- 13 Ιαν 2018, 23:49
Πήγαμε σήμερα να δούμε το παρκέ. Θα μπει παντού παρκέ με εξαίρεση τα 2 μπάνια κ το χώρο αποθήκευσης που θα μπουν το πλυντήριο κ στεγνωτήριο.
Καταλήγουμε προς τον δρυ λόγω φωτεινότητας. Η οξειά είναι πολύ φωτεινή κ άχρωμη. Ο δρυς είναι μια μέση λύση. Στην Ελλάδα στο πατρικό έχουμε παντού ένα ντουσιέ, αλλά για Γερμανία δε θα το επέλεγα.
Τα ξύλα έρχονται έτοιμα, είτε με λάδι ποτισμένα είτε λουστραρισμένα. Εμείς θα πάρουμε λουστραρισμένα, είναι πιο φωτεινά κ έχουν λιγότερη φροντίδα. Για συντήρηση μου έδειξε κάτι υγρά που έχουν, ένα για καθαρισμό τακτικά όπως πάντα, κ ένα για το λούστρο πιο σπάνια.
Ο κατασκευαστής βάζει 7χ49cm. Υπάρχει κ η επιλογή για 15,3χ100cm προς την οποία τείνουμε.
Σκεφτόμασταν είτε μικρά ξύλα δίκην ψαροκόκκαλου είτε μεγάλα στο κλασικό στυλ να κοιτούν κατά μήκος του μεγάλου χώρου της σαλοκουζίνας.
Το ψαροκόκκαλο καλό κ μου αρέσει κ στη μόδα κτλ, αλλά πιστεύω πως κουράζει στο μάτι κ πως μετά απο 1-2 χρόνια θα το βαρεθούμε. Επίσης αν νοικιάσω το σπίτι, ίσως να μην αρέσει σε κανέναν παράξενο. Με το μεγάλο ξύλο (που μου βγαίνει +32€/τμ εν τω μεταξύ

) μεγάλο λάθος δεν κάνω.
εδώ το ψαροκόκκαλο με δρυ κ μικρά ξύλα

στην παρακάτω φωτογραφία το δεξιά πάνω είναι ο δρυς με λάκα ματ με ακανόνιστο (κλασικά όπως πάντα) μοτίβο. Κάτω αριστερά είναι δρυς με λάδι ποτισμένος.

παρακάτω είναι δρυς σε μεγάλα ξύλα κ στις 2 παλέτες.

εδώ παρακάτω πάλι τεχνική ψαροκόκκαλου σε μεγάλη επιφάνεια...

Τα ξύλα έρχονται από μια εταιρία bembe,
https://www.bembe.de/
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 13 Ιαν 2018, 23:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going