Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Οι καλοί μπουκαδόροι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αφοπλίσουν ένα συναγερμό, αλλά όντως λειτουργεί αποτρεπτικά. Τα 3Κ ή πόσο μάλλον τα 5Κ για 3 κάμερες, είναι συγκλονιστική τιμή, θερμικές είναι; Για οικιακή χρήση ή μικρή επαγγελματική χρήση υπάρχουν ένα σωρό λύσεις, συχνά στο 1/10 αυτού του κόστους (πχ HikVision).

http://avigilon.com/ με analytics και ΙR, είναι περίπου 950€ η κάθε κάμερα, κανένα 1500ρι το DVR και 200€ τον χρόνο η παρακολούθηση από το κέντρο της security. Στο DVR περιλαμβάνονται και τα licenses αλλά εκεί μπορεί να παίξει πατέντα με δικό μου DVR και με κάτι εκπτωσούλες να πέσω στα 3500-4000€.

Είναι fire and forget όμως, δεν πλησιάζει κανείς το σπίτι.

Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
red_monster έγραψε:Σπίτι χωρίς συναγερμό στην Αθήνα ? :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Στον 'κύκλο' μου (40 άτομα), ένας έχει συναγερμό.

Προτείνω θωρακισμένη πόρτα και σύρτη.
Οι κλειδαριές παραβιάζονται, ο σύρτης όχι.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Οι καλοί μπουκαδόροι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αφοπλίσουν ένα συναγερμό, αλλά όντως λειτουργεί αποτρεπτικά. Τα 3Κ ή πόσο μάλλον τα 5Κ για 3 κάμερες, είναι συγκλονιστική τιμή, θερμικές είναι; Για οικιακή χρήση ή μικρή επαγγελματική χρήση υπάρχουν ένα σωρό λύσεις, συχνά στο 1/10 αυτού του κόστους (πχ HikVision).

http://avigilon.com/ με analytics και ΙR, είναι περίπου 950€ η κάθε κάμερα, κανένα 1500ρι το DVR και 200€ τον χρόνο η παρακολούθηση από το κέντρο της security. Στο DVR περιλαμβάνονται και τα licenses αλλά εκεί μπορεί να παίξει πατέντα με δικό μου DVR και με κάτι εκπτωσούλες να πέσω στα 3500-4000€.

Είναι fire and forget όμως, δεν πλησιάζει κανείς το σπίτι.

Με τόσα λεφτά έβαλα 24 κάμερες και 3 dvr. Ok είναι αναλογικά. Την δουλειά τους την κάνουν. Τα κουμπωσα στο δίκτυο του ξενοδοχείου. Έχει και η hickvision μια εφαρμογή και για υπολογιστή και Android να τις δείχνει όλες μαζί. Και τέλος.
Άκου 1000 € κάμερα για σπίτι

.
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
kyr80 έγραψε:Με τόσα λεφτά έβαλα 24 κάμερες και 3 dvr. Ok είναι αναλογικά. Την δουλειά τους την κάνουν.

Το βίντεο γράφεται στο DVR;
Πώς; Αφού είναι αναλογικά είπες (οι κάμερες;).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475331 Φυσικά και γράφεται: τα DVR έχουν αναλογικές εισόδους και γράφουν τα πάντα ψηφιακά εννοείται, με αλγόριθμο mpeg4 ή h.264 ανάλογα το hardware.
Και τα analytics τα έχουν και τα φθηνότερα συστήματα, όπως φυσικά και το IR, ειδικά αν μιλάμε για ενσωματωμένο, δεν είναι και καμιά τεχνολογία αιχμής , ένας απλός κώδικας πάνω στον αλγόριθμο συμπίεσης.
Τώρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα έχει αντίρρηση, δεν είναι δικά μου λεφτά ασφαλώς, οπότε μπορεί και να τα κάψει αν γουστάρει.
Η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας. Αλλά αφού γουστάρει να τα δώσει, γιατί όχι; :s_roses
Άβαταρ μέλους
By dimik
#475336 Ξεχνάς την λέξη "ελληνικής" πραγματικότητας :lol:

Όταν θέλεις οι κάμερες να παρακολουθούνται από κάποιον 24/7 που θα αποτρέψει τον κλέφτη και όχι απλά να καταγράψουν την φάτσα του κλέφτη να φεύγει με την περιουσία σου και όταν δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες να προσφέρουν κάτι ανάλογο το βουλώνεις και πληρώνεις δυστυχώς.

Αν ήταν να το βάλω μόνος μου και να κάθομαι μετά να κοιτάζω πως έγινε η κλοπή χαίρω πολύ ξέρω κι εγώ πολλά συστήματα με ξεφτίλα κόστος.
Αλλά έχοντας κολλητούς 2 έμπειρους μηχανικούς σε εταιρείες ασφαλείας, οι οποίοι ομόφωνα έκριναν ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη επιλογή η οποία όμως είναι και ανάλογα ακριβή δεν θα κάνω του κεφαλιού μου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Ξεχνάς την λέξη "ελληνικής" πραγματικότητας :lol:

Όταν θέλεις οι κάμερες να παρακολουθούνται από κάποιον 24/7 που θα αποτρέψει τον κλέφτη και όχι απλά να καταγράψουν την φάτσα του κλέφτη να φεύγει με την περιουσία σου και όταν δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες να προσφέρουν κάτι ανάλογο το βουλώνεις και πληρώνεις δυστυχώς.

Αν ήταν να το βάλω μόνος μου και να κάθομαι μετά να κοιτάζω πως έγινε η κλοπή χαίρω πολύ ξέρω κι εγώ πολλά συστήματα με ξεφτίλα κόστος.
Αλλά έχοντας κολλητούς 2 έμπειρους μηχανικούς σε εταιρείες ασφαλείας, οι οποίοι ομόφωνα έκριναν ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη επιλογή η οποία όμως είναι και ανάλογα ακριβή δεν θα κάνω του κεφαλιού μου.

Ποια ακριβώς είναι η ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με την κυπριακή; Είναι καλύτερη ή χειρότερη;
Γιατί ο kyr80 έχει ολόκληρο ξενοδοχείο και πληρώνει λιγότερα. Και προφανώς έχει και εταιρεία, δεν κάθεται να το κάνει στον ελεύθερο χρόνο του (πού να τον βρει με δίδυμα; :lol: ).
Δεν είμαι αυτός που θα χαλάσει μια ωραία ιστορία, από την στιγμή που είναι δικά σου λεφτά και όχι δικά μου, go for it. Ενδεικτικά να σου πω πάντως πως οι HikVision χρησιμοποιούνται και σε επαγγελματικές εφαρμογές, ακόμη και στην δουλειά έχουμε: είναι τόσο φθηνές, που τις αλλάζεις για πλάκα, μπορείς να βάλεις παντού και πλέον έχουν τις ίδιες ευκολίες. Στην Ελλάδα τις βάζει ο παρακάτω (έχει άπειρα project να δεις):
https://zarifopoulos.com/security-systems-aposelemis/
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#475345 Μπορειτε να μου προτείνετε και μενα έναν με κοστος περιπου εκει στα 400-500 eur?
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Ξεχνάς την λέξη "ελληνικής" πραγματικότητας :lol:

Ποια ακριβώς είναι η ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με την κυπριακή; Είναι καλύτερη ή χειρότερη;
Γιατί ο kyr80 έχει ολόκληρο ξενοδοχείο και πληρώνει λιγότερα. Και προφανώς έχει και εταιρεία, δεν κάθεται να το κάνει στον ελεύθερο χρόνο του (πού να τον βρει με δίδυμα; :lol: ).
Δεν είμαι αυτός που θα χαλάσει μια ωραία ιστορία, από την στιγμή που είναι δικά σου λεφτά και όχι δικά μου, go for it. Ενδεικτικά να σου πω πάντως πως οι HikVision χρησιμοποιούνται και σε επαγγελματικές εφαρμογές, ακόμη και στην δουλειά έχουμε: είναι τόσο φθηνές, που τις αλλάζεις για πλάκα, μπορείς να βάλεις παντού και πλέον έχουν τις ίδιες ευκολίες. Στην Ελλάδα τις βάζει ο παρακάτω (έχει άπειρα project να δεις):
https://zarifopoulos.com/security-systems-aposelemis/

H πραγματικότητα της αγοράς τόσο σε διαθεσιμότητα όσο και σε τιμή.
Ο Ζαφειρόπουλος και ο κάθε Ζαφειρόπουλος στην Ελλάδα θα κάτσει να παρακολουθεί το σπίτι μου από δικό του κέντρο που θα του πετάει pop up όποτε υπάρχει άνθρωπος στην ζώνη των καμερών και θα τους διώχνει φωνητικά; :dizzy:
Δεν νομίζω.

Ε λοιπόν εδώ το κάνει ένας και χρεώνει τόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα, αν υπήρχε φθηνότερο που θα προσέφερε την ίδια προστασία θα το προτιμούσα αλλά δεν υπάρχει για αυτό οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα είναι άκυρη.

Η εταιρεία που έχουμε στη δουλειά π.χ χρησιμοποιεί Honeywell που είναι και φθηνότερες αλλά δεν έχει τέτοια υπηρεσία ελέγχου 24/7.

edit: τώρα που είδα Inim στον Ζαφειρόπουλο, είναι η εναλλακτική μου για τους αυτοματισμούς και τον συναγερμό και συνεργάζεται και με το κύκλωμα των Avigilon.
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 18 Ιαν 2018, 13:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By gianik
#475348 Dimik έχε το νου σου... Θα σου φύγουν πολλά λεφτά τσάμπα κιόλας χωρίς αποτέλεσμα...

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
gianik έγραψε:Dimik έχε το νου σου... Θα σου φύγουν πολλά λεφτά τσάμπα κιόλας χωρίς αποτέλεσμα...

.

Χωρίς αποτέλεσμα από πλευράς ασφάλειας; :hmmm:
Εξήγησε το μου λίγο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#475351 Είναι μεγάλη ιστορία, τώρα ταΐζω το μωρό, όταν βρω χρόνο θα γράψω αναλυτικά... :)

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
gianik έγραψε:Είναι μεγάλη ιστορία, τώρα ταΐζω το μωρό, όταν βρω χρόνο θα γράψω αναλυτικά... :)

.

:s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
gianik έγραψε:Είναι μεγάλη ιστορία, τώρα θηλάζω το μωρό, όταν βρω χρόνο θα γράψω αναλυτικά... :)

.

Κόψε τα κοτόπουλα Γιάννη :shifty:

Νομίζω πως ξέρω τον λόγο, εσύ ή κάποιος άλλος τον είχε γράψει στο παρελθόν. Ο σεκιουριτάς και να γκαρίζει από το απομακρυσμένο μικρόφωνο, αν ο κλέφτης θέλει να κάνει τη δουλειά θα την κάνει. Από κει και πέρα παίζει με τους χρόνους κλήσης/αφίξεως αστυνομικών κλπ :hmmm: