Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#465386 Αλλο οδηγαει γρηγορα η μαλλον σβελτα και αλλο φρεναρει δυνατα!
Γυναικα που να το κανει αυτο δεν νομιζω να υπαρχει εκτος απο την κυρια που ανεφερε ο Μαστρο-Παναγιωτης

Οποτε ασε τα ds2500 γιατι η κρεβατομουρμουρα θα παει συννεφο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#465400 Τα tarox Παναγιώτη, δεν θα του κάνουν ;
Είχες πει καλά λόγια κάποτε για αυτά....

Τα έχω στο νου μου σαν κάτι καλύτερο από DS performance, λίγο χειρότερα από DS2500 και πιο ήσυχα από τα τελευταία .
Είναι έτσι;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
tsilis έγραψε:Τα tarox Παναγιώτη, δεν θα του κάνουν ;
Είχες πει καλά λόγια κάποτε για αυτά....

Τα έχω στο νου μου σαν κάτι καλύτερο από DS performance, λίγο χειρότερα από DS2500 και πιο ήσυχα από τα τελευταία .
Είναι έτσι;

Πως δεν του κάνουν, αλλά είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα γιατί ο αντιπρόσωπος είναι γκάου και δεν φέρνει ούτε το 5% της Tarox και τα λεφτά που ζητάει είναι άστα να πάνε.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Το φθηνό δεν είναι το κριτήριο τόσο... Είδα τι καλό βγήκε το φθηνό και είπα να πάρω κάτι καλύτερο! :lol:
Αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω άλλα... προβλήματα, όχι να λύσουμε το θέμα με τα φρένα και ν' αποκτήσουμε γκρίνια για τον θόρυβο!
:inlove:
Βέβαια, η :inlove: μου κάθε άλλο παρά αργά οδηγάει, αλλά δεν ξέρω, δεν ξέρω... :lipsealed: :lipsealed:

Νομίζω πως είναι too much και θα φάω παντόφλα, ήδη η BMW μένει μέχρι να μπορέσω να της φορτώσω το Golf, γιατί αλλιώς... :lipsealed: :lipsealed:

Ξέρω, ξέρω, μου τα έλεγες εσύ αλλά εγώ δεν άκουγα... :vava: :tomato:

Να πω μια ακόμα φορά την άποψη μου, άλλο γρήγορα και ένα φρενάρισμα και άλλο κάπως γρήγορα η αρκετά γρήγορα με επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα, και άλλο κάπως γρήγορα και να χαϊδεύουμε αρκετά πρίν το φρένα και να στέλνουμε τις θερμοκρασίες στο θεό.

Η γρήγορη οδήγηση για να έχουμε αντοχή των φρένων στη διάρκεια απαιτεί δυνατό φρενάρισμα την τελευταία στιγμή με πατημένο το φρένο στον ελάχιστο δυνατό χρόνο ( με την βασική πρϋπόθεση ότι το επιτρέπει ο υψηλός συντελεστής τριβής του τακακιού, η δύναμη της δαγκάνας έπεται σε αυτή την εξίσωση )

Όταν λοιπόν δεν κυνηγάμε την ουρά μας ένα τακάκι ανάμεσα στο απλό και το fast road είναι η καλύτερη επιλογή, εδώ οι συμβουλές είναι στο περίπου γιατί ?

Γιατί μια πάστα με την ίδια εμπορική ονομασία πχ Premier για το Fiat Panta απέχει παρασάγκας από την ίδια πάστα με την ίδια εμπορική ονομασία πχ premier που είναι για το Audi Α6, υπάρχει διαφορά στην σύνθεση γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στα αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς, όταν η Premier έχει 58 διαφορετικές συνθέσεις κάτω από το ίδιο όνομα και εγώ την έχω δοκιμάσει στο Clio 1 των 60 Ηρ και των 850 kg πως μπορώ να προτείνω σαν 100% σίγουρος ότι το ίδιο τακάκι θα είναι καλό για την BMW των 150ΗΡ και 1400 kg ?

Άρα η κάθε πρόταση είναι στο περίπου απλά σαν τυφλοσούρτης για να αρχίσει ο προβληματισμός και το ψάξιμο, αλλιώς για σιγουριά παραμένουμε στο μαμά original που το έχεο ψάξει ο κατασκευαστής και η πάστα του έχει μια συνταγή που είναι στον μέσο όρο για όλες τις χρήσεις που προορίζεται το αυτοκίνητο, όταν θέλουμε το κάτι ή το πολύ παραπάνω τότε κάνουμε trial & error, άλλη λύση δεν υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Έχεις δίκιο, εκτός από τα....κιλά και τους ίππους!
Θα δοκιμάσω τα Ferodo τα απλά, και θα δούμε.

Όχι τα απλά αλλά τα ds performance γιατί υπάρχουν από κάτω τους τα premier και ακόμα πιο κάτω τα απλά.

H σειρά racing που περιλαμβάνει και τα ds 2500 έχει αρχικά FCP, οι άλλες σειρές έχουν αρχικά FDB, οπότε είναι εύκολα να τα ξεχωρίσεις.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#469145 Ο πίσω αριστερός δίσκος της μπανάνας μετά τα Μέγαρα. Άγνωστη η μάρκα άγνωστα τα χιλιόμετρα.
Την θέση τους πήραν οι Zimmerman να τους αγκαλιάζουν τα ds2500.

. τα ds2500 σε μένα κάνουν λίγο θόρυβο αλλά δεν ενοχλούν. Κι όχι κρύα. Για παράδειγμα γυρνάω από Μεταμόρφωση Ζωγράφου από ΑΟ και τα ακούω φρενάροντας στο φανάρι της Κατεχάκη. ΕικόναΕικόνα

< Note >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#469151 Μη μου πείς ότι οι τρύπες είναι από το εργοστάσιο του δίσκου, πρέπει να έγιναν μετά, τέτοια διάταξη δεν έχω ξανασυναντήσει.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
21 quadra έγραψε:Μη μου πείς ότι οι τρύπες είναι από το εργοστάσιο του δίσκου, πρέπει να έγιναν μετά, τέτοια διάταξη δεν έχω ξανασυναντήσει.
Μάλλον επιβεβαιώνεις την υποψία μου ότι τις είχανε τρυπήσει.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Obelix έγραψε:
21 quadra έγραψε:Μη μου πείς ότι οι τρύπες είναι από το εργοστάσιο του δίσκου, πρέπει να έγιναν μετά, τέτοια διάταξη δεν έχω ξανασυναντήσει.
Μάλλον επιβεβαιώνεις την υποψία μου ότι τις είχανε τρυπήσει.

< Note >

ειναι εμφανες οτι ειναι με το χερι,εαν προσεξεις η μεσαια τρυπα δεν ειναι στην ιδια ευθεια με την επομενη μεσαια τρυπα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
21 quadra έγραψε:Όχι στην πραγματικότητα, μόνο στο youtube

To είδα χθες δια ζώσης και ζαλίστηκα. Μάλιστα είναι και επαγγελματικό αυτοκίνητο :slap:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#469215 Έχει λίγο ακόμα μέχρι να χρειαστεί αλλαγή, κρίμα είναι