Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#47884 http://www.naftemporiki.gr/story/758066 ... ston-ksiro

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις δύο εισαγγελείς αποδίδεται σφάλμα από βαριά αμέλεια, το οποίο έπληξε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης.

Στο πόρισμα, αναφέρεται ακόμη ότι η συνολική στάση του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές δεν ήταν ενδεδειγμένη καθώς είχε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, πηγαίνοντας στην πτέρυγά τους, ενώ είχε υποπέσει και σε πειθαρχικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και στο κάψιμο του κελιού του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν αξιολογήθηκε σωστά η προσωπικότητα του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει σε καμία περίπτωση μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Your face sounds familiar... :thumbsup: :thumbsup:

Πόσο καραγκιοζοκράτος είμαστε ρε γμτ... :vava:
Άβαταρ μέλους
By kacey
kovathe έγραψε:Το παιδάκι αυτό παρα τον οχετο που δέχεται είναι παλικάρι και αγωνιστής.

Μπορει απλα να ειναι ψυχικα αρρωστος. ή βλακας.

Anonymous Founder έγραψε:@trident1976
Είτε διαφωνείς με τις απόψεις του και το ποιόν του, το να ευτελίζεις κατ' αυτό τον τρόπο τον αγώνα του, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Ειναι ξεφτυλισμενος αγωνας, απο μονος του. "Θα κρατησω την αναπνοη μου μεχρι να σκασω αν δεν μου δωσετε αυτο που δεν δικαιουμαι, γιατι καταπατειτε το νομο (που λεει οτι ΔΕΝ το δικαιουται γιατι δεν τηρουνται οι απαραιτητες προυποθεσεις), τον νομο που εγω ο ιδιος λεω οτι πολεμαω και δεν αναγνωριζω".
Hellenic tifosi έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι όλες οι δηλώσεις του συντρόφου Ρωμανού δε βοηθούν και πολύ την περίπτωση του. Όμως το κράτος δεν πρέπει να φέρεται εκδικητικά - θα μπορούσαν φαντάζομαι να του δώσουν άδεια με "βραχιολάκι" και να υπάρχει κάποια διακριτικη παρακολούθηση.

δεν ειναι εκδικητικο να μην αφηνεις εξω καποιον που σε καθε ευκαιρια δηλωνει οτι "θα τα γαμησω ολα". Κοινη λογικη ειναι.

red_monster έγραψε:Την δυνατότητα για Εξ αποστάσεως διδασκαλία γιατι την αρνείται ;

Γιατι το να σπουδασει ειναι το τελευταιο πραγμα που τον ενδιαφερει (και αν).

Corto Maltese έγραψε:Αυτοί που τον αθώωσαν για τρομοκρατία, τον κρίνουν σαν ύποπτο τρομοκρατίας. Αυτό είναι το ανήθικο - αν δεν το καταλαβαίνεις.

Το οτι ο ιδιος δηλωνει σε καθε ευκαιρια οτι ειναι, να το εξετασουμε ή ειναι ασημαντο στο παραπανω? Ναι μαστορα μου, οταν ο ιδιος βγαινει και λεει "γαμω το κρατος και το συστημα και θα τα κανω ολα πουτανα οποτε μπορω ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, και εσεις πο υπολοιποι φουλ επιθεση σε ολους και να γεμισει η Αθηνα δυναμιτες", προφανως και θα τον κρινουν ως υποπτο τρομοκρατιας.

αεροζολ έγραψε:
Προϋποθεσεις του αρθρου 53 παραγραφος 1 περιπτωση 3 λεμε.

Λεει περιπτωση 1 ? Τσου.

Ωραια, για κανε ενα copy-paste αυτο που εσυ θεωρεις οτι ειναι η περιπτωση ΤΡΙΑ της πρωτης παραγραφου...

Red Garland έγραψε:Ε, ναι τώρα που διαβάσαμε κείμενο νομικού που τα εξηγεί(και επιβεβαιώνει ότι έλεγε πίπες για το 1/5 ο Τζήμερος), προφανώς και είναι καθαρό.

Μπορεις και εσυ σε παρακαλω να βρεις ποια ειναι η "άρθρου 55 παράγραφος 1 περίπτωση γ’, παράγραφοι 2 και 3 του παρόντος"?

Red Garland έγραψε:Εσύ δηλαδή έβαλες το μυαλό σου και σκέφτηκες να πεις ότι έχει τις ίδιες απόψεις με τον Τζήμερο ενώ ο νομικός λέει ξεκάθαρα ότι το 1/5 έκτισης ποινής δεν ισχύει;
sure...

για δειξ'το μου αυτο σε παρακαλω...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
kacey έγραψε:
Red Garland έγραψε:Ε, ναι τώρα που διαβάσαμε κείμενο νομικού που τα εξηγεί(και επιβεβαιώνει ότι έλεγε πίπες για το 1/5 ο Τζήμερος), προφανώς και είναι καθαρό.

Μπορεις και εσυ σε παρακαλω να βρεις ποια ειναι η "άρθρου 55 παράγραφος 1 περίπτωση γ’, παράγραφοι 2 και 3 του παρόντος"?

Γιατί το ζητάς από μένα και όχι από EDDIE, Spiros ή όποιον άλλον τα ανέφεραν; :hmmm:
Σου φάνηκε σχετικό αυτό που ρωτάς με αυτό που quοταρες από μένα;

kacey έγραψε:
Red Garland έγραψε:Εσύ δηλαδή έβαλες το μυαλό σου και σκέφτηκες να πεις ότι έχει τις ίδιες απόψεις με τον Τζήμερο ενώ ο νομικός λέει ξεκάθαρα ότι το 1/5 έκτισης ποινής δεν ισχύει;
sure...

για δειξ'το μου αυτο σε παρακαλω...

Εικόνα

Αυτά είπε ο νομικός, αν εσύ βλέπεις ότι θέλει 1/5 έκτισης ποινής για να πάρει άδεια, σε παρακαλώ να μου το δείξεις :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#47962 Απο αυτα που ποσταρε ο RG καταλαβαινω οτι για τους λογους 2 και 3 δεν δικαιουται αδειας ο Ρωμανος γιατι αν δεν κανω λαθος η συμμετοχη σε τρομοκρατικη οργανωση ειναι κακουργημα.

Και η απορια μου ειναι, γιατι τον αφησαν να δωσει πανελληνιες , αφου δεν δικαιουται αδειας φοιτησης ;
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 05 Δεκ 2014, 19:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#47970 Για να έχει το δικαίωμα να μπει στη σχολή, και να την τελειώσει όποτε πληροί τις υποχρεώσεις.

Όσο το σκέφτομαι, νομίζω πως η εξ' αποστάσεως φοίτηση είναι η καλύτερη λύση.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#47975 α) ρωταω εσενα γιατι εσυ λες οτι "επιβεβαιωνει οτι αυτα που ελεγε ο Τζημερος περι 1/5 ειναι πιπες".
β) το οτι δεν το αναφερει, δεν σημαινει ΚΑΙ οτι δεν ισχυει. Αυτο θα σημαινε σιγουρα αν ελεγε "ΔΕΝ ισχυει το 1/5). Αλλα το κλου ειναι οτι:
γ) τελικα ρωταω γενικως, γιατι εγω δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η "περιπτωση γ της 1ης παραγραφου".

για την εκπαιδευτικη αδεια:

Η άδεια χορηγείται υπό το Συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του παρόντος με τις προϋποθέσεις και κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 παράγραφος 1 περίπτωση γ', παράγραφοι 2 και 3 του παρόντος.

Άρθρο 55
Τακτικές άδειες - Προϋποθέσεις
1. Οι τακτικές άδειες χορηγούνται εφόσον:

(1) Ο κατάδικος έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του χωρίς ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Σε περίπτωση έκτισης ποινής ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ έτη. Κατ’ εξαίρεση, σ’ αυτόν που καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης για παράβαση του ν. 1729/1987 «Καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, προστασία των νέων και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε, τακτικές άδειες χορηγούνται εφόσον έχει εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του χωρίς ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος.

Σε περίπτωση που ο κατάδικος αυτός εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση του πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον δέκα έτη.

Αν στον κατάδικο έχουν επιβληθεί περισσότερες ποινές κατά της ελευθερίας και δεν έχει γίνει προσμέτρηση τους σε μια συνολική ποινή, κατά το άρθρο 94 του Ποινικού Κώδικα, για τον υπολογισμό της ποινής που έχει εκτιθεί κατά την έννοια της παρούσας διάταξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των επί μέρους ποινών.

