Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#46141 Ούτε prestige δεν είναι, εφόσον βλέπεις χειροφρενο δεν έχει υδροπνευματική, είναι η έκδοση με αμορτισέρ.

Το μόνο που παραπέμπει με τη μία σε έκδοση exclusive είναι τα ασημί νικελωμενα λάστιχα κάτω από τα παράθυρα.

Αν πάντως προχωρήσεις σε αγορά C5, προτίμησε υδροπνευματική.

Διαφορετικά είναι σαν να πηγαίνεις σε μία από τις καλύτερες ψαροταβερνες και να παραγγειλεις σουβλάκια. Μιά χαρά θα είναι τα σουβλάκια, αλλά έχεις χάσει τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#46377 Καμμία σχέση με την exclusive δεν έχει . Ούτε υδρο , ούτε ξένον , ούτε δέρματα , ούτε ζάντες , ούτε ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες . Αυτή η φτηνότερη έκδοση είχε πριν την επιβολή του φόρου πολυτελείας 8000 φτηνότερα από την exclusive .
Δες μία που βρήκα στο car
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5728010/

Αυτή που λες μπορεί να είναι dynamique η dunamique +
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4807820/
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#46393 Ναι, ακόμα και εγώ που δεν ξέρω από C5, μου φαίνονται πολύ περίεργες σχεδόν όλες οι Exclusive που υπάρχουν στο Car. Μόνο μία νομίζω ότι είναι πραγματική (η παραπάνω είναι δίλιτρη, εγώ ψάχνω για THP), αυτή http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5637193/, που ο άνθρωπος αναφέρει και την αρχική τιμή. Όλες οι άλλες δεν είναι σίγουρα Exclusive, και βέβαια δεν είναι περίεργο να μην ξέρουν καν τι λένε οι πωλητές (ή να λένε ψεματάκια). Κάτι τέτοιο όμως βγάζει μάτι, 10" ψάξιμο θέλει στο site της Citroen για να βρεις τον εξοπλισμό και φωτογραφίες των εκδόσεων.

Τεςπα προχωράμε, σε αναμονή για το CX7 και των μισθολογικών μειώσεων....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#46785 Οι προσφορές που είχα από μάντρες είναι αρκετά χαμηλές, με αποτέλεσμα στην ουσία να ζημιώνομαι περισσότερο αν προχωρήσω σε ανταλλαγή μέσω μάντρας. Ακόμα και φίλος δεν μου έκανε προσφορά πάνω από 8Κ, με την προοπτική κιόλας να μην γίνει άμεσα η ανταλλαγή, αλλά όταν και εφόσον προχωρήσει η απευθείας πώληση σε κάποιον ενδιαφερόμενο (στην ουσία να με διευκολύνει δηλαδή χωρίς προσωπικό κέρδος). Οι προσφορές από άσχετα μαγαζιά ή σε μετρητό ήταν τόσο χαμηλές που δεν αξίζουν καν αναφοράς.... :oops:

Οπότε συνεχίζουμε με το αρχικό πλάνο, η αγγελία παραμένει, και αν δω ότι περνάει και ο Δεκέμβριος χωρίς καμία εξέλιξη, προχωράμε στο plan B και την μείωση της τιμής με την αφαίρεση των extras....
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#46897 Σε βλέπω να αλλάζεις άποψη ξανά κ να το κρατήσεις ενα χρόνο ακόμα!
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#46904 Με τον ισχύοντα μισθό μου, με το ζόρι καλύπτω τα πάγια έξοδα, συν βενζίνες για τις 3-4 φορές που το χρησιμοποιώ κάθε χρόνο. Η μείωση είναι επίσης σίγουρη, απλώς περιμένουμε το "πότε" και το "πόσο". Άρα εκ των πραγμάτων θα αναγκαστώ είτε να το παροπλίσω, είτε να το δώσω, η επιλογή να το κρατήσω και να το χρησιμοποιώ έχει μονοψήφια ποσοστά πιθανότητας να υλοποιηθεί.... :help:
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#46931 Κάτι έχεις γράψει λάθος μάλλον, αντιλαμβάνομαι ότι έχεις τέτοιο αυτοκίνητο και το χρησιμοποιείς 3,4 φορές το χρόνο

i see dumb people
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#46941 Σωστό, ίσως το προηγούμενο post μου είναι λίγο μπερδεμένο συντακτικώς :oops:

Το κινώ μόνο στις περιπτώσεις μεγάλων οικογενειακών μετακινήσεων, κυρίως στις διακοπές (Χριστ.-Πρωτοχρονιά, Πάσχα, Καλοκαίρι). Επίσης το χρησιμοποιώ άλλα 9-10 ΣΚ που πάμε κάπου οικογενειακώς και θέλω ταυτόχρονα να κουβαλήσω και κάτι ογκώδες. Γι'αυτό και σε 4 χρόνια έχω κάνει συνολικά λιγότερα από 18Κ χλμ....

Άρα πρακτικά το πληρώνω για να κάθεται 340 μέρες και να το χρησιμοποιώ μόνο για 25 μέρες....
Άβαταρ μέλους
By GTS
#46946 Το καλυτερο είναι να αρχησεις αμεσα το part-out και αν εισαι τυχερος και φυγουν τα εξτρα θα εχεις καποια χρηματα για να χρηματοδοτήσεις τα εξοδα του αμαξιου για ένα ακομα χρονο.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#46956 αν ειναι ετσι οπως λες η λυση ειναι μια, ξεδηλωνεις 31/12 αλλα κρατας τη αγγελία ενεργή ρίχνοντας ανα διαστήματα λιγο τη τιμη μεχρι να φύγει!

Αν το καλοκαιρι το εχεις ακομα περνεις πινακιδες να πας διακοπες τουλάχιστον!
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#46957 Μια ερώτηση θα μπορούσε να είναι : Γιατί το πήρες εξαρχής;
Anyway, τα 8κ€ είναι μια λογική τιμή σήμερα στο Ελλαδιστάν, για να φύγει άμεσα . Τα έξτρα που έχεις μάλλον κάνουν κακό στην εικόνα του ως μτχ. Αναφέρομαι στην μηχανική αλλοίωση. Βγαλτα, καντο stock και αν μπορείς πούλα τα χωριά. Κρατώντας το με πινακίδες άλλο ένα χρόνο, και σου κοστίζει ακριβότερα, και ρίχνεις και άλλο την οποία μεταπώληση.
Κάνε λογικές κινήσεις, με χαρτί και μολύβι. Άσε στην άκρη τους συναισθηματισμούς.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
The Ace έγραψε:Σωστό, ίσως το προηγούμενο post μου είναι λίγο μπερδεμένο συντακτικώς :oops:

Το κινώ μόνο στις περιπτώσεις μεγάλων οικογενειακών μετακινήσεων, κυρίως στις διακοπές (Χριστ.-Πρωτοχρονιά, Πάσχα, Καλοκαίρι). Επίσης το χρησιμοποιώ άλλα 9-10 ΣΚ που πάμε κάπου οικογενειακώς και θέλω ταυτόχρονα να κουβαλήσω και κάτι ογκώδες. Γι'αυτό και σε 4 χρόνια έχω κάνει συνολικά λιγότερα από 18Κ χλμ....

Άρα πρακτικά το πληρώνω για να κάθεται 340 μέρες και να το χρησιμοποιώ μόνο για 25 μέρες....

Οκ δεν είχες κανένα λάθος σε αυτό που έγραψες, πήρες cx7 για να κάνεις 4 φορές το χρόνο Αθήνα Θεσσαλονίκη με την οικογένεια συν το ψυγείο σου ή την ογκώδη πεθερά!Έπρεπε να το είχες πουλήσει 3 χρόνια και 11 μήνες νωρίτερα!
Βγάλε τα εξτρα (γιατί κανείς δε νοιάζεται) και σούταρε το γιατί έρχεται πολύ ανάπτυξη!

i see dumb people
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#47098 Η απάντηση στην ερώτηση "γιατί" είναι προφανής: γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις (δηλαδή μόνο με ίδιου, αντίστοιχου ή παραπλήσιου μεγέθους αυτοκίνητο). Πριν από τέσσερα χρόνια κανένας δεν ήξερε τι ερχόταν, άρα πως να μαντέψω το 2009 τι θα μου/μας ερχόταν το '14 και το '15....?

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που λέτε θα γίνει, έχω ήδη βρει αγοραστές για τα περισσότερα extras (προφανώς το πρόγραμμα δεν πουλιέται), πολύ πιθανόν λοιπόν να δείτε και εδώ 2-3 αγγελίες μου εντός της ερχόμενης εβδομάδας.... :(
Άβαταρ μέλους
By criuser
The Ace έγραψε:Η απάντηση στην ερώτηση "γιατί" είναι προφανής: γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις (δηλαδή μόνο με ίδιου, αντίστοιχου ή παραπλήσιου μεγέθους αυτοκίνητο). Πριν από τέσσερα χρόνια κανένας δεν ήξερε τι ερχόταν, άρα πως να μαντέψω το 2009 τι θα μου/μας ερχόταν το '14 και το '15....?

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που λέτε θα γίνει, έχω ήδη βρει αγοραστές για τα περισσότερα extras (προφανώς το πρόγραμμα δεν πουλιέται), πολύ πιθανόν λοιπόν να δείτε και εδώ 2-3 αγγελίες μου εντός της ερχόμενης εβδομάδας.... :(

Προφανώς και δεν θα απολογηθείς γιά τα λαμόγια τους πολιτικούς . Το 2009 ήταν άλλος κόσμος . Τα τέλη στο δίλιτρο ήταν 340 € , φόροι πολυτελείας και τεκμήρια δεν υπήρχαν και η βενζίνη περίπου στην μισή τιμή από σήμερα .

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να ψάξεις πως λειτουργεί το σύστημα κατάθεσης πινακίδων . Υπάρχει αν δεν κάνω λάθος δυνατότητα να παίρνεις σήμα που να μπορείς να το κυκλοφορείς κάποια ΣΚ . Αν πάρεις και τις πινακίδες γιά 1 μήνα , ίσως υπάρχει λύση .

Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις κάποιο σημαντικό μέρος τελών , τεκμηρίων και ασφάλισης .

Γενικά παίζουμε άμυνα και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις .