Κίκιζας . έγραψε:Seat Leon 1.8 / 180 Fr 5dr (MKIII, Fl) ...ναι αυτο το ασημογκρι του GB...![]()
"Iσπανικό GTI !"
Ευχαριστω πολυ τον GB για την εμπιστοσυνη και ανοχη του, ελπιζοντας παραλληλα να μην τον κοψοχολιασα ιδιαιτερα, αφου τουλαχιστον προσπαθησα να παω οσο πιο στρωτα σε σβελτο ρυθμο γινεται, παροτι το αυτοκινητο "παρακαλαγε" για το κατι παραπανω...
Εγώ σε ευχαριστώ γιατί όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή από τα μέσα Αυγούστου που η αναζήτηση ξεκίνησε εξαιτίας του Focus mk3 ST-Line, μέχρι και την απόφαση για το FR, ήσουν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που μου άνοιξαν τα μάτια για να πάρω αυτό το αυτοκίνητο. Ο άλλος ήταν ο Στέφαν.
Ο τρόπος που οδηγεί ο ΓΚ, με κάνει να του εμπιστευτώ ακόμη και Pagani Zonda (αν την είχα δηλαδή).
Ανεβάζει σταδιακά ρυθμό και εξαιτίας των αμέτρητων αυτοκινήτων που έχει οδηγήσει, έχει την οικειότητα στο τσεπάκι.
Θα σταθώ στον τρόπο που κούμπωνε τις ταχύτητες. Έχει γράψει παλαιότερα ότι είναι λάτρης του manual και πραγματικά εκτός του φιλολογικού, το αποδεικνύει και στην πράξη αφού για καινούριο κιβώτιο, που είναι σφιχτό, αλλά και όντας ξένο το αυτοκίνητο, αλλάζει μιλιμετρικά τις ταχύτητες και αναφέρομαι κυρίως στα κατεβάσματα. Με πόρωσε λέγοντας μου ότι έχω αμάξι με τρομερό χειροκίνητο κιβώτιο. Το είχα διαπιστώσει και εγώ, αλλά είπα να παραμείνω συγκρατημένος πιστεύοντας ότι είναι εξαιτίας του εντυπωσιασμού του καινούριου.
Μάλλον είναι γεγονός. Το αμάξι έχει ένα άψογο σπορ κιβώτιο.
Μηδενικό τζόγο, εξαιρετικά ακριβές, μικρές διαδρομές, κοντό λεβιέ και κυρίως φαίνεται ότι είναι φτιαγμένο σπορ οδήγηση γιατί άλλο κιβώτιο είναι κρύο και άλλο γίνεται όταν οι βαλβολίνες του έρχονται σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο κιβώτιο με του Golf GTi, αντοχής 350Nm.
Μια διόρθωση στο review για τα ελαστικά. Νομίζω διάβασα ότι έγραψες 45άρι προφίλ. Είναι 40άρι, 225/40/18 92Y με 280 treadwear και δείκτη Extra Load.
Σχετικά με τα μετατρόχια και μεταξόνια, δεν έχω κάτσει να συγκρίνω. Εγώ αισθάνομαι κάπως "boxy" σχεδίαση πάντως ενώ το μήκος είναι όντως από τα κοντά της κατηγορίας.
Το ατού του είναι φυσικά το βάρος που είναι στα 1235 με όλα τα υγρά αλλά δίχως οδηγό. 1310 κιλά αναφέρει στο manual, αλλά γράφει ότι είναι με οδηγό 75 κιλών η μέτρηση.
Το αμάξι είναι συνολικά σφιχτό ακόμη. Τόσο στον κινητήρα, αλλά όσο και στα ελατήρια της ανάρτησης. Είδες ότι μετά το στρίψιμο, πως μαλάκωσε επιπλέον. Έχοντας θερμοκρασίες 6.5 βαθμών Κελσίου στο βουνό μέρα μεσημέρι.
Τα φρένα μύριζαν, καθώς στρώνονται και αυτά, ενώ τα ελαστικά ουσιαστικά τώρα έκαναν το πάτημα τους.
Εγώ αυτά τα ελαστικά δεν τα αφορίζω καθόλου. Ίσα ίσα όταν τα ζεστάνεις, δίνουν τρελό potential.
Το θέμα είναι μέχρι να φτάσεις σε εκείνο το σημείο.
Σου έδειξα ότι όντας κρύα, σε μέτρια άσφαλτο, το ASR δηλώνει για πλάκα παρόν.
Μου άρεσε το XDS+ και το EDL. Απαραίτητο με τέτοια ιπποδύναμη.
Επίσης θέλω να εκθειάσω τις φρενάρες.
Έκανα ένα ξαφνικό σε κατάβαση και μας έπιασε ζαλάδα. Δίχως να ακουστεί κιχ, δίχως να κάνει πέρα δόθε.
ΦΡΕ-ΝΑ-ΡΕΣ.
Κινητήρας: δεν είναι σαν τα άλλα τουρμπάκια. Δουλεύει μέχρι το τέρμα του, αν και δεν υπάρχει λόγος. Νομίζω μέχρι τις 6Κ rpm είναι καλά, παρότι έχει κάνα χιλιάρικο rpm ακόμη.
@Νίκος
Δεν είναι Cupra, είναι GTI το αμάξι. Δεν είναι ακραίο, δεν είναι κουραστικό, δεν είναι χειρουργικής ακρίβειας.