Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
g8777 έγραψε:Δεν ξεραμε να βαλουμε το παιδι να απομονωθει απο το περιβαλλον καμια 5-6 ωρες τη μερα επειδη "τα videogames δεν εκαναν τπτ κακο". :s_no

Σκεψου τωρα, το παραπανω ανακοινωθηκε 18 χρονια πριν, που το τεχνολογικο αποτυπωμα στην καθημερινοτητα ενος παιδιου ηταν κλασμα του σημερινου. :iconcool: :iconcool:

Μην περιπτωσιολογουμε και κρινουμε εξ ιδιων, η συνεχης εκθεση σε μοτιβα συμπεριφορας οπως αυτα παρουσιαζονται στα βιντεοπαιχνιδια δεν οδηγει σε ψυχικα υγιη ατομα.

ΚΟΒΑΘΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ. :s_roses :s_roses :s_roses :s_roses :s_roses :s_roses

Άλλωστε όλοι είπαμε να τα βάλουμε να παίζουν τουλάχιστον 5 με 6 ώρες τη μέρα βίαια παιχνίδια. :dizzy:

Ίσως διαβάζω λάθος αλλά μήπως το παραπάνω δεν μιλάει μόνο για παιχνίδια? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480202 μη λες πράγματα που δεν είπα, ποτέ δεν είπα ότι κανένας λέει |λογοκρισία|. απλά θεωρώ τη συγκεκριμένη άποψη τουλάχιστον ξεπερασμένη

όποιου του έχει στρίψει ή είναι να του στρίψει θα του στρίψει έτσι κι αλλιώς δεν περίμενε το ερέθισμα από τα παιχνίδια και φυσικά αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορερικά

αν θες να μιλήσουμε για άλλα φαινόμενα τύπου παίξτε call of duty, ο πόλεμος είναι παιχνίδι ζήτωωω, ζήτω η αμερική, ελάτε στο αφγανισταν να σας σφάξουνε να το συζητήσουμε αν και δεν μας αφορά σαν λαό

αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος πίστεψε ποτέ ότι είναι λογικό ή εφικτό να ξεριζώνεις τη καρδιά κάποιου επειδή το είδε σε παιχνίδι, ούτε πήρε σβάρνα καμιά πιάτσα να παρασυρει πόρνες. το μόνο που ίσως συμβαίνει είναι ότι γίνεσαι σχετικά αδιάφορος με τη βια, αλλά για αυτό έχουν φροντίσει ταινίες και ειδήσεις δεκαετίες πριν
Άβαταρ μέλους
By belgarion
QsisVTS έγραψε:Τα παιχνίδια είναι κίνητρο να μάθεις αγγλικά (μιλάω πολύ σοβαρά, το λεξικό δίπλα το είχα στα rpg)
Μεταξύ CAR , Baldur's Gate και Tolkien , πήρα Proficiency με Α , πηγαίνοντας μια έκθεση όλη και όλη στο φροντιστήριο

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480205 Με baldurs gate είχε σκάσει νέος μαθητής στο φροντιστήριο (αργότερα έως σήμερα φίλος ) ο οποίος έγραφε κάτι φοβερές εκθέσεις από το πουθενά και τις διάβαζε η αγγλικού στη τάξη

Όταν τον ρώτησα πώς έμαθε τόσο καλά αγγλικά και που ήταν πριν μου είπε ότι έμαθε από τα παιχνίδια
Άβαταρ μέλους
By junior gt
QsisVTS έγραψε:μη λες πράγματα που δεν είπα, ποτέ δεν είπα ότι κανένας λέει |λογοκρισία|. απλά θεωρώ τη συγκεκριμένη άποψη τουλάχιστον ξεπερασμένη

όποιου του έχει στρίψει ή είναι να του στρίψει θα του στρίψει έτσι κι αλλιώς δεν περίμενε το ερέθισμα από τα παιχνίδια και φυσικά αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορερικά

αν θες να μιλήσουμε για άλλα φαινόμενα τύπου παίξτε call of duty, ο πόλεμος είναι παιχνίδι ζήτωωω, ζήτω η αμερική, ελάτε στο αφγανισταν να σας σφάξουνε να το συζητήσουμε αν και δεν μας αφορά σαν λαό

αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος πίστεψε ποτέ ότι είναι λογικό ή εφικτό να ξεριζώνεις τη καρδιά κάποιου επειδή το είδε σε παιχνίδι, ούτε πήρε σβάρνα καμιά πιάτσα να παρασυρει πόρνες. το μόνο που ίσως συμβαίνει είναι ότι γίνεσαι σχετικά αδιάφορος με τη βια, αλλά για αυτό έχουν φροντίσει ταινίες και ειδήσεις δεκαετίες πριν

Σε αυτό έχεις τελείως λάθος. Επιστημονικά εννοώ. Όλους τους έστριψε από κάποιο ερέθισμα όπως επίσης είναι και πάρα πολλοί που θα τους έστριβε αν είχαν ένα ερέθισμα αλλά τελικά δεν τους'έστριψε' ποτέ.
Δεν ξέρω αν είναι τα videogames ή κάτι άλλο αλλά το ερέθισμα, η διέγερση των στοιχείων του εγκεφάλου από κάτι εξωτερικό είναι πρωτίστης σημασίας για το 'στρίψιμο'.
Για τα μαραφέτια αυτά και επειδή το 'στρίψιμο' φαίνεται μακρινό, υπερβολικό και ίσως σπάνιο το σίγουρο είναι ότι σε ένα παιδί προκαλούν δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη ηρεμίας, εκνευρισμό, βία, προβλήματα στην όραση και βέβαια ό,τι άλλο σχετίζεται με το καθιστικό παιχνίδι. Ε τι άλλο θέλετε?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
junior gt έγραψε:
προκαλούν δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη ηρεμίας, εκνευρισμό, βία, προβλήματα στην όραση και βέβαια ό,τι άλλο σχετίζεται με το καθιστικό παιχνίδι. Ε τι άλλο θέλετε?

δεν υπάρχουν αυτά

προβληματα στην όραση και έλλειψη συγκέντρωσης; τώρα επιστρέψαμε στο '80

τελοσπάντων, ας μην το συνεχίσουμε γιατί δεν έχει νόημα αν ποτέ ξαναπάω σε οφθαλμίατρο θα ποστάρω το χαρτί που λέει ότι βλέπω τέλεια :lol:

αν σου δημιουργούσε πρόβλημα στην όραση το να παίζεις ξέρω άτομα που θα έπρεπε να είναι τυφλοί με 30 χρόνια στην πλάτη τους, αλλά δεν φοράνε καν γυαλιά

ίσα ίσα δηλαδή που από αυτό μπορώ να κάθομαι αμέτρητες ώρες στην οθόνη χωρίς καμία ενόχληση σε σχέση με άλλους

η καθιστική ζωή είναι άλλο θέμα.. συνδέεται ίσως με την κουλτούρα και φυσικά είναι κακό το μόνο που κάνεις να είναι να κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 31 Ιαν 2018, 17:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#480210 Η φάση είναι

Εικόνα

αλήθεια πόσους ψυχοπαθείς τρίγκαραν οι στίχοι κατα καιρούς; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
junior gt έγραψε: Ε τι άλλο θέλετε?

Εγώ έχω καλυφθεί.
Ειδικά με το "μαραφέτια".
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480212 bonus και το λήγω

https://psychcentral.com/news/2013/11/2 ... 62537.html

αυτό για τα παιδάκια, για μένα που είμαι γάιδαρος το ότι είναι το μόνο πράγμα που θα κάτσω να κάνω και θα με αποσπάσει από το να καπνίσω (μαζί με τη γυμναστική βεβαίως), μαζί με το ότι θα με ηρεμήσει, χαλαρώσει κάνει να ξεχαστώ το κάνει πολύτιμη ενασχόληση για μέχρι να πεθάνω :)

άλλοι διαβάζουν βιβλία, άλλοι βλέπουν ταινίες, άλλοι πίνουν μπάφους.. όπως τη βρίσκει ο καθένας

ξαναλέω υπάρχει το "τοξικό" gaming (πχ αυτοί που παίζουν lol και αναγνωρίζουν ότι καρκινιάζουν μαζί του), αλλά δεν είναι όλα έτσι
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 31 Ιαν 2018, 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
QsisVTS έγραψε:ξαναλέω υπάρχει το "τοξικό" gaming (πχ αυτοί που παίζουν lol και αναγνωρίζουν ότι καρκινιάζουν μαζί του), αλλά δεν είναι όλα έτσι

Νομίζεις.
Όλα έτσι είναι και χειρότερα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#480217 αν είχα παιδί που έπαιζε lol θα του έσπαγα τον υπολογιστή, μόνο κουλτουριάκα έντεχνα πράγματα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geo f1 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Τον ειδα και με το HALO. Ολη την ωρα . "τι λεει εδω μπαμπα;" αφου ειτε δεν τα πιανει ειτε δεν ξερει τις μισες λεξεις.

:hmmm: :hmmm:

Εικόνα
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81KcrDGGMxL.jpg

Όχι αυτό, αυτό! Εικόνα

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By junior gt
QsisVTS έγραψε:
junior gt έγραψε:
προκαλούν δυσκολία στη συγκέντρωση, έλλειψη ηρεμίας, εκνευρισμό, βία, προβλήματα στην όραση και βέβαια ό,τι άλλο σχετίζεται με το καθιστικό παιχνίδι. Ε τι άλλο θέλετε?

δεν υπάρχουν αυτά

προβληματα στην όραση και έλλειψη συγκέντρωσης; τώρα επιστρέψαμε στο '80

τελοσπάντων, ας μην το συνεχίσουμε γιατί δεν έχει νόημα αν ποτέ ξαναπάω σε οφθαλμίατρο θα ποστάρω το χαρτί που λέει ότι βλέπω τέλεια :lol:

αν σου δημιουργούσε πρόβλημα στην όραση το να παίζεις ξέρω άτομα που θα έπρεπε να είναι τυφλοί με 30 χρόνια στην πλάτη τους, αλλά δεν φοράνε καν γυαλιά

ίσα ίσα δηλαδή που από αυτό μπορώ να κάθομαι αμέτρητες ώρες στην οθόνη χωρίς καμία ενόχληση σε σχέση με άλλους

η καθιστική ζωή είναι άλλο θέμα.. συνδέεται ίσως με την κουλτούρα και φυσικά είναι κακό το μόνο που κάνεις να είναι να κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη

Κάνεις ένα λάθος Γιώργο. Αυτό που είπε και ο G. Περιπτωσιολογείς. Κρίνεις από τον εαυτό σου ή από ένα μικρό σύνολο τους γνωστούς σου. Είναι λάθος. Είναι σαν τον άλλο που του λες ότι δεν κάνει να βαράς τα παιδιά γιατί τα κάνεις φοβικά, βίαια κλπ και σου λέει έλα μωρέ εμένα όταν είμουνα μικρός με πεθάνανε στο ξύλο τι έπαθα? Ή του λες ότι κάνουν κακό οι σοκολάτες και τα γαριδάκια στα παιδιά και σου λέει έλα μωρέ κι εμείς με αυτά δε μεγαλώσαμε?
Αυτά που σου λέω είναι πράγματα που τα έχω διαβάσει σε βιβλία (όχι από πρόχειρα γκουγκλαρίσματα), μου τα έχουνε πει ειδικοί κλπ γιατί σαν πατέρα με έχουνε απασχολήσει τα μάλλα.
Και επειδή βλέπω ότι κάποιοι έχουνε τη μύγα (όχι εσύ) και παρεξηγιούνται και πετάνε τρολλαρίσματα (όχι εσύ πάλι Γιώργο), να πω ότι λέγοντας ότι αυτά ΤΑ ΜΑΡΑΦΕΤΙΑ προκαλούν αυτά και αυτά και αυτά δε σημαίνει αναγκαστικά ότι δείχνω κάποιον συγκεκριμένα που ούτε καν τον γνωρίζω. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#480233 Σε άλλα νέα έβγαλα τα αυτοκινητάκια μου να τα θυμηθώ... Έχουν γλυτώσει αρκετά k έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα. Τα έπαιξαν κ η κόρη μου κ ο γιος μου. Του 1972 τα matchbox... ΕικόναΕικόνα

< Note >