Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
markvag έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Από τα δύο θα προτιμούσα S3 λόγω δύναμης, καλύτερης ποιότητας και Quattro αν και στην ουσία προσθιοκινητο είναι.

< >

Η 4κίνηση στο S3 δεν είναι κάτι το σοβαρό. Ιδίως αν χάσει το εμπρός πρόσφυση και στείλει δύναμη πίσω (που το κάνει σχετικά απότομα) μέσα στη στροφή, θα σε τρομάξει. :rtfm:

Μάρκο, δε συμφωνώ με αυτό που λες και το έχεις ξαναγράψει στο παρελθόν. Ούτε απότομα το κάνει, ούτε τρομάζει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
alexm έγραψε:Ανταγωνιστης του s3 το φορεστερ;

Παλι θα το μαγαρισουμε το τοπικ.

Αλλες επιλογες σε αυτα τα λεφτα ειναι
Giulietta qv
Astra opc τελευταιας γενιας

Τωρα αν ψαχνεις κατι με τετρακινηση ισως και κανα countryman cooper s

< >

Έχεις ένα δίκιο: επί της ουσίας δεν είναι ανταγωνιστές, το Subaru είναι σχεδόν παντού καλύτερο.
Είναι μάλλον το μοναδικό προσιτό SUV που θα αγόραζα σε αντικατάσταση της BMW.
To Countryman Cooper S πάλι (μιλώ για το παλιό, με τον 1.6 και τις λογικές διαστάσεις, όχι το καινούριο τέρας) , είναι το αμέσως επόμενο!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#475048 Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απόψεις, ελπίζω να ακουστούν κι άλλες. Ειδικά όσον αφορά το DSG, ξέρουμε περισσότερα ;

Να σχολιάσω κάποια πράγματα σχετικά με τις άλλες προτάσεις που κάνατε. Αρχικά, όλα όσα ποστάρατε και αρκετά ακόμα τα έχω κοιτάξει κατα περιόδους και τα είχα απορίψει για διάφορους λόγους πχ.

Σάμπα, το MPS πραγματικά ενώ έχει τρομερό μοτέρ, δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά, το εσωτερικό του το βρίσκω κάκιστο και γενικά έχει πολύ περισσότερα αρνητικά για μένα σε σχέση με τα θετικά του. Εν ολίγοις ψάχνουμε ένα αυτοκίνητο που να τικάρει όλα ή όσο το δυνατόν περισσότερα απ'τα κουτάκια μου.

Το Cupra είναι όντως η φρόνιμη επιλογή, πείτε μου όμως γιατί πληρώνει διαφορετικά τέλη σε σχέση με το Golf ? Έχει κι αυτό όμως τα αρνητικά του. Χειρότερο εσωτερικό εμφανισιακά σε σχέση με το Golf, αδιάφορη εξωτερική εμφάνιση για τα δικά μου γούστα, δεν είναι αυτόματο και το κυριότερο είναι στο top του budget μου σε αντίθεση με τα άλλα δυο.

Ο Στέφανος ανέβασε την αγγελία που έχω βάλει στο μάτι ( https://www.car.gr/8012508-volkswagen-golf-gti-dsg-f1 )

Ντίνο το DCC τι ειναι ;

Νίκο και red, αλίμονο αν δεν είχα κοιτάξει οτι υπήρχε σε Impreza και Evo. Μόνο αυτό το Prodrive που ανέβασε ο σάμπας μπορώ να πλησιάσω, αλλά έχω ακούσει τα απίστευτα για δαύτα. Προφανώς και θέλω ένα SST EVO X, αλλά τώρα τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, θα περιμένω την επόμενη αλλαγή οχήματος. Άσε που δεν είμαι για 13-14 l/100km καθημερινά, αφού μιλάμε για μοναδικό daily driver. btw Νίκο καλοτάξιδο, διάβαζα εχθές το τοπικό σου.

HF, αυτού του τύπου οχήματα είπαμε πως κόπηκαν απ'τους πρώτους μήνες λόγω μεγέθους. Δεν μου χρειάζονται και δεν προσφέρουν τπτ σε άλλους τομείς. Οκ, δεν σου λέω οτι δεν θα έψηνα ένα στο dream garage, αλλά αυτή την στιγμή θέλουμε κάτι άλλο.

Mark το S3 το έχω οδηγήσει/πιέσει πολύ, το Golf δυστυχώς όχι. Τι να τρομάξει το Audi ... μια μπροστοκούνα είναι, δεν ποντάρω στην 4κίνηση τόσο, όσο στην δύναμη και στην σπανιότητα. Γενικά όμως το Golf κερδίζει την μάχη σαν αυτόματο και πιο σύγχρονο.

Alex η 4κίνηση δεν είναι προαπαιτούμενο γενικότερα, απλά την ανέφερα στα bonus του S3. Kαι Countryman κοίταξα, και Giulietta κοίταξα αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα έφαγε άκυρο. OPC δεν κοίταξα και δεν πρόκειται να κοιτάξω.

Dimik, είσαι στο κλιμα :s_wink

Γενικά νομίζω οτι θέλω να μείνουμε σε αυτά τα 2 μοντέλα και το πιθανότερο είναι οτι αυτά που θα μου πείτε για το DSG να καθορίσουν την επιλογή μου. Η μόνη τρέλα που μπορεί να κάνω θα είναι αυτή: https://www.car.gr/11697670-bmw-m3-m3
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#475050 DCC = ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση

Σπάνιο έξτρα σε Golf, στάνταρ στα τελευταία Cupra. Το συγκεκριμένο έχει και xenon και δέρματα και νομίζω είναι και τίμια τα χρήματα που ζητάει, εάν φυσικά είναι καθαρό από στούκες και τα χλμ είναι πραγματικά. Αρμοί σε προφυλακτήρες-φτερά δείχνουν ΟΚ πάντως και μέσα καθίσματα/τιμόνι/κουμπιά είναι άψογα. Επίσης απο τη στιγμή που γενικά το ψιλοψάχνεις, το Golf θα σου δώσει εύκολα τη δυνατότητα να αναβαθμίζεις σχετικά οικονομικά και αξιόπιστα.

Σε ότι αφορά το DSG, όσο είμαι σε θέση να ξέρω, το 6αρι έχει αποδειχτεί πολύ πιο αξιόπιστο από το 7αρι. Πάντα σε wet αυτά. Σε dry είχε θέμα και το 7αρι αλλά αυτό το φοράνε μόνο τα μικρά TSI. Τώρα αν πετύχεις να έχει αλλάξει και κάνα πολύδισκο ακόμα καλύτερα. Λάδια θέλει κάθε 60Κ χλμ με κόστος ±200€.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 17 Ιαν 2018, 14:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#475051 https://www.car.gr/10189355-bmw-325-e-92coupe

:ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#475052 Το DCC είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Έχω 2 DSG, 6ρι και 7ρι ή αλλιώς υγρού και ξηρού συμπλέκτη. Το 6ρι σε Golf 5 έβγαλε τα 2 κλασικά προβλήματα του πολύδισκου και του εγκεφάλου, αλλάχθηκαν το 2ο εκτός εγγύησης πληρώνοντας μόνο εργατικά και από τότε είναι απροβλημάτιστο στα 130,000χλμ αυτή την στιγμή, το 7ρι σε Scirocco δεν έχει κάνει κιχ στα 100.00χλμ. Είναι και τα 2 του 2009.
Ακούω ότι τα μετεγενέστερης παραγωγής είναι σε καλύτερη μοίρα αλλά όπως και να έχει αγοράζοντας αυτόματο κιβώτιο και δη 2πλοσύμπλεκτο αγοράζεις και ένα ρίσκο, αλλά κερδίζεις στην καθημερινότητα. Διαλέγεις και παίρνεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#475054 6αρι wet. DQ250 είναι ο κωδικός του αν δεν απατώμαι. Πρέπει να σηκώνει μέχρι κάνα 40αρι κιλά ροπής, δηλαδή οριακά 1ο στάδιο. Για παραπάνω θα θέλει ενισχυμένους δίσκους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
royal_airness έγραψε:HF, αυτού του τύπου οχήματα είπαμε πως κόπηκαν απ'τους πρώτους μήνες λόγω μεγέθους. Δεν μου χρειάζονται και δεν προσφέρουν τπτ σε άλλους τομείς. Οκ, δεν σου λέω οτι δεν θα έψηνα ένα στο dream garage, αλλά αυτή την στιγμή θέλουμε κάτι άλλο.

Αν κόπηκαν λόγω μεγέθους, να πω πως το πλάτος του Forester είναι ίδιο με του Golf, ενώ το μήκος του, είναι περίπου 25cm μεγαλύτερο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Forester
https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_Mk6
Αφού τα απορρίπτεις, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε περαιτέρω κουβέντα φυσικά.
Δεν θ' αγόραζα με τίποτε μεταχειρισμένο DSG (παίζει να σου βγει κουστούμι επισκευής με αρκετά μηδενικά), και μεταξύ των δύο, θα προτιμούσα το S3 λόγω έστω αυτής της τετρακίνησης (πολύ πιο σημαντικό έξτρα από το DSG στους ελληνικούς δρόμους).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#475056 Ο κόσμος είναι βλάμενος πάντως...

https://www.car.gr/11636058-audi-s3

Ζητάει 33Κ όταν στην αμέσως προηγούμενη σελίδα βρίσκεις S3 8V που είναι απείρως ανώτερο με 38Κ. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#475059 Σου φαίνεται λογική η διαφορά των 5Κ για το παραπάνω σε σχέση με αυτό?

https://www.car.gr/12186798-audi-s3-s3-2-0-tfsi-quattro

Εμένα μου φαίνεται φάση "δε θέλω να πουλήσω αλλά βάζω ένα τρελό νούμερο μπας και βρεθεί κάνας χαζός". Τα δύο αυτά αυτοκίνητα τα χωρίζει το χάος κι ας έχουν μόλις μία γενιά διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475060 Αυτός που έχει το παλιότερο , το έχει 5Κ λιγότερο.
Αν δεν έχω τα 38Κ, θα κοιτάξω κάτι φθηνότερο. Όσο καλύτερο και αν είναι αυτό με τα 38Κ, αν μου λείπουν τα άλλα 5Κ, τότε θα ψάξω κάτι σαν αυτό με τα 33Κ.

Λέω κάτι παράλογο; Δεν ξέρω αν τα λεφτά που ζητάνε και οι δύο είναι λογικά, εμένα μου φαίνονται ούτως ή άλλως εξωπραγματικά για αυτό που αγοράζεις, και δεν μπορώ να κρίνω.
:s_blush
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#475063 Δε χρειάζεται να είσαι ούτε Αουντάκιας ούτε μαντράς για να κρίνεις. Απλώς βλέπεις που κινούνται τα υπόλοιπα που είναι προς πώληση. Τα 33Κ λοιπόν είναι εξωφρανικά, τα 38Κ είναι μία πολύ καλή τιμή για την κάθε περιπτωση αντίστοιχα.
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#475065 Βασικά για κάποιο λόγο τα S-Tronic S3 8P, έχουν περίπου 7-8-10 χιλιάρικα πάνω απο τα χειροκίνητα, ενώ είναι ίδιας χρονολογίας/χιλιομέτρων κτλ. Ε αν είναι και sportback σαν αυτό της αγγελίας που έβαλε ο Στέφανος, τότε ξεφεύγει ακόμα περισσότερο.

Edit: Πάντως αν τα μοντέλα που κοιτάω φοράνε το 6-speed wet clutch, δεν έχω να φοβηθώ και πολλά απ'οτι διαβάζω, ειδικά για τις τελευταίες παρτίδες μετά το 10'.