Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
ArrowsFA1 έγραψε:Η μπανιέρα δεν είναι τόσο χρήσιμη για το μπάνιο (σπανίως θα τη γεμίσει κανένας, ίσως και ποτέ) αλλά βοηθάει πολύ σε διάφορες οικιακές δουλειές (να πλυθεί κάτι στο χέρι, να ξεπλυθεί κάτι άλλο κλπ, χωρίς να γεμίσει ο τόπος νερά). Γνώμη μου πάντα.

Επίσης έχετε υπ'όψη ότι καλές και design-άτες οι καμπίνες, αλλά σου βγαίνει ο πάτος να τις καθαρίσεις από άλατα κλπ. Στα ξενοδοχεία τις καθαρίζουν άλλοι για εμάς...

και αυτα σωστα.Απλα ο Ντιμικ αν καταλαβα καλα ρωταει για το 2ο μπανιο,ενω θα εχει στο μεγαλο μπανιο μπανιερα?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#473934 Και μπανιέρα και ντουζιέρα. Εγώ επέλεξα ντουζιέρα-και δεν το μετανιώνω- αλλά έχουμε ένα μπάνιο. Αν θα έχεις δύο θα βολεύει, πχ να θες να πλύνεις ένα χαλί ή να κάνεις με τα αιθέρια σου
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#473936 Μπανιέρα βοηθά πολύ αν έχεις παιδί. Δεν πιτσιλιέται πολύ ο γονιός.

Εμείς βάλαμε μπανιέρα 1.80x80 στο μεγάλο κ ντουζιέρα με τζάμι στο άλλο 1.40x90.

Αν βάλεις μπανιέρα, να είναι 1.80 . Αλλιώς αν δεν την παίρνει, άσε τη κ βάλε ντουζιέρα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Η μπανιέρα δεν είναι τόσο χρήσιμη για το μπάνιο (σπανίως θα τη γεμίσει κανένας, ίσως και ποτέ) αλλά βοηθάει πολύ σε διάφορες οικιακές δουλειές (να πλυθεί κάτι στο χέρι, να ξεπλυθεί κάτι άλλο κλπ, χωρίς να γεμίσει ο τόπος νερά). Γνώμη μου πάντα.

Επίσης έχετε υπ'όψη ότι καλές και design-άτες οι καμπίνες, αλλά σου βγαίνει ο πάτος να τις καθαρίσεις από άλατα κλπ. Στα ξενοδοχεία τις καθαρίζουν άλλοι για εμάς...

και αυτα σωστα.Απλα ο Ντιμικ αν καταλαβα καλα ρωταει για το 2ο μπανιο,ενω θα εχει στο μεγαλο μπανιο μπανιερα?
Για το κυρίως λέω, τα άλλα 2 μικρά θα έχουν ούτως ή άλλως γωνιακή ντουζιέρα με καμπίνα, απλά στο κυρίως μπάνιο λέω να κάνω τον χώρο της μπανιέρας εξ ολοκλήρου ντουζιέρα με τζάμι μπροστά.

@red monster λέω ότι μου είπε, η αλήθεια είναι ότι δεν είχε και λόγο να μας το πει μιας και κάνεις μας δεν ξέρει την διαφορά του c25 από το c30.
Στο ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ματσακωνια συμφωνώ. Γενικά όμως ότι δείγμα είδαμε ήταν ανώτερης ποιότητας και αυτός ποντάρει σε αυτό δίνοντας και 3 χρόνια εγγύηση.
Υλικά οικοδομής δεν παίρνει από εδώ πχ που βαράνε στα αυτιά, φέρνει απευθείας από Ελλάδα και μεγάλες ποσότητες μιας και χτίζει καμία 30 σπίτια ταυτόχρονα. Γενικά είναι μεγάλος όμιλος εταιρειών με αρκετή ιστορία και όνομα που δεν νομίζω να το ρισκάρει. Έναν τυπικό developer που χτίζει 1-2 σπίτια τον χρόνο και θέλει να βγάλει τα σπασμένα θα τον φοβομουν πολύ περισσότερο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#473944 Αν θα βάλετε μπανιέρα για να πλένετε απο βρακιά, μέχρι χαλιά , .........
πάρτε μια σκάφη και βάλτε τη στο υπόγειο να κάνετε τη δουλειά σας άφοβα ρε αδερφέ.!
:s_whiteflag
Λοιπόν....
Αν βάλετε μπανιέρα, βάλτε τη με υδρομασάζ, για την απόλαυση και μόνο.
Απλή μπανιέρα , ακόμα και για μένα το ..."μπαρμπαδέλι" :roll: , σε μιά σύγχρονη κατοικία δεν έχει πλέον "νόημα".

Ντουζιέρα, εφόσον δεν είναι ήδη έτοιμο το μπάνιο, σου προτείνω να ζητήσεις κατασκευή υποκαθήμενης, στις διαστάσεις που θα αποφασίσεις, ενώ και η πόρτα της καμπίνας θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε 50 εκ.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#473945 Πήγαμε σήμερα να δούμε το παρκέ. Θα μπει παντού παρκέ με εξαίρεση τα 2 μπάνια κ το χώρο αποθήκευσης που θα μπουν το πλυντήριο κ στεγνωτήριο.

