Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
vasilis έγραψε:Πήρα παπούτσια για τρέξιμο σήμερα και είπα να τα δοκιμάσω (είχα 4-5 χρόνια να γυμναστώ). Κάποια στιγμή το Band άρχισε να χτυπάει σαν τρελό για να χαλαρώσω... 2.2 χλμ για πρώτη μέρα καλά ήταν Εικόνα
Αν σε 2 χλμ ανέβηκες και κατέβηκες 900τόσα μέτρα μάλλον γκρεμό ανέβαινες... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#468366 Η ταχύτητά σου δεν είναι κακή. Αλλά προσπάθησε να αυξήσεις τη συχνότητα των βημάτων σου (cadence) σε πάνω από 160 (δηλαδή πιο μικρά βήματα). Θα σου δώσει μικρότερη καταπόνηση.
Αν έχεις χρόνια να τρέξεις πήγαινε πιο αργά για πιο πολύ ώρα. Βρες ένα ρυθμό που να σε έχει με πχ 140 σφυγμούς. Μπορείς να τρέχεις 500 μέτρα και να περπατάς 500 μέτρα κοκ χωρίς να σταματάς. Και σταδιακά να κάνεις μεγαλύτερη απόσταση όλο τρέχοντας. Πιάσε έτσι τα 5χλμ και μετά αρχίζεις να προσπαθείς για γρηγορότερα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#468381 Εγώ προσωπικά έχω πορωθεί με τα στατιστικά κ τον καρδιακό ρυθμό.

Παρατηρώντας τώρα είδα πως τις τελευταίες 4 εβδομάδες έτρεξα περί τα 82 χλμ κ 118 από τον Οκτώβριο που αγόρασα το ρολόι.

Εικόνα
Εικόνα

Αν δεν τρελαθώ να φάω την πρωτοχρονιά (που μάλλον δε θα φάω αλλά ελληνικά, τουτ έστιν του σκασμού) ίσως σπάσω το φράγμα των 98 κιλών στις 10 Γενάρη.

< >
Άβαταρ μέλους
By Thanix
#468665 Έχει κάποιος το Garmin Vivomove hr να μου κάνει ένα σύντομο review?

< using BoobsPower!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Thanix έγραψε:Έχει κάποιος το Garmin Vivomove hr να μου κάνει ένα σύντομο review?
Ξεκίνα από αυτόν.
https://www.dcrainmaker.com/2017/09/gar ... thing.html
Από μια γρήγορη ματιά είναι κουκλί, κάνει όσα πρέπει να κάνει αλλά και είναι μεγάλο αλλά, η οθόνη δεν φαίνεται καθόλου σε εξωτερικό φωτεινό χώρο....
Άβαταρ μέλους
By kyr80
PeterPan έγραψε:Εγώ προσωπικά έχω πορωθεί με τα στατιστικά κ τον καρδιακό ρυθμό.

Παρατηρώντας τώρα είδα πως τις τελευταίες 4 εβδομάδες έτρεξα περί τα 82 χλμ κ 118 από τον Οκτώβριο που αγόρασα το ρολόι.

Εικόνα
Εικόνα

Αν δεν τρελαθώ να φάω την πρωτοχρονιά (που μάλλον δε θα φάω αλλά ελληνικά, τουτ έστιν του σκασμού) ίσως σπάσω το φράγμα των 98 κιλών στις 10 Γενάρη.

