Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#47282 Επειδή αλλάξανε τα πλάνα μου και θα πάω σε ενοίκιο τελικά έχω αρχίσει και βλέπω σπίτια. Είναι τρομέρο σε τι κοτέτσια μένουν οι συμπολίτες μας. :omg:

Έχω πάει σε 2 συγκεκριμένα, σχεδόν νεόδμητα του 2006 και τα δύο με νέους και καλοστεκούμενους κατοίκους, και μπαίνεις μέσα και τρομάζεις. Ειδικά μπάνια, κουζίνες και ντουλάπες είναι κατακρεουργημένα και από τον Έλληνα κατασκευαστή. Για να μην αναφέρω και άλλες αγγελίες και βάλω φώτο από XE και Spitogatos. Κάποια δε που είναι κάπως πιο προσεγμένα πάνε σε κάτι 700-800 το μήνα για 70-80τμ σε πολύ μέτριες περιοχές!!! :svivhaha:

Ρε θα μείνω στης μανούλας μου φαίνεται, αφού τους εξορίσω μόνιμα γιατί τώρα λείπουν μόνο το μισό χρόνο. :superman:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#47286 Stefan αν δεν παίζει εξορία για τους γονείς, δεν ξανακοιτάς εκείνη την ταρατσούλα για χτίσιμο που έλεγες;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#47295 Ένας από τους κύριους λόγους που ψάχνω σπίτι είναι για να αλλάξω και περιοχή κι ας είμαι 15' απ' τη δουλειά μου. Αν κάνω κίνηση χτισίματος πολύ φοβάμαι ότι θα μπετώσω στην κωλοΜεταμόρφωση άλλη μια 10ετία μίνιμουμ και ίσως και να μη μου φανεί καν ότι πλέον μένω μόνος μου όταν θα συνεχίσω να πηγαινοέρχομαι εκεί που πηγαινοέρχομαι από το σωτήριο 1984.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#47303 Κακοτεχνία + επική κακογουστιά. Αν ήταν μόνο κακοτεχνία πάει στο διάολο. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου διορθώνονται πολλά. Αλλά η κακογουστιά δε διορθώνεται παρά μόνο με ξηλώματα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#47306 Λάβε υπόψη σου ότι τα εργολαβικά δεν έχουν ουδεμία σκέψη "καλογουστιάς" ή έστω να πουν "πως θα μπορούσε αυτό να γίνει έστω και λίγο καλύτερο/ομορφότερο ?". Ως εκ τούτου, σε τέτοιες κατασκευές απλά το παίρνεις as-is, και προσπαθείς να κάνεις ότι μπορείς από μόνος σου....

Γι'αυτό και πληρώνεις -αρκετά- περισσότερα σε όποια έχει μπει και λίγη σκέψη και καλό γούστο κατά την κατασκευή...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#47308 Επιλογές (κατ' εμέ):
- Χτίζεις Μεταμόρφωση με το θετικό ότι θα έχεις ένα σπίτι όπως το γουστάρεις (ντάξ 80% γιατί είναι επέκταση και όχι από λευκό χαρτί).
- Νοικιάζεις σε άλλη περιοχή (ακριβά για κάτι που θα αξίζει)
- Αγοράζεις παλιό διαμέρισμα και το ανακαινίζεις (αμφιβάλω αν θα σου βγει φτηνότερα από το σενάριο 1, αλλά θα έχεις ένα σπίτι όπως το θέλεις (<80%) αλλά σε άλλη περιοχή

Πήγαινε μίλα με ένα αρχιτέκτονα να δεις τι μπορεί να σου βγάλει στην ταράτσα και μετά ξανασκέφτεσαι το θέμα Μεταμόρφωση.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
The Ace έγραψε:Για τις θέσεις, αν δεν είναι κλειστές / στεγασμένες ή/και με κάποιο τρόπο ασφαλισμένες / κλειδωμένες (π.χ. με μπάρες), τότε πρόκειται απλά περί συμφωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών για το ποιος θα χρησιμοποιεί ποια. Συνήθως πρέπει να φαίνονται και να αντιστοιχούνται στα διαμερίσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών.

Τις θέσεις τις ορίζει ο κατασκευαστής πλέον, αυτό που λες δεν ισχύει εδώ και κάποια χρόνια (έτσι έχω ακούσει πολλάκις τουλάχιστον) επειδή παλιά τσακώνονταν στο τέλος.

Ο κατ/κής λοιπόν μου δίνει θέση πάρκιν στο υπόγειο αλλά στην κάτοψη ΔΕΝ βλέπω αριθμημένες θέσεις σε αντίθεση με των θέσεων της πιλοτής. Δεν έχω και τη σύσταση εύκαιρη για να δω αν αναφέρεται κάτι.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:
The Ace έγραψε:Για τις θέσεις, αν δεν είναι κλειστές / στεγασμένες ή/και με κάποιο τρόπο ασφαλισμένες / κλειδωμένες (π.χ. με μπάρες), τότε πρόκειται απλά περί συμφωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών για το ποιος θα χρησιμοποιεί ποια. Συνήθως πρέπει να φαίνονται και να αντιστοιχούνται στα διαμερίσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών.

Τις θέσεις τις ορίζει ο κατασκευαστής πλέον, αυτό που λες δεν ισχύει εδώ και κάποια χρόνια (έτσι έχω ακούσει πολλάκις τουλάχιστον) επειδή παλιά τσακώνονταν στο τέλος.

Ο κατ/κής λοιπόν μου δίνει θέση πάρκιν στο υπόγειο αλλά στην κάτοψη ΔΕΝ βλέπω αριθμημένες θέσεις σε αντίθεση με των θέσεων της πιλοτής. Δεν έχω και τη σύσταση εύκαιρη για να δω αν αναφέρεται κάτι.

Ναι, αυτό εννοώ, δεν το έγραψα όσο αναλυτικά έπρεπε. Υπό Κ.Σ. ο κατασκευαστής/εργολάβος, συνήθως σε συμφωνία με τον οικοπεδούχο -αν υπάρχει- ορίζουν τις θέσεις (κλειστές και ανοιχτές), με προτεραιότητα επιλογής προφανώς στον οικοπεδούχο (στην περίπτωση αντιπαροχής δηλαδή). Στις κλειστές έχει σαφέστατα περισσότερο νόημα, καθώς συνήθως χρειάζεται να φτιαχτούν τα δίκτυα (π.χ. ρεύμα και νερό) από τα ρολόγια των διαμερισμάτων. Στις ανοιχτές επίσης ορίζεται ποια πάει με ποιο διαμέρισμα, και ο αγοραστής τη βρίσκει "έτοιμη" και ορισμένη από το συμβόλαιο (φαίνονται αριθμημένες στις κατόψεις και αντιστοιχίζονται στο συμβόλαιο).

Αν ΔΕΝ έχουν γίνει τα παραπάνω -που υποθέτω ότι μπορεί να έχει γίνει στην περίπτωσή σου- τότε γίνεται αναγκαστικά αυτά που έγραψα, με συμφωνίες κλπ (και εδώ γίνεται συνήθως ο τσακωμός).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Deleted User 1 έγραψε:Κακοτεχνία + επική κακογουστιά. Αν ήταν μόνο κακοτεχνία πάει στο διάολο. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου διορθώνονται πολλά. Αλλά η κακογουστιά δε διορθώνεται παρά μόνο με ξηλώματα.

όταν σκάσει ο πίνακας, όταν φουσκώσει το πάτωμα, όταν πέσουν σοφάδες θα σου πω εγώ πόσο καλύτερο είναι το κιτσαριό :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
EDDIE_147 έγραψε:Επιλογές (κατ' εμέ):
- Χτίζεις Μεταμόρφωση με το θετικό ότι θα έχεις ένα σπίτι όπως το γουστάρεις (ντάξ 80% γιατί είναι επέκταση και όχι από λευκό χαρτί).
- Αγοράζεις παλιό διαμέρισμα και το ανακαινίζεις (αμφιβάλω αν θα σου βγει φτηνότερα από το σενάριο 1, αλλά θα έχεις ένα σπίτι όπως το θέλεις (<80%) αλλά σε άλλη περιοχή

Πήγαινε μίλα με ένα αρχιτέκτονα να δεις τι μπορεί να σου βγάλει στην ταράτσα και μετά ξανασκέφτεσαι το θέμα Μεταμόρφωση.

αν χτίσεις στην ταράτσα να υπολογίζεις κάμποσα ευρά για ενισχύσεις σε πέδιλα, κολώνες δοκάρια κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#47317 Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα ακίνητα στο ιστορικό κέντρο είναι αμαρτία να έχεις μαρούλι και να μην το επενδύσεις... Είδα ένα κόσμημα στην Αιόλου κοντά στο μέγαρο Μελλά... :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:Λάβε υπόψη σου ότι τα εργολαβικά δεν έχουν ουδεμία σκέψη "καλογουστιάς" ή έστω να πουν "πως θα μπορούσε αυτό να γίνει έστω και λίγο καλύτερο/ομορφότερο ?". Ως εκ τούτου, σε τέτοιες κατασκευές απλά το παίρνεις as-is, και προσπαθείς να κάνεις ότι μπορείς από μόνος σου....

Γι'αυτό και πληρώνεις -αρκετά- περισσότερα σε όποια έχει μπει και λίγη σκέψη και καλό γούστο κατά την κατασκευή...

Ο κλασσικός αρχ/κων έχει μια τάση να τα στρογγυλεύει δίνοντας μια εικόνα αρμονίας και καλαισθησίας σε βάρος της εκμετάλλευσης και ο κλασσικός πολιτικός μια τάση να τα τετραγωνίζει , καθιστώντας τα σαφώς πιο λειτουργικά ενώ παράλληλα βρίζει τον μ@λ@κ@ τον αρχ/κα για τις καμάρες και τους προβόλους που στερούνται στατικού υπόβαθρου :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
red_monster έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Επιλογές (κατ' εμέ):

αν χτίσεις στην ταράτσα να υπολογίζεις κάμποσα ευρά για ενισχύσεις σε πέδιλα, κολώνες δοκάρια κλπ κλπ

Αν έχει προβλεφθεί όροφος από την πρώτη άδεια του σπιτιού (το πήρα ως δεδομένο) δεν υπάρχει λόγος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#47332 Προβλέπεται κανονικά ο όροφος. Όχι ότι θα ήταν κακό να ενισχυθεί μία οικοδομή του 1980 που έχει περάσει και 2-3 καλούς σεισμούς και πρόκειται να επιβαρυθνθεί στα γεράματα.

Κέντρο κέντρο δεν αξίζει. Σε κάνα Λυκαβηττό ή κάτι καλές γειτονιές των Αμπελοκήπων το συζητάμε.