσον στην περιοχή φοίτησης λειτουργεί αντίστοιχο προς την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι κατάστημα κράτησης. Η άδεια χορηγείται υπό το Συμβούλιο του άρθρου 68 παράγραφος 1 του παρόντος με τις προϋποθέσεις και κατά τη διαδικασία του άρθρου 53 παράγραφος 1 περίπτωση 3 του παρόντος.

Δηλαδης , οι εκπαιδευτικες αδειες χορηγουνται απο το Συμβουλιο (αρθρο 68 παραγραφος 1) με τις προϋποθεσεις του αρθρου 53 παραγραφος 1 περιπτωση 3

Αρθρο 68 (για το Συμβουλιο) http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=2388

Αρθρο 53 http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=2403

Άρθρο 53: Τακτικές άδειες – Προϋποθέσεις
1. Οι τακτικές άδειες χορηγούνται εφόσον:
(1) Ο κατάδικος έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του χωρίς ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες. Σε περίπτωση έκτισης ποινής ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ έτη. Αν στον κατάδικο έχουν επιβληθεί περισσότερες ποινές κατά της ελευθερίας και δεν έχει γίνει προσμέτρηση τους σε μια συνολική ποινή, κατά το άρθρο 94 του Ποινικού Κώδικα, για τον υπολογισμό της ποινής που έχει εκτιθεί κατά την έννοια της παρούσας διάταξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των επί μέρους ποινών. Σε περίπτωση ποινικού σωφρονισμού, απαιτείται ανήλικος ή νεαρός ενήλικος κατάδικος να έχει εκτίσει το ένα τρίτο τουλάχιστον του κατώτατου ορίου που έχει ορισθεί.
Σε περίπτωση που ο κατάδικος αυτός εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση του πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον δέκα έτη. Αν στον κατάδικο έχουν επιβληθεί περισσότερες ποινές κατά της ελευθερίας και δεν έχει γίνει προσμέτρηση τους σε μια συνολική ποινή, κατά το άρθρο 94 του Ποινικού Κώδικα, για τον υπολογισμό της ποινής που έχει εκτιθεί κατά την έννοια της παρούσας διάταξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των επί μέρους ποινών. Σε περίπτωση ποινικού σωφρονισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων απαιτείται ο ανήλικος ή νεαρός ενήλικος κατάδικος να έχει παραμείνει στο κατάστημα για χρονικό διάστημα ίσο με το ένα πέμπτο της ποινής που του έχει επιβληθεί και η κράτηση να έχει διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.
(2) Δεν εκκρεμεί κατά του καταδίκου ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος που να αποτελεί λόγο κράτησης.
(3) Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τη διάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων.
(4) Συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δε θα κάνει κακή χρήση της άδειάς του.
…
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#48130 αεροζολ o εισαγγελέας αιτιολόγησε την απόρριψη της άδειας του Ρωμανού με ένα συνδυασμό περιπτώσεων 2 και 4.
Σα να μου φαίνεται ότι δεν τα κατέχει καλά τα πράγματα.

Θέλεις να του στείλεις ένα mail να του εξηγήσεις;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
EDDIE_147 έγραψε:αεροζολ o εισαγγελέας αιτιολόγησε την απόρριψη της άδειας του Ρωμανού με ένα συνδυασμό περιπτώσεων 2 και 4.
Σα να μου φαίνεται ότι δεν τα κατέχει καλά τα πράγματα.

Θέλεις να του στείλεις ένα mail να του εξηγήσεις;

α. Που ειδες οτι αυτη ηταν η αιτιολογηση ? Εχει ανακοινωθει ή στην ειπε στο αυτι ο μανοσκυς που την ξερει :s_tongue . Αυτη ηταν η νομικη αποψη ενος νομικου. Μπορει να ειναι αυτη η αιτιολογηση μπορει και οχι.

β. Αυτο που εβαλα ειναι το λινκ που εδωσες εσυ για να υποστηριξεις οτι ο Τζημερος ειχε δικιο για την χρονικη προϋποθεση της εκτισης του 1/5 της ποινης. Φυσικα λεει οτι ΔΕΝ υπαρχει χρονικη προϋποθεση του 1/5 για τις εκπαιδευτικες αδειες. Στο χωριο του πατερα μου , αυτο το λενε εβαλες-τα-χερια-σου-κι-εβγαλες-τα-ματια-σου.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 05 Δεκ 2014, 23:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
EDDIE_147 έγραψε:Αποσκοπεί κάπου η προσπάθεια διευκρίνισης των προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο τι ισχύει με τη συγκεκριμένη περίπτωση;

Σοβαρά τώρα πας να το σώσεις αλλά συνεχίζεις το fail. Λοιπόν μπάτσο στα ποστ μου δεν έχω βάλει ακόμα, αν βάλω θα σε ρωτήσω, ΟΚ; Δείξε αυτή την σοβαρότητα σου κάποια στιγμή που μου λες ότι έχω έλλειψη. Το που αποσκοπεί η διευκρίνιση θα το έβλεπες από το παλικάρι που με ρώτησε προσωπικά να του απαντήσω, αλλά εσύ μάλλον δεν το ήθελες και έπρεπε να λάβω άδεια.

Πάρτε υπογλώσσιο τώρα και διαβάστε την δεύτερη κίτρινη σημείωση, και μετά πείτε μου πάλι για το "ύποπτος φυγής και τέλεσης παρόμοιων πράξεων". Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή*. :metalo:

disclaimer το * πάει για το νομικό σύστημα της χώρας
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#48138 Ένας ένας ρε παιδιά...

Εικόνα

Κατ' αρχάς γουστάρω που το παίζετε έξπερτς ποστάροντας 83 φορές τους ίδιους λύγκες που βρήκε άλλος ενώ εσείς γλύφατε τις μασχάλες σας για αυτό που έγραψε ο Τζήμερος. --> Victory :s_thumbsup

Κολλήσατε στην περίπτωση 3...
Κουφιοκεφαλάκηδες ξέρετε τι εννοεί ο ποιητής που το γραψε;
Εγώ όχι και αρκούμαι στο να ποστάρω το λύγκα σκέτο.
Εσείς που τα ξέρετε ΟΛΑ για εξηγήστε το παρακάτω

http://left.gr/news/gia-typikoys-logoys ... os-romanoy (ωραίος λύγκας ε; :shifty: )

Ο ειδικός εφέτης - ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του απεργού πείνας και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρι να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Εγώ βλέπω περιπτώσεις 2 και 4 και όχι 3.

Επειδή λοιπόν το θέμα είναι κρίσιμο, αφήστε το φόρουμ και στείλτε ΑΜΕΣΑ μέηλζ στον εισαγγελέα γιατί δεν έχει καταλάβει καλά το νόμο και πρέπει να του τον εξηγήσετε.

Παρακαλώ συνεχίστε, το θέαμα είναι καταπληκτικό.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#48149 Καλή η πιπολογία αλλά μάθε λίγο μπαλίτσα.
Αυτό το λύγκα που πόσταρες εσύ είναι από opengov ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ Σχέδιο Νόμου. Αυτό μάλλον καλό θα είναι να το μάθεις πριν επαναλάβεις την τρισχιλιοειπωμένη καραμέλα "εγώ έβαλα λυγκα". Έβαλες λύγκα με αξία όσο ένα ληγμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Εικόνα

Το ότι έκανα αναφορά απευθείας από ΦΕK δεν το είδες, στην υγειά σου.
Τώρα λοιπές συμπεριφορές από εσένα φαίνεται ότι καλό είναι να στις μαζεύω από την αρχή πριν αρχίσει και πάρει φόρα το μοτεράκι σου, διότι η κατανόηση τζάμπα πάει κάθε φορά.