Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:
junior gt έγραψε:
προκαλούν δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη ηρεμίας, εκνευρισμό, βία, προβλήματα στην όραση και βέβαια ό,τι άλλο σχετίζεται με το καθιστικό παιχνίδι. Ε τι άλλο θέλετε?

δεν υπάρχουν αυτά

προβληματα στην όραση και έλλειψη συγκέντρωσης; τώρα επιστρέψαμε στο '80

τελοσπάντων, ας μην το συνεχίσουμε γιατί δεν έχει νόημα αν ποτέ ξαναπάω σε οφθαλμίατρο θα ποστάρω το χαρτί που λέει ότι βλέπω τέλεια :lol:

αν σου δημιουργούσε πρόβλημα στην όραση το να παίζεις ξέρω άτομα που θα έπρεπε να είναι τυφλοί με 30 χρόνια στην πλάτη τους, αλλά δεν φοράνε καν γυαλιά

ίσα ίσα δηλαδή που από αυτό μπορώ να κάθομαι αμέτρητες ώρες στην οθόνη χωρίς καμία ενόχληση σε σχέση με άλλους

η καθιστική ζωή είναι άλλο θέμα.. συνδέεται ίσως με την κουλτούρα και φυσικά είναι κακό το μόνο που κάνεις να είναι να κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη

Μην αρχίσουμε πάλι με τη διαφορά της στατιστικής με την προσωπική εμπειρία.

Σαφέστατα και υπάρχουν επιδράσεις στην όραση από το να κάθεται κάποιος πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη για χρόνια όταν είναι σε ηλικία που αναπτύσσεται. Το ότι ΕΣΥ ή άλλοι 5 φίλοι σου δεν παρουσίασαν συμπτώματα, δεν αναιρεί τη στατιστική. Αντίστοιχα για την προσοχή και τη συγκέντρωση και τα λοιπά συμπτώματα.

Είναι σαν το επιχείρημα που μου είπε κάποιος για το τσιγάρο που δεν προκαλεί καρκίνο, γιατί ένας θείος του κάπνιζε σαν φουγάρο και έζησε μέχρι τα 95... :roll:

Δεν συμφωνώ με την πλήρη απαγόρευση, μιας και καλό είναι τα παιδιά να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία που λογικά θα χρησιμοποιούν κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή τους, αλλά σαφέστατα πρέπει να υπάρχουν όρια, ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού. Και σίγουρα δεν βλάπτει το να βγαίνουν έξω να παίζουν...

Scotch έγραψε:Τώρα θα πρέπει να απεγκαταστήσω το Messenger Kids από τα κινητά των παιδιών :-(

http://www.naftemporiki.gr/story/131665 ... akermpergk

Υπάρχει τέτοιο πράγμα;;; :help:

dekouk έγραψε:Σε άλλα νέα έβγαλα τα αυτοκινητάκια μου να τα θυμηθώ... Έχουν γλυτώσει αρκετά k έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα. Τα έπαιξαν κ η κόρη μου κ ο γιος μου.

< Note >

Κι εγώ έχω τα δικά μου και τα παίζει που και που ο μικρός... :inlove: Πόσες αναμνήσεις και πόσες ώρες μικρός έπαιζα με αυτά... :inlove: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480236 εντάξει βρε junior ίσως κάνω λάθος, τι να σου πω.. δεν είναι να πεις ότι γνωρίζω 5-6 άτομα όλα και όλα, ούτε ότι είμαστε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά να μην ξέρουμε τι θα μας συμβεί στο μέλλον

ζήσαμε το παρελθόν ζούμε το μέλλον

ίσως οι 40αρηδες 50αρηδες να έχουν την άποψη που έχεις εσύ, αλλά σε έναν μέσο 30αρη και πιο κάτω αν του πεις ότι χάλασαν οι οθόνες τα μάτια του μάλλον θα γελάσει :s_dunno

τα μάτια αν είναι να χαλάσουν θα χαλάσουν και στα χωράφια να πηγαίνεις
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 31 Ιαν 2018, 17:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:
Scotch έγραψε:Τώρα θα πρέπει να απεγκαταστήσω το Messenger Kids από τα κινητά των παιδιών :-(
http://www.naftemporiki.gr/story/131665 ... akermpergk

Υπάρχει τέτοιο πράγμα;;; :help:

Καλά, πού ζεις; :thumbsdown:

(κι εγώ σήμερα το πληροφορήθηκα)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
QsisVTS έγραψε:ίσως οι 40αρηδες 50αρηδες να έχουν την άποψη που έχεις εσύ, αλλά σε έναν μέσο 30αρη και πιο κάτω αν του πεις ότι χάλασαν οι οθόνες τα μάτια του μάλλον θα γελάσει :s_dunno

