Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#471188 Σωστά. Τέσπα. Τελευταία στιγμή είναι και δεν έχω πολλές επιλογές. Θα πάρω αυτό και ότι βγει.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#471194 Ντινε, για να μιλάμε για fast charge πόσα Α πρέπει να δίνει;

το αξιοπεριέργο με το το xiaomi μου είναι ότι ότι μετά την αναβάθμιση σε oreo μιλάνε για fast charge (που υποστηρίζει ο 625, αλλά δεν ήταν ενεργοποιημένο έως τώρα)

η αλήθεια είναι ότι πλέον όταν φορτίζεις λέει "charging rapidly" αλλά αυτό το rapidly δεν έχω κάτσει να δω πόσο γρήγορο είναι.. :hmmm: γιατί δεν έχω φορτίσει από σχεδόν άδειο(μονοψήφιο ποσοστό) που πριν ήθελε 2ωρο

ο φορτιστής πάντως είναι 2Α, θα μπορούσε να επωφεληθεί και από ακόμα περισσότερα;

ένας στο insomnia μου έγραψε ότι από 15% του γέμισε πλήρως σε μία ώρα, αλλά μου ακούγεται υπερβολικό το νούμερο, θέλω να δω κι εγώ ο ίδιος τι παίζει
Άβαταρ μέλους
By drdino
#471196 Ο απλός ασύρματος της σάμμι είναι 5v-2A, o Fast wireless είναι 5v-9v και δεν θυμάμαι στα πόσα Α.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#471200 τώρα που έβλεπα σε ένα θρεντ (για nexus) , έλεγε ότι από 2Α και πάνω λέει charging rapidly, από 1.5 και λιγότερο από 2 σκέτο charging και κάτω από 1.5 charging slowly

οπότε για γρήγορη φόρτιση θες τουλάχιστον 2 οπότε και 2.4 ας πούμε θα σου έδινε ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση το ερώτημα είναι πόσο θα μπορούσε να σηκώσει μέγιστο και χωρίς βέβαια να έχεις ενδεχόμενα προβλήματα

πάντως σίγουρα με 2 ώρες να φορτίσει μια 3χιλιαρη μπαταρία ούτε με 2Α που δίνει ο φορτιστής δεν θα φόρτιζε οπότε κάτι θα κερδίσαμε :hmmm:

αλλά να δίνει 85% σε μια ώρα που έλεγε ο άλλος δεν παίζει, θα την αφήσω να πάει κάτω από 10% και θα χρονομετρήσω
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
QsisVTS έγραψε:
ένας στο insomnia μου έγραψε ότι από 15% του γέμισε πλήρως σε μία ώρα, αλλά μου ακούγεται υπερβολικό το νούμερο, θέλω να δω κι εγώ ο ίδιος τι παίζει

βγαίνει...
έχει 3080mAh άρα με 2Α μείον το 15% της μπαταρίας βγαίνει περίπου μία ώρα...

Εγώ πάντως το fast charging δεν έχω πιάσει πως δουλεύει...
Δηλαδή αν βάλω 2Α στο κινητό που δεν υποστηρίζει δεν θα φορτίσει περίπου σε μια ώρα η μπαταρία του (είναι 2400mAh)?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#471209 α βγαίνει; :hmmm:

πάντως μέχρι τώρα σίγουρα ήθελε 2ωρο από 5% περίπου.. άρα τα 2Α του φορτιστή δεν ήταν εκμεταλλεύσιμα

απλά το αναφέρω επειδή τονίστηκε σαν εξτραδάκι του oreo στη συγκεκριμένη συσκευή που για ανεξήγητο λόγο ήταν απενεργοποιημένο στη nougat

αν βάλεις πιο μεγάλο φορτιστή στο κινητό σου θα τραβήξει όσο είναι σχεδιασμένο να τραβάει, ακόμα και αν δεν εκμεταλλευτεί τα 2Α μπορεί σε σχέση με τον εργοστασιακό που είναι ας πούμε 1.5 να σηκώνει 1.7 οπότε να φορτίσει πιο γρήγορα

έτσι το αντιλαμβάνομαι :hmmm:

απλά για να θεωρείται "fast charging" πρέπει να είναι πάνω από 2..

επίσης μιας και είμαι άσχετος από ρεύματα, βρήκα ενδιαφέρον και αυτό εδώ το άρθρο

https://www.androidcentral.com/dash-charge

επίσης στη δική μου συσκευή κερδίζεις ένα μισάωρο όπως περίπου υποπτευόμουν.. :hmmm:
https://www.youtube.com/watch?v=UV8oLDGuzlg

όχι άσχημα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#471246 σε χρόνο αυτό τι κάνει; (μπαταρία ποιας συσκευής και σε πόσο; :hmmm: )
Άβαταρ μέλους
By Morx
#471251 Εχω παγια τακτικη να φορτιζω το κινητο μου με εναν LG 750mA το βραδυ πριν κοιμηθω. Δεν ψηνομαι να βασανιζω τη μπαταρια.
Στω τωρινο με adaptive fast charge το φορτιζω ετσι μονο αν βιαζομαι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#471252 ναι είναι πολύ γρήγορος, έτσι όπως μου ακούγεται πρέπει να κάνει το μισό από ότι θα έκανε ένας κοινός φορτιστής
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Morx έγραψε:Εχω παγια τακτικη να φορτιζω το κινητο μου με εναν LG 750mA το βραδυ πριν κοιμηθω. Δεν ψηνομαι να βασανιζω τη μπαταρια.
Στω τωρινο με adaptive fast charge το φορτιζω ετσι μονο αν βιαζομαι.

Καλά το μάμησες κι εσύ...
Και με τα διπλάσια από αυτά δεν παθαίνει κάτι...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#471320 Αφού δεν του βάζει και τέτοιο πάλι καλά να λες.... :svivhaha:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#471377 Λοιπόν πείτε μου αν λέω κάτι λάθος..

Έχω 2A και 5V άρα 10W

Αν είχα 3Α και 5V θα είχα 15W (βλέπω ότι ένας τέτοιος φορτιστής κάνει 12€ στο eshop της lg..)

Το quick charge 3.0 που υποστηρίζει το soc μου είναι μέχρι 18W με κάποιον τρόπο (διάφορους συνδυασμούς λογικά το να μείνω στα 5V είναι το πιο.. λογικό; )

Άρα με τα 15 θα είμαι μέσα στις προδιαγραφές και θα έχω +50% αξίζει;

Μέτρησα τη φόρτιση μου από 1% και θέλει όντως 1 ώρα και 25λ πλέον από κει που ήθελε 2, ή το να στοχεύσω στη μία είναι υπερβολικό; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
QsisVTS έγραψε:Το quick charge 3.0 που υποστηρίζει το soc μου είναι μέχρι 18W με κάποιον τρόπο (διάφορους συνδυασμούς λογικά το να μείνω στα 5V είναι το πιο.. λογικό; )

Όχι μάστορα, παίζουν και τα Volt. Τα διάφορα QC2, 3 κλπ φορτίζουν γρήγορα σε >5V που είναι το στάνταρ του usb.

Πχ, S7 Edge σε γλήγορο φορτιστή:
Εικόνα

κι εδώ άλλο κινητό που δεν έχει QC, στον ίδιο φορτιστή:

Εικόνα