Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#477615 Κοβάθε αν ο μικρός σου είχε σφαχτεί απο τα...παιχνίδια που αναφέρεις, θα έλεγες τα ίδια τώρα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Tsardas
#477625 Τα ορια στα παιδια μας εμεις τα καθοριζουμε και απο αυτο εξαρταται τι θα βγουν μετα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
g8777 έγραψε:Κοβαθε πολυ απλα κανεις λαθος ως προς

Αν ενα παιδι κανει ζημιες ρίχνει το τηλ στην τουαλέτα , πατάει ενα κουμπί (που κλείνει ενα ,ups) κλπ κλπ τελικά θα ξεφύγει μπλα μπλα μπλα....
Θυμίζει λίγο την αλλη λανθασμένη εντύπωση οτι τα παιδιά είναι χειριστικα.
kovathe έγραψε:Δλδ γιατί είναι άσχημο να σέρνει το πιστολάκι?
Οτι βρει θα παίξει και θα εξερευνήσει.
Σιγά τα ωα.
Χειριστικα και κτητικα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν είναι απλα.
Εκτός αν εννοεις χειριστικο ενα μωρο που κλαίει επειδή πειναει πχ.
Έχουν καποιες συμπεριφορές προγραμματισμένες ναι, όπως πχ να πιάνουν τα παντα στην ηλικία που αναπτύσσεται η αφή και η κινηση των χεριών. Αν εμείς ουρλιαζουμε ΜΗ κάθε.φορά που πιάνει κάτι "επικίνδυνο" το παιδι δεν καταλαβαίνει το λόγο.
Βλέπει και λαμβάνει ενα σήμα.
Εκεί είναι η ευθύνη του γονιού να το κατευθύνει.

< >
Άβαταρ μέλους
By DAP
Dimitris_P έγραψε:Δώστου κατσαρολικά να παίζει, ο δικός μου τρελαίνεται :inlove:
Τα μωρά (εώς 2 ετών) δεν καταλαβαίνουν με τι παίζουν, απλώς παίζουν. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν παιχνίδια αξίας 0.5€ από 50€. Και στα πιο απλά άσχετα πράγματα μπορούν να βρουν χαρά ν'ασχοληθούν

Να γιατι πρεπει να περνουμε δωρα που θα ικανοποιησουν και θα ευχαριστησουν τα παιδια και οχι τους γονεις τους.....

Εχω ενα ανηψιο που τηλεφωνιομαστε "κρυφα" για το παιχνιδι που του αρεσει ....Αν ειναι εξω απο τον προυπολογισμο μου του το λεω και αλλαζει εκλογη.....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#477753 Εντάξει κι εγώ σαν θείος για τα "καλά" δώρα (γιορτή κλπ) παίρνω καλά παιχνίδια :inlove: Βέβαια το τελευταίο δώρο ήταν ζευγάρι παπουτσάκια :)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#477917 Εγώ θεωρώ ότι τα παιδιά είναι οι απόλυτοι εκμεταλλευτές και εντελώς χειριστικά (τη λέξη την πρωτοάκουσα εδώ). Ήδη σαν έμβρυα θα πάρουν από τη μητέρα όσα τους χρειάζονται ακόμα κι αν η μητέρα δεν έχει να φάει. Και σαν μωρά/νήπια/παιδάκια μεγαλώνουν και μαθαίνουν με το να ασκούν παιχνίδια εξουσίας και χειρισμού του καθενός. Προπονούνται καθημερινά στο πως να σε προσεγγίσουν, ποιο είναι το ευαίσθητο κουμπί σου για να στο πατήσουν. Πχ η κόρη μου στη γυναίκα μου θα κλάψει γιατί περνάει, σε μένα όχι γιατί δεν περνάει κοκ. Δεν το λέω σαν κακό είναι ο τρόπος που μαθαίνουν και ωριμάζουν.

Άλλο η απαγόρευση άλλο η πειθαρχία. Οι υπερβολικές απαγορεύσεις χάνουν την αξία τους. Πειθαρχία όμως χρειάζεται όπως και σεβασμός.
Και όπως τους αρέσει το πρόγραμμα έτσι θέλουν και τον κυρίαρχό τους. Αλλιώς αν δεν νοιώσουν κατάλληλα γειωμένα θα ξεσηκωθούν ώστε να διεκδικήσουν αυτά τα αξιώματα των μεγάλων. Οι αλληλεπιδράσεις γονιών παιδιών είναι τελείως power game.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#477929 Ακριβώς έτσι. Μας έχουν φάει οι υπερβολικές ελευθερίες κι οι σούπερ παιδαγωγικές. Τα αποτελέσματα βιώνονται καθημερινά στο σχολείο: παιδιά χωρίς όρια και σεβασμό, παλεύουμε μετά να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά είναι ισορροπημένα κι αντανακλούν μια φυσιολογική διαπαιδαγώγηση.

Ήρθε προχτές η μάνα μαθήτριας να παραπονεθεί που ανέφερα δημόσια (στην υπόλοιπη τάξη) ότι η κόρη της έκανε 37 λάθη στην αντιγραφή. Μιλάμε για αντιγραφή γνωστού κειμένου και για μαθήτρια ξυράφι, όχι κάποιο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Γιατί η κόρη της στενοχωρήθηκε.
Ο δε δίδυμος αδερφός, στο διπλανό τμήμα, πάει το μ@Λ@κ@ σύννεφο. 7 χρόνων αμφότερα. Της πρότεινε η δασκάλα να του βάλει κάποιες ποινές, να του κόψει την τηλεόραση κι η μάνα διαμαρτυρήθηκε ότι ο μικρός κλαίει. Κι εκείνη δεν μπορεί να τον ακούει να κλαίει...

Σε έχουν καβαλήσει τα εφτάχρονα, το έχεις πάρει χαμπάρι; Όταν στα 16 θα σου κοπανάει το κεφάλι στο κομοδίνο, επειδή του έκανες σκηνή που γύρισε στις 5 το πρωί, επειδή του αρνήθηκες το 50ευρω για τη βραδινή έξοδο, θα απορείς τι πήγε λάθος...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#477931 Έχει πάει ο μεγάλος (μεγάλος για μας, Πέμπτη τάξη ειναι ) Ski camp με το σχολείο στις Άλπεις . Υποχρεωτική εκμάθηση σκι.... φύγανε Κυριακή πρωί και γυρίζουνε Παρασκευή μεσημέρι
Ο καυμενος δεν το εχει με τα αθλήματα καιφοβαμαι μήπως περνάει μαύρες ώρες.
Κινητα δεν τους αφήνουν να έχουν (εγώ ως ελληνίδα μάνα πρότεινα να το πάρει μαζί στη βαλίτσα κλειστοί και βλέπουμε αλλά μου λέει ρε μπαμπά δεν κάνει...)

Μετράμε τις ώρες :(
Άβαταρ μέλους
By belgarion
KiloMeater έγραψε:Έχει πάει ο μεγάλος (μεγάλος για μας, Πέμπτη τάξη ειναι ) Ski camp με το σχολείο στις Άλπεις . Υποχρεωτική εκμάθηση σκι.... φύγανε Κυριακή πρωί και γυρίζουνε Παρασκευή μεσημέρι
Ο καυμενος δεν το εχει με τα αθλήματα καιφοβαμαι μήπως περνάει μαύρες ώρες.
Κινητα δεν τους αφήνουν να έχουν (εγώ ως ελληνίδα μάνα πρότεινα να το πάρει μαζί στη βαλίτσα κλειστοί και βλέπουμε αλλά μου λέει ρε μπαμπά δεν κάνει...)

Μακάρι να περάσει καλά ο μικρός και να το ευχαριστηθεί. Στην Ελλάδα βέβαια, θα έπρεπε να νοικιάσουν και δεύτερο λεωφορείο για τις μαμάδες, όπως συμβαίνει και τώρα άλλωστε (και εγώ πήγα ημερήσια εκδρομή στη Λευκάδα με την μάνα μου, στην 6η...).

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#477935 Ε ναι μια εκπαιδευτική διάσταση ειναι και αυτη της αυτονομίας και αυτοδιάθεσης
Θεωρητικά αμά δεν την παλεύει το παιδί σε παίρνουνε τηλέφωνο να πας να το μαζέψεις

Παίζει να ειναι και 3+ ώρες οδήγημα σε κάποια κορφή στις Άλπεις έχουνε πάει στα δυτικά τέρμα της Αυστρίας αλλά ήμουνα σε ετοιμότητα , πλην όμως φαίνεται δε θα χρειαστεί.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Dimsabas έγραψε:Ακριβώς έτσι. Μας έχουν φάει οι υπερβολικές ελευθερίες κι οι σούπερ παιδαγωγικές. Τα αποτελέσματα βιώνονται καθημερινά στο σχολείο: παιδιά χωρίς όρια και σεβασμό, παλεύουμε μετά να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά είναι ισορροπημένα κι αντανακλούν μια φυσιολογική διαπαιδαγώγηση.

Ήρθε προχτές η μάνα μαθήτριας να παραπονεθεί που ανέφερα δημόσια (στην υπόλοιπη τάξη) ότι η κόρη της έκανε 37 λάθη στην αντιγραφή. Μιλάμε για αντιγραφή γνωστού κειμένου και για μαθήτρια ξυράφι, όχι κάποιο παιδί με μαθησιακές δυσκολίες. Γιατί η κόρη της στενοχωρήθηκε.
Ο δε δίδυμος αδερφός, στο διπλανό τμήμα, πάει το μ@Λ@κ@ σύννεφο. 7 χρόνων αμφότερα. Της πρότεινε η δασκάλα να του βάλει κάποιες ποινές, να του κόψει την τηλεόραση κι η μάνα διαμαρτυρήθηκε ότι ο μικρός κλαίει. Κι εκείνη δεν μπορεί να τον ακούει να κλαίει...

Σε έχουν καβαλήσει τα εφτάχρονα, το έχεις πάρει χαμπάρι; Όταν στα 16 θα σου κοπανάει το κεφάλι στο κομοδίνο, επειδή του έκανες σκηνή που γύρισε στις 5 το πρωί, επειδή του αρνήθηκες το 50ευρω για τη βραδινή έξοδο, θα απορείς τι πήγε λάθος...
Αντε ρε που ξέρεις εσύ... Επειδή είσαι δάσκαλος;
Εμείς να εδώ. Φιλτραρουμε τις πληροφορίες(από που είναι αυτές, δεν κατάλαβα ακόμα), και θα τα μεγαλώσουμε χωρίς απαγορεύσεις.
Τι να τα κάνουμε;; Συμπλεγματικούς ενήλικες;;;

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
KiloMeater έγραψε:Ε ναι μια εκπαιδευτική διάσταση ειναι και αυτη της αυτονομίας και αυτοδιάθεσης
Θεωρητικά αμά δεν την παλεύει το παιδί σε παίρνουνε τηλέφωνο να πας να το μαζέψεις

Παίζει να ειναι και 3+ ώρες οδήγημα σε κάποια κορφή στις Άλπεις έχουνε πάει στα δυτικά τέρμα της Αυστρίας αλλά ήμουνα σε ετοιμότητα , πλην όμως φαίνεται δε θα χρειαστεί.
Γιατί να χρειαστεί; Σκι θα μάθει, θα παιξει δλδ μαθαίνοντας σκι. Δεν το πηραν για βασανιστηρια... Το ειπε με τον τρόπο του, μπαμπα ολα καλα.

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Dimsabas έγραψε:Ακριβώς έτσι. Μας έχουν φάει οι υπερβολικές ελευθερίες κι οι σούπερ παιδαγωγικές. Τα αποτελέσματα βιώνονται καθημερινά στο σχολείο: παιδιά χωρίς όρια και σεβασμό, παλεύουμε μετά να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά είναι ισορροπημένα κι αντανακλούν μια φυσιολογική διαπαιδαγώγηση.

Αυτό είναι τεράστιο λάθος και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για παιδαγωγό.
Για τα υπόλοιπα διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως αλλά είναι θέμα προσέγγισης και παιδαγωγικής μεθόδου που επιλέγει ο καθένας. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, σωστό ή λάθος.
Αλλά το να προσβάλλεις ένα παιδί δημόσια στην τάξη σε ΚΑΜΜΙΑ παιδαγωγική μέθοδο δε θα βρεις ότι κάνει καλό ούτε στο ίδιο το παιδί, ούτε στα υπόλοιπα, ούτε στη σχέση του δασκάλου με τα παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
KiloMeater έγραψε:Ο καυμενος δεν το εχει με τα αθλήματα καιφοβαμαι μήπως περνάει μαύρες ώρες.

Να μην μετράς και μην αγχώνεσαι. Αυτές είναι ωραίες δραστηριότητες για παιδιά (και λίγο μακρυά από τα βιβλία παιδιά είναι) και κυριότερο κοινωνικοποιείται / μαθαίνει να ζει με άλλο κόσμο. Πολύ σημαντικό.

Ούτε και εγώ το είχα με τα αθλήματα μέχρι που με ανέβασαν με το ζόρι βουνό και έφαγα το κόλλημα του αιώνα με το σκι.