Καταλήγουμε προς τον δρυ λόγω φωτεινότητας. Η οξειά είναι πολύ φωτεινή κ άχρωμη. Ο δρυς είναι μια μέση λύση. Στην Ελλάδα στο πατρικό έχουμε παντού ένα ντουσιέ, αλλά για Γερμανία δε θα το επέλεγα.

Τα ξύλα έρχονται έτοιμα, είτε με λάδι ποτισμένα είτε λουστραρισμένα. Εμείς θα πάρουμε λουστραρισμένα, είναι πιο φωτεινά κ έχουν λιγότερη φροντίδα. Για συντήρηση μου έδειξε κάτι υγρά που έχουν, ένα για καθαρισμό τακτικά όπως πάντα, κ ένα για το λούστρο πιο σπάνια.

Ο κατασκευαστής βάζει 7χ49cm. Υπάρχει κ η επιλογή για 15,3χ100cm προς την οποία τείνουμε.
Σκεφτόμασταν είτε μικρά ξύλα δίκην ψαροκόκκαλου είτε μεγάλα στο κλασικό στυλ να κοιτούν κατά μήκος του μεγάλου χώρου της σαλοκουζίνας.
Το ψαροκόκκαλο καλό κ μου αρέσει κ στη μόδα κτλ, αλλά πιστεύω πως κουράζει στο μάτι κ πως μετά απο 1-2 χρόνια θα το βαρεθούμε. Επίσης αν νοικιάσω το σπίτι, ίσως να μην αρέσει σε κανέναν παράξενο. Με το μεγάλο ξύλο (που μου βγαίνει +32€/τμ εν τω μεταξύ :lipsealed: ) μεγάλο λάθος δεν κάνω.

εδώ το ψαροκόκκαλο με δρυ κ μικρά ξύλα

Εικόνα

στην παρακάτω φωτογραφία το δεξιά πάνω είναι ο δρυς με λάκα ματ με ακανόνιστο (κλασικά όπως πάντα) μοτίβο. Κάτω αριστερά είναι δρυς με λάδι ποτισμένος.

Εικόνα

παρακάτω είναι δρυς σε μεγάλα ξύλα κ στις 2 παλέτες.
Εικόνα

Εικόνα

εδώ παρακάτω πάλι τεχνική ψαροκόκκαλου σε μεγάλη επιφάνεια... :hmmm:
Εικόνα

Τα ξύλα έρχονται από μια εταιρία bembe, https://www.bembe.de/
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 13 Ιαν 2018, 23:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#473947 Εφόσον υπάρχουν μωρά - παιδιά η μπανιέρα είναι υπερχρησιμη.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Asimov έγραψε:Εφόσον υπάρχουν μωρά - παιδιά η μπανιέρα είναι υπερχρησιμη.

ΟΚ, οπότε :
dimitrisB έγραψε:Αν βάλετε μπανιέρα, βάλτε τη με υδρομασάζ ΚΑΙ για την απόλαυση ....
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:Εφόσον υπάρχουν μωρά - παιδιά η μπανιέρα είναι υπερχρησιμη.

+1
Άβαταρ μέλους
By dimik
#473957 Δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα της μπανιέρας όταν έχεις παιδιά.
Σαν βρέφος δεν το κάνεις μπάνιο στην μπανιέρα, όταν μεγαλώσει λίγο του δείχνεις σιγά σιγά πως να κάνει μπάνιο μόνος του ή βάζεις το σορτσάκι σου και μπαίνεις κι εσύ στην καμπίνα προσπαθώντας να βραχείς όσο το δυνατόν λιγότερο.

Τέλος το να πλύνεις οτιδήποτε στην μπανιέρα είναι τζάμπα κόπος με αμφίβολα αποτελέσματα, καθαριστηριο και ούτε να κουβαλάς βρεγμενες κουβέρτες στα μπαλκόνια, ούτε να περιμένεις μια εβδομάδα να στεγνώσουν ούτε τίποτα. Για ρούχα και ευαίσθητα υπάρχουν οι λεκάνες οι οποίες μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο στην ντουζιέρα.

Το πηχάκι το χτιστό κάθισμα είναι μη διαπραγμάτευσιμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#473963 Ξέχασα ένα και αναμεσα, κάτι σαν το παρακάτω εννοώ, στην είσοδο κάτω από το τζάμι πηχάκι, μέσα χτιστό κάθισμα και το πλακάκι του εσωτερικού δαπέδου και τοίχου διαφορετικό από το υπόλοιπο μπάνιο, υπάρχει και η ιδέα της ψηφιδας όπως στις πισίνες.

Διαστάσεις 1,90 μήκος επί 80 φάρδος.

Εικόνα

< >