Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Kon5 έγραψε:
Scotch έγραψε:.....(αλλά δε βλέπω να καταλήγω, οπότε μάλλον με την tassimo θα μείνω).

Μαζί θα πάρουμε αυτόματη :rtfm: :s_smile
Jura τελικά; :)

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
mjacob έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Επι του θέματος τώρα, είπα να δοκιμάσω 2 νέα παπαράκια:
https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/ ... e=5A437E3B

https://www.amazon.co.uk/dp/B01N7KRQA0/ ... il_0?psc=1

Νομίζω ότι αυτές οι πρέσσες είναι τιμιοτατη λύση για μπολικο καφέ, αυτή εχει και το αβαντάζ οτι τον κρατάει ζεστό

Το μειονέκτημα που έχοπυν οι πρεσσες, είναι στη διαδικασία καθαρισμού του καφέ/βρεμμένης σκόνης.
Στην καφετιέρα φίλτρου, παίρνεις το φίλτρο, το πετάς, τέλος.
Στην άλλη αδειάζεις ένα μέρος, μετά το υπόλοιπο στο νιπτήρα με νερό, που τα κάνει όλα πουτάνα και πρέπει να πλένεις 2 ώρες να φύγουν από παντού οι κόκοι. Ή να κάθεσαι να προσέχεις να το αδειάζεις λίγο λίγο κλπ. Γενικώς κούραση.

Βασικά, δεν χρειάζεται να την καθαρίσεις και 6 το πρωί το κάνεις αργότερα :lol: (γεγονός ότι ειναι πιο απλή η φάση της καφετιέρας, αλλά τελικά ο καφές καλύτερος)
Άβαταρ μέλους
By gakost
#468598 Τον Οκτώβριο πήρα Jura Ena Micro 90. Πολύ καλός καφές, το μενού η οθόνη και η λειτουργία/προγραμματισμός της είναι χάλι. ΔΕΝ έχει ενσωματωμένη "γαλατιέρα" για αφρόγαλα αλλά μου έδωσαν δωρεάν το γυάλινο ποτήρι που κανονικά πωλείται ξεχωριστά. Γενικά φτιάχνει πολύ ωραίο αφρόγαλα οπτικά και από ότι λέει η γυναίκα μου γιατί στον καφέ γάλα και ζάχαρη ούτε να τα μυρίσω (μόνο λίγη ζάχαρη στον φραπέ και Ελληνικό). Δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ γιατί είναι μπελάς το καθάρισμα του συστήματος του γάλακτος, υγρά, σωληνάκια κλπ και προτιμάται η λύση του aeroccino.

Γενικά η διαδικασία να φτιάξεις καφέ είναι απλή, αλλά έχει καθαριστικές κάψουλες, φίλτρα νερού, καθαριστικά για το γάλα, άδειασε τους κόκους, πλύνε το "ταψί" βάλε νερό κλπ, έχει μια διαδικασία συνολικά αν θέλεις να φτιάξεις μερικούς καφέδες μαζεμένους κάτι θα ζητήσει δεν είναι σαν τις κάψουλες όπως βέβαια και ο καφές που πίνεις.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#469696 Eπανερχόμενος στο θέμα πρέσσας, μιας και την χρησιμοποιώ καθημερινά τις διακοπές, η γνώμη μου είναι ότι ο καφές δεν έχει καμία σχέση και αξίζει το έξτρα νταβατούρι, αν εισαι φαν του γαλλικού, ήτοι θέλεις ποσότητα καφέ κατα τη διάρκεια της μέρας. Η συγκεκριμένη δε, τον κρατάει ζεστό για ώρα :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#470712 Στο πλαίσιο της "λιτότητας" :innocent: και σε αναζήτηση αξιοπρεπούς κόκκου για άλεσμα , αγοράστηκε και αυτός => De Roccis - Intenso
Καλύτερος γευστικά και με μικρότερη οξύτητα απο τον Novo Dia-Chavena, που είχα ποστάρει προ 2μήνου και ο οποίος έχει αυξημένη οξύτητα.
Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει, είναι το άριστο σώμα που προσφέρουν και οι 2 παραπάνω μάρκες, κάνοντας "κρέμα" πυκνή και μπόλικη, ενώ και το "χρώμα" είναι σκούρο ( :hmmm: λόγω καβουρδίσματος ? ).
Ο χειρότερος απ΄τους "τεσταρισμένους" παραμένει ο Segafredo-Casa , που- ευτυχώς- "τροφοδοτεί " τον υιό, που πίνει χειμώνα καλοκαίρι freddo, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#470762 Καλή η λιτότητα αλλά σαν τον φρέσκο από roaster δεν υπάρχει.

Ακόμα και ο καφές του coffee island σε κόκκους είναι μακράν καλύτερος.

Όσες φορές πήρα συσκευασμένο λυπήθηκα τον εξοπλισμό και τον χρόνο που διαθέτω για να τον φτιάξω.

Δοκίμασα από Kudu.gr πρόσφατα και είναι πολύ καλός και με όχι τόσο τσουχτερές τιμές όπως ο Red Brick που παραδοσιακά αγοράζω.
Βέβαια 250γρ μου αρκούν για 2 εβδομάδες περίπου ή αλλιώς 16 καφέδες, οπότε λέω χαλάλι.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#471587 @Scotch : Ευχαριστώ για την "αφιέρωση" :lol: , αλλά... δοκίμασε για αφρόγαλα και με οποιδήποτε εβαπορέ ( 7%), αραιωμένο με ελάχιστο νερό (1 : 4) .
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#471595 Θα δοκιμάσω (δοκιμή μόνο... και μετά ελπίζω να έχω το σθένος να το γυρίσω στο ελαφρύ :lol: ).
Από θερμοκρασία προσέχω κάτι; Κρύο, παγωμένο, χλιαρό..;
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#471597 Πάντα κρύο, το βάζεις απο πρίν (και το διατηρείς) στο ψυγείο.
Το εβαπορέ βοηθάει τους "ερασιτέχνες'" , επειδή είναι εκ φύσεως πυκνόρρευστο, να πάρουν κρεμώδες αφρόγαλα και οχι "σαπουνάδα".