Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
dekouk έγραψε:
dimik έγραψε:Η σοφίτα είναι πάνω από τα 2 από τα 3 υπνοδωμάτια, πάνω από το δικό μας θα είναι το μπαλκόνι όπως το σχεδιάζουμε. Μέχρι και drums θα μπουν αλλά τις ώρες ησυχίας λόγω ύπνου δεν τις γλιτώνω.

Για κλιματισμό θα συνεννοηθώ με εταιρεία που συνεργάζομαι στην δουλειά και είμαι ικανοποιημένος. Αυτοί κάνουν μελέτη και σου λένε πως ακριβώς πρέπει να κινηθείς για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Αν και αεραγωγοί κλπ ίσως δεν συμφέρουν λόγω του χώρου που θα πιάσουν.

< >
Μια καλή ιδέα να μπει η μόναδα στην ταράτσα δώμα κ από εκεί φεύγουν αεραγωγοί στο ταβάνι στα υπνοδωμάτια. Απλά θα πρέπει να υπολογίσει ο μηχανικός για τη μελέτη για τα στατικά, αφού θα έχει τρύπες στην πλάκα.

< Note >

H μονάδα θα μπεί σε μια γωνία του roofgarden σε ειδικά χτισμένη αντικραδασμική βάση σύμφωνα με τον μηχανικό, οι αεραγωγοί όμως με προβληματίζουν.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#472058 Αν όλα για όσα "ψάχνεσαι" αποτελούν εξτραδάκια στην αγορά που προγραμματίζεις, ......
το νού σου! :rtfm:
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να χρειαστείς 20-30.000€ για τις πρόσθετες απαιτήσεις σου! :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimitrisB έγραψε:Αν όλα για όσα "ψάχνεσαι" αποτελούν εξτραδάκια στην αγορά που προγραμματίζεις, ......
το νού σου! :rtfm:
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να χρειαστείς 20-30.000€ για τις πρόσθετες απαιτήσεις σου! :oops:

Εξτραδάκια μέχρι στιγμής είναι τα AC, η θέρμανση και τα πατζούρια για τα οποία υπάρχουν πρόνοιες αλλά τα βάζω εγώ.

Για καλό και για κακό υπολογίζω ένα 15-20ρι συν για εξτραδάκια, φούρνο, κουζίνα, απορροφητήρα, AC, πατζούρια, συναγερμό/κάμερες, BBQ κλπ, απλά θα τα διαπραγματευτώ μήπως τα πάρω ως αντισταθμιστικά οφέλη αντί σκόντο στην τιμή.

Αλήθεια ένα 5% σκόντο στην αγορά είναι εφικτό ή όνειρο θερινής νυκτός;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
dimik έγραψε:Αλήθεια ένα 5% σκόντο στην αγορά είναι εφικτό ή όνειρο θερινής νυκτός;

Αν έχεις καταλήξει στην αγορά, το διαπραγματεύεσαι απο 3% τουλάχιστον και ανάλογα πως κινείται η εκεί αγορά.
Το λιγότερο, μπορείς να ζητήσεις να σου κάνουν δώρο το κόστος της κουζίνας (ντουλάπια-πάγκους κλπ πλήν ηλεκτρικών) , αν και σε αυτές τις περιπτώσεις σε στέλνουν σε δικό τους "συνεργαζόμενο" κατάστημα-εταιρεία, οπότε έχεις περιορισμούς επιλογών.
Αμαχητί πάντως, δεν παραδίνεσαι! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#472091 Σκέφτομαι να προτείνω 5% και γερή προκαταβολή την άλλη μέρα κι αν δεν συμφωνήσει να το ρίξω μέχρι 2,5% ή να προτείνω εναλλακτικά να βάλει τα ηλεκτρικά παντζούρια, τα AC κλπ. 5% είναι το ΦΠΑ εδώ για πρώτη κατοικία μέχρι 200τμ, αλλιώς είναι 19% και η άτιμη η αγορά τρέχει με 1000.

Εργολαβικη κουζίνα αν θυμάμαι καλά από τότε που εργαζόμουν στην σχετική βιομηχανία πήγαινε από 2500 μέχρι 4000 μαξ, οι καλές ξεκινούσαν από 5 και έφταναν στα 12-15 για πολύ χαι σχέδια και υλικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#472110 Εργολαβικές κουζίνες, σε σημερινές τιμές, ούτε για αστείο δεν πάνε περισσότερο απο 1.500€.
Ακόμα και αυτές που ήταν τοποθετημένες στις εποχές πρό κρίσης, μετά βίας άγγιζαν τα 2.500 €.
Άλλο τι υποστήριζαν οι μηχανικο-εργολάβοι και άλλο τι πλήρωναν στους ξυλουργούς τους ! :roll:
Απο εταιρείες επίπλων κουζίνας, ελάχιστοι έβαζαν απο μόνοι τους και αυτό, σε "ακριβές" περιοχές, δηλαδή όπου πουλούσαν με 3.000€/τμ και ... άνω .
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimitrisB έγραψε:Εργολαβικές κουζίνες, σε σημερινές τιμές, ούτε για αστείο δεν πάνε περισσότερο απο 1.500€.
Ακόμα και αυτές που ήταν τοποθετημένες στις εποχές πρό κρίσης, μετά βίας άγγιζαν τα 2.500 €.
Άλλο τι υποστήριζαν οι μηχανικο-εργολάβοι και άλλο τι πλήρωναν στους ξυλουργούς τους ! :roll:
Απο εταιρείες επίπλων κουζίνας, ελάχιστοι έβαζαν απο μόνοι τους και αυτό, σε "ακριβές" περιοχές, δηλαδή όπου πουλούσαν με 3.000€/τμ και ... άνω .

Καλά κι εγώ για πελατολόγιο απερ κλας μιλάω, το μαγαζί στην Αθήνα π.χ εξόπλιζε σχεδόν αποκλειστικά Μύκονο :s_shout
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#472176 Ελπίζω να ανήκει εδώ η ερώτησή μου:
Μηχανισμός συρόμενης γκαραζόπορτας. Έχουμε πρόταση συγκεκριμένης μάρκας;
Προκαταβολικές ευχαριστίες.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#472264 Somfy??? Μια εποχη που ψαχνομουν το λεροϊ εβγαζε προσφορές...
ή μια γυρα απο Καφκά κ.λ.π.

Ομως προσεξε "ποσων κιλων" βαρους πορτας θα παρεις....
και τον αυτοματισμό να σταματαει αν βρει κοντρα σε κατι... ( πχ ανθρωπο....)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:να βάλει τα ηλεκτρικά παντζούρια,

Στα παντζούρια, το κόστος δεν είναι αν είναι ηλεκτρικά ή όχι.
Το κόστος εκτοξεύεται με το βάρος τους, το οποίο αυξάνεται ραγδαία με το πόσο "μεγάλης διάτρησης" θες να ειναι. Όσο μεγαλύτερη διάτρηση, τόσο μεγαλύτερο βάρος. Και το παντζούρι το πληρώνεις με το βάρος.

Αν σε ενδιαφέρει το να έχουν μεγάλη διάτρηση, δλδ να τα έχεις κατεβασμένα τόσο όσο να μην αρχίζουν να κλειδώνουν τα φυλλαράκια μεταξύ τους και να περνάει πολύ φως και αέρας... dbekos alert και ανοίγεις πορτοφόλι.
Αυτό που πρέπει να δείς είναι φάρδος φυλλαρακίου και φάρδος κενού.

τα απλά αλουμινίου να ξέρεις, αφήνουν ελάχιστο φως/αέρα.
Τα μεγάλης διάτρησης (υπάρχουν αρκετές κατηγορίας) μπορούν να έχουν x3, x4 βάρος...

Επίσης πληρώνεις και αν τα θες σε χρώμα (όπως και το κούφωμα), αν θες να είναι ματ κ.ο.κ.

Για το θόρυβο, κοιτάς το κουτί του ρολλού να έχει καλή μόνωση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:να βάλει τα ηλεκτρικά παντζούρια,

Στα παντζούρια, το κόστος δεν είναι αν είναι ηλεκτρικά ή όχι.
Το κόστος εκτοξεύεται με το βάρος τους, το οποίο αυξάνεται ραγδαία με το πόσο "μεγάλης διάτρησης" θες να ειναι. Όσο μεγαλύτερη διάτρηση, τόσο μεγαλύτερο βάρος. Και το παντζούρι το πληρώνεις με το βάρος.

Αν σε ενδιαφέρει το να έχουν μεγάλη διάτρηση, δλδ να τα έχεις κατεβασμένα τόσο όσο να μην αρχίζουν να κλειδώνουν τα φυλλαράκια μεταξύ τους και να περνάει πολύ φως και αέρας... dbekos alert και ανοίγεις πορτοφόλι.
Αυτό που πρέπει να δείς είναι φάρδος φυλλαρακίου και φάρδος κενού.

τα απλά αλουμινίου να ξέρεις, αφήνουν ελάχιστο φως/αέρα.
Τα μεγάλης διάτρησης (υπάρχουν αρκετές κατηγορίας) μπορούν να έχουν x3, x4 βάρος...

Επίσης πληρώνεις και αν τα θες σε χρώμα (όπως και το κούφωμα), αν θες να είναι ματ κ.ο.κ.

Για το θόρυβο, κοιτάς το κουτί του ρολλού να έχει καλή μόνωση.

Να κάτι νέο που έμαθα :thumbsup:

Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω το διάσημο ¨αν δεν χτίσεις κι αν δεν παντρέψεις" :roll:

Τα πατζούρια τα θέλω περισσότερο για ασφάλεια και συσκότιση, δεν έχω απαίτηση να αφήνουν πολύ φως άρα νομίζω δεν θα χρειαστώ με μεγάλη διάτρηση.
Το χρώμα εννοείται ότι θέλω να είναι ίδιο με του κουφώματος.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
mjacob έγραψε:.... dbekos alert και ανοίγεις πορτοφόλι.

:lol: Βλέπω κέφια πρωινιάτικα! :s_howdy

dimik έγραψε: το πόσο "μεγάλης διάτρησης" θες να ειναι. ..... δλδ να τα έχεις κατεβασμένα τόσο όσο να μην αρχίζουν να κλειδώνουν τα φυλλαράκια μεταξύ τους και να περνάει πολύ φως και αέρας... ι ανοίγεις πορτοφόλι.

Αύξηση κόστους για φυλλαράκι : + 15-20% /ρολό.
Αυξηση κόστους για βαφή σε χρώματα RAL κλπ: +15-20%/παράθυρο, μπαλκονόπορτα κ.λ.π μέχρι και 25% αν πάς σε PEARL, SPECIAL EFFECTS , ... ,... :vava: .
Ενδεικτικές αποχρώσεις (mjacob alert :lol: ) : http://fenestral.gr/%CF%87%CF%81%CF%89% ... %B9%CE%B1/
Τα δικά μου είναι RAL 7037. :s_bye

EDIT : Ένα απλό παράθυρο αλουμινίου με ρολλό ιμάντα και ένα που θα έχει απο θερμοδιακοπή, μέχρι όλα τα παραπάνω έξτρα , οριακά στοιχίζει .....
το ένα-> άλλο ένα! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#472317 :protest:
Να σε προλάβω :
Βλέπω στέγαστρο πάνω απο την πόρτα εισόδου.
Όσο μεγάλο κι αν είναι (δε νομίζω η πόρτα να βρίσκεται σε εσοχή > 1, 00μ απο το μέσα άκρο του στεγάστρου-επιφάνεια τοίχου πρόσοψης) , θα βρέχεται, έστω απο τις σταγόνες που πέφτοντας θα πιτσιλάνε στο έδαφος και ... όπου φτάσουν.
Θα ζητήσεις η πόρτα κεντρικής εισόδου να έχει ΚΑΙ κάσωμα ΚΑΙ πρόσοψη-επένδυση απο αλουμίνιο! :rtfm:
Δεν θές να μάθεις αν θα την πιάνει το ανεμοβρόχι, κλπ, κλπ. :help:
Αλλιώς, ετοιμάσου για αντικατάσταση σε 1-2 χρόνια, που θα έχει φουσκώσει. :lipsealed: