Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#471282 +1000 για το Duster.

Θεωρώ πως είναι ότι πρέπει για την χρήση που το θέλει ο Ξενοφώντας. ΟΚ, προφανώς είναι μεγαλύτερο από το Panda, αλλά όπως λέει και ο Realzeus, δεν μιλάμε για κανένα θηρίο, αλλά ένα αυτοκίνητο στο μέγεθος του Focus.

Επίσης, από όσα διαβάζω από κατόχους Duster σε forum, είναι πολύ ικανοποιημένοι από την επιλογή τους και τους έχουν βγει πάρα πολύ αξιόπιστα μέχρι στιγμής. Επίσης, ακόμη και σε μεγάλα εργοτάξια (όπως αυτό για τον TAP, όλο Duster βλέπεις να έχουν οι εταιρείες).

Τα πλαστικά του είναι φτηνά σε εμφάνιση και σκληρά, αλλά δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα τριγμών, όπως στο Qashqai για παράδειγμα.

Να σημειώσω μόνο πως η τετρακίνητη έκδοση έχει μικρότερο χώρο αποσκευών από την δικίνητη, και πάλι όμως πολύ μεγαλύτερο από αυτόν του Panda.
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Φυσικά και για κίνδυνο (ζημίας) μιλούσε ο Μάρκος. Και μιλούσε από την θέση ενός ανθρώπου που δεν είναι εξοικειωμένος με το άθλημα. Είναι πολύ πιο ακίνδυνο από το να πας πεζοπορία στο βουνό. Απλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, να γνωρίζεις τους τύπους των εδαφών, τις δυνατότητες του οχήματος και τον τρόπο αντιμετώπισης κάθε εμποδίου. Φυσικά ένας υποτυπώδης εξοπλισμός (π.χ. ιμάντες) είναι μπόνους ενώ στα δύσκολα κομμάτια πάντα κάνουμε κατόπτευση πεζή.

Όντως, δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένος με το off roading...

Προφανώς δεν είναι καθημερινό το φαινόμενο των ζημιών, ωστόσο, προσωπικά, μη έχοντας την άνεση να πληρώσω για πιθανή ζημιά, θα απέφευγα σκληρές καταστάσεις (νομίζω πως δεν λέω κάτι περίεργο όταν λέω πως αυξάνεται το ενδεχόμενο ζημιάς όταν κινείσαι μεταξύ κοτρώνας και χαντακιού :lol: ) και θα έμενα σε βατούς χωματόδρομους. Άρα θα με κάλυπτε ένα ψηλωμένο προσθιοκίνητο με καλά λάστιχα "εκτός δρόμου". Το οποίο επίσης θα ήταν κλάσεις ανώτερο στο υπόλοιπο 99% των χλμ που θα έκανα.

Αν επιμείνουμε στο θέμα 4κίνηση, τότε το ξεσκονόπανο είναι νομίζω κλάσεις ανώτερο από το αρκούδι (στα ίδια λεφτά).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Κίκιζας . έγραψε:Αν εννοεις για περιπτωση λαθους του οδηγου, πχ υπερεκτιμηση σε καποια στροφη ή πιο γλυστερο οδοστρωμα και να βγει με μπολικα μουτρα, αυτα πλεον τα ρυθμιζουν αρκετα ικανοποιητικα -για τις μετριες ιπποδυναμεις τουλαχιστον των crossover που εβαλα ως παραδειγματα- σε αποτελεσματικοτητα ESP και ενιοτε ηλεκτρομπλοκε σε καποια απο αυτα.

Για εκτός δρόμου μιλούσα και νομίζω ότι συμφωνούμε σε όλα όσα έγραψες και μετά από αυτό το σχόλιο. :iconcool:

dimviii έγραψε:ρε συ κανα σκαλισμενο δωσανε για τεστ?

Έλα ντε... :s_crazy

21 quadra έγραψε:Duster 2, καμμία σχέση με το 1, έρχεται κάπου στον Φεβρουάριο / Μάρτιο.

http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... a-duster-2

Ρώτησα και τον Πατέλο που το δοκίμασε στο νταμάρι και μου είπε ότι άνετα το αγόραζε! :metalo:

markvag έγραψε:Άρα θα με κάλυπτε ένα ψηλωμένο προσθιοκίνητο με καλά λάστιχα "εκτός δρόμου". Το οποίο επίσης θα ήταν κλάσεις ανώτερο στο υπόλοιπο 99% των χλμ που θα έκανα.

Ο Ξιφ όμως είναι λίγο πιο περιπετειώδης και για αυτό θέλει τετρακίνηση και πολύ καλά κάνει αφού έχει τέτοιες διαθέσεις (και δεν θα περιοριστεί μόνο στο στεγνό προφανώς αν τύχει και βρέχει ή χιονίζει)! :iconcool:
Δεν χρειάζεται πάντως να φτάσεις σε καταστάσεις trial για να χρειαστείς την τετρακίνηση ακόμα και στο στεγνό. Μια σοβαρή ανηφόρα με σαθρό χώμα και κόλλησες αν είσαι δικίνητος. :whistlink: Φυσικά εκεί είσαι τυχερός γιατί απλά κατεβαίνεις με όπισθεν, δεν μένεις στον τόπο. Βέβαια είναι και θέμα τεχνικής, αν δεν κατέχεις κολλάς και Land Rover!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#471305 Bρε RealZeus, δε σου πε κανένας ότι είναι επικίνδυνο για τη σωματική σου κατάσταση, για την κατάσταση της τσέπη σου μιλάμε.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#471310 Κι απαντώ ότι αν είσαι προσεκτικός-συντηρητικός δεν είναι και τόσο επικίνδυνο ούτε για την τσέπη σου. Άντε κανένα σκισμένο λάστιχο από κοφτερή φυτεμένη πέτρα που δεν είδες. Μπορείς να φτάσεις σε μέρη που δεν το πίστευες χωρίς να πάρεις ιδιαίτερα ρίσκα. Εξαρτάται φυσικά και από το αυτοκίνητο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#471335 Ο Ξενοφώντας είναι η καλύτερη απόδειξη για τα λεγόμενα του Realzeus.

Αν σκεφτώ που έχει καταφέρει να φτάσει ο Ξενοφώντας με τον Τιράντα, σκέψου που θα έφτανε με ένα τετρακίνητο Duster. :lol:

Υπό προϋποθέσεις πάντως, και ειδικά αν κινείσαι μόνος σου, μπορεί να είναι επικίνδυνο και για την σωματική σου κατάσταση!
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 05 Ιαν 2018, 21:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Thanix
#471350 Θα το πω και ας με βρίσετε... εμένα μαρεσει πολύ το Yeti το οποίο το τετρακίνητο είναι και καλό σε θέμα off roading παράλληλα με καλό ταξίδι για να φτάσεις εκεί!

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

< using BoobsPower!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
axel12p έγραψε:τετρακίνητο

Είναι δυνατό μικρόβιο το off roading!!! :inlove:

axel12p έγραψε:Υπό προϋποθέσεις πάντως, και ειδικά αν κινείσαι μόνος σου, μπορεί να είναι επικίνδυνο και για την σωματική σου κατάσταση!

Θέλει σύνεση, όντως! Αλλά ακόμα και σε δύσκολες στιγμές υπάρχει λύση. Όταν κατάφερα να κολλήσω το Disco σε κοίτη λίμνης (σκασμένο χώμα πάνω από βούρκο όπως λέγαμε) δεν πέρασαν 15 λεπτά προτού να περάσει χωρικός με τέρας John Deere 4χ4 (από τον παρακείμενο δρόμο γιατί αν ήταν και αυτός στην κοίτη θα χρειαζόμασταν άρμα περισυλλογής για να μας βγάλει και τους δύο...). 20 Ευρώ για δουλειά 2 λεπτών. Δεν μου τα ζήτησε προφανώς ο άνθρωπος, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον ευχαριστήσω έμπρακτα. :s_wink "Παλικάρ δεν ήξεβρες ότι έχ βούρκου απού κάτου;" :s_sarcastic

ΥΓ: Yeti δεν βγαίνει πια και μεταχειρισμένο δεν παίζει από ότι λέει ο Ξιφ.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 05 Ιαν 2018, 22:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Thanix
#471355 Έχει κομμάτια στοκ νομίζω σε αντιπροσωπείες και θα πάρει και καλές τιμές.

< using BoobsPower!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#471360 https://www.car.gr/8432637-skoda-yeti-1 ... bition-dsg

1.2 TSi, DSG, Km0, προσθιοκίνητο
Άβαταρ μέλους
By Thanix
#471361 Ναι αυτό το είδα είναι το μοναδικό καινούριο στο car αλλά προσθιοκινητο!

Θέλει λίγο ψάξιμο σε αντιπροσωπείες

< using BoobsPower!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#471367 Έβγαινε to Yeti τετρακίνητο κάτω από τον 1800 Tsi? Νομίζω είναι εκτός προδιαγραφών του Ξιφ και στα κυβικά και στην κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
REALZEUS έγραψε:Έβγαινε to Yeti τετρακίνητο κάτω από τον 1800 Tsi? Νομίζω είναι εκτός προδιαγραφών του Ξιφ και στα κυβικά και στην κατανάλωση.
Μόνο 1.8 tsi και 2.0 tdi τετρακίνηση

< >