Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#477977 -Μπαμπά;;;;
-έλα ρε
-θα πας σήμερα με την Ζαλγκιρις;
-Ναι...
-κ εγώ;; θα αφήσεις το παιδί σου μόνο του; να μην έρθω κ εγώ;;
-Νικόλα είπαμε θα έρχεσαι μόνο όταν παίζουμε Παρασκευή δλδ την επόμενη δεν θα έχεις σχολείο...
- :( :( ..... ΠΑΟ γερά, γαμω την Τσσκα.. :s_mad
- :s_whiteflag

.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
junior gt έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Ακριβώς έτσι. Μας έχουν φάει οι υπερβολικές ελευθερίες κι οι σούπερ παιδαγωγικές. Τα αποτελέσματα βιώνονται καθημερινά στο σχολείο: παιδιά χωρίς όρια και σεβασμό, παλεύουμε μετά να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά είναι ισορροπημένα κι αντανακλούν μια φυσιολογική διαπαιδαγώγηση.

Ήρθε προχτές η μάνα μαθήτριας να παραπονεθεί που ανέφερα δημόσια (στην υπόλοιπη τάξη) ότι η κόρη της έκανε 37 λάθη στην αντιγραφή. Μιλάμε για αντιγραφή γνωστού κειμένου και για μαθήτρια ξυράφι, όχι κάποιο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Γιατί η κόρη της στενοχωρήθηκε.
Ο δε δίδυμος αδερφός, στο διπλανό τμήμα, πάει το μ@Λ@κ@ σύννεφο. 7 χρόνων αμφότερα. Της πρότεινε η δασκάλα να του βάλει κάποιες ποινές, να του κόψει την τηλεόραση κι η μάνα διαμαρτυρήθηκε ότι ο μικρός κλαίει. Κι εκείνη δεν μπορεί να τον ακούει να κλαίει...

Σε έχουν καβαλήσει τα εφτάχρονα, το έχεις πάρει χαμπάρι; Όταν στα 16 θα σου κοπανάει το κεφάλι στο κομοδίνο, επειδή του έκανες σκηνή που γύρισε στις 5 το πρωί, επειδή του αρνήθηκες το 50ευρω για τη βραδινή έξοδο, θα απορείς τι πήγε λάθος...

Αυτό είναι τεράστιο λάθος και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για παιδαγωγό.
Για τα υπόλοιπα διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως αλλά είναι θέμα προσέγγισης και παιδαγωγικής μεθόδου που επιλέγει ο καθένας. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, σωστό ή λάθος.
Αλλά το να προσβάλλεις ένα παιδί δημόσια στην τάξη σε ΚΑΜΜΙΑ παιδαγωγική μέθοδο δε θα βρεις ότι κάνει καλό ούτε στο ίδιο το παιδί, ούτε στα υπόλοιπα, ούτε στη σχέση του δασκάλου με τα παιδιά.

Προσβολή είναι να ξεφτυλίσεις κάποιον δημόσια. Το να αναφερθεί ότι έκανε 37 λάθη στην αντιγραφή δεν είναι προσβολή, μπορείς να το χαρακτηρίσεις ενημέρωση, διαφάνεια, πάντως όχι προσβολή.
Προφανώς και δε λέω ότι αυτό θα γίνεται συνέχεια, συνήθως είναι το τελικό στάδιο. Πρώτα του έχεις μιλήσει ιδιαιτέρως, του έχεις γράψει ένα σημείωμα στο τετράδιο για τους γονείς. Κατά κύριο λόγο, η εμπειρία δείχνει ότι έχει θετικά αποτελέσματα, αφού ο μαθητής μαζεύεται, βάζει τα δυνατά του κι είναι πιο προσεκτικός. Έρχεται προ των ευθυνών του.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#478004 Χαρ Χαρ χαρ

Συμπλεγματικα σαν τους γονείς τους...

< >
Τελευταία επεξεργασία από kovathe και 25 Ιαν 2018, 12:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By junior gt
gianik έγραψε:-Μπαμπά;;;;
-έλα ρε
-Ναι...
-Νικόλα είπαμε θα έρχεσαι μόνο όταν παίζουμε Παρασκευή δλδ την επόμενη δεν θα έχεις σχολείο...

.

Θα σου βάλω φιτιλιές.
Εγώ θα τον έπαιρνα. :metalo:
Εννιά και τέταρτο δεν παίζετε?
Ε έντεκα θα τελειώσει, θα κοιμηθεί στο αμάξι στο γυρισμό. Για μία μιάμιση ώρα δε χάθηκε ο κόσμος μια φορά στις τόσες.
Ίσα ίσα καλό κάνει και η εξαίρεση. Γίνεται πιο κατανοητός ο κανόνας. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
kyr80 έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Ακριβώς έτσι. Μας έχουν φάει οι υπερβολικές ελευθερίες κι οι σούπερ παιδαγωγικές. Τα αποτελέσματα βιώνονται καθημερινά στο σχολείο: παιδιά χωρίς όρια και σεβασμό, παλεύουμε μετά να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά είναι ισορροπημένα κι αντανακλούν μια φυσιολογική διαπαιδαγώγηση.

Ήρθε προχτές η μάνα μαθήτριας να παραπονεθεί που ανέφερα δημόσια (στην υπόλοιπη τάξη) ότι η κόρη της έκανε 37 λάθη στην αντιγραφή. Μιλάμε για αντιγραφή γνωστού κειμένου και για μαθήτρια ξυράφι, όχι κάποιο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Γιατί η κόρη της στενοχωρήθηκε.
Ο δε δίδυμος αδερφός, στο διπλανό τμήμα, πάει το μ@Λ@κ@ σύννεφο. 7 χρόνων αμφότερα. Της πρότεινε η δασκάλα να του βάλει κάποιες ποινές, να του κόψει την τηλεόραση κι η μάνα διαμαρτυρήθηκε ότι ο μικρός κλαίει. Κι εκείνη δεν μπορεί να τον ακούει να κλαίει...

Σε έχουν καβαλήσει τα εφτάχρονα, το έχεις πάρει χαμπάρι; Όταν στα 16 θα σου κοπανάει το κεφάλι στο κομοδίνο, επειδή του έκανες σκηνή που γύρισε στις 5 το πρωί, επειδή του αρνήθηκες το 50ευρω για τη βραδινή έξοδο, θα απορείς τι πήγε λάθος...
Αντε ρε που ξέρεις εσύ... Επειδή είσαι δάσκαλος;
Εμείς να εδώ. Φιλτραρουμε τις πληροφορίες(από που είναι αυτές, δεν κατάλαβα ακόμα), και θα τα μεγαλώσουμε χωρίς απαγορεύσεις.
Τι να τα κάνουμε;; Συμπλεγματικούς ενήλικες;;;

.

Η αλήθεια είναι πως όταν γινόμαστε γονείς, όλοι νιώθουμε την ίδια αμηχανία, το ίδιο πελάγωμα. Μη νομίζεις ότι εγώ θα μεγαλώσω απαραιτήτως τα παιδιά μου καλύτερα από κάποιον μη παιδαγωγό. Άλλωστε, οι 2 στις 3 πιο μπάχαλο οικογένειες που γνωρίζω έχουν μάνα δασκάλα.

Η λύση είναι απλή: αγάπη, όρια, ισορροπημένα πράγματα. Και βέβαια, αυτό που δε διδάσκεται: θα δώσεις ό,τι έχεις μέσα σου. Είτε καλό είτε κακό.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Dimsabas έγραψε:
junior gt έγραψε:

Αυτό είναι τεράστιο λάθος και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για παιδαγωγό.
Για τα υπόλοιπα διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως αλλά είναι θέμα προσέγγισης και παιδαγωγικής μεθόδου που επιλέγει ο καθένας. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, σωστό ή λάθος.
Αλλά το να προσβάλλεις ένα παιδί δημόσια στην τάξη σε ΚΑΜΜΙΑ παιδαγωγική μέθοδο δε θα βρεις ότι κάνει καλό ούτε στο ίδιο το παιδί, ούτε στα υπόλοιπα, ούτε στη σχέση του δασκάλου με τα παιδιά.

Προσβολή είναι να ξεφτυλίσεις κάποιον δημόσια. Το να αναφερθεί ότι έκανε 37 λάθη στην αντιγραφή δεν είναι προσβολή, μπορείς να το χαρακτηρίσεις ενημέρωση, διαφάνεια, πάντως όχι προσβολή.
Προφανώς και δε λέω ότι αυτό θα γίνεται συνέχεια, συνήθως είναι το τελικό στάδιο. Πρώτα του έχεις μιλήσει ιδιαιτέρως, του έχεις γράψει ένα σημείωμα στο τετράδιο για τους γονείς. Κατά κύριο λόγο, η εμπειρία δείχνει ότι έχει θετικά αποτελέσματα, αφού ο μαθητής μαζεύεται, βάζει τα δυνατά του κι είναι πιο προσεκτικός. Έρχεται προ των ευθυνών του.

Προσβολή είναι. Απόδειξη ότι το παιδάκι το πείραξε και το είπε στη μαμά του.
Το μόνο που καταφέρνεις είναι 1) να μισήσει ακόμα περισσότερο αυτό που κάνει, 2) να νοιώσει άσχημα απέναντι στους συμμαθητές του (με απρόβλεπτα αποτελέσματα αφού οι κώδικες μεταξύ τους είναι περίεργοι και οι γραμμές πολύ λεπτές) 3) να αντιπαθήσει ή να μισήσει τον παιδαγωγό του.
Είναι αστείο να νομίζει κανείς ότι ένα παιδάκι εφτά χρονών με αυτόν τον τρόπο θα 'βρεθεί προ των ευθυνών του'. Καταρχάς σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του απέναντι στη μαθησιακή σχολική διαδικασία αφού είναι κάτι πολύ καινούριο γι'αυτό. Όχι να τις αντιμετωπίσει.
Για όνομα του θεού μιλάμε για ένα παιδάκι πρώτη ή δευτέρα δημοτικού.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#478022 Ενα χερι ξύλο ήθελε απο πανω να πειθαρχήσει...
Μοντέρνες μέθοδοι και τα @@ μας κουνιουνται.. Μιλάμε για δοκιμασμένα πράματα

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#478024 Μιλάμε για Β' Δημοτικού και για μαθήτρια που κάνει ό,τι θέλει τους γονείς της και συνεχώς κοιτάει να τη σκαπουλάρει. Θέλει συνεχή έλεγχο για να μην κωλοβαράει. Εσείς φέρνετε στο μυαλό σας τα παιδιά σας, που ενδεχομένως έχουν μεγαλώσει πιο σωστά και στα οποία δε θα χρειαστεί να καταφύγει ποτέ κανείς σε τέτοιο τελικό στάδιο, γιατί έχουν συνέπεια και θα έχουν φιλοτιμηθεί πολύ νωρίτερα.
Όσο για το αν τα παιδιά είναι υπεύθυνα και ξέρουν πότε πρέπει να κάνουν τι, μια χαρά γνωρίζουν κι από μικρότερες ηλικίες.

ΥΓ. Το ότι το είπε στη μητέρα της περιμένοντας δικαίωση (κι όχι κατακραυγή) είναι ενδεικτικό της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί στο σπίτι. Και βέβαια, πιο νοσηρό είναι ότι όντως ήρθε η μητέρα στο σχολείο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#478028 εγώ dimsaba πιστεύω ότι σωστά έκανες. το να νιώσει άβολα μπροστά στους συμμαθητές της είναι ένα κίνητρο ώστε να μην το ξανακάνει ή να προσπαθήσει περισσότερο, πότε θα πρέπει να νιώσει την έννοια της αποτυχίας αυτό το παιδί όταν πάει 30?

το βρίσκω πολύ παράξενο να θίγεται κάποιος όταν έχει κάνει κάτι λάθος και του τονίζουν και αυτή τη συμπεριφορά τη βλέπουμε και σε μεγαλύτερες ηλικίες :thumbsdown:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 25 Ιαν 2018, 12:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
gianik έγραψε:-Μπαμπά;;;;
-έλα ρε
-Ναι...

- Πόσο είναι;
- Τι ώρα ξυπνάει για σχολείο;
- Τι ώρα κοιμάται συνήθως;
- Είναι πολλές οι φορές που παίζουμε Παρασκευή ; :hmmm:

:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#478030 Τρομακτικά πράγματα διαβάζω εδώ μέσα πάντως, ένθεν κακείθεν... :help:
Οι περισσότεροι με τρομάζετε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Έχω που έχω τα άγχη και τα θέματά μου με το θέμα των παιδιών, μπαίνω κι εδώ μέσα και μου κάνετε την καρδιά περιβόλι...
:(
Έχω την εντύπωση πως αν έρθει ποτέ η ώρα να γίνω πατέρας, θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. :s_hang

Για την ιστορία, στο γυμνάσιο κάποτε η καθηγήτρια φώναζε φωναχτά τους βαθμούς στο μάθημα και ζητούσε και να τους σχολιάσουμε....
-HF, Ηλιάδα πρόχειρο διαγώνισμα, βαθμός 14, τι έχεις να πεις;
-Σας ευχαριστώ πολύ κυρία.
-Είσαι ευχαριστημένος με τον βαθμό σου λοιπόν;
-Πάρα πολύ!
-Α πάρα πολύ; Πώς έτσι; Θεωρείς αντίστοιχο τον βαθμό με αυτό που έχεις στόχο;
-Ασφαλώς!
-Α αλήθεια; Για εξήγησέ μας λοιπόν!
-Δεν είχα διαβάσει τίποτε απολύτως. Δεδομένου αυτού, νομίζω πως ο βαθμός είναι πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα και σας ευχαριστώ ξανά.

Περιττό να πω πως οι περισσότεροι μέσα στην αίθουσα ήταν έτοιμοι να σκάσουν στα γέλια, ενώ η καθηγήτρια έγινε έξω φρενών και με έστειλε (κλασικά...) στον διευθυντή για αναίδεια. :protest:
Όταν εξήγησα το περιστατικό, κόντευε κι αυτός να βάλει τα γέλια, αλλά συγκρατήθηκε.
Για όλη την χρονιά, με καθήλωσε σε βαθμούς κοντά στο 16-17 στα αρχαία, παρόλο που έγραφα παραπάνω, πάντα με ελάχιστο διάβασμα γιατί απλώς δεν μου άρεσαν αυτά τα μαθήματα. Το ενοχλητικό ήταν πως βγήκα και αριστούχος στο τέλος, χωρίς να το προσπαθώ κιόλας.
:s_biggrin

Τι θέλω να πω; Πως ακόμη και σε ένα παιδί γυμνασίου, τέτοια συμπεριφορά δεν προσφέρει τίποτε και συνήθως μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα. Σε ένα παιδάκι δημοτικού, είναι απλά απαράδεκτη, γιατί δεν έχει τρόπο αντίδρασης ακόμη και θα νιώσει απαίσια.
Σε κάθε περίπτωση, είναι εντελώς λάθος και δεν θα ήθελα να την υποστεί το παιδί μου. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να διορθωθεί από τον δημόσιο εξευτελισμό.
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#478036 Dimsabas@ ντροπή σου. Να γράψεις 1000 φορές στο τετράδιο τιμωρία , ότι δε θα ξανακάνεις παρατήρηση στο καημένο το κοριτσάκι.

Καλά αυτή η μάνα, μεγάλο τόξο πρέπει να είναι

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:

Αυτη ειναι η μια αναγνωση. Η αλλη λεει οτι το προσεβαλες μπροστα στους συμμαθητες και φιλους του για κατι που ειναι τα περισσοτερα παιδια, να ειναι ανορθογραφα δηλαδη, για κατι που συνηθως διορθωνεται απο μονο του με την επαναληψη.
Το γεγονος δε οτι μιλαμε για αντιγραφη σημαινει ειτε οτι το παιδι εχει καποιο προβλημα, ειτε θεματα στο σπιτι που του αποσπουν την προσοχη, ειτε κατι αλλο.

Γενικα εχω την αποψη οτι ο βαθμος καποιου , καλος ή κακος, δεν εχει καμια αξια να ανακοινωνεται στην ταξη εκτος απο το καμαρι του αριστου.
Ολοι οι αλλοι αισθανονται ειτε αμηχανα, ειτε ασχημα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Τρομακτικά πράγματα διαβάζω εδώ μέσα πάντως, ένθεν κακείθεν... :help:
Οι περισσότεροι με τρομάζετε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Έχω που έχω τα άγχη και τα θέματά μου με το θέμα των παιδιών, μπαίνω κι εδώ μέσα και μου κάνετε την καρδιά περιβόλι...
:(
Έχω την εντύπωση πως αν έρθει ποτέ η ώρα να γίνω πατέρας, θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. :s_hang

Για την ιστορία, στο γυμνάσιο κάποτε η καθηγήτρια φώναζε φωναχτά τους βαθμούς στο μάθημα και ζητούσε και να τους σχολιάσουμε....
-HF, Ηλιάδα πρόχειρο διαγώνισμα, βαθμός 14, τι έχεις να πεις;
-Σας ευχαριστώ πολύ κυρία.
-Είσαι ευχαριστημένος με τον βαθμό σου λοιπόν;
-Πάρα πολύ!
-Α πάρα πολύ; Πώς έτσι; Θεωρείς αντίστοιχο τον βαθμό με αυτό που έχεις στόχο;
-Ασφαλώς!
-Α αλήθεια; Για εξήγησέ μας λοιπόν!
-Δεν είχα διαβάσει τίποτε απολύτως. Δεδομένου αυτού, νομίζω πως ο βαθμός είναι πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα και σας ευχαριστώ ξανά.

Περιττό να πω πως οι περισσότεροι μέσα στην αίθουσα ήταν έτοιμοι να σκάσουν στα γέλια, ενώ η καθηγήτρια έγινε έξω φρενών και με έστειλε (κλασικά...) στον διευθυντή για αναίδεια. :protest:
Όταν εξήγησα το περιστατικό, κόντευε κι αυτός να βάλει τα γέλια, αλλά συγκρατήθηκε.
Για όλη την χρονιά, με καθήλωσε σε βαθμούς κοντά στο 16-17 στα αρχαία, παρόλο που έγραφα παραπάνω, πάντα με ελάχιστο διάβασμα γιατί απλώς δεν μου άρεσαν αυτά τα μαθήματα. Το ενοχλητικό ήταν πως βγήκα και αριστούχος στο τέλος, χωρίς να το προσπαθώ κιόλας.
:s_biggrin

Τι θέλω να πω; Πως ακόμη και σε ένα παιδί γυμνασίου, τέτοια συμπεριφορά δεν προσφέρει τίποτε και συνήθως μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα. Σε ένα παιδάκι δημοτικού, είναι απλά απαράδεκτη, γιατί δεν έχει τρόπο αντίδρασης ακόμη και θα νιώσει απαίσια.
Σε κάθε περίπτωση, είναι εντελώς λάθος και δεν θα ήθελα να την υποστεί το παιδί μου. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να διορθωθεί από τον δημόσιο εξευτελισμό.
:s_blush

ανάλογα το παιδί..

εγώ με την αδερφή μου είχαμε κοινούς καθηγητές επί χρόνια και φυσικά υπήρχαν οι "ακραίοι" αυτοί που στα έχωναν και αυτοί που σε χάιδευαν

αυτοί που τα έχωναν έκαναν την αδερφή μου να "κομπλάρει", από την άλλη εγώ με αυτούς είχα τα καλύτερα αποτελέσματα και τους πιο καλούς βαθμούς

αυτοί που χάιδευαν αυτιά την αδερφή μου τη βοήθησαν σαν πιο ντροπαλό παιδί αλλά με δυνατότητες, εμένα μπορώ να πω ότι με χαντάκωσαν :hmmm:

σε κάθε περίπτωση όμως μιας και η αδερφή μου υπήρξε καλύτερη μαθήτρια από μένα, ακόμα κι εκεί που κόμπλαρε προσπάθησε και δεν τα πήγε άσχημα παρά το όποιο "ψυχολογικό"

οπότε υποστηρίζω αυστηρότητα, επίσης όταν νιώσεις πιο μειονεκτικά από άλλους υπάρχουν δύο ενδεχόμενα να κινητοποιηθείς ή να παραμείνεις κουβάς. αν όλα είναι όμορφα και ωραία εκεί που ενδεχομένως θα έκανες κάτι για να βελτιωθείς είναι αρκετά πιθανό να μην το κάνεις.

σε αυτό το σκεπτικό βέβαια δεν περιμένω να μπουν πολύ καλοί μαθητές όπως και να έχει, αλλά άτομα που φλερτάρουν με την αποτυχία και θέλουν κίνητρο.
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 25 Ιαν 2018, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά