Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#43610 Δε βρήκα άλλο θέμα οπότε θα ρωτήσω εδώ.

Κάποια πρόταση για μαγαζί στον Πειραιά με πορτοφόλια κλπ. για καλό δερμάτινο έχουμε;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Cosmonaut21 έγραψε:Δε βρήκα άλλο θέμα οπότε θα ρωτήσω εδώ.

Κάποια πρόταση για μαγαζί στον Πειραιά με πορτοφόλια κλπ. για καλό δερμάτινο έχουμε;

Κανε μια βολτα στη Σωτηρος, ολο και κατι θα βρεις. Αμα δε βαριεσαι πηγαινε και στο Λαμπροπουλο/Νοτος λιγο παραπερα απο το Δημοτικο θεατρο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#44239 Την άδεια δεν την θέλεις από τον συγγραφέα αλλά από τον εκδότη, αυτός έχει το δικαίωμα. Εκτός αν ο συγγραφέας πλήρωσε για την έκδοση οπότε θεωρείται αυτός ο εκδότης.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#44263 Σωστό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδότης και συγγραφέας είναι το ίδιο πρόσωπο. Έτσι, στις πρώτες σελίδες του βιβλίου γράφει: "Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή εν όλω ή εν μέρει ...... χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του συγγραφέα."

Άσχετο. Αν εγώ το θέλω για προσωπική χρήση, θα πρέπει να πάρω την άδεια του συγγραφέα για να το ψηφιοποιήσω ώστε να το έχω ανά πάσα στιγμή στο κινητό/laptop/tablet/whatever μου; Το έχω αγοράσει εξάλλου.... ας το διέθετε σε ηλεκτρονική μορφή.
Άβαταρ μέλους
By otso
#45508 απο πια ωρα και μετα αρχιζει να εχει κινηση πολυ νωρις το πρωι στο ποταμι και την καβαλας;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#45616 Απο 06:30 έχει σχετική κίνηση στην όλη περιοχή, Κηφισσό και Λ. Καβάλας (Λ. Αθηνών λέγεται εδώ και 2 δεκαετίες) αλλά "φεύγεις" με καλές ταχύτητες. Πολύ κίνηση έχει απο 07:15 εως 09:30. Πρόσεξε, στην Αθήνα τα πρωινά 5λεπτα καθυστέρησης να περάσεις απο συγκεκριμένα σημεία και Λεωφόρους , σημαίνουν αντίστοιχα 10λεπτα, 15λεπτα κλπ καθυστέρησης σε ώρες αιχμής.
Αν θές να είσαι πασάς όπως στην επαρχία :oops: , πρέπει να κινείσαι εκεί περί τις 06:15-06:30 το αργότερο. :)
Άβαταρ μέλους
By otso
dimitrisB έγραψε:Απο 06:30 έχει σχετική κίνηση στην όλη περιοχή, Κηφισσό και Λ. Καβάλας (Λ. Αθηνών λέγεται εδώ και 2 δεκαετίες) αλλά "φεύγεις" με καλές ταχύτητες. Πολύ κίνηση έχει απο 07:15 εως 09:30. Πρόσεξε, στην Αθήνα τα πρωινά 5λεπτα καθυστέρησης να περάσεις απο συγκεκριμένα σημεία και Λεωφόρους , σημαίνουν αντίστοιχα 10λεπτα, 15λεπτα κλπ καθυστέρησης σε ώρες αιχμής.
Αν θές να είσαι πασάς όπως στην επαρχία :oops: , πρέπει να κινείσαι εκεί περί τις 06:15-06:30 το αργότερο. :)

ευχαριστω dimitrisB
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#47861 Σε θερμός είχα αποθηκεύσει λάδι (για να πετάξω το ντεπόζιτο). Μετά από 1 μήνα το χρησιμοποίησα αλλά όπως ανακάλυψα χθες που έβαλα καφέ η λαδίλα παραμένει και κυριαρχεί (πάει ο καφές).
Το θερμός είναι πλαστικό εξωτερικά και ο μηχανισμός του για να ρέει στο καπάκι, κρύσταλλο καθρεφτέ από μέσα και 2 λαστιχάκια (ένα ανάμεσα σε κρύσταλο και πλαστικό κι ένα ανάμεσα σε πλαστικό και καπάκι. Καθάρισα καλά τα πάντα αλλά η μυρωδιά μάλλον έχει παραμείνει στα λάστιχα.
Έχετε καμιά ιδέα πως να τα ξεμυρίσω; Να τα βαφτίσω σε κάτι, πχ ξύδι; Ή το πετάω και προσέχω....
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#47888 Γέμισμα με καυτό νερό και απορρυπαντικό, ανακίνηση και μετά απο 10 λεπτά, επαναλαμβανόμενο ξέπλυμα με καυτό νερό 2-3 φορές. Γέμισμα ξανά με ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι. Αστο καμιά ώρα, και μετά απο ένα καλό ξέπλυμα, αστο και ανοιχτό (άδειο) για κάποιες ώρες.
Αν δεν ξεμυρίσει ουτε έτσι... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#47894 Οκ,ευχαριστώ, σε καλό δρόμο ήμουν. Βασικά το έχω λύσει και το έχω πλύνει καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Οπότε επαναλαμβάνω και αν όλα καλά τότε μόνο τα λαστιχάκια θα δοκιμάσω με ξύδι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#47904 Θελω να καθαρισω-γυαλισω χαρακτικα σε χαλκο. Ξερετε αν υπαρχει προιον που δεν απαιτει ξεβγαλμα μετα ;
Οσα βρισκω θελουν ξεβγαλμα με αφθονο νερο και δεν μπορω να το κανω γιατι ειναι πανω σε ξυλο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#47924 Νικόλα, το brasso δέν??? Δοκίμασες?
Θέλει βέβαια τρίψιμο μετά και ψιλοδουλειά στις πτυχές, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει κατι άλλο... :hmmm:
Πως γυαλίζαμε την πόρπη της ζώνης στον ΕΣ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:Θελω να καθαρισω-γυαλισω χαρακτικα σε χαλκο. Ξερετε αν υπαρχει προιον που δεν απαιτει ξεβγαλμα μετα ;
Οσα βρισκω θελουν ξεβγαλμα με αφθονο νερο και δεν μπορω να το κανω γιατι ειναι πανω σε ξυλο.

brasso?