Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#470697 Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά μεταχειρισμένα . Απο την άλλη δεν υπάρχουν κ πολλοί ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν . Επθσης εκτός απο τις συνθήκες που δεν ευνοούν ( δίκτυο φόρτισης ) , τα πρώτα αυτά ηλεκτρικά που πωλούνται έχουν έως αστεία αυτονομία , που κ οι λίγοι ενδιαφερόμενοι ( όπως πχ εγώ ... ) δεν τα κοιτάμε κάν .

Δλδ
i3 60 bev που πιθανώς καινούργιο έφτανε 45000 πλέον βρίσκεις μετα απο 3-4 χρονια με 25000+ αλλα δεν φεύγουν εύκολα ( αυτονομία 120 χλμ μαξ )
I3 60 Rex που καινούργιο θα έφτασε κ 50-55000 πλέον βρίσκεις απο 29000 ευρώ έως 39000 ευρώ
I3 94 bev ... δεν έχει στο car . Ειναι μοντέλα απο Σεπτέμβριο 2016 κ μετα . 45000 καινούριο ... το δίνουν 36000 σε εμένα . Η λογική μου λέει οτι δεν μπορώ να το κρατήσω 10 χρονια κ 250.000 χλμ αλλα αν υο δώσω στα 2-3 με 50-79.000 δε θα πιάσω πάνω απο 22000 ευρώ ...
i3 94 Rex ενα πωλείται στα 47000 συζητήσιμη όταν καινούριο κανει 55000 .
Αυτο που φοβάμαι ειναι μην τυχόν στα 3 χρονια ... οχι 22000 ευρώ θα κανει αλλα 10.000 με το ζόρι ...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
vagmag έγραψε:Αυτο που φοβάμαι ειναι μην τυχόν στα 3 χρονια ... οχι 22000 ευρώ θα κανει αλλα 10.000 με το ζόρι ...

Αν δεν ειναι 10Κ και ειναι 12Κ αλλαζει κατι;
Γιατι 22Κ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Θα ελεγα να περιμενεις 2-3 χρονια, να δεις τι και πως και βλεπεις τοτε.
Αν παλι τρωγεσαι να δωσεις το Πικασσο, ΜΟΝΟ με μεταχειρο ντιζελακι εμπορικο.
Αν σε συμφερεια αυτο εσυ το ξερεις
Άβαταρ μέλους
By GTS
vagmag έγραψε:Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά μεταχειρισμένα . Απο την άλλη δεν υπάρχουν κ πολλοί ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν . Επθσης εκτός απο τις συνθήκες που δεν ευνοούν ( δίκτυο φόρτισης ) , τα πρώτα αυτά ηλεκτρικά που πωλούνται έχουν έως αστεία αυτονομία , που κ οι λίγοι ενδιαφερόμενοι ( όπως πχ εγώ ... ) δεν τα κοιτάμε κάν .

Δλδ
i3 60 bev που πιθανώς καινούργιο έφτανε 45000 πλέον βρίσκεις μετα απο 3-4 χρονια με 25000+ αλλα δεν φεύγουν εύκολα ( αυτονομία 120 χλμ μαξ )
I3 60 Rex που καινούργιο θα έφτασε κ 50-55000 πλέον βρίσκεις απο 29000 ευρώ έως 39000 ευρώ
I3 94 bev ... δεν έχει στο car . Ειναι μοντέλα απο Σεπτέμβριο 2016 κ μετα . 45000 καινούριο ... το δίνουν 36000 σε εμένα . Η λογική μου λέει οτι δεν μπορώ να το κρατήσω 10 χρονια κ 250.000 χλμ αλλα αν υο δώσω στα 2-3 με 50-79.000 δε θα πιάσω πάνω απο 22000 ευρώ ...
Αυτο που φοβάμαι ειναι μην τυχόν στα 3 χρονια ... οχι 22000 ευρώ θα κανει αλλα 10.000 με το ζόρι ...

Στο εξωτερικο παντως λενε ότι τα ηλεκτρικα εχουν τρελλη απαξιωση γιατι η τεχνολογια προχωραει πολύ και οι παλιες μπαταριες με την μικρη αυτονομια δεν εχουν αξια πια στην αγορα. Παντως αν βρεθει ι3 σε καλη κατασταση με 10 χιλιαρικα θα αγορασω αφου εχω γκαραζ με ρευμα. Είναι μερικα που είναι πολύ καλα εξοπλισμένα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
vagmag έγραψε:Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά μεταχειρισμένα . Απο την άλλη δεν υπάρχουν κ πολλοί ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν . Επθσης εκτός απο τις συνθήκες που δεν ευνοούν ( δίκτυο φόρτισης ) , τα πρώτα αυτά ηλεκτρικά που πωλούνται έχουν έως αστεία αυτονομία , που κ οι λίγοι ενδιαφερόμενοι ( όπως πχ εγώ ... ) δεν τα κοιτάμε κάν .

Δλδ
Κοίτα όμως τη διαφορα Ελλάδας -ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ, το rex 2 ετών με 15.000 μίλια πουλιέται 16.000δολλάρια, εδώ ζητάνε από 29.000-39.000€ . Θα είχε ενδιαφέρον ίσως να δεις τι παίζει Ευρώπη γιατί εδώ μάλλον ακόμη κρατάνε αξία (πλην του μικρού καθαρά ηλεκτρικού που είναι για πολύ συγκεκριμένη χρήση).

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#470921 https://jalopnik.com/long-range-nissan- ... 1821768212
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#471073 Όντως θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα....
Και όντως στην Ελλάδα επειδή είναι ένα ακριβό παιχνίδι προς στιγμήν ίσως το κοινό για μεταπώληση να είναι πάλι λίγο ... ή να έχει τη δυνατότητα επιλογή να πάρει το πιο καινούργιο της εποχής...

Λοιπόν :

Υπάρχουν δύο αυτοκίνητα :
Βασικός εξοπλισμός
Protonic Blue, Ένδειξη πίεσης Ελαστικών, Κιτ επισκευής Ελαστικών , προειδοποιητικό τρίγωνο και κιτ πρώτων βοηθειών, Απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού, κλήση έκτακτης ανάγκης, teleservices (δεν ξέρω τι είναι), Remote servces (επίσης δεν ξέρω), ψυκτικό υγρό (άλλο πάλι και τούτο.)
Προαιρετικός εξοπλισμός που είναι ίδιος και στα δύο αυτοκίνητα :
Bmw I ζάντες 19" σε σχήμα τουρμπίνας (άσχημο) σχέδιο 429, Αντιηλιακά Κρύσταλλα, Βελούδινα ταπέτα, πιστοποίηση μπαταρίας, ταχεία φόρτιση DC, Schnell-Laden Wecheselstrom mehrphasing, Υποβραχιόνιο εμπρός, Αισθητήρας βροχής και αυτόματος έλεγχος φώτων οδήγησης, πακέτο αποθηκευτικών χώρων (δεν ξέρω τι περιλαμβάνει), Ποτηροθήκη, Εσωτερικός και εξωτερικοί καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης σκίασης (πλευρά οδη) , τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, Ενδείξεις ταμπλό στα Ελληνικά (αλήθεια το χρεώνουν αυτό στα καινούργια;;;) αυτόματος κλιματισμός, Cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος, προβολείς LED, σύστημα πλοήγησης Professional, Υπηρεσίες connected drive (δεν ξέρω αν δουλεύουν στην Ελλάδα) .

Διαφορές σε προαιρετικό εξοπλισμό:
αυτοκίνητο α) :
αντικλεπτικά μπουλόνια, Traffic Jam assistant (δεν ξέρω αν δουλεύει στην Ελλάδα... ούτε τι είναι ακριβώς) , Driving assistan plus (ενεργό cruise , ίσως διαβάζει και λωρίδες και δεν ξέρω τι άλλο) , όλο μαύρο εσωτερικό ...
Αυτό υποτίθεται καινούργιο έβγαινε 47.474 . Έχει 8100 χιλιόμετρα και η πρώτη τιμή ήταν 38000 και τώρα 34500 ευρώ .
αυτοκίνητο β) :
Σύστημα άνετης πρόσβασης (το έχει το Prius του 2004 και ακόμα και το citroen ) , Θέρμανση καθισμάτων οδηγού συνοδηγού, Interieuroberfchen Abdesit dunkel matt (δεν καταλαβαίνω γρι) , αντλία θερμότητας (βοηθάει στη θέρμανση χωρίς τόση κατανάλωση.... βλέπετε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης... έχουν λυμένα κάποια θέματα, αφού εκλύουν θερμότητα) , Ηχοσύστημα Harman Kardon , Σύστημα ανοικτής ακρόασης με USB και εκτεταμένη συνδεσιμότητα, και δίχρωμο εσωτερικό λευκό μαύρο) .
Αυτό υποτίθεται έβγαινε καινούργιο 45108. Έχει 6000 χιλιόμετρα η πρώτη τιμή ήταν καισε αυτό 38000 αλλά τώρα είναι 35500 !!!

Και στις δύο περιπτώσεις δίνουν μαζί και τον ταχυφορτιστή που φορτίζει σε 3,5 ώρες αντί για 9-10 .

Το δεύτερο έχει εξοπλισμό που σε άλλα αυτοκίνητα είναι πλέον standard , αλλά μου αρέσει τόσο η εύκολη πρόσβαση, τόσο το Harman Kardon και ίσως και η διχρωμία εσωτερικού που δεν ξέρω πως θα γίνει με τα παιδιά . Το πρώτο έχει αυτό το driving assist που μάλλον είναι καλό για την ασφάλεια.

Τι προτείνεται ;;
Η αγορά του αυτοκίνητου αυτού μου φαίνεται πιο τρελή και από της 911.
Τελευταία επεξεργασία από vagmag και 05 Ιαν 2018, 09:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#471081 Έχεις γράψει ότι κάνεις μεγάλες αποστάσεις μαζί με την οικογένεια. Τις προάλλες πήγες μονοήμερη εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, κάνω λάθος; Κι ότι δεν έχεις πάντα πρόσβαση στη 320 diesel. Σε περίπτωση που πάρεις το ηλεκτρικό, πώς θα πηγαίνεις; Με την 911;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Έχεις γράψει ότι κάνεις μεγάλες αποστάσεις μαζί με την οικογένεια. Τις προάλλες πήγες μονοήμερη εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, κάνω λάθος; Κι ότι δεν έχεις πάντα πρόσβαση στη 320 diesel. Σε περίπτωση που πάρεις το ηλεκτρικό, πώς θα πηγαίνεις; Με την 911;

χαχαχα
άλλος ένας λόγος να το οδηγήσω .
Με την 911 ναι έχουμε κάνει αυθημερόν ...αλλά και διήμερο οικογενειακώς Σέρρες (πίστα )

Εντάξει δεν είναι ότι καλύτερο .

Το ηλεκτρικό γενικά θέλει πολύ προγραμματισμό (για τον οποίο δε φημίζομαι ) . Δεν έχεις τις ίδιες "ελευθερίες" επιλογής.
Όμως σε τελική ανάλυση βάζοντας κάτω .. οι πιο συχνές μετακινήσεις καλύπτονται με το ηλεκτρικό . Σίγουρα το REX δίνει άλλες προοπτικές .... αλλά 55000 για καινούργιο και 45000 για μεταχειρισμένο δε δίνω . Όντως θα πάρω το EVO X και ας τα φάω σε βενζίνες... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#471090 Δεν πρεπει να υπαρχει πιο μπερδεμενος απο εσενα νομιζω :lol: :lol:

Βασικα απο τοτε που το οδηγησες τρελαθηκες και θες να το αποκτησεις :s_wink παρολο που δεν ειναι καθολου ορθολογικη αυτη η κινηση και το ξερεις :s_yes

Επειδη ομως η ζωη ειναι μικρη και αφου εχεις την δυνατοτητα, κανε την κινηση και παρε το Β :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#471094 Έχεις ψάξει μήπως συμφέρει από Γερμανία?
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δεν πληρώνουν τέλη ταξινόμησης.
Άβαταρ μέλους
By GTS
vagmag έγραψε:Όντως θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα....
Και όντως στην Ελλάδα επειδή είναι ένα ακριβό παιχνίδι προς στιγμήν ίσως το κοινό για μεταπώληση να είναι πάλι λίγο ... ή να έχει τη δυνατότητα επιλογή να πάρει το πιο καινούργιο της εποχής...

Λοιπόν :

Υπάρχουν δύο αυτοκίνητα :
Βασικός εξοπλισμός
Protonic Blue, Ένδειξη πίεσης Ελαστικών, Κιτ επισκευής Ελαστικών , προειδοποιητικό τρίγωνο και κιτ πρώτων βοηθειών, Απενεργοποίηση αερόσακου συνοδηγού, κλήση έκτακτης ανάγκης, teleservices (δεν ξέρω τι είναι), Remote servces (επίσης δεν ξέρω), ψυκτικό υγρό (άλλο πάλι και τούτο.)
Προαιρετικός εξοπλισμός που είναι ίδιος και στα δύο αυτοκίνητα :
Bmw I ζάντες 19" σε σχήμα τουρμπίνας (άσχημο) σχέδιο 429, Αντιηλιακά Κρύσταλλα, Βελούδινα ταπέτα, πιστοποίηση μπαταρίας, ταχεία φόρτιση DC, Schnell-Laden Wecheselstrom mehrphasing, Υποβραχιόνιο εμπρός, Αισθητήρας βροχής και αυτόματος έλεγχος φώτων οδήγησης, πακέτο αποθηκευτικών χώρων (δεν ξέρω τι περιλαμβάνει), Ποτηροθήκη, Εσωτερικός και εξωτερικοί καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης σκίασης (πλευρά οδη) , τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, Ενδείξεις ταμπλό στα Ελληνικά (αλήθεια το χρεώνουν αυτό στα καινούργια;;;) αυτόματος κλιματισμός, Cruise control με λειτουργία φρεναρίσματος, προβολείς LED, σύστημα πλοήγησης Professional, Υπηρεσίες connected drive (δεν ξέρω αν δουλεύουν στην Ελλάδα) .

Διαφορές σε προαιρετικό εξοπλισμό:
αυτοκίνητο α) :
αντικλεπτικά μπουλόνια, Traffic Jam assistant (δεν ξέρω αν δουλεύει στην Ελλάδα... ούτε τι είναι ακριβώς) , Driving assistan plus (ενεργό cruise , ίσως διαβάζει και λωρίδες και δεν ξέρω τι άλλο) , όλο μαύρο εσωτερικό ...
Αυτό υποτίθεται καινούργιο έβγαινε 47.474 . Έχει 8100 χιλιόμετρα και η πρώτη τιμή ήταν 38000 και τώρα 34500 ευρώ .
αυτοκίνητο β) :
Σύστημα άνετης πρόσβασης (το έχει το Prius του 2004 και ακόμα και το citroen ) , Θέρμανση καθισμάτων οδηγού συνοδηγού, Interieuroberfchen Abdesit dunkel matt (δεν καταλαβαίνω γρι) , αντλία θερμότητας (βοηθάει στη θέρμανση χωρίς τόση κατανάλωση.... βλέπετε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης... έχουν λυμένα κάποια θέματα, αφού εκλύουν θερμότητα) , Ηχοσύστημα Harman Kardon , Σύστημα ανοικτής ακρόασης με USB και εκτεταμένη συνδεσιμότητα, και δίχρωμο εσωτερικό λευκό μαύρο) .
Αυτό υποτίθεται έβγαινε καινούργιο 45108. Έχει 6000 χιλιόμετρα η πρώτη τιμή ήταν καισε αυτό 38000 αλλά τώρα είναι 35500 !!!

Και στις δύο περιπτώσεις δίνουν μαζί και τον ταχυφορτιστή που φορτίζει σε 3,5 ώρες αντί για 9-10 .

Το δεύτερο έχει εξοπλισμό που σε άλλα αυτοκίνητα είναι πλέον standard , αλλά μου αρέσει τόσο η εύκολη πρόσβαση, τόσο το Harman Kardon και ίσως και η διχρωμία εσωτερικού που δεν ξέρω πως θα γίνει με τα παιδιά . Το πρώτο έχει αυτό το driving assist που μάλλον είναι καλό για την ασφάλεια.

Τι προτείνεται ;;
Η αγορά του αυτοκίνητου αυτού μου φαίνεται πιο τρελή και από της 911.

To B μαλλον, τι μπαταρια εχει? Ποιος τα οδηγουσε πριν? Τα εχεις δει?
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#471105 Και τα δύο έχουν τη μεγάλη (μέχρι τώρα μπαταρία). Καλά να είμαστε θα διαβάζουμε ... για "μεγάλη " μπαταρία και 200 χλμ αυτονομίας και θα γελάμε σε 4-5 χρόνια .
Δεν ξέρω ποιος τα οδηγούσε πριν .... Θα ρωτήσω .
Και ζήτησα φωτογραφίες και μου έστειλαν προσπεκτ.... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
NickTG έγραψε:Έχεις ψάξει μήπως συμφέρει από Γερμανία?
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δεν πληρώνουν τέλη ταξινόμησης.

Στη Γερμανία υπάρχει ένα με 32900 αλλά από Αμέρικα καιτα άλλα είναι από 34500 και πάνω . Δεν έχουν τέλος τα εντελώς ηλεκτρικά, αλλά κάποια μεταφορά και κάποιο κέρδος του εμπόρου δε θα πληρώσουμε ;
Η τιμή που θα το πάρω είναι Γερμανίας αυτή τη στιγμή ...