Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#480584 Έχετε μείνει στην κατανάλωση σε ταξίδι μόνον όμως... Το ότι είναι πιο γρήγορο και ευχάριστο, το προσπερνάμε;
Αν ο Zeus το είχε φορτίσει, θα ήταν εντελώς διαφορετικό και το αποτέλεσμα της κατανάλωσης και ουσιαστικά στις μετακινήσεις εντός Αθήνας, θα έκαιγε ελάχιστα.
Μόνον σε μεγάλα ταξίδια δεν συμφέρει.
Εγώ από το κείμενο βγάζω εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα για τα δύο αυτοκίνητα και θα αγόραζα το Τ8, με το μεγάλο τεπόζιτο. Όσο για το αυτοκίνητο, λύσεις υπάρχουν, και η Volvo μπορεί να δώσει σε καλή τιμή ή δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#480590 Εγώ δεν θα αγόραζα επ' ουδενί το εν λόγω υβρίδιο, το ξαναέγραψα μερικές σελίδες πιο πριν. Όχι γιατί το πετρέλαιο καίει λιγότερα στην εθνική (δευτερεύον), αλλά γιατί τα 25Κ που θέλει για μπαταρία σημαίνει ότι αν πάω να το πουλήσω μετά από 8-10 χρονάκια δύο τινά θα συμβούν : ή θα μου μείνει απούλητο ή θα αναγκαστώ να το δώσω εντελώς μπιρ παρά.
Για ποια συνολική οικονομία τότε μιλάμε? Ποιός θα δώσει το 2028 πάνω από 10-15Κ για να το πάρει από τα χέρια μου ξέροντας ότι σε εύλογο χρόνο ίσως να χρειαστεί να ξηλωθεί για τα καλά? Όταν με 60Κ θα παίρνει κάτι αντίστοιχο σε ολοκαίνουργιο και με ηλεκτρική αυτονομία χαλαρά 200χλμ?
Πετρέλαιο μέχρι νεωτέρας λοιπόν από μένα γι' αυτό το συνδυασμό.Μέχρι να πέσουν οι τιμές κι' άλλο και να ξεβρακωθούν οι εταιρείες εντελώς. Τότε ΘΑ το ξαναδώ και θα αποφανθώ εκ νέου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#480591 Πολυ πιθανο βεβαια σε 10 χρονια τα 25Κ για μπαταριες να ειναι 8Κ και να εχουν μεγαλυτερη χωρητικοτητα
Άβαταρ μέλους
By dstou
#480592 Το εύχομαι για να το πάρω ως μετάχειρο αντικαθιστώντας το Πρίους που έχω. :eat:
Εξίσου πιθανό να μην είναι διαθέσιμες καν ή τα 25Κ να έχουν γίνει 40Κ. Και ο μόνος πρόθυμος να το αγοράσει να είναι η Βόλβο. Μπιρ παρά βέβαια, η αγορά είναι συγκοινωνούντα δοχεία άλλωστε. Και μόνο αν τα ξανακουμπήσεις σε αυτούς με αγορά ενός νέου μονδελακίου από τα δικά τους.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#480594 Τα 40Κ τα θεωρω χλωμα, πολυ χλωμα. Η τεχνολογια φθηναινει. Οι τεχνολογιες που εχει το Βολβο σημερα πριν 5 χρονια ηταν πανακριβες σε 10 χρονια μπορει να κοστιζουν 30Κ αντι 70.

Απο την αλλη και το ντιζελ μπορει σε 10 χρονια να μην κυκλοφορει πια, να μην παραγουν. Τοτε τι αξια θα εχει ενα 10ετιας ντιζελ με 200Κ χλμ?
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Scotch έγραψε:Εγώ είμαι 7ος :innocent: (κυνηγάω τον agostino για την 6η θέση :lol: )
(κι έχω υπάρξει και 1ος :s_blush )

Εγώ πάλι ειμαι τελευταίος :lol:
Τελευταία επεξεργασία από Zeus και 01 Φεβ 2018, 18:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#480596 :lol: Μην το βλέπεις έτσι. Θεώρησε απλά ότι είσαι 11ος :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#480597 Σε 10 χρόνια είμαστε σίγουροι πως το υβριδικό θα πωλείται φθηνότερα από το diesel;
Εγώ θα στοιχημάτιζα ακριβώς το αντίθετο. Οι μπαταρίες συνεχώς φθηναίνουν, ενώ το diesel θα ακριβαίνει.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#480598 Για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι, μόνο αυτά που ισχύουν αυτή τη στιγμη είναι δεδομένα. Μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον? Αν ναι, τι κάνετε εδώ τότε?
Mην θεωρείτε τα 40Κ καθόλου χλωμά. Καθώς η τεχνολογία αλλάζει μπορεί σε μερικά χρόνια οι μπαταρίες και ο τρόπος συνεργασίας τους με το όχημα να είναι τόσο διαφορετικός που να είναι ασύμβατες με τις παλιές και να μην αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος. Δεν θα εκπλαγώ για οποιαδήποτε εξέλιξη στις μπαταρίες του, και να φτηνύνουν και να ακριβύνουν, ακόμη και να απογορευτούν.
Επίσης, σε 10 χρονάκια τέτοια καινούργια υβρίδια μάλλον θα καίνε περί τα 5λίτρα/100, ποιός ο λόγος να δώσεις 25Κ για να ξαναέχεις το δικό σου με τα 10-12 λ/100? Αναλώσιμο με 25Κ?:dizzy:

Το πετρελαιοκίνητο από το άλλο χέρι είναι πιθανό να κάνει ένα κουλουράκι ευρώ. Εξίσου πιθανό να έχει π.χ. 10Κ. Έστω ότι θα παίξει το πρώτο σενάριο.
Μέχρι τότε θα έχεις γλιτώσει την αρχική διαφορά κόστους (και τους τόκους αυτής) που είναι σοβαρότατη, την κατανάλωση έξω όσο οι τιμές είναι αυτές, το άγχος του ακριβού αναλώσιμου και την καθημερινή έννοια φόρτισης. Άμα τα βάλεις κάτω είσαι στο κέρδος αυτή τη στιγμή με αυτούς τους συσχετισμούς αγοράς και στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Τι θα γίνει αύριο? Δεν ξέρω.
Και ακριβώς επειδή δεν ξέρω δεν θα ξηλωθώ αυτή τη στιγμή ρισκάροντας με το εν λόγω υβρίδιο.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Έχετε μείνει στην κατανάλωση σε ταξίδι μόνον όμως... Το ότι είναι πιο γρήγορο και ευχάριστο, το προσπερνάμε;
Αν ο Zeus το είχε φορτίσει, θα ήταν εντελώς διαφορετικό και το αποτέλεσμα της κατανάλωσης και ουσιαστικά στις μετακινήσεις εντός Αθήνας, θα έκαιγε ελάχιστα.
Μόνον σε μεγάλα ταξίδια δεν συμφέρει.
Εγώ από το κείμενο βγάζω εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα για τα δύο αυτοκίνητα και θα αγόραζα το Τ8, με το μεγάλο τεπόζιτο. Όσο για το αυτοκίνητο, λύσεις υπάρχουν, και η Volvo μπορεί να δώσει σε καλή τιμή ή δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης.

Περαν του οτι τελικα δεν εφτανε το καλωδιο να το φορτισω, ηθελα ακριβως να το δω χωρις φορτιση πως θα αποδιδει. Στα περι ταχυτητας οπως αστειευομενος ειπα και στον Μπουσο, παω για FR κι οχι για Cupra..ειναι μια καλη αντιστοιχια. Αργο το D5 δεν ειναι σε καμια περιπτωση...

Τωρα το θεμα καταναλωσης ειναι και ψυχολογικο...στη μινι συνεδριαση το οτι εκαψε ενα ντεποζιτο για μια μονοημερη των 400χιλιομετρων, εφερε μνημες Τ5, και ειναι κατι που κι εγω (οχι μονο ο αλλος συνεδρος :inlove: ) θελω να αποφυγω..ειναι κουραστικη τοσα χρονια η συμβιωση σε ταξιδια με οχημα με μικρη αυτονομια.

Λυσεις απο τη Volvo για αυτοκινητο δυστυχως δεν υπαρχουν...καποιο τριημερο ή ΣΚ θα μπορουν να με εξυπηρετησουν με οτι εχουν, αλλα για κατι μονιμο δεν γινετε, ουτε με χρεωση, επομενως η ενοικιαση ειναι μονοδρομος. Το Τ8 με το μεγαλο τεποζιτο λοιπον μπορει να σημαινει αλλους 5 τουλαχιστον μηνες...δεν την παλευω ειλικρινα! Εχω διαβασει το μανουαλ, εχω δει καθε πιθανο βιντεο που κυκλοφορει για το αυτοκινητο, στο τελος θα το βαρεθω πριν καλα καλα το οδηγησω :lol:

Στα υπολοιπα..σε 10 χρονια ποιος ζει ποιος πεθαινει στην τελικη. Η συγκεκριμενη τεχνολογια σημερα ειναι σε βρεφικο σταδιο ακομα, αλλωστε δεν ειναι και λιγα τα προβληματα που βγαζουν τα Τ8 στην αμερικη.. Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να αντικαταστησει το diesel οσον αφορα την οικονομια καυσιμου, εκτος αν μιλαμε για κινηση αποκλειστικα εντος πολης και με χωρους φορτισης παντου..δηλαδη οχι στην Ελλαδα. Οπως εχω ξαναγραψει, προοριζεται για να καλυπτει 65 χιλιομετρα την εβδομαδα περιξ της Γλυφαδας για δραστηριοτητες, ψωνια κτλ και τα υπολοιπα περιαστικες βολτες ή εκδρομες. Δεν με επεισε πως θα με εξυπηρετησει το υβριδικο σε σχεση με το πετρελαιο...Θυμιζω οτι με το D5 ειχαμε παει Ναυπλιο, με σταθεροποιητη στα 150 και, ειδικα στην επιστροφη 2-3 ανοιγματα στα 200, κι εγραψε 7.1l/100km..μου ειχε φανει πολυ αστειο!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#480608 Ειδικα για εσενα Κωνσταντινε δεν τιθεται θεμα. Θα παρεις το ντιζελ και για την οικονομια αφου κατα βαση για ταξιδια μικρα και μεγαλα το θες, αλλα και για τον χρονο αναμονης.
Αν ειναι να πληρωσεις αλλο ενα μικρο πολης σε νοικι, μεχρι να ερθει το Τ8, θα στοιχισει ο κουκος αηδονι :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Zeus έγραψε:Οπως εχω ξαναγραψει, προοριζεται για να καλυπτει 65 χιλιομετρα την εβδομαδα περιξ της Γλυφαδας για δραστηριοτητες, ψωνια κτλ και τα υπολοιπα περιαστικες βολτες ή εκδρομες. Δεν με επεισε πως θα με εξυπηρετησει το υβριδικο σε σχεση με το πετρελαιο...Θυμιζω οτι με το D5 ειχαμε παει Ναυπλιο, με σταθεροποιητη στα 150 και, ειδικα στην επιστροφη 2-3 ανοιγματα στα 200, κι εγραψε 7.1l/100km..μου ειχε φανει πολυ αστειο!

Με αυτά τα δεδομένα, νομίζω πως το πετρέλαιο σαφώς υπερτερεί έναντι του υβριδικού.
Με το καλό να το παραλάβεις!! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Zeus έγραψε:Εγώ πάλι ειμαι τελευταίος :lol:

:lol: :lol: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#480622 Σε δέκα χρόνια όντως κανείς δεν ξέρει. Έχω τη εντύπωση πως ό,τι και να πάρεις, χαμένος θα βγεις, οπότε φρόντισε να χαρείς την επιλογή σου σήμερα!
Εγώ θα έπαιρνα το υβριδικό, σε κάθε περίπτωση, γιατί είναι καλύτερο εκεί που το θέλω εγώ.
Αλλά καταλαβαίνω γιατί να επιλέξει κάποιος και το diesel.
Σε κάθε έκδοση είναι φοβερό αυτοκίνητο, ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας, μιλάμε πρέπει να είναι στο 1%, τα υπόλοιπα που οδηγούμε οι υπόλοιποι είναι πολύ μακριά.