Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Miatakias
dimviii έγραψε:road & track εννοεις Ohlins, οχι Προφλεξ. Καλα κανεις και δεν θελεις 3 ρυθμισεων,ειναι αρκετα δυσκολες για σεταρισμα σε αυτο το επιπεδο απασχολησης,ασε που πιστα και δρομος θα ηθελαν ξεχωριστες ρυθμισεις,και θα ησουν μια ζωη σκυμμενος ρυθμιζωντας κλικ.
το μ3 θα ειναι πιο ευκολο εξω στο δρομο απο σ2κ,αλλα τα μοτερ τους δεν ειναι για πολλα-πολλα.Αυτοκινητο με 100+κ χλμ δεν θα αγοραζα.Ψαξε για μεταλλα μπιελλων.Δεν ειναι λυμμενο το προβλημα.
Στην θεση σου θα κραταγα το σ2κ για να ασχοληθω με την οδηγηση,και οχι με συνεργεια.

Σωστά Όλινς, μπερδεύτηκα. Η αλήθεια είναι ακριβώς αυτό που λες, πως κάθε φορά πειράζεις τις ρυθμίσεις κι έχεις με την KW πάντα μια παραπάνω να λάβεις υπόψιν σου σε σχέση με τις DFV.
Όσο αναφορα το M3 έχεις δίκιο και το ξέρω κι από οτι φαίνεται δεν έχουν μείνει και τπτ καλά προς πώληση (όπως και με τα S, ή δεν τα δίνουν, ή έφυγαν έξω ή οι τιμές είναι παράλογες - φίλος πουλησε πριν ένα μήνα το S2K του 30.000 ευρώ. Του 2004 σαν το δικό μου, ήρθε και το πήρε ένας Εσθονός).

Χρήστος
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#469409 τα ε46 μ3 τι τιμες παιζουν,για καποιο καθαρο κομματι ?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Miatakias έγραψε:Νίκο επειδή θυμάμαι έψαχνες κι εσύ, θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος με τα θέματα του Μ3; Εκτός του σασί που λογικά θα είναι διορτθωμένο ( βέβαια το αμάξι που κοιτάω είναι του LCI του 04), τι επιπλέον θέλει προσοχή; Έχει 104.000 χλμ και στα αμερικάνικα φόρα που κοιτάω δε βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο.
Πίστα 2 φορές το χρόνο, σ ένα προσεγμένο αμάξι και χωρίς καφριλίκια, τι μπορεί να πάθει; Γιατί για Μ3 την έκοβα τη πίστα :yahoo:

Άσε τα Αμερικάνικα φόρα, δεν τα έχουν δουλέψει τόσο πολύ όσο στην Ευρώπη. Τσέκαρε Ελληνικά γιατί υπάρχει πολύ πληροφορία στην Ελλάδα από πολλά παιδιά.

Τα βασικά θέματα του Ε46 Μ3 είναι τα εξής:
1. Τρόμπα SMG. Νομίζω έχει ένα 2000άρο.
2. Valvetronic
3. Μέταλλα μπιελών
4. Σασί
5. Φρένα (όταν το πιέσεις)

Εννοείται ότι όλα λύνονται, αλλά θα βάλεις τον εαυτό σου σε μια καινούρια διαδικασία στην οποία πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ανά πάσα ώρα και στιγμή να χρειαστεί να τα αλλάξεις όλα αυτά. Συγκεκριμένα, μέταλλα κάποιοι πλέον τα αλλάζουν ανά 50.000κμ. Πόσες φορές τα έχει αλλάξει αυτός? Το έχεις δει το μοτέρ από κάτω, βγάζοντας το καρτερ να δεις πως είναι οι μπιέλες του ή στο πρώτο trackday θα κάνει κανένα μπαμ?!

Για το σασί έχει βγει ένα κιτ, το φτιάχνεις και τελείωσε αλλά σε χρήση πίστας θα ζορίζεται οπότε θα θέλει συνέχεια έλεγχο, ειδικά αν αρχίσεις και παίζεις με άλλες αναρτήσεις και αντιστρεπτικές γιατί όλο το ζόρι θα το τρώει το σασί.

Τέλος τα εργοστασιακά φρένα δεν είναι για πάνω από 2-3 γύρους στα Μέγαρα. Θέλεις οπωσδήποτε φρένα, μπρος/πίσω.

Προσωπικά κάμπριο δε θα αγόραζα, μόνο coupe λόγω καλύτερης ακαμψίας.

Υπάρχουν Μ3 που τα έχουν στήσει για πίστα απλά πρέπει να ψαχτείς πολύ και στην ουσία να αλλάξεις αρκετά πράγματα για να το ετοιμάσεις για πίστα. Δεν είναι έτοιμο, όπως άλλα αυτοκίνητα.

Είχε δίκιο ο Ντιμ στο παρελθόν που έχουμε διαφωνήσει για την Μ3 και τώρα το συνειδητοποιώ. :oops:

Επειδή όμως έχω οδηγήσει Ε46 σε πίστα, είναι απόλαυση γιατί είναι πολύ ελαφρύ και πάρα πολύ ευέλικτο με ένα ήχο, ξυράφι. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Miatakias
#469416 Η αλήθεια είναι πως πίστα δεν έχω σκοπο να κάνω με 1600 κιλά γομάρι, ειδικά μετά το Σ2Κ μάλλον θα μου φανεί χαλασμένο (επίσης σε τόσο σφιχτή πίστα ούτε την απόδοση ούτε την απόλαυση του Σ μπορεί να πιάσει). Καμια εκδρομή και καμιά γρήγορη βόλτα θα ήθελα που εκεί σε σχέση με το Σ θα είναι πολύ καλύτερο.
Μια κι αναφέρθηκε, η διαδικασία των μετάλλων πόσο να κοστίζει?
Ευχαριστώ πάντως και τους δυο σας για τις απαντήσεις και κρίμα που δεν υπάρχει Εβο ΙΧ SST να έπαιρνα κι εγώ ένα ( το 9άρι έχει 5άρι και δεν μου αρέσει και το 10άρι είναι λιγότερο Έβο από τα προηγούμενα... :P)

υγ. Στην επόμενη βόλτα που θα πάτε έρχομαι κι εγώ να φερω το S να μου πείτε γιατί δεν πρέπει να το δώσω για M3 :lol:

Χρήστος
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Miatakias έγραψε:Μια κι αναφέρθηκε, η διαδικασία των μετάλλων πόσο να κοστίζει?

εαν το προλαβεις θα στοιχισει λιγα χρηματα,εαν δεν προλαβεις τα μεταλλα,και φανε τα κομβια των μπιελων στο στροφαλο, θελεις λυσιμο κινητηρα και γενικη επισκευη=πολλες χιλιαδες ευρω.
Miatakias έγραψε:Ευχαριστώ πάντως και τους δυο σας για τις απαντήσεις και κρίμα που δεν υπάρχει Εβο ΙΧ SST να έπαιρνα κι εγώ ένα ( το 9άρι έχει 5άρι και δεν μου αρέσει και το 10άρι είναι λιγότερο Έβο από τα προηγούμενα... :P)

evo ix = evo 9 6 speed
evo x = evo 10 manual 5 speed/ss/t 6 speed
Mην ακους τι λενε ολοι οι ασχετοι εκει εξω,το Χαρι ειναι το καλυτερο εβο που εφτιαξαν ποτε.
Άβαταρ μέλους
By Miatakias
#469422 Μάλιστα, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως το 9άρι είχε 5άρι κιβώτιο...... Μήπως ηταν το 8?
Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως κοίταζα πάντως για 10άρι SST. Και πιο βολικό είναι σαν αμάξι από το S και πιο ικανό. Το μόνο μειονέκτημα που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι πως με το S κάνεις και κανα χαζό παιχνίδι, με το Έβο μάλλον όχι , σωστά? (έχω εμπειρία μόνο σαν συνοδηγος κι αρκετή από το αντίστοιχο STI σαν οδηγός)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Miatakias έγραψε:Η αλήθεια είναι πως πίστα δεν έχω σκοπο να κάνω με 1600 κιλά γομάρι, ειδικά μετά το Σ2Κ μάλλον θα μου φανεί χαλασμένο (επίσης σε τόσο σφιχτή πίστα ούτε την απόδοση ούτε την απόλαυση του Σ μπορεί να πιάσει). Καμια εκδρομή και καμιά γρήγορη βόλτα θα ήθελα που εκεί σε σχέση με το Σ θα είναι πολύ καλύτερο.
Μια κι αναφέρθηκε, η διαδικασία των μετάλλων πόσο να κοστίζει?
Ευχαριστώ πάντως και τους δυο σας για τις απαντήσεις και κρίμα που δεν υπάρχει Εβο ΙΧ SST να έπαιρνα κι εγώ ένα ( το 9άρι έχει 5άρι και δεν μου αρέσει και το 10άρι είναι λιγότερο Έβο από τα προηγούμενα... :P)

υγ. Στην επόμενη βόλτα που θα πάτε έρχομαι κι εγώ να φερω το S να μου πείτε γιατί δεν πρέπει να το δώσω για M3

Χρήστος

Ευχαρίστως να έρθεις. :)

Δε ξέρω αν το 10αρι είναι λιγότερο ή περισσότερο εβο, δεν είχα άλλα, όμως αυτό που είναι το λατρεύω. Έχω ήδη γράψει αρκετά και όσο περισσότερο το μαθαίνω τόσο με εκπλήσσει με αποκορύφωμα η χθεσινή βραδιά.

Τέλος πάντων, είμαστε και σε άσχετο θέμα. Ο,τι θες εσύ.

Για τα μέταλλα που λες, νομίζω είναι ένα 500ακο δουλειά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Miatakias έγραψε:Μάλιστα, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως το 9άρι είχε 5άρι κιβώτιο...... Μήπως ηταν το 8?
Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως κοίταζα πάντως για 10άρι SST. Και πιο βολικό είναι σαν αμάξι από το S και πιο ικανό. Το μόνο μειονέκτημα που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι πως με το S κάνεις και κανα χαζό παιχνίδι, με το Έβο μάλλον όχι , σωστά? (έχω εμπειρία μόνο σαν συνοδηγος κι αρκετή από το αντίστοιχο STI σαν οδηγός)

Με το εβο γλιστράς με τα 4, ελεγχόμενα υπό πίεση, με το πόδι στο πάτωμα και γελάς σαν μωρό γιατί θέλει κι άλλο. Αυτό σου φτάνει?

Δε με αγχώνει όσο το πισωκινητο πάντως. Είναι πιο προβλέψιμο και μπορεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Miatakias έγραψε:Μάλιστα, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως το 9άρι είχε 5άρι κιβώτιο...... Μήπως ηταν το 8?

ναι το 8αρι εχει 5αρι σαζμαν
5αρι σαζμαν σε 9αρι μονο στις εκδοσεις ''rs'' λογω ομολογκασιον για τους αγωνες.Πολυ λιγα κομματια στην Ελλαδα,ηταν ειδικη παραγγελια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Miatakias έγραψε:Θα παρακολουθώ το αντίστοιχο θέμα και θα έρθω.
Και για να σταματήσω το χαμό οφτόπικ που έκανα:
Εικόνα

< >

στο ΤΑΤ εισαι? ποσα εβγαλε?
Άβαταρ μέλους
By Miatakias
dimviii έγραψε:
Miatakias έγραψε:Θα παρακολουθώ το αντίστοιχο θέμα και θα έρθω.
Και για να σταματήσω το χαμό οφτόπικ που έκανα:
Εικόνα

< >

στο ΤΑΤ εισαι? ποσα εβγαλε?

Δημήτρη το έκανα για χαβαλέ παρεά με άλλα S να δω πόσο υγιειές είναι ένα μοτέρ με κόφτη στις 9200 μετα από 100Κ κμ.
Στο ίδιο δυναμόμετρο εργοστασιακά s2000 βγάζουν από 220-234 περίπου. Το δικό μου με J's εξάτμιση τιτανίου (και καταλύτη), J's εισαγωγή και πεταλούδα χωρίς πρόγραμμα έβγαλε 251,3 στις 8567 και 214,9 Νm στις 7826. Το λες και υγιές :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Miatakias έγραψε:Η αλήθεια είναι πως πίστα δεν έχω σκοπο να κάνω με 1600 κιλά γομάρι, ειδικά μετά το Σ2Κ μάλλον θα μου φανεί χαλασμένο (επίσης σε τόσο σφιχτή πίστα ούτε την απόδοση ούτε την απόλαυση του Σ μπορεί να πιάσει).

Υπερβολές. Η Μ3 είναι πιο πιστάδικη από το Evo για παράδειγμα. Τα προβλήματά της αναφέρθηκαν και προς Θεού όχι cabrio!!!