εμένα μου τα χάλασαν, μηχανήματα του διαβόλου :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
dekouk έγραψε:Σε άλλα νέα έβγαλα τα αυτοκινητάκια μου να τα θυμηθώ... Έχουν γλυτώσει αρκετά k έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα. Τα έπαιξαν κ η κόρη μου κ ο γιος μου. Του 1972 τα matchbox... ΕικόναΕικόνα

< Note >

Πωωωωω τρομερά.
Είχα κι εγώ νεα κουβά τέτοια αλλά κάπου τα είχε δώσει η μάνα μου και χάθηκαν γαμωτο.
Στο μεταξύ είναι πιστά αντίγραφα και γράφουν και το μοντέλο από πίσω,
Το αγαπημενο μου ήταν μια κιτρινωπή guilia.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480240 είχε βγει ο cook πρόσφατα και είπε ότι δεν επιτρέπει στον ανηψιό του (καθώς δεν έχει παιδί.. :shifty: ) να χρησιμοποιεί σοσιαλ μύδια και μάλλον παίζει φασούλα εκεί στις αμερικές
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Dimitris_P έγραψε:
QsisVTS έγραψε:ίσως οι 40αρηδες 50αρηδες να έχουν την άποψη που έχεις εσύ, αλλά σε έναν μέσο 30αρη και πιο κάτω αν του πεις ότι χάλασαν οι οθόνες τα μάτια του μάλλον θα γελάσει :s_dunno

εμένα μου τα χάλασαν, μηχανήματα του διαβόλου :rtfm:

καλά και η αδερφή μου μου πετάει κάτι τέτοια, επειδή είχαν ξεραθεί τα μάτια της (ξεχνούσε να τα κλείνει; τι να πω, δεν πίνει νερά;) και δεν μπορεί να εστιάσει και από πάνω (αυτή μόνο στη δουλειά έχει το θέμα γιατί μόνο δουλειά κάθεται στην οθόνη)

της λέω έχεις απαίδευτο μάτι, σαν μερικούς που τους ζαλίζει το 3d επειδή δεν το σηκώνει ο εγκέφαλός τους, τι να κάνουμε τώρα

ωραία δεν θα το πάθεις από τα παιχνίδια θα το πάθεις δουλεύοντας... αλλά αν δεν είναι να το πάθεις δεν παθαίνεις τίποτα και περιμένεις απλά να μεγαλώσεις να πάθεις πρεσβυωπία
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 31 Ιαν 2018, 17:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
junior gt έγραψε:
QsisVTS έγραψε:μη λες πράγματα που δεν είπα, ποτέ δεν είπα ότι κανένας λέει |λογοκρισία|. απλά θεωρώ τη συγκεκριμένη άποψη τουλάχιστον ξεπερασμένη

όποιου του έχει στρίψει ή είναι να του στρίψει θα του στρίψει έτσι κι αλλιώς δεν περίμενε το ερέθισμα από τα παιχνίδια και φυσικά αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορερικά

αν θες να μιλήσουμε για άλλα φαινόμενα τύπου παίξτε call of duty, ο πόλεμος είναι παιχνίδι ζήτωωω, ζήτω η αμερική, ελάτε στο αφγανισταν να σας σφάξουνε να το συζητήσουμε αν και δεν μας αφορά σαν λαό

αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος πίστεψε ποτέ ότι είναι λογικό ή εφικτό να ξεριζώνεις τη καρδιά κάποιου επειδή το είδε σε παιχνίδι, ούτε πήρε σβάρνα καμιά πιάτσα να παρασυρει πόρνες. το μόνο που ίσως συμβαίνει είναι ότι γίνεσαι σχετικά αδιάφορος με τη βια, αλλά για αυτό έχουν φροντίσει ταινίες και ειδήσεις δεκαετίες πριν

Σε αυτό έχεις τελείως λάθος. Επιστημονικά εννοώ. Όλους τους έστριψε από κάποιο ερέθισμα όπως επίσης είναι και πάρα πολλοί που θα τους έστριβε αν είχαν ένα ερέθισμα αλλά τελικά δεν τους'έστριψε' ποτέ.
Δεν ξέρω αν είναι τα videogames ή κάτι άλλο αλλά το ερέθισμα, η διέγερση των στοιχείων του εγκεφάλου από κάτι εξωτερικό είναι πρωτίστης σημασίας για το 'στρίψιμο'.
Για τα μαραφέτια αυτά και επειδή το 'στρίψιμο' φαίνεται μακρινό, υπερβολικό και ίσως σπάνιο το σίγουρο είναι ότι σε ένα παιδί προκαλούν δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη ηρεμίας, εκνευρισμό, βία, προβλήματα στην όραση και βέβαια ό,τι άλλο σχετίζεται με το καθιστικό παιχνίδι. Ε τι άλλο θέλετε?

Η φαση ειναι "μα θα αυτοκτονουσαν ουτως ή αλλως" :s_roses

Κλασικα η συζητηση ΞΕΠΕΤΣΙΑΣΤΗΚΕ υπο την εννοια οτι "Α, δεν πιστευεις το Α, αρα εισαι με το Ω" :s_whiteflag

Κανεις δεν λεει να απαγορευτουν τελειως τα videogames, ισα ισα αποτελουν το κατωφλι για την εισοδο ενος παιδιου στον κοσμο της τεχνολογιας και μεσο κοινωνικοποιησης. ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. :s_roses

Ουτε Amish ζητησε κανεις να γινουμε , ουτε βεβαια να μην υπαρχουν ορια στο βιντεοπαιχνιδι (ποσοτικα και ποιοτικα). Αν αυτου διαβαζουμε οτι τα παιχνιδια ΔΕΝ ειναι κακα υπο οποιοδηποτε πρισμα (γιατι.....αληθεια γιατι Κιουση; :hmmm: ) και οτι μπορουν να αντικαταστησουν (προσοχη στο bold) την εκπαιδευτικη διαδικασια.

Opeth Eddie Vixen(προσκυνα Diplomat :s_cool ) Κιουση:

Research has associated exposure to media violence with a variety of physical and mental health problems for children and adolescents, including aggressive behavior, desensitization to violence, fear, depression, nightmares, and sleep disturbances. More than 3500 research studies have examined the association between media violence and violent behavior; all but 18 have shown a positive relationship.26 Consistent and strong associations between media exposure and increases in aggression have been found in population-based epidemiologic investigations of violence in American society,27 cross-cultural studies,28experimental29–31 and “natural” laboratory research,32 and longitudinal studies that show that aggressive behavior associated with media exposure persists for decades.33–35 The strength of the correlation between media violence and aggressive behavior found on meta-analysis36 is greater than that of calcium intake and bone mass, lead ingestion and lower IQ, condom nonuse and sexually acquired human immunodeficiency virus infection, or environmental tobacco smoke and lung cancer37—associations clinicians accept and on which preventive medicine is based without question.

Children are influenced by media—they learn by observing, imitating, and making behaviors their own. Aggressive attitudes and behaviors are learned by imitating observed models.38–41 Research has shown that the strongest single correlate with violent behavior is previous exposure to violence.42–44 Because children younger than 8 years cannot discriminate between fantasy and reality, they are uniquely vulnerable to learning and adopting as reality the circumstances, attitudes, and behaviors portrayed by entertainment media.45–49

It is not violence itself but the context in which it is portrayed that can make the difference between learning about violence and learning to be violent. Serious explorations of violence in plays likeMacbeth and films like Saving Private Ryan treat violence as what it is—a human behavior that causes suffering, loss, and sadness to victims and perpetrators. In this context, viewers learn the danger and harm of violence by vicariously experiencing its outcomes. Unfortunately, most entertainment violence is used for immediate visceral thrills without portraying any human cost. Sophisticated special effects, with increasingly graphic depictions of mayhem, make virtual violence more believable and appealing. Studies show that the more realistically violence is portrayed, the greater the likelihood that it will be tolerated and learned.50,,51 (Αυτο για το "περσινα ξινα σταφυλια Κιουση" )Titillating violence in sexual contexts and comic violence are particularly dangerous, because they associate positive feelings with hurting others.52–54

In addition to modeling violent behavior, entertainment media inflate the prevalence of violence in the world, cultivating in viewers the “mean world” syndrome, a perception of the world as a dangerous place.55,,56 Fear of being the victim of violence is a strong motivation for some young people to carry a weapon, to be more aggressive, to “get them before they get me.”56 For some children, exposure to media violence leads to anxiety, depression, and posttraumatic stress disorder57 or to sleep disturbances and nightmares.58 Some defend media violence as an outlet for vicariously releasing hostility in the safety of virtual reality. However, research testing this “catharsis hypothesis” found that after experiencing media violence, children displayed increased overt aggression because of lowered inhibitions.59 Numerous studies have shown that the most insidious and potent effect of media violence is to desensitize all of us to real life violence.60–62

Interactive media, such as video games and the Internet, are so new that there has been little time to assess their influence on children's physical and mental health. Early studies of these rapidly growing and ever more sophisticated types of media indicate that the effects of child-initiated virtual violence may be even more profound than those of passive media, such as television.63–65Experimental studies have shown that after playing video games, young people exhibit measurable decreases in prosocial and helping behaviors and increases in aggressive thoughts and violent retaliation to provocation.66 Playing violent video games has been found to account for a 13% to 22% increase in adolescents' violent behavior; by comparison, smoking tobacco accounts for 14% of the increase in lung cancer.66 :s_roses

Children learn by observing and trying out “behavioral scripts.” Repeated exposure to violent behavioral scripts can lead to increased feelings of hostility, expectations that others will behave aggressively, desensitization to the pain of others, and increased likelihood of interacting and responding to others with violence.66 Active participation increases effective learning. Video games are an ideal environment in which to learn violence. They place the player in the role of the aggressor and reward him or her for successful violent behavior. Rather than observing part of a violent interaction, video games allow the player to rehearse an entire behavioral script, from provocation, to choosing to respond violently, to resolution of the conflict. Moreover, video games have been found to be addictive67; children and adolescents want to play them for long periods of time to improve their scores and advance to higher levels. Repetition increases their effect.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#480246 Εγώ για να το τελειώσω θα συμφωνήσω με τον Μαρκοβαγγο και περιέργως με τον G . :s_roses
Προφανώς και η πλήρης απαγόρευση είναι λάθος γιατί και εκτός εποχής είναι αλλά και το παιδί νοιώθει άσχημα και περίεργα όταν οι υπόλοιποι γύρω του παίζουν με τέπτοια και αυτό νομίζει ότι είναι ufo.
Με πολύ αυστηρό μέτρο ανάλογα και με την ηλικία και με πολύ προσοχή σε κάτι βιαίες |λογοκρισία| που κυκλοφορούν.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480247 οκ g δεκτό (αν και μιλάμε για έρευνα όταν καλά καλά δεν υπήρχε internet και τα πολύγωνα ήταν σχετικά νέα έννοια) , σύγκρινε τώρα τη σκληρότητα των παιδιών περασμένων 10ετιων των σημερινών και πες μου που τη βλέπεις τη βία :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 31 Ιαν 2018, 17:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
QsisVTS έγραψε:εντάξει βρε junior ίσως κάνω λάθος, τι να σου πω.. δεν είναι να πεις ότι γνωρίζω 5-6 άτομα όλα και όλα, ούτε ότι είμαστε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά να μην ξέρουμε τι θα μας συμβεί στο μέλλον

ζήσαμε το παρελθόν ζούμε το μέλλον

ίσως οι 40αρηδες 50αρηδες να έχουν την άποψη που έχεις εσύ, αλλά σε έναν μέσο 30αρη και πιο κάτω αν του πεις ότι χάλασαν οι οθόνες τα μάτια του μάλλον θα γελάσει :s_dunno

τα μάτια αν είναι να χαλάσουν θα χαλάσουν και στα χωράφια να πηγαίνεις
Όταν έγραψα πιο πάνω για σπασμούς προσαρμογής και ψευδομυωπια δεν το έγραψα έτσι.

Αυτό διέγνωσε οφθαλμίατρος στον γιό μου και απαγόρευσε παιχνίδια στο τάμπλετ- τηλεόραση για 20 μέρες.
Να δούμε αν διορθωθεί.

Μιλώντας στον οπτικό μου δε, τόνισε ότι και αυτός τα λέει στα παιδιά και εφήβους που έχει πελάτες αλλά τον αντιμετωπίζουν σαν γραφικό!

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By markvag
#480250 Ευχαριστούμε τον φίλτατο g (spot :shifty: :inlove: ) για την παράθεση, που θέλω να ελπίζω να κλείσει το θέμα. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
QsisVTS έγραψε:οκ g δεκτό (αν και μιλάμε για έρευνα όταν καλά καλά δεν υπήρχε internet και τα πολύγωνα ήταν σχετικά νέα έννοια) , σύγκρινε τώρα τη σκληρότητα των παιδιών περασμένων 10ετιων των σημερινών και πες μου που τη βλέπεις τη βία :hmmm:

Ρε Κιούση, το διάβασες αυτό που έγραψε ο g;;;

Αυτό που είναι το πρόβλημα είναι πως η βία στην οθόνη δεν είναι μπροστά σου, δεν την αισθάνεσαι, δεν βλέπεις τον άλλον να υποφέρει, δεν έχει ρίσκο για σένα. Συχνά δε, είναι απλά για την πλάκα σου. Όλα αυτά σου δίνουν να καταλάβεις τι εστί βία. Στην οθόνη όχι. Και άρα ένα παιδί (και όχι μόνο) διαχωρίζει τη βία από τις συνέπειες και είναι πιο πιθανό να συμπεριφερθεί βίαια. :rtfm:

Και μάλιστα, όσο πιο ρεαλιστική η απεικόνιση, τόσο πιο πιθανό.