My Flickr

Ειδικά αν είσαι ακριβώς πάνω στο όριο (κυριολεκτικά μεσοτοιχία δηλαδή) θα είναι παράνομο και επικίνδυνο. Μπορείς να βάλεις υαλότουβλα και φεγγίτες κατά την κατασκευή, αλλά μετά πρέπει να το κάνεις στα κρυφά (και φυσικά ανά πάσα ώρα και στιγμή τρως καταγγελία, πιθανότατα από τον διπλανό σου).
Fiat Panda 7,6l/100km
kacey έγραψε:Αν δεν ειναι στριμενος, γιατι να κανει καταγγελια? εννοω, δημιουργει καποιος προβλημα στον διπλα και δεν το καταλαβαινω? Γιατι εφ'όσον υπαρχει ηδη το διπλανο κτισμα και ειναι πιο χαμηλο, δεν καταλαβαινω γιατι να ασχοληθει ο διπλα.
Γιατι σε ο,τι αφορα γειτονες συνηθως ισχυει το " Κανε το κακο και ριξτο στον γυαλο"
Fiat Panda 7,6l/100km
Βέβαια πάντα θα υπάρχει θέμα με ασφάλεια (π.χ. θέλει σκαλωσιά ?), θα πρέπει να γίνει χωρίς άδεια (αν δε επιτρέπεται, τότε θα πρέπει να δηλώσεις άλλα αντ'άλλων στην Πολεοδομία) κλπ....
Επισης εχει να κανει και με το ποσο "μεσα" ειναι σε σχεση με την προσοψη, και ποσο ψηλος ο γειτονας. Αν ο γειτονας εχει διωροφο και πανω, εχει και τιποτα γλαστρες στην ταρατσα, και τα υαλοτουβλα ειναι προς το βαθος, δε θα το δουν πολλοι.

Δεν είμαι σίγουρος γιαυτό ας το ψάξει κάποιος δικηγόρος σε παλιές δικαστικές αποφάσεις.
Tapatalk
— Margaret Thatcher
Ανοίγματα , παράθυρα δηλαδή στο σύνορο , δεν επιτρέπουμε σε καμμία περίπτωση , γιατί μετά δημιουργούνται νομικά θέματα και δεν είναι εύκολο να κλειστεί χωρίς δικαστική απόφαση .
Μιά εναλλακτική λύση γιά τα ανοιγόμενα υαλότουβλα , είναι τα υαλότουβλα αερισμού , που δεν ανοίγουν και δεν θα είναι ενοχλητικά γιά τον γείτονα . Αν θέλει βέβαια δεν επιτρέπει ούτε αυτά . Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα έχουν πανάκριβα .
criuser έγραψε:Τα υαλὀτουβλα όταν χτίζονται μαζί με το χτίσιμο και δεν ανοίγουν , θεωρούνται τοίχος . Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον γείτονα να χτίσει πάνω σε αυτά .
Το όλο ζήτημα είναι τι γίνεται εκ των υστέρων, αφού έχει χτιστεί ο τοίχος και ποιες οι διαδικασίες που πρέπει να κινηθούν. Αν η πολεοδομία σου επιτρέπει να βάλεις υαλότουβλο μη ανοιγόμενο και μπορείς να βγάλεις άδεια γι'αυτό δε καταλαβαίνω τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο γείτονας όσο τρόμπας κι αν είναι. Τώρα αν χτίσει στο μέλλον είναι μια άλλη ιστορία και είναι μέσα στα ρίσκα.
Για το υπόγειο πάρκιν: έχω την κάτοψη υπογείου μπροστά μου αλλά δε βλέπω να αριθμούνται οι θέσεις πάρκινγκ, απλώς γράφει "χώρος στο περίγραμμα που χρησιμοποιείται για στάθμευση". Αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει μετέπειτα όπως θέλει και να φτιάξει τις θέσεις κατά βούληση; Οι θέσεις πιλοτής αναφέρονται κανονικά στην κάτοψη.
My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Το όλο ζήτημα είναι τι γίνεται εκ των υστέρων, αφού έχει χτιστεί ο τοίχος και ποιες οι διαδικασίες που πρέπει να κινηθούν. Αν η πολεοδομία σου επιτρέπει να βάλεις υαλότουβλο μη ανοιγόμενο και μπορείς να βγάλεις άδεια γι'αυτό δε καταλαβαίνω τι πρόβλημα μπορεί να έχει ο γείτονας όσο τρόμπας κι αν είναι. Τώρα αν χτίσει στο μέλλον είναι μια άλλη ιστορία και είναι μέσα στα ρίσκα.
Για το υπόγειο πάρκιν: έχω την κάτοψη υπογείου μπροστά μου αλλά δε βλέπω να αριθμούνται οι θέσεις πάρκινγκ, απλώς γράφει "χώρος στο περίγραμμα που χρησιμοποιείται για στάθμευση". Αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει μετέπειτα όπως θέλει και να φτιάξει τις θέσεις κατά βούληση; Οι θέσεις πιλοτής αναφέρονται κανονικά στην κάτοψη.
Από μια μικρή έρευνα, δεν βλέπω να προβλέπεται τίποτα στις εργασίες μικρής κλίμακας (και επειδή προβλέπεται η χρήση σκαλωσιάς και γιατί είναι μεσοτοιχία), άρα μόνο στην Πολεοδομία θα σου πουν αν και τι επιτρέπεται (και πως).
Για τις θέσεις, αν δεν είναι κλειστές / στεγασμένες ή/και με κάποιο τρόπο ασφαλισμένες / κλειδωμένες (π.χ. με μπάρες), τότε πρόκειται απλά περί συμφωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών για το ποιος θα χρησιμοποιεί ποια. Συνήθως πρέπει να φαίνονται και να αντιστοιχούνται στα διαμερίσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση και συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών.