Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#469439 Καλά κάνεις και ξεκαθαρίζεις εκ νέου τα προαπαιτουμενα σου διότι από το πρώτο ποστ μέχρι τώρα έχουν παρελάσει σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιονηχανιες σε καινούρια ή μτχ και σε 3 τουλάχιστον κατηγορίες. Λίγο χάος!

Καλύτερο είναι όσο πιο μαζεμένο σε διαστάσεις. Από αυτά ο Άσος μόνο. Αντε και το Tiguan.
Πολλά τα λεφτά και ακραίες οι επιλογές για ... 3ο αυτοκίνητο. Και με αποκορύφωμα την υπέρ-υπερβολη της Giulia.

IMO κάτι πιο "φυσικολογικο" θα μου φαινόταν ένα μικρό η μικρομεσαίο SUVλακι. Αυτόματο, diesel, με ψηλή θέση οδήγησης ιδανική για γυναίκα οδηγό, χωρους για 4 και compact διαστάσεις για εντός πόλης.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#469448 Υπόψην οτι θέλω να μου προσφέρει μια κάπως διαφορετική εμπειρία ... είτε πιο συμμετοχικό οδηγικά είτε διαφορετική όπως πχ το ηλεκτρικό ...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Νίκος Παππάς έγραψε:https://www.car.gr/11791433-jeep-renegade-trailhawk-2-0-170hp-4wd

Αυτο με 32Κ

Πολύ Καλη επικογη .
Αλλα μόλις πήρε ο Αδερφος μου ... μην παρω ίδιο ...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#469454 Αυτό ρε παιδιά που δεν ξέρετε τι θέλετε... Σαν έναν φίλο μου που ήταν μεταξύ Seicento και 156 και τελικά πήρε Astra!!! :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:Υπόψην οτι θέλω να μου προσφέρει μια κάπως διαφορετική εμπειρία ... είτε πιο συμμετοχικό οδηγικά είτε διαφορετική όπως πχ το ηλεκτρικό ...

Πως ορίζεις τη συμμετοχικοτητα του diesel βρε? :)

9/10 επιλογές είναι με πετρέλαιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#469458 Διαφορετική εμπειρία θα μπορούσε να προσφέρει κι ένα ζόρικο τζιπ:

https://www.car.gr/11850401-jeep-wrangler-unlimited

Με άλλα 13-14 χιλιάρικα, καινούριο Up με φυσικό αέριο. Κόστος κίνησης 2.8 ευρώ τα 100 χιλιόμετρα. Η καθημερινή μετακίνηση της συζύγου θα κοστίζει ψίχουλα, το τζιπ θα βγαίνει δύο φορές το μήνα και θα σπέρνει.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#469459 Ψημμένος για i3 είσαι, άρα προχωράς. Γλιτώνεις τα καύσιμα, τα τέλη και τα μπαχτίτσια του ελ.κράτους. Στα 60.000χλμ το συζητάς :iconcool: . Θα πήγαινα σε αυτόν που δίνει και το wallbox, αλλιώς καινούργιο του κουτιού. Από συντήρηση τι να θέλει? Πλάκα στην πλάκα αν βάλεις και κόστος σέρβις στις αντιπροσωπίες για τα συμβατικά vs ηλεκτρικού μάλλον εξισσοροπείς και το κόστος αγοράς.
Οφ τοπικ: Στην δουλειά έρχονται 4 φυσικοί με Tesla S και ένας με το άθλιο αισθητικά X ? πως το λένε εκείνο με τις Gullwing πόρτες, και ένας φυσικός που δουλεύουμε μαζί πέρσυ πήρε i8 πριν κανα μήνα παρήγγειλε και i3 για να πηγαινοέρχεται στην δουλειά. Κάνει κάπου 170χλμ πηγαινε-ελα για το σπίτι-δουλειά-σπιτι. Στην δουλειά δεν εχουμε φορτιστές και στα test drives που έκανε ήταν υπερ του δέοντως άνετος με τις αυτονομίες. Φάγαμε όλο τον Νοέμβρη να συζητάμε για τα ηλεκτρικα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
vagmag έγραψε:Bmw 116i 2014 auto 17000 euro ... 4000 καύσιμα κ 100+ τέλη ανα έτος
Bmw 320d 2013 auto 30.000 euro ... 3000 καύσιμα κ τέλη 100+ κ 400 φόρος πολυτελείας
BMW X3 20d 2013 auto 34000 euro + 3200 καύσιμα κ 100+ τέλη κ 400 καύσιμο
Audi Q3 2.0 tdi auto Quattro 2012 , 30.000 euro , 3200 καύσιμο + 100+ τέλη κ φόρο πολυτελείας.
Alfa Romeo Gulia ... δε θέλω να φτάσω τα 40000 αλλα μόνο για τη Gulia ... auto 2.2d .... 3200 καύσιμα κ 100+ τέλη κ 400-500 φόρος
Tiguan 2016 2.0 tdi Quattro 34000 euro κ 100+ Τέλη κ φόρο
Τ-ροκ ;
Μια άλλη παράλογη επιλογή θα ήταν το evo , με 27000 ευρώ κ 6000 ευρώ καύσιμο κ τέλη κ φόρο αλλα παραείναι τραβηγμένο . :yahoo: αυτο το βάζω για να δείξω οτι πάνω κάτω σε οκά τα ίδια θα ξοδέψω ...
Υπάρχει κ η περίπτωση του i3 rex με 120 χλμ αυτονομίας ηλεκτρικά αλλα κ κινητήρα βενζίνης μοντέλο 2014 αλλα κ 30.009 ευρώ κ 20.000 χλμ ....

Τι λέτε ;
Τι προτείνετε ;

Τι i3 ξέρω οτι δεν ειναι επιλογή 10ετιας , μιας κ στα 60.000 χλμ καλα είναι να γίνει να προσπάθεια πώλησης ....

πετρελαια,ηλεχτρικα,εβο ολα μεσα.Πουτανα ολα!!! :lol:
επειδη βλεπω οτι το χρημα δεν ειναι προβλημα,θελεις να σου φτιαξω μια ιαπωνεζικη πριονοκορδελα?
Θα κοβει και σιδερα. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By cosneo
vagmag έγραψε:Υπόψην οτι θέλω να μου προσφέρει μια κάπως διαφορετική εμπειρία ... είτε πιο συμμετοχικό οδηγικά είτε διαφορετική όπως πχ το ηλεκτρικό ...
Με μια Porsche και μια BMW στο γκαράζ το συμμετοχικό και διαφορετικό οδηγικό κομμάτι θα το θεωρούσα ολοκληρωμένο. Για 3ο θα ήθελα την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα. Πιθανό το i3 να μπορεί να σταθεί αλλά μπορεί και όχι.

ΥΓ. Το υβριδικό CHR έχει απορριφθεί?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
cosneo έγραψε:ΥΓ. Το υβριδικό CHR έχει απορριφθεί?

Εκτός από τις πολεμίστρες-παράθυρα πίσω, ένα άλλο θέμα που σκέφτηκα προχθές, όπως το περιεργαζόμουν στην έκθεση, είναι η δυσκολία να ανοίξουν την πίσω πόρτα μικρά παιδιά λόγω του ύψους στο οποίο βρίσκεται η λαβή (δεν τη φτάνουν). Παίζει βέβαια αυτό να είναι και πλεονέκτημα :hmmm:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#469496 Βασικά να μας πεις τι αυτοκίνητο έχει το αφεντικό της συζύγου για να μην προκαλούμε. :)

Δεύτερον.
Παίζει το ενδεχόμενο αγοράς δύο αυτοκινήτων? Ενός μικρού ή έστω οικογενειακού με υγραέριου(seat leon, golf) όπως είπε κάποιος παραπάνω. + κάτι διαφορετικό?

Για i3 ή leaf για ηλεκτρικό είσαι.... Αν αρέσει κ της συζύγου yolo :) γεροί να είστε απαξίωση θα χάσετε.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Scotch έγραψε:
cosneo έγραψε:ΥΓ. Το υβριδικό CHR έχει απορριφθεί?

Εκτός από τις πολεμίστρες-παράθυρα πίσω, ένα άλλο θέμα που σκέφτηκα προχθές, όπως το περιεργαζόμουν στην έκθεση, είναι η δυσκολία να ανοίξουν την πίσω πόρτα μικρά παιδιά λόγω του ύψους στο οποίο βρίσκεται η λαβή (δεν τη φτάνουν). Παίζει βέβαια αυτό να είναι και πλεονέκτημα :hmmm:
Εικόνα

Ακριβώς όπως τα γράφεις ειναι !
Επίσης ενώ το υβριδικό σύστημα ειναι πολύ καλό , κ μάλιστα έχει πολύ Καλη απόκριση στο πατά άσε στη σπορ ρύθμιση , στη καθημερινή διαδρομή πήγαινε έλα σπίτι που περιλαμβάνει βουνό .... μουγκρίζει λόγω cvt... έντονα .
Όποτε ειναι εκτός .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
cosneo έγραψε:
Με μια Porsche και μια BMW στο γκαράζ το συμμετοχικό και διαφορετικό οδηγικό κομμάτι θα το θεωρούσα ολοκληρωμένο. Για 3ο θα ήθελα την λειτουργικότητα και την πρακτικότητα. Πιθανό το i3 να μπορεί να σταθεί αλλά μπορεί και όχι.

ΥΓ. Το υβριδικό CHR έχει απορριφθεί?

Δεν ειναι ακριβώς έτσι .... το Bmw , με συντροφεύει στα επαγγελματικά ταξίδια ... δεν μπορώ να το έχω όλα τα σκ .

Κ τέλος πάντων μετα απο το Bmw f31 , κ την 911 ... το να επιστρέφεις σπιτι κ να βγαίνεις βόλτα με το πικασο δεν ειναι αυτο που ονειρευόμουν ....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
vagmag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:https://www.car.gr/11791433-jeep-renegade-trailhawk-2-0-170hp-4wd

Αυτο με 32Κ

Πολύ Καλη επικογη .
Αλλα μόλις πήρε ο Αδερφος μου ... μην παρω ίδιο ...
Τότε το Ateca που είναι σαν το Tiguan αλλά φθηνότερο.

Η δική μου σκέψη είναι για SUV σαν μια ακόμη δυνατότητα για ορεινές εξορμήσεις. Έχει τους χώρους πολυμορφικου και πάει εκεί που δεν θα πας το Picasso.

Το Ι3 το θεωρώ νωρίς για την χώρα μας.
Ίσως σε 3-5 χρόνια.

Από το Redmi Note 4