Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
vagmag έγραψε:
Kon5 έγραψε:@ corto

Σχετικά με το νέο σύστημα στάθμευσης στη ζώνη Α τα πρωινά έχει άπειρες θέσεις επισκεπτών άδειες. Οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι, εφόσον έχουμε εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έχουμε αγκυροβολήσει :thumbsdown:

Τι ισχύει με τους χώρους σταθμεύσης ; Διαβάζω κάπου πινακίδες THESI.... τι θα πρέπει να καταλάβουμε ;
http://www.parkpal.gr/en/

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
JasonLouk έγραψε:
vagmag έγραψε:

Σχετικά με το νέο σύστημα στάθμευσης στη ζώνη Α τα πρωινά έχει άπειρες θέσεις επισκεπτών άδειες. Οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι, εφόσον έχουμε εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έχουμε αγκυροβολήσει :thumbsdown:

Τι ισχύει με τους χώρους σταθμεύσης ; Διαβάζω κάπου πινακίδες THESI.... τι θα πρέπει να καταλάβουμε ;

< >

Δίκιο εχεις κ το παραθέτεις αλλα ... το προηγούμενο σκ , συναντήθηκε με κουμπάρους απο Αθήνα κ κάπου στο κέντρο πήγαμε να παρκάρουμε κ είχε αυτή την ταμπέλα ...
τι επρεπε να καταλάβουμε εμείς ή αυτοί διαβάζοντας απλά Thesi ...?
Είχε κ μια αλλα πινακίδα δίπλα που απαγόρευε στάση κ στάθμευση εκτός Κυριακής κ απλά θεωρήσαμε αυτή πιο σημαντική .
Δλδ όταν τη δουμε θα πρέπει να μπούμε στο Ίντερνετ κ να μάθουμε ; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#474037 Μόλις επισκέφθηκα κ τη σελίδα .
Δε νομίζω οτι έβγαλα άκρη .... δεν με βοήθησε ιδιαίτερα σαν επισκέπτη στην πόλη να καταλάβω .
Ίσως απο κινητό δε δίνει πολλές πληροφορίες . Κατι για δήμους , για project , για μόνιμους κατοίκους κλπ ...
εγώ τι κάνω ;
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#474039 Φροντίζουμε όμως να μαθαίνουμε ακόμα και σαν επισκέπτες. Ψάχνοντας ή ρωτώντας. Και σε μεγαλουπολεις στο εξωτερικό υπάρχουν ιδιαίτερες πινακίδες ή διαγραμμισεις που δεν ξέρουμε. Δεν πάμε και παρκαρουμε...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
cosneo έγραψε:Φροντίζουμε όμως να μαθαίνουμε ακόμα και σαν επισκέπτες. Ψάχνοντας ή ρωτώντας. Και σε μεγαλουπολεις στο εξωτερικό υπάρχουν ιδιαίτερες πινακίδες ή διαγραμμισεις που δεν ξέρουμε. Δεν πάμε και παρκαρουμε...

Επειδή κυκλοφορώ συχνά στο εξωτερικό δε μου έτυχε Πολλες φορεσ Να αναρωτηθώ .

Μια ώρα είχαν οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη μαζί μας . Επίσης είχαν ανεβεί για σεμινάρια κ εμέναν στο πόρτο ... κ αυτο που τους έκανε εντύπωση ήταν η παντελής έλλειψη αστυνόμευσης κ οτι ο καθένας παρκάρει όπου θελει ... παραλία , πεζοδρόμια , ράμπες αναπήρων , τσιμισκη κλπ ....
λες κάποιος βλέποντας αυτο το μπάχαλο, την ανομία , την παιδεια μας κλπ ... όταν δει ταμπέλα thesis να αρχίσει να ψάχνεται κ να ρωτάει ;;;

Προσωπικά συνήθως πληρώνω πάρκινγκ ... απλά είναι κατάντια η κίνηση μεσα στην πόλη κ το παρκάρισμα .

Σήμερα παλι προσπαθώντας να περάσουμε απο κέντρο με την αγορά ανοιχτή , σε ενα μόνο μαγαζι απο έξω κάθονταν για διαμαρτυρία κ δημιουργούσαν πρόβλημα τόσο στο κατάστημα οσο κ τους περαστικούς που απλά κουβαλούσαν κάποια σακούλα .
Σταμάτησαν παλικάρι με σακούλα απο notos , κ του έκαναν ολόκληρη ιστορία .... απο έξω τα κορίτσια που έχαναν το μεροκάματο κ τη μερα τους ( εργαζόμενες στο Zara ), περίμεναν να ελευθερώσουν πι καταληψίες την είσοδο .
Φυσικά η όλη διαμαρτυρία γινόταν μόνο εκεί .... τα υπόλοιπα καταστήματα λειτουργούσαν κανονικά όπως κ στην καλαμάρια .... χωρίς διαμαρτυρίες .

Δημοκρατία !!! Ελευθερία ... οσο μας επιτρέπουν οι καταληψίες !
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
vagmag έγραψε:
JasonLouk έγραψε:
vagmag έγραψε:

< >

Δίκιο εχεις κ το παραθέτεις αλλα ... το προηγούμενο σκ , συναντήθηκε με κουμπάρους απο Αθήνα κ κάπου στο κέντρο πήγαμε να παρκάρουμε κ είχε αυτή την ταμπέλα ...
τι επρεπε να καταλάβουμε εμείς ή αυτοί διαβάζοντας απλά Thesi ...?
Είχε κ μια αλλα πινακίδα δίπλα που απαγόρευε στάση κ στάθμευση εκτός Κυριακής κ απλά θεωρήσαμε αυτή πιο σημαντική .
Δλδ όταν τη δουμε θα πρέπει να μπούμε στο Ίντερνετ κ να μάθουμε ; :dizzy:
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Στην πινακιδα δίνει και site και το όνομα της εφαρμογής. https://goo.gl/images/GmBm3n

Επίσης η εφαρμογή είναι εύκολη. Φορτώνεις λεφτά (10,20,50) και με το 5 ψηφίο της θέσης, την πατάς στην εφαρμογή και βάζεις πόση ώρα θα παρκάρεις.

Δεν είναι τέλειο αλλα δεν είναι τόσο τραγικό

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#474316 Οι πινακίδες γράφουν πάνω το site http://www.thesi.gr/ και έχουν και τηλέφωνο επικοινωνίας. Όλες. Δικαιολογίες του κώλου. Για το μπάχαλο που επικρατεί φυσικά και έχουν δίκιο και αυτό κάνει ακόμα πιο γελοίο το νέο σύστημα, γιατί πχ και με νέο, παλιό, ενδιάμεσο, οτιδήποτε, παρκάρισμα στην Εγνατία και την Τσιμισκή απαγορεύεται, διπλοπαρκάρισμα απαγορεύεται, όπως δεν έγραφαν πριν δε θα γράφουν και τώρα.

Εδώ έχει συμβεί το υπερκουφό αδιανόητο. Στον νυχτερινό μαραθώνιο έβαλαν κορδέλες στην Τσιμισκή "ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΛΟΓΩ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ". Μιντ μπλοουν! Στην Τσιμισκή ρε πούστημ!
Άβαταρ μέλους
By melos86
Corto Maltese έγραψε:Οι πινακίδες γράφουν πάνω το site http://www.thesi.gr/ και έχουν και τηλέφωνο επικοινωνίας. Όλες. Δικαιολογίες του κώλου. Για το μπάχαλο που επικρατεί φυσικά και έχουν δίκιο και αυτό κάνει ακόμα πιο γελοίο το νέο σύστημα, γιατί πχ και με νέο, παλιό, ενδιάμεσο, οτιδήποτε, παρκάρισμα στην Εγνατία και την Τσιμισκή απαγορεύεται, διπλοπαρκάρισμα απαγορεύεται, όπως δεν έγραφαν πριν δε θα γράφουν και τώρα.

Εδώ έχει συμβεί το υπερκουφό αδιανόητο. Στον νυχτερινό μαραθώνιο έβαλαν κορδέλες στην Τσιμισκή "ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΛΟΓΩ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ". Μιντ μπλοουν! Στην Τσιμισκή ρε πούστημ!

Υπαρχουν και οι αγραφοι νομοι...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#475243 Έπιασα Δημοτόμπατσο σήμερα να γράφει. Τον άρχισα με το καλό, "καλά ρε αδερφέ, μας έχετε στο περίμενε 40 μέρες για σήμα και τώρα βγήκατε παγανιά;". Καμία ανησυχία κύριε μου απαντά, αν είναι να πάρετε σήμα, έχετε περαστεί στο σύστημα και δεν τρώτε κλήση. Μου δείχνει το μπλιμπλίκι του και μου λέει για πείτε μου τον αριθμό σας. Του τον λέω και μου δείχνει, ΟΚ, έχετε πάρει σήμα, απλά ακόμα οι αγελάδες μεγαλώνουν τρίχα και θα σας έρθει στο αγελαδοκούρεμα. Μέχρι τότε δεν κινδυνεύετε.

Οπότε όσοι έχετε κάνει αίτηση και δεν πήρατε τίποτα, αν βρείτε κανένα σερίφη στους δρόμους κάντε μία ερώτηση με την πινακίδα σας, να σας πει τι έγινε η αίτηση.

Η ερώτηση που ΔΕΝ έκανα, αν και θα έπρεπε είναι: Εκεί που πέρασαν τον αριθμό μου, πόσο δύσκολο ήταν να πατήσουν ένα κουμπί για εκτύπωση; αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#475281 Το θέμα είναι οτι αντί να γράφουν και να ξεκ@λι@ζουν αυτούς που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα, κάθονται και μ... γενικώς.
Αν και αδυνατώ να πιστεψω πως έμεινε μπλοκαρισμένο το λεωφορείο στη Ρήγα Φεραίου για 10!!! ώρες, εντούτοις τα αστικά τραβάνε τα πάνδεινα απο τους ασυνείδητους μ@κ@κες (και απο πίσω όλοι οι υπόλοιποι) :s_mad
Λεωφορείο έμεινε εγκλωβισμένο για 10 ώρες εξαιτίας παράνομα παρκαρισμένου Ι.Χ.

http://www.protothema.gr/greece/article ... menou-ih-/
Άβαταρ μέλους
By corsair
bebes έγραψε:Το θέμα είναι οτι αντί να γράφουν και να ξεκ@λι@ζουν αυτούς που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα, κάθονται και μ... γενικώς.
Αν και αδυνατώ να πιστεψω πως έμεινε μπλοκαρισμένο το λεωφορείο στη Ρήγα Φεραίου για 10!!! ώρες, εντούτοις τα αστικά τραβάνε τα πάνδεινα απο τους ασυνείδητους μ@κ@κες (και απο πίσω όλοι οι υπόλοιποι) :s_mad

εγω δυσκολευομαι να πιστεψω οτι έγινε τετοιο πράγμα... Δλδ, η τροχαία δεν φιλοτιμηθηκε να πάει να το σηκώσει?
Άβαταρ μέλους
By bebes
corsair έγραψε:
bebes έγραψε:Το θέμα είναι οτι αντί να γράφουν και να ξεκ@λι@ζουν αυτούς που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα, κάθονται και μ... γενικώς.

εγω δυσκολευομαι να πιστεψω οτι έγινε τετοιο πράγμα... Δλδ, η τροχαία δεν φιλοτιμηθηκε να πάει να το σηκώσει?

αυτό λέω κι εγω, 10 ωρες και δεν ήρθε κανένας;;;

Βεβαια εκει ειναι στενα τα δρομάκια γυρω γυρω και θα ηταν δυσκολο για το λεωφορείο να κανει κάποια "παράκαμψη"
Άβαταρ μέλους
By Morx
#475525 Τα λεοφωρεια, ΟΡΙΑΚΑ περνανε απο την προκαθορισμενη διαδρομη του δρομολογιου τους. Ολοι οι υπολοιποι δρομοι ανευ συγκοινωνιας λοιπον, ειναι τοσο πηγμενοι που χωραει ενα φαρδυ σενταν και τιποτα παραπανω. Δεν ειναι ευκολο να αλλαξει πορεια το αστικο για να αποφυγει ενα |λογοκρισία|. Συνηθες φαινομενο σε τετοιες περιοχες.

Το πιο απλο πραγμα που μπορει να γινει, ειναι ΜΗΝΥΣΗ για παρακωλυση συγκοινωνιων.
Αμφιβαλλω αν προχωραει σε κατι τετοιο ο ΟΑΣΘ κατοπιν κλησης της τροχαιας, αποδεικτικων κλπ κλπ.

Σε μια φυσιολογικη χωρα, θα του ειχαν σηκωσει το αμαξι, θα πληρωνε κλησεις, φυλαξη, μεταφορα, πλυσιμο, σερβις, τελη κυκλοφοριας, εξοδα δικαστικα, μηνυση και 2 double bacon εξτρα παρμεζανα με το καλημερα!