< >

Γατάκι... 10 προπονήσεις το μήνα. Δεν πέφτω κάτω από τις 20. Το δε Οκτώβριο έκανα 27 :lipsealed:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#469045 Παρέλαβα χθες το Garmin Vivoactive 3 slate, το φόρεσα στο χέρι μου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θα το προτιμούσα 2-3mm μικρότερο αλλά είναι εντελώς αποδεκτό και αυτό ισχύει και για το πάχος. Καλοφτιαγμένο φαίνεται, ελαφρύ δεν το νιώθεις και δεν ενοχλεί με τον μετρητή από κάτω. Η μπαταρία φαίνεται να αντέχει όσο υπόσχεται δηλαδή εβδομάδα αν δεν ανάψεις το GPS οπότε υπολογίζω φόρτιση ανά 3 μέρες με GPS για τις ποδηλατικές μου διαδρομές σπίτι δουλειά.
Επίσης ρυθμίζεις σε ποιο χέρι θα το φοράς και από πού θέλεις να κοιτάει το κουμπί (κυρίως γιατί βολεύει να έχεις την πλευρά του sideswipe προς την παλάμη για να την φτάνεις πιο εύκολα). Το λουράκι πολύ μαλακό και αλλάζει πολύ εύκολα και έχει πάρα πολλές τρύπες, όλοι θα βολευτούνε.
Η οθόνη καμία σχέση με κινητών ή amoled, είναι μισοάψυχη. Αλλά έξω στο φως φαίνεται τέλεια γιατί αντανακλά το φώς με τον σωστό τρόπο (είναι λέει transflective). Έχει και backlight με πολλές ρυθμίσεις και ανάβει είτε αυτόματα (με το γύρισμα του καρπού γενικά ή μόνο σε δραστηριότητες) είτε όποτε θές κλπ. Στο 10% το έχω μια χαρά το βλέπω και δεν ενοχλεί όταν κοιμάσαι.
Άπειρες ρυθμίσεις και μενού και πολλές δυνατότητες που ακόμα δεν ξέρω αλλά φαίνεται να λειτουργεί καλά και να κάνει όλα όσα περίμενα κι ακόμα παραπάνω. Πάντως είναι πιο εύχρηστο από όσο περίμενα γενικά και η οθόνη αφής κακώς με φόβιζε. Κουμπί για ξεκλείδωμα (αν το έχεις κλειδωμένο, τελικά δεν το έχω), κουμπί για να πας στις δραστηριότητες, επιλέγεις (είτε από οθόνη είτε από το side swipe), πατάς οθόνη, περιμένεις GPS αν προβλέπεται, πατάς κουμπί ξεκινάει, πατάς κουμπί σταματάει, λές ναι να σώσει σώζει, τέλος.
Πώς ζούσαμε τόσο καιρό χωρίς smartwatch/fitness tracker; Τελικά βολεύει να βλέπεις ειδοποιήσεις και μηνύματα στο ρολόι χωρίς να βγάζεις τηλέφωνο. Να βλέπεις το τραγούδι που παίζει από το κινητό σου (αυτό μόνο λείπει, να είχε χώρο για τραγούδια), τον καιρό. Στον ύπνο μου έβγαλε ότι τον μισό χρόνο τον κάνω σε ελαφρύ ύπνο και τον άλλο μισό σε βαθύ, ήλπιζα περισσότερο βαθύ.
Τώρα έχω μπερδευτεί με την απίστευτη παραμετροποίηση που μπορείς να πετύχεις και με όλα αυτά που μπορείς να του πειράξεις σε κάθε δραστηριότητα χωριστά ή να φτιάξεις δικές σου δραστηριόητες καθώς και με τα όσα μπορείς να του φορτώσεις, έχει φάτσες ρολογιού, πεδία, εφαρμογές κλπ. Πού πάνε και πως θα τα βρίσκω...
Και κάποια στιγμή με το NFC που έχει θα πληρώνεις κι όλας (ισχύει σε USA και άλλες χώρες, είναι θέμα συμφωνιών της Garmin με τράπεζες της κάθε χώρας).
Σας συσκευούλα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Μέχρι στιγμής δεν έχω τρέξει ούτε κάνει ποδήλατο γιατί ήμουν άρρωστος και έχω ακόμα δέκατα και δεν θέλω να ζοριστώ, μόνο περπάτημα. Αλλά αυτό το ΣΚΔ θα κάνω περισσότερες μετρήσεις.
Το έχω βάλει να στέλνει τις δραστηριότητες και στο Strava και τις βρίσκω κι εκεί. Τώρα πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω και στα δύο (Strava και Garmin Connect) ή όχι. Το κάθε ένα έχει τα θετικά του.

kyr80 μόλις ζήτησα να συνδεθώ μαζί σου για να βλέπω τις επιδόσεις σου και να φτιάχνομαι μπας και ξεκουνηθώ.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:
PeterPan έγραψε:Εγώ προσωπικά έχω πορωθεί με τα στατιστικά κ τον καρδιακό ρυθμό.

Εικόνα
Εικόνα

< >

Γατάκι... 10 προπονήσεις το μήνα. Δεν πέφτω κάτω από τις 20. Το δε Οκτώβριο έκανα 27 :lipsealed:

Εικόνα

Με 12 προπονήσεις (3 την εβδομάδα ) είμαι ικανοποιημένος.
6:00-18:00 είμαι νοσοκομείο. Θέλω να βλέπω κ τον μικρό όσο μπορώ. Αν καθόμουν σπίτι ίσως έβγαιναν περισσότερες.
Άσε που τρώω βέτο από τη γυναίκα καμιά φορά.
Σου έστειλα κ εγώ Connect request.

@ sknipper: το ρολογάκι είναι πολύ αξιόλογο κ στέκεται άνετα με casual ντύσιμο. Κ η οθόνη αφής δεν είναι τροχοπέδη. Κάνε κανένα τρέξιμο με GPS να καταλάβει τον βηματισμό σου. Αν τρέχεις σε διάδρομο (θυμάμαι πως όχι) τότε μπορείς να το καλιμπράρεις κ στον διάδρομο.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#469090 Κάτι δεν πάει καλά.
Μ. όρο σφυγμού 170 κ μ.ο. 5 χαω δε συμβαδίζουν... ο σφυγμός που δείχνει είναι υπερβολικά μεγάλος...

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#469101 Υποψιν δεν ειναι τρεξιμο. 5χ5 ειναι. Tι διαβαζει το εργαλειο νομιζω το χουμε ξανασυζητησει. Τωρα να λεει μπαρουφες? Θα σε γελασω. 20€ εχει! :svivhaha:

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:

Αν δεν τρελαθώ να φάω την πρωτοχρονιά (που μάλλον δε θα φάω αλλά ελληνικά, τουτ έστιν του σκασμού) ίσως σπάσω το φράγμα των 98 κιλών στις 10 Γενάρη....
... Σου έστειλα κ εγώ Connect request.
@ sknipper: το ρολογάκι είναι πολύ αξιόλογο κ στέκεται άνετα με casual ντύσιμο. Κ η οθόνη αφής δεν είναι τροχοπέδη. Κάνε κανένα τρέξιμο με GPS να καταλάβει τον βηματισμό σου. Αν τρέχεις σε διάδρομο (θυμάμαι πως όχι) τότε μπορείς να το καλιμπράρεις κ στον διάδρομο.
kyr80 και Πέτρο αν και έχουμε γίνει connect όταν σας βλέπω δεν βλέπω τίποτα δικό σας, κανένα activity, μάλλον τρέχει κάτι με τις ρυθμίσεις privacy τις δικές σας γιατί μιας φίλης μου τα βλέπω όλα.
Το φοράω σαν το καθημερινό μου ρολόι. Του πέρασα και κάποια watch faces, μάλλον έχω καταλήξει σε μία, κάποια ωραία datafields κλπ. Κατέληξα και στις ρυθμίσεις κλειδώματος και φωτισμού που με βολεύουν (όχι κλείδωμα, όχι gesture, μόνο 10%).
Μου έκανε ζημιά όμως σήμερα. Βγήκα για χαλαρό τρέξιμο πρώτη μέρα μετά από την ίωση και πήγαινα καλά. Το κάνω stop για να περπατήσω χωρίς να το μετρήσει και να κάνω διατάσεις στη λαγονοκνημιαία μου ταινία που άρχισε να πονάει. Και όταν πάω να το ξαναξεκινήσω μου λέει ότι έκανε discard. Γκρρρρ. Βρήκα ότι μπορείς το autopause να είναι με όριο ταχύτητας, οπότε του είπα τώρα να κάνει pause όταν πέσω κάτω από 8'/χλμ, έτσι δεν θα πρέπει να το σταματάω. Κάτι όμως είδα για αυτόματη απόρριψη μετά από 25 λεπτά.... Αυτό που με νοιάζει πχ πάω με το ποδήλατο δουλειά, το σταματάω, εργάζομαι ώρες, το ξεκινάω και γυρνάω σπίτι, μπορώ να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα ή εναλλακτικά, μπορείς να ράψεις μαζί 2 δραστηριότητες (μέσα από την Garmin γιατί το Strava μπορεί).