Σε περίπτωση ποινικού σωφρονισμού, απαιτείται ο εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας κατάδικος να έχει εκτίσει το ένα τρίτο τουλάχιστον του κατώτατου ορίου που έχει ορισθεί

ποια ειναι η περιπτωση γ? Αν υποθεσουμε οτι ειναι η τελευταια (επειδη η εισαγωγη σε εκπαιδευτικα ιδρυματα κολλαει περισσοτερο σε μετεφηβικης ηλικιας καταδικασμενο, χωρις να ειμαι και σιγουρος), τοτε μιλαει για 1/3 του "κατωτατου οριου που εχει ορισθει".

Ποιο ειναι αυτο? Οπως και να εχει, βλεπεις οτι παντου, σε καθε περιπτωση, αναφερει χρονικα ορια.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:Απο αυτα που ποσταρε ο RG καταλαβαινω οτι για τους λογους 2 και 3 δεν δικαιουται αδειας ο Ρωμανος γιατι αν δεν κανω λαθος η συμμετοχη σε τ4ρομοκρατικη οργανοση ειναι κακουργημα.

Και η απορια μου ειναι, γιατι τον αφησαν να δωσει πανελληνιες , αφου δεν δικαιουται αδειας φοιτησης ;

+ το 4, ειναι υποδικος για τρομοκρατια, το γραφει αλλωστε.

Αμα δεν επιτρεπεται να πηδας στη φυλακη, δε σημαινει οτι θα στον κόψουν κιόλας. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα να δωσει πανελληνιες, θα μπορουσε να ειναι και πρωταθλητης στο σκακι δι' αλληλογραφιας ή να κανει μαθηματα μουσικης μεσω skype αν ειχε προσβαση.
Απλα αμα θελει να παει να παρει το επαθλο ή να δωσει dictee για να μπει σε μουσικο Πανεπιστημιο, δεν θα τον αφησουν. Ο Ξηρος, ο Μαζιωτης, η Ρούπα και ο Σακκάς, μπορει να βουτηξαν στη λιμνη και να εφυγαν κολυμπωντας, αλλα τα κυματακια που αφησαν πισω τους, αρκουν για να κανουν εμετο οι επιβατες στις υπολοιπες βαρκες για πολυ καιρο. Αν τα πιτσιρικοσυντροφια τους ειχαν αρχιδια θα το βουλωναν, μια και "τα καταφεραν" ή θα τους κυνηγουσαν γιατι τους γαμησαν τη δικη τους ευκαιρια. Τωρα, το μονο που κανουν ειναι να γαυγιζουν ασκοπα προς πασα κατευθυνση.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Για να έχει το δικαίωμα να μπει στη σχολή, και να την τελειώσει όποτε πληροί τις υποχρεώσεις.

trident1971 έγραψε:Αμα δεν επιτρεπεται να πηδας στη φυλακη, δε σημαινει οτι θα στον κόψουν κιόλας. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα να δωσει πανελληνιες, .

Δεν ισχυει ο νομος για χ+ 50% χρονια φοιτησης ;
Αν ισχυει πως θα σπουδασει αφου ειναι μεσα και θα ειναι μεχρι να πληρει τους ορους ; Δεν υπαρχει η πιθανοτητα να διαγραφει απο την σχολη του ;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#48005 Η λυση σε αυτο ειναι μια τροπολογια για να μη θεωρουνται αιωνιοι φοιτητες οι φυλακισμενοι (αν δεν υπαρχει ηδη προβλεψη), οχι να τον αφησουν να παει ενω δεν εχει δικαιωμα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Για να έχει το δικαίωμα να μπει στη σχολή, και να την τελειώσει όποτε πληροί τις υποχρεώσεις.

trident1971 έγραψε:Αμα δεν επιτρεπεται να πηδας στη φυλακη, δε σημαινει οτι θα στον κόψουν κιόλας. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα να δωσει πανελληνιες, .

Δεν ισχυει ο νομος για χ+ 50% χρονια φοιτησης ;
Αν ισχυει πως θα σπουδασει αφου ειναι μεσα και θα ειναι μεχρι να πληρει τους ορους ; Δεν υπαρχει η πιθανοτητα να διαγραφει απο την σχολη του ;

Η τρολοαπαντηση ειναι "ας ξαναδωσει, χρόνο έχει" :lol:
Πιο λογικα μιλωντας, το πρέπον, ειναι αυτο που γραφει ο kacey, το εχω γραψει μερικες σελιδες πριν.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
kacey έγραψε:α) ρωταω εσενα γιατι εσυ λες οτι "επιβεβαιωνει οτι αυτα που ελεγε ο Τζημερος περι 1/5 ειναι πιπες".
β) το οτι δεν το αναφερει, δεν σημαινει ΚΑΙ οτι δεν ισχυει. Αυτο θα σημαινε σιγουρα αν ελεγε "ΔΕΝ ισχυει το 1/5). Αλλα το κλου ειναι οτι:
γ) τελικα ρωταω γενικως, γιατι εγω δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η "περιπτωση γ της 1ης παραγραφου".

για την εκπαιδευτικη αδεια:

Η άδεια χορηγείται υπό το Συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του παρόντος με τις προϋποθέσεις και κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 παράγραφος 1 περίπτωση γ', παράγραφοι 2 και 3 του παρόντος.

Άρθρο 55
Τακτικές άδειες - Προϋποθέσεις
1. Οι τακτικές άδειες χορηγούνται εφόσον:

(1) Ο κατάδικος έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του χωρίς ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Σε περίπτωση έκτισης ποινής ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ έτη. Κατ’ εξαίρεση, σ’ αυτόν που καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης για παράβαση του ν. 1729/1987 «Καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, προστασία των νέων και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε, τακτικές άδειες χορηγούνται εφόσον έχει εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του χωρίς ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος.

Σε περίπτωση που ο κατάδικος αυτός εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, η κράτηση του πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον δέκα έτη.

Αν στον κατάδικο έχουν επιβληθεί περισσότερες ποινές κατά της ελευθερίας και δεν έχει γίνει προσμέτρηση τους σε μια συνολική ποινή, κατά το άρθρο 94 του Ποινικού Κώδικα, για τον υπολογισμό της ποινής που έχει εκτιθεί κατά την έννοια της παρούσας διάταξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των επί μέρους ποινών.

Σε περίπτωση ποινικού σωφρονισμού, απαιτείται ο εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας κατάδικος να έχει εκτίσει το ένα τρίτο τουλάχιστον του κατώτατου ορίου που έχει ορισθεί

ποια ειναι η περιπτωση γ? Αν υποθεσουμε οτι ειναι η τελευταια (επειδη η εισαγωγη σε εκπαιδευτικα ιδρυματα κολλαει περισσοτερο σε μετεφηβικης ηλικιας καταδικασμενο, χωρις να ειμαι και σιγουρος), τοτε μιλαει για 1/3 του "κατωτατου οριου που εχει ορισθει".

Ποιο ειναι αυτο? Οπως και να εχει, βλεπεις οτι παντου, σε καθε περιπτωση, αναφερει χρονικα ορια.

α+β
Όταν κάποιος σου αναφέρει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν σωρευτικά και δεν είναι μέσα σε αυτές το 1/5, τότε πολύ απλά το 1/5 δεν υφίσταται ως προυπόθεση. Πώς λοιπόν θα ισχύει κάτι ως προϋπόθεση αν δεν αναφέρεται μέσα στις προϋποθέσεις;
Με τη λογική που ακολουθείς ακυρώνεις τον λόγο ύπαρξης προϋποθέσεων.

γ.
Η περίπτωση γ είναι η παρακάτω, αυτό που έκανες quote είναι η αντικατάσταση της περίπτωσης 1 που φέρνει ο Νομος 4139/2013 ΦΕΚ 74 Α. Η περίπτωση γ εξακολουθεί να ισχύει με τον παλιό Νόμο του 1999. -->
Εικόνα

Τον τελικό δημοσιευμένο σε ΦΕΚ νόμο πρέπει να έχετε ως αναφορά, όχι το σχέδιο νόμου που υπάρχει στο opengov.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#48023 α) αυτο που εκανα quote ηταν copy paste απο το νομο του 1999.

β) μηπως εχεις μπλεξει τις "περιπτωσεις" με τις "παραγραφους"? Γιατι αν ειναι ετσι οπως τα λες εσυ και απο το ανωθεν αρθρο το "1. " (στην αρχη, με τη τελεία) ειναι η παραγραφος και τα "(1)", "(2)", "(3)" και "(4)" οι περιπτωσεις, τοτε αφου συμφωνα με τα παρακατω

(για εκπαιδευτικες) με τις προϋποθέσεις και κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 παράγραφος 1 περίπτωση γ' (kacey: ΜΟΝΟ η γ, δηλαδη η (3) απο πανω), παράγραφοι 2 και 3 του παρόντος

απαιτειται μονο το (3) (δηλαδη αυτη ειναι η "γ περιπτωση" του 1ου αρθρου) και οχι τα (2) και (4)

= δεν εξεταζουν αν εκκρεμει αλλη ποινικη διαδικασια και αν ειναι πιθανως υποπτος φυγης ή/και κακης χρησης της αδειας? Δυσκολο...
Άβαταρ μέλους
By stam69
#48050 Απ' όλη την ιστορία, είχα δύο απορίες. Τη μια μου την έλυσε ο σύντροφος εκ των ΒΠ στη συνέντευξή του: δεν υπάρχει συνοδεία για τη φοίτηση, πάει μόνος του ο κρατούμενος στη σχολή του. Δηλαδή, αν έχει μάθημα 9:00 με 12:00 και μετά άλλο ένα 15:00 με 18:00 π.χ., είναι έξω όλη μέρα -θα γυρνάει μέσα στις 20:00 για το βραδινό συσσίτιο και την κατάκλιση. Ωραίος εγκλεισμός! Πραγματικά, όμως, θα ήθελα να δω τα ΕΚΑΜ να συνοδεύουν καθημερινά, με κουκούλες και αυτόματα, σιδηροδέσμιο το παιδί στη σχολή του, εν μέσω άλλων προοδευτικών συντρόφων, φοιτητών και μη, που θα μαζεύονται απ' έξω.

Την άλλη απορία μου θα τη διατυπώσω εδώ: απ'όσο ξέρω, δεν επιτρέπεται η επικοινωνία των κρατούμενων με τον έξω κόσμο, για προφανείς λόγους. Γι αυτό και δεν επιτρέπονται τα κινητά και δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet εκεί μέσα. Πώς θα επιτρέψεις σε κάποιον να σπουδάσει χωρίς να έχει πρόσβαση στο intenet, τόσο για την τηλεδιάσκεψη όσο και για την έρευνα που απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών του; Επίσης, πώς θα του επιτρέψεις να συμμετάσχει σε ομαδικές εργασίες χωρίς δυνατότητα συνεννόησης και συντονισμού με τα άλλα μέλη της ομάδας; Ή θα λέει "Απόψε θα έρθουν πάλι τα παιδιά να τελειώσουμε την εργασία για το εμπορικό δίκαιο - κρατήστε καμιά μερίδα παραπάνω, γιατί θα το ξενυχτήσουμε". Να μην πω για ομαδική μελέτη, ανταλλαγές σημειώσεων-βιβλίων, εργαστήρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, παρουσιάσεις εργασιών ή για έρευνα που απαιτεί επί τόπου παρουσία. Θέλω να πω, η φοίτηση σε μια πανεπιστημιακή σχολή έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, προϋποθέσεις και κοινωνικές προεκτάσεις, που είναι δύσκολο να υλοποιηθούν για κάποιον που είναι κρατούμενος, εκτός αν τα χορηγούμενα πτυχία αναγνωριστούν ως β' κατηγορίας ("ΟΚ, δεν έκανε όλα τα εργαστήρια ούτε τις ομαδικές εργασίες, έδινε μόνος του εξετάσεις :shifty: αλλά αποφοίτησε, έτσι δεν είναι;"). Κάνω λάθος;

Μην επικεντρωθείτε στην εξώφθαλμα στρεβλή περίπτωση του Ρωμανού. Μπορεί να υπάρχουν ή να υπάρξουν κρατούμενοι που πράγματι επιζητούν τη δεύτερη ευκαιρία, που απλά θα τη χάνουν όσο θα υπάρχουν οι δικαιολογημένες επιφυλάξεις των δικαστικών συμβουλίων.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#48054 Καταλαβαινεις οτι μιλας για ελληνικη φυλακη, οπου ο καθενας μπορει να στελνει μανιφεστα στα ΜΜΕ ή αν εισαι και κανας κασιδιαρης να μιλας απο κινητο σε απ΄ευθειας συνδεση με το καναλι, ε?