Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Κίκιζας . έγραψε:Seat Leon 1.8 / 180 Fr 5dr (MKIII, Fl) ...ναι αυτο το ασημογκρι του GB... :lol:

"Iσπανικό GTI !"

Ευχαριστω πολυ τον GB για την εμπιστοσυνη και ανοχη του, ελπιζοντας παραλληλα να μην τον κοψοχολιασα ιδιαιτερα :lol: , αφου τουλαχιστον προσπαθησα να παω οσο πιο στρωτα σε σβελτο ρυθμο γινεται, παροτι το αυτοκινητο "παρακαλαγε" για το κατι παραπανω... :)

Εγώ σε ευχαριστώ γιατί όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από τα μέσα Αυγούστου που η αναζήτηση ξεκίνησε εξαιτίας του Focus mk3 ST-Line, μέχρι και την απόφαση για το FR, ήσουν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που μου άνοιξαν τα μάτια για να πάρω αυτό το αυτοκίνητο. Ο άλλος ήταν ο Στέφαν.

Ο τρόπος που οδηγεί ο ΓΚ, με κάνει να του εμπιστευτώ ακόμη και Pagani Zonda (αν την είχα δηλαδή).
Ανεβάζει σταδιακά ρυθμό και εξαιτίας των αμέτρητων αυτοκινήτων που έχει οδηγήσει, έχει την οικειότητα στο τσεπάκι.

Θα σταθώ στον τρόπο που κούμπωνε τις ταχύτητες. Έχει γράψει παλαιότερα ότι είναι λάτρης του manual και πραγματικά εκτός του φιλολογικού, το αποδεικνύει και στην πράξη αφού για καινούριο κιβώτιο, που είναι σφιχτό, αλλά και όντας ξένο το αυτοκίνητο, αλλάζει μιλιμετρικά τις ταχύτητες και αναφέρομαι κυρίως στα κατεβάσματα. Με πόρωσε λέγοντας μου ότι έχω αμάξι με τρομερό χειροκίνητο κιβώτιο. Το είχα διαπιστώσει και εγώ, αλλά είπα να παραμείνω συγκρατημένος πιστεύοντας ότι είναι εξαιτίας του εντυπωσιασμού του καινούριου.
Μάλλον είναι γεγονός. Το αμάξι έχει ένα άψογο σπορ κιβώτιο.
Μηδενικό τζόγο, εξαιρετικά ακριβές, μικρές διαδρομές, κοντό λεβιέ και κυρίως φαίνεται ότι είναι φτιαγμένο σπορ οδήγηση γιατί άλλο κιβώτιο είναι κρύο και άλλο γίνεται όταν οι βαλβολίνες του έρχονται σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο κιβώτιο με του Golf GTi, αντοχής 350Nm.

Μια διόρθωση στο review για τα ελαστικά. Νομίζω διάβασα ότι έγραψες 45άρι προφίλ. Είναι 40άρι, 225/40/18 92Y με 280 treadwear και δείκτη Extra Load.

Σχετικά με τα μετατρόχια και μεταξόνια, δεν έχω κάτσει να συγκρίνω. Εγώ αισθάνομαι κάπως "boxy" σχεδίαση πάντως ενώ το μήκος είναι όντως από τα κοντά της κατηγορίας.
Το ατού του είναι φυσικά το βάρος που είναι στα 1235 με όλα τα υγρά αλλά δίχως οδηγό. 1310 κιλά αναφέρει στο manual, αλλά γράφει ότι είναι με οδηγό 75 κιλών η μέτρηση.

Το αμάξι είναι συνολικά σφιχτό ακόμη. Τόσο στον κινητήρα, αλλά όσο και στα ελατήρια της ανάρτησης. Είδες ότι μετά το στρίψιμο, πως μαλάκωσε επιπλέον. Έχοντας θερμοκρασίες 6.5 βαθμών Κελσίου στο βουνό μέρα μεσημέρι.
Τα φρένα μύριζαν, καθώς στρώνονται και αυτά, ενώ τα ελαστικά ουσιαστικά τώρα έκαναν το πάτημα τους.
Εγώ αυτά τα ελαστικά δεν τα αφορίζω καθόλου. Ίσα ίσα όταν τα ζεστάνεις, δίνουν τρελό potential.
Το θέμα είναι μέχρι να φτάσεις σε εκείνο το σημείο.
Σου έδειξα ότι όντας κρύα, σε μέτρια άσφαλτο, το ASR δηλώνει για πλάκα παρόν.

Μου άρεσε το XDS+ και το EDL. Απαραίτητο με τέτοια ιπποδύναμη.

Επίσης θέλω να εκθειάσω τις φρενάρες.
Έκανα ένα ξαφνικό σε κατάβαση και μας έπιασε ζαλάδα. Δίχως να ακουστεί κιχ, δίχως να κάνει πέρα δόθε.
ΦΡΕ-ΝΑ-ΡΕΣ.

Κινητήρας: δεν είναι σαν τα άλλα τουρμπάκια. Δουλεύει μέχρι το τέρμα του, αν και δεν υπάρχει λόγος. Νομίζω μέχρι τις 6Κ rpm είναι καλά, παρότι έχει κάνα χιλιάρικο rpm ακόμη.

@Νίκος
Δεν είναι Cupra, είναι GTI το αμάξι. Δεν είναι ακραίο, δεν είναι κουραστικό, δεν είναι χειρουργικής ακρίβειας.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Seat Leon 1.8 / 180 Fr 5dr (MKIII, Fl) ...ναι αυτο το ασημογκρι του GB... :lol:

"Iσπανικό GTI !"

Ευχαριστω πολυ τον GB για την εμπιστοσυνη και ανοχη του, ελπιζοντας παραλληλα να μην τον κοψοχολιασα ιδιαιτερα :lol: , αφου τουλαχιστον προσπαθησα να παω οσο πιο στρωτα σε σβελτο ρυθμο γινεται, παροτι το αυτοκινητο "παρακαλαγε" για το κατι παραπανω... :)

Εγώ σε ευχαριστώ γιατί όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από τα μέσα Αυγούστου που η αναζήτηση ξεκίνησε εξαιτίας του Focus mk3 ST-Line, μέχρι και την απόφαση για το FR, ήσουν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που μου άνοιξαν τα μάτια για να πάρω αυτό το αυτοκίνητο. Ο άλλος ήταν ο Στέφαν.

Ο τρόπος που οδηγεί ο ΓΚ, με κάνει να του εμπιστευτώ ακόμη και Pagani Zonda (αν την είχα δηλαδή).
Ανεβάζει σταδιακά ρυθμό και εξαιτίας των αμέτρητων αυτοκινήτων που έχει οδηγήσει, έχει την οικειότητα στο τσεπάκι.

Θα σταθώ στον τρόπο που κούμπωνε τις ταχύτητες. Έχει γράψει παλαιότερα ότι είναι λάτρης του manual και πραγματικά εκτός του φιλολογικού, το αποδεικνύει και στην πράξη αφού για καινούριο κιβώτιο, που είναι σφιχτό, αλλά και όντας ξένο το αυτοκίνητο, αλλάζει μιλιμετρικά τις ταχύτητες και αναφέρομαι κυρίως στα κατεβάσματα. Με πόρωσε λέγοντας μου ότι έχω αμάξι με τρομερό χειροκίνητο κιβώτιο. Το είχα διαπιστώσει και εγώ, αλλά είπα να παραμείνω συγκρατημένος πιστεύοντας ότι είναι εξαιτίας του εντυπωσιασμού του καινούριου.
Μάλλον είναι γεγονός. Το αμάξι έχει ένα άψογο σπορ κιβώτιο.
Μηδενικό τζόγο, εξαιρετικά ακριβές, μικρές διαδρομές, κοντό λεβιέ και κυρίως φαίνεται ότι είναι φτιαγμένο σπορ οδήγηση γιατί άλλο κιβώτιο είναι κρύο και άλλο γίνεται όταν οι βαλβολίνες του έρχονται σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο κιβώτιο με του Golf GTi, αντοχής 350Nm.

Μια διόρθωση στο review για τα ελαστικά. Νομίζω διάβασα ότι έγραψες 45άρι προφίλ. Είναι 40άρι, 225/40/18 92Y με 280 treadwear και δείκτη Extra Load.

Σχετικά με τα μετατρόχια και μεταξόνια, δεν έχω κάτσει να συγκρίνω. Εγώ αισθάνομαι κάπως "boxy" σχεδίαση πάντως ενώ το μήκος είναι όντως από τα κοντά της κατηγορίας.
Το ατού του είναι φυσικά το βάρος που είναι στα 1235 με όλα τα υγρά αλλά δίχως οδηγό. 1310 κιλά αναφέρει στο manual, αλλά γράφει ότι είναι με οδηγό 75 κιλών η μέτρηση.

Το αμάξι είναι συνολικά σφιχτό ακόμη. Τόσο στον κινητήρα, αλλά όσο και στα ελατήρια της ανάρτησης. Είδες ότι μετά το στρίψιμο, πως μαλάκωσε επιπλέον. Έχοντας θερμοκρασίες 6.5 βαθμών Κελσίου στο βουνό μέρα μεσημέρι.
Τα φρένα μύριζαν, καθώς στρώνονται και αυτά, ενώ τα ελαστικά ουσιαστικά τώρα έκαναν το πάτημα τους.
Εγώ αυτά τα ελαστικά δεν τα αφορίζω καθόλου. Ίσα ίσα όταν τα ζεστάνεις, δίνουν τρελό potential.
Το θέμα είναι μέχρι να φτάσεις σε εκείνο το σημείο.
Σου έδειξα ότι όντας κρύα, σε μέτρια άσφαλτο, το ASR δηλώνει για πλάκα παρόν.

Μου άρεσε το XDS+ και το EDL. Απαραίτητο με τέτοια ιπποδύναμη.

Επίσης θέλω να εκθειάσω τις φρενάρες.
Έκανα ένα ξαφνικό σε κατάβαση και μας έπιασε ζαλάδα. Δίχως να ακουστεί κιχ, δίχως να κάνει πέρα δόθε.
ΦΡΕ-ΝΑ-ΡΕΣ.

Κινητήρας: δεν είναι σαν τα άλλα τουρμπάκια. Δουλεύει μέχρι το τέρμα του, αν και δεν υπάρχει λόγος. Νομίζω μέχρι τις 6Κ rpm είναι καλά, παρότι έχει κάνα χιλιάρικο rpm ακόμη.

@Νίκος
Δεν είναι Cupra, είναι GTI το αμάξι. Δεν είναι ακραίο, δεν είναι κουραστικό, δεν είναι χειρουργικής ακρίβειας.

:metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Ζήλεψα ρε μνια!

Την επόμενη φορά τηλέφωνο. :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Ζήλεψα ρε μνια!

Ρε φίλε δεν είχα κανένα πρόβλημα και το ξέρεις. Απλά δεν ήξερα σε τι φάση ήσουν από το ταξίδι. Σάββατο πρωί ξύπνησα 8 το πρωί (όχι ότι ξυπνάω και αργότερα) γιατί το είχαμε κανονίσει. Νότια εγώ, Βόρεια ο ΓΚ, Πεντέλη το σημείο.
Γύρισα και είχα κάνει καμια 150αριά χιλιόμετρα. :dizzy:

Με πήγε και Ντράφι, για 2η φορά.
Η 1η μου ήταν τότε που τον γνώρισα και δοκιμάσαμε την 320si. :iconcool:
Εμένα δεν μου αρέσει εκεί, πέρα από το γεγονός ότι το είχα αναλάβει εγώ το αμάξι και κάναμε κάτι τιμονιές για να μάθω πόσο παιχνίδι επιτρέπει το ESC.

Η επόμενη βόλτα μου θα είναι στην Πάρνηθα.
Το κανονίζουμε από τώρα.
Πρωί πρωί. Συνάντηση στην πρώην Renault στην ΕΟ, ανεβαίνουμε μέχρι Τελεφερίκ όπου σταματάμε για οργάνωση. Αν θες, φέρνω και 2 PMR που έχω για τις off road διαδρομές με το Tig.
Ανεβάινουμε πάνω. Πάμε για καφέ στο Mont Parnes. Κατάβαση και έπειτα πάμε για κάνα κρεατικό.
Έτσι κάνουν οι αρχόντοι να πούμε. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:. πως σου φάνηκε σε σχέση με τον μεγαλύτερο αδερφό, το Cupra?

Πόσο κοντά είναι?

Πιο ευκολο, πιο ανετο στο καθε μερα...Σε ολα τα επιπεδα εχει πιο..."στρογγυλεμμενη" συμπεριφορα-αποκριση.
Το κλισε που λεμε, "πιο all round" δηλαδη.
Το Cupra ειναι πιο τονισμενο στην δυναμικη του συμπεριφορα, (προφανως καλοδεχουμενο...) αλλα ταυτοχρονα, λιγοτερο ανετο και αγχολυτικο συγκριτικα στην απλη μετακινηση.

Ποσο κοντα ειναι?
Μου φανηκαν σχεδον ολοιδια στο κιβωτιο, στο τιμονι, στην αισθηση στιβαροτητας πλαισιου, στο ευελικτο μπροστινο.
Οχι τοσο κοντα στο μοτερ, αλλα ουτε και στην ακομα πιο σφιχτη αναρτηση.
Προσωπικα, μεταξυ των δυο, η αναλογια κιλων/ιππο του FR με καλυπτει απολυτα, οπερ και δεν μπορω να πω οτι θα μου ελειπε τρομερα η -ξεκαθαρα υψηλοτερη δυναμη και...- παραπανισια αδρεναλινη που σιγουρα βγαζει στο κηνυγι το Cupra.
Απο την αλλη βεβαια, πλεον στα 41, πολυ συχνα θα μου ελειπε η πιο ισορροπημενη, πιο ξεκουραστη λειτουργια της αναρτησης του FR... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Ζήλεψα ρε μνια!

Αν μπορεις ενα δυωρακι σε καποιο επερχομενο ΣΚ να εισαι διαθεσιμος, μπορει να επιστρατευτει η 997 για κανενα ατυπο συγκριτικο...

Giuseppe Busso έγραψε:Η επόμενη βόλτα μου θα είναι στην Πάρνηθα.
Το κανονίζουμε από τώρα.
Πρωί πρωί. Συνάντηση στην πρώην Renault στην ΕΟ, ανεβαίνουμε μέχρι Τελεφερίκ όπου σταματάμε για οργάνωση. Αν θες, φέρνω και 2 PMR που έχω για τις off road διαδρομές με το Tig.
Ανεβάινουμε πάνω. Πάμε για καφέ στο Mont Parnes. Κατάβαση και έπειτα πάμε για κάνα κρεατικό.

Μεσα και εγω...Να θυμηθουμε και λιγο τα παλαια... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
Αν μπορεις ενα δυωρακι σε καποιο επερχομενο ΣΚ να εισαι διαθεσιμος, μπορει να επιστρατευτει η 997 για κανενα ατυπο συγκριτικο...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#479713 Γιάννη / .

Εννοείται μέσα! Θα φέρω και το drone να τραβήξουμε ωραία πλάνα για βίντεο.

Φέρτε και την 997! :eat:

Έχω pmr κι εγώ. Πάντα μέσα στο αυτοκίνητο γιατί έχει και ο αδερφός μου όποτε μιλάμε μαζί.

Μένει να δούμε το πότε.

dimviii έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:

Εικόνα

Χαχα. Θα αναλάβω τη κατάσταση Ντιμη μου. Άστο πάω μου, απλά θα είμαστε μαμά αυτή τη φορά.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#479911 θα ειναι ''ατυπο το συγκριτικο'' εγραψε.
Μαλλον φωτογραφιες θα τραβηξετε. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Giuseppe Busso έγραψε:...Πρωί πρωί. Συνάντηση στην πρώην Renault στην ΕΟ, ανεβαίνουμε μέχρι Τελεφερίκ όπου σταματάμε για οργάνωση. Αν θες, φέρνω και 2 PMR που έχω για τις off road διαδρομές με το Tig.
Ακούγεται πολύ καλό και για ανοιξιάτικη συνάντηση του φόρουμ. Αν και θα προτιμούσα Καταφύγιο Μπάφι αντί ξενοδοχείο.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:θα ειναι ''ατυπο το συγκριτικο'' εγραψε.
Μαλλον φωτογραφιες θα τραβηξετε. :s_sarcastic

Οχι θα κανουμε πατημα με εσενα, με περιπου 400ps τουρμπισμενα και μολις 40κιλα βαρυτερος, να κοκορευεσαι μετα για την αναμενομενη υπεροχη του αυτοκινητου σου... :s_sarcastic

Ειναι η γνωστη αλλωστε "φιλοσοφια" των περισσοτερων κοντρακηδων με βελτιωμενα αυτοκινητα...Το παιζουν
ιστορια ΜΟΝΟ εαν εχουν ξεκαθαρη υπεροχη σε αναλογια κιλων/ιππο, μαζι με κρυφες αδηλωτες βελτιωσεις...Βλεπεις δεν ησουν μονο εσυ απο το 95΄ στο Υγεια, το εχουμε δει και αλλοι απο κοντα το εργο... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#479981 παλι πουπουλα γεμισε η παραλιακη. :s_empathy

φυσικα με τα +100 κιλα του Νικου και τα -60 αλογα δεν εχεις κανα προβλημα.Ετσι νομιζεις δλδ.
Ολα δηλωμενα τα εχω,και δεν εχω προβλημα εαν φερεις φαρδοκωλα με 100 και 200 αλογα πανω.Μην τα ξαναλεμε.

Υγεια Βουτα Σχιστο Βαρκιζα ειχα φοιτησει απο το 1988.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#479999 Mπράβο παιδιά. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η "κόντρα" και εδώ.
Νομίζω θέλουμε να τη δούμε (νοτ).

sknipper έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:...Πρωί πρωί. Συνάντηση στην πρώην Renault στην ΕΟ, ανεβαίνουμε μέχρι Τελεφερίκ όπου σταματάμε για οργάνωση. Αν θες, φέρνω και 2 PMR που έχω για τις off road διαδρομές με το Tig.
Ακούγεται πολύ καλό και για ανοιξιάτικη συνάντηση του φόρουμ. Αν και θα προτιμούσα Καταφύγιο Μπάφι αντί ξενοδοχείο.

Aμέ. Μπορούμε να πάμε και προς Άγιο Μερκούριο.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#480017 Volvo XC60 T8

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Το αμάξι που θα ήθελα να έχω για μια ζωή.
Δεν ξέρω που να εστιάσω, είναι τόσα πολλά.
Ίσως στο κυριότερο. Πως να βρω το μαρούλι για να μπορέσω να το αποκτήσω.

Άπειρα thumbsup στη Volvo για τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα.

Τόσα πολλά υποσυστήματα που θέλει εξονυχιστική μελέτη το εγχειρίδιο.

Αυτόνομη οδήγηση... Χμμμ... Το έζησα και αυτό...

Το θέλω. Ο κύριος λόγος είναι η ηλεκτρική λειτουργία. Απίστευτο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Το θέλω. Ο κύριος λόγος είναι η ηλεκτρική λειτουργία. Απίστευτο.

Για κάντο ταληράκια αυτό... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:παλι πουπουλα γεμισε η παραλιακη. :s_empathy

Eτσι ειναι, οσοι δεν ασχολουνται με κοντρακηδες, αυτοματως παρομοιαζονται με...πτηνα... :lol:

dimviii έγραψε:φυσικα με τα +100 κιλα του Νικου και τα -60 αλογα δεν εχεις κανα προβλημα.Ετσι νομιζεις δλδ.

Δεν υπαρχει κανενα θεμα ρε μεγαλε με τον Νικο και μεγαλη μου χαρα και να χασει η πορσε και η οποια πορσε απο το Evo του Νικου...Δεν το καταλαβαινεις, ειναι θεμα ανθρωπου και νοοτροπιας.

Με τους εθισμενους στις κοντρες δεν καθομαι να ασχοληθω...Ειδικα σε δημοσιο δρομο.

Σε οποιασδηποτε μορφης αγωνα, τυπου ενιαιο ή χρονομετρηση με το ιδιο οποιοδηποτε αυτοκινητο, οποτε και οπου θελεις, δεν εχω κανενα προβλημα αναμετρησης...Και εαν εισαι καλυτερος, μαγκια σου, τον εγωισμο μου παντως εγω δεν τον μετραω με κοντρες στο περιπου, για αυτο και δεν καιγομαι οπως εσυ... :iconcool:

dimviii έγραψε:Ολα δηλωμενα τα εχω,και δεν εχω προβλημα εαν φερεις φαρδοκωλα με 100 και 200 αλογα πανω.Μην τα ξαναλεμε.
:lol:

Καλα αυτα τα ακουω βερεσε απο κατοχους με βελτιωμενα...

dimviii έγραψε:Υγεια Βουτα Σχιστο Βαρκιζα ειχα φοιτησει απο το 1988.

Σου εδωσαν και αναμνηστικη πλακετα? :shifty: