Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Zeus
EDDIE_147 έγραψε:Όπως είπε και ο HF είναι φοβερό να πρέπει να πληρώσεις ένα τσουβάλι λεφτά (Macan territory) για ένα δίλιτρο diesel που καλύπτει καν το κομμάτι των επιδόσεων.

Διαφωνώ λιγάκι..εγω συγκρίνω παρόμοιους εξοπλισμούς, επομενως Macan/F-Pace/Velar ειναι των 100-110Κ, τα υπόλοιπα στα +/-80Κ. Αν δε βάλεις σχεδόν ολο τον κατάλογο όπως στο Χ3 των 90Κ μιλαμε για πάνω απο 120Κ...Αντίστοιχα ειχα φτιάξει κι ένα XC60 με σχεδόν ολο τον κατάλογο στα 97Κ χωρίς την έκπτωση.. :omg:

EDDIE_147 έγραψε:Δία θα οδηγήσεις τη Stelvio 2,2d απλά και μόνο για τη σύγκριση ή μπα;

Γι αυτο ανέφερα ολη την ιστορία με τον πωλητή της bmw. Τη Stelvio ηθελα να την οδηγήσω, και μάλιστα πρώτου κάνω την παραγγελία. Στην πρώτη επίσκεψη στην αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν οτι έπρεπε να περιμενω μετα την έκθεση να επικοινωνήσουν μαζι μου. Μετα την έκθεση αφου πήγα μια φορά ακόμα απο την αντιπροσωπεία της περιοχής (Auto one - που ουτε αυτοκίνητο δεν είχαν στην έκθεση να μου δείξουν) και τους πήρα 3 φορές τηλέφωνο, αλλα μαλλον δεν ήθελαν να μου πουλήσουν...καταλαβαίνεις, δεν θα τους παρακαλάω κιόλας, ειδικά την στιγμη που στατικό, όπως το ειδα στην έκθεση, απο ποιότητα/χώρους/εξοπλισμό δεν ειναι καν on par με τον ανταγωνισμό! Ασε που αν ειναι τόσο αδιάφοροι στην πώληση δεν θελω να φαντάζομαι πως θα ειναι στο after sales..
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
EDDIE_147 έγραψε:Όπως είπε και ο HF είναι φοβερό να πρέπει να πληρώσεις ένα τσουβάλι λεφτά (Macan territory) για ένα δίλιτρο diesel που καλύπτει καν το κομμάτι των επιδόσεων.

O Καθενας το βλεπει απο την δικη του πλευρα, αλλα και τρεχουσες αναγκες...Νομιζω και ο Κωνσταντινος εαν πηγαινε στο ταμειο πριν 5-7 χρονια που δεν υπηρχαν ιδιες οικογενειακες υποχρεωσεις, ισως να ψωνιζε διαφορετικα, ειτε σε επιπεδο εκδοσης, τυπο καυσιμου κτλ.

Επισης, ειδικα εαν συνοπολογισουμε και τον παραγοντα "ενα για ολα", σε οτι αφορα τον αριθμο αυτοκινητων, το οτι πολλοι εδω μεσα αναζητουμε ή στοχοποιουμε συνηθως τις πλεον σπορτιφ-σπορ κατασκευες αλλα και εκδοσεις απο πλευρας κινητηρων-αναρτησεων κτλ, δεν σημαινει οτι ειναι οτι πιο πρακτικο, ή λογικο να καταληξουμε, ειδικα οταν υπαρχει και μια οικογενεια απο πισω, ή ακομα ενα σταδιο πριν την δημιουργια της.

Οποτε βλεποντας το λιγο πιο πρακτικα, φοβερο ειναι οντως -αλλα με την καλη εννοια- να πληρωνεις μεν ενα τσουβαλι λεφτα, το οποιο ομως σου παρεχει ακρως ικανοποιητικες επιδοσεις σε απολυτα νουμερα, για μια...γκαρσονιερα σε ροδες :lol: , με ολα τα λουσα, με την μεγιστη δυνατη παθητικη ασφαλεια αποδεδειγμενα, και ολο αυτο το πακετο, με κοστος μετακινησης που αναλογει σε ενα μεσο βενζινοκινητο μικρομεσαιο. :)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Zeus έγραψε:Να ξεκινησω λοιπον με τα ευκολα..Χωροι πισω μεγαλυτεροι απο GLC, παρομοιοι με Q5, μικροτεροι απο XC60.

η νέα X3 βγάζει μεγαλύτερο πορτ παγκάζ (550 λίτρα) σε σχέση με τα 505 του XC60. Σε χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών δίνει 92 εκ. το Χ3 και είναι 5 λιγότερα όπως λες από το XC60.

Τα 90.000€ για Χ3 και γενικά τέτοιο αμάξι της κατηγορίας αυτής τα θεωρώ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά. Πρέπει δλδ να τα έχει κανείς για πέταμα.

Ήδη πλέον στη Γερμανία Χ3 2.0d 3ετίας αυτόματο (το fl μοντέλο) με 25.000χλμ κοστίζει 27.000€. Όταν βγουν τα Jahreswagen του νέου μοντέλου σε ένα έτος, τότε το fl θα πάει ακόμη πιο πάτο. Για μένα ενδιαφέρουσα έκδοση είναι η X-Line του fl. Έχουν διορθώσει παιδικές αρρώστιες κ έχει τον ίδιο πετρελαιοκινητήρα με το G01 αν δεν κάνω λάθος (Β47D20).
Άβαταρ μέλους
By Zeus
PeterPan έγραψε:η νέα X3 βγάζει μεγαλύτερο πορτ παγκάζ (550 λίτρα) σε σχέση με τα 505 του XC60. Σε χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών δίνει 92 εκ. το Χ3 και είναι 5 λιγότερα όπως λες από το XC60.

Κοιτά το επιστημονικό μου τεστ ειναι να ρυθμίζω το καθίσμα του οδηγού στα μέτρα μου (1.92) και να κάθομαι πίσω. :lol: Χωράω σε όλα, οριακά στην GLC, με λίγο αέρα σε Χ3 & Q5 και με αρκετό στο XC60 για τα γόνατα.

Για το χώρο αποσκευών τα νούμερα δεν ειναι ακριβώς ετσι. Σε διάφορες δοκιμές, όχι της νέας Χ3 αλλα των υπολοίπων το XC60 καταφέρνει να χωρέσει περισσότερες βαλίτσες. Μιλάμε 6 έναντι 5, όχι κάμια τρομακτική διαφορά. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι όλοι ανακοινώνουν συνολική χωρητικότητα συμπεριλαμβανομένου και του χώρου κατω απο το πάτωμα (underfloor storage). Η βολβο δίνει δυο νούμερα 505 και 50 για τον χώρο κατω απο το πάτωμα, επομένως συνολικά ειναι στα 555, παρόμοια με τα υπόλοιπα δηλαδή. Τώρα, απο τη στιγμή που χωράει περισσότερες βαλίτσες το XC60, μάλλον ο ανταγωνισμός ( δεν ξέρω η Χ3) έχει μεγαλύτερο μέρος της συνολικής χωρητικότητας κατω απο το πάτωμα..
Το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία πάντως τον έχει η F-Pace και ίσως και το Velar το οποίο δεν έψαξα τόσο αναλυτικά.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#476365 Την είδα και εγώ την Χ3 .Στην αρχή τη πέρασα για Χ1. :help: Το τερμάτισαν και αυτοί στην αδιαφορία.
Ο κινητήρας ,OK αυτός με τα 184ps ,μου είχε φανεί λίγος σε 520d xdrive ,όπως και το κιβώτιο ,οπότε δε με εκπλήσσουν οι παρατηρήσεις του ZEUS.
Απορώ τι παραπάνω προσφέρει από μια X1 xdrive20d για να κοστίζει 80Κ+.
Ακόμα και χώρους παίζει να έχουν παρόμοιους.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#476367 εμένα δε με προβλημάτισε τόσο η Χ3, αυτή παρέμεινε το κλασικό τετράγωνο μικρό SUV.
εμένα με προβλημάτισε η νέα Χ1 που εκείνη πέρασα για τη νέα Χ3 όταν την πρωτοείδα τον Δεκ κ αναρρωτήθηκα πότε προλάβαν κ βγάλαν τις παραγγελίες, μιας κ από Νοέμβριο επίσημα παραγγέλεται :dizzy:

Η Χ1 πρέπει να μεγάλωσε. Βέβαια έχουν διαφορετικό σχήμα, η Χ1 μακρύ, η Χ3 τετράγωνο... αλλά οι χώροι εξακολουθούν να είναι ένα κλικ παραπάνω στην Χ3
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zeus έγραψε:. Τώρα, απο τη στιγμή που χωράει περισσότερες βαλίτσες το XC60, μάλλον ο ανταγωνισμός ( δεν ξέρω η Χ3) έχει μεγαλύτερο μέρος της συνολικής χωρητικότητας κατω απο το πάτωμα..

Ή έχουν λιγότερο πρακτικό σχήμα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#476409 ^^ μπορεί κι αυτο, απλα σε ολα φαίνεται τετραγωνισμένες ο χώρος.

Σχετικά με Χ1/Χ3...κάποια στιγμη πέτυχα μια Χ5 πρώτης γενιάς, η οποία μέσα απο το Χ3 μου φάνηκε μικρότερη, που μάλλον δεν ειναι, αλλα πρεπει να ειναι στις ίδιες διαστάσεις.. δεν ειναι μόνο η Χ3 όμως, ολη (και όλες) η κατηγορία εχει μεγαλώσει!
Η Χ1 εχω γράψει πολλές φορές πόσο μου αρέσει. Και οπτικά, αλλα το βασικό ειναι πως εχει τρομερή εκμετάλλευση χωρών. Επομενως ναι εσωτερικά, πέραν του πλάτους και ισως του διαθέσιμου ύψους, η αισθηση που σου δίνει ειναι οτι ειναι πολυ κοντα με τη Χ3.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#476411 Το Χ3 είναι πλέον παρόμοιο με το Χ1 σε 4κινηση έτσι; Με πολύδισκο συμπλέκτη;
Σημεία των καιρών ότι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς πληροφορίες για τα infotainment, αλλά πολύ πιο δύσκολο για τεχνικά μηχανολογικά.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#476415 Πως μπορεί να ειναι ίδια η τετρακίνηση ;
Το X1 ειναι αρχικά προσθιοκινητο νομίζω κ μετα δίνει ενώ η Χ3 οχι ...
γνωρίζει κανεις πως λειτουργεί η τετρακίνηση στην προσθιοκινητη πλατφόρμα της X1 ?
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#476422 Ναι αλλα η κατανομή γίνεται με τον ίδιο τρόπο...μέσω πολυδισκου συμπλέκτη..αυτο εννοεί..
Πάντως δεν το εχω ψάξει ιδιαίτερα και δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί σε κανενα απο τα δυο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#476423 Και στο Fiat Panda νομίζω έτσι γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι ίδια.
Επί της ουσίας, η Χ1 και η Χ3 μοιράζονται μόνον το ίδιο μοτέρ, τίποτε άλλο.
Το αν αυτό δικαιολογεί την διαφορά κόστους, δεν ξέρω, ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του.
Η Χ1 έχει εξαιρετικούς χώρους γιατί ως γνωστόν η πλατφόρμα της φτιάχτηκε για να βολέψει και τα minivan-πολυμορφικά.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Anonymous Founder έγραψε:Και στο Fiat Panda νομίζω έτσι γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι ίδια.
Επί της ουσίας, η Χ1 και η Χ3 μοιράζονται μόνον το ίδιο μοτέρ, τίποτε άλλο.

Oύτε σημαίνει ότι επειδή η bmw το πλασάρει σαν εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο x drive πρέπει να το πιστέψουμε φυσικά. Θα μου κάνει πολύ εντύπωση πάντως να ΜΗΝ είναι ίδιο το σύστημα τετρακίνησης σε Χ1 2016 και Χ3 2018. Το ότι μάλιστα δεν αναφέρεται σε κανένα άρθρο - αναμάσημα δελτίου τύπου για το νέο Χ3 ενισχύει ακόμη περισσότερο την υποψία αυτή.