Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By vagmann
Anonymous Founder έγραψε:
InFiNiTy έγραψε:Σκέφτομαι να κάνω καμία εκδρομή σε βουνό με τα AD08R. Έχουμε καθόλου feedback από χιόνι; Εννοώ σε σύγκριση με ένα πιο συμβατικό ελαστικό.
Για δύσκολες συνθήκες υπάρχει και αυτό , αλλά το θέμα είναι να μην κολλάω εκεί που τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πάνε άνετα.

Πολύ δύσκολο να απαντήσει κάποιος σε αυτό, αν και προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα να βγω με τέτοιο λάστιχο στα χιόνια.

Μεγεια Κωστα!

AD08R+χιονι???Trollαρεις ετσι??? :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
InFiNiTy έγραψε:Σκέφτομαι να κάνω καμία εκδρομή σε βουνό με τα AD08R. Έχουμε καθόλου feedback από χιόνι; Εννοώ σε σύγκριση με ένα πιο συμβατικό ελαστικό.
Για δύσκολες συνθήκες υπάρχει και αυτό , αλλά το θέμα είναι να μην κολλάω εκεί που τα υπόλοιπα αυτοκίνητα πάνε άνετα.

δεν μπορει να σου απαντησει καποιος ,ολα ειναι σχετικα,ποσο χιονι θα συναντησεις,τι θερμοκρασιες θα εχει(πρωι/μεσημερι ηλιος/βραδυ) τι αυτοκινητο ειναι,ποσο νιωθεις οδηγικα κλπ.
Λογικα εαν πας προσεκτικα/φυλαγμενα δεν θα εχεις καποιο θεμα.Τωρα εαν σταματησεις σε ανηφορα με ψιλοπαγωμενο χιονι το βραδυ εχουμε θεμα.Κουβερτες/αλυσιδες δεν παιζουν?

εντιτ εγω ας πουμε, εχω γινει ρεζιλι με το εβο σε λιγο χιονι με κρυα 050α. :ninja:
σε αλλη περιπτωση με τα ιδια ελαστικα περναγα απο απατητο χιονι 20-30 εκατοστων απατητο κανονικα χωρις προβλημα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#468899 Ευχαριστώ παιδιά...Η οικονομική διαφορά ήταν πολύ μικρή τελικά ,γυρω στα 100 ευρω. Δεν άξιζε το κόπο.
Μόνο με τις Kormoran κτλ θα έπεφτε αρκετά η τιμή.Αλλά τέτοιες μάρκες δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω.Εντύπωση μου έκανε που τα Hankook βγαίναν ακριβότερα απο τα Dunlop.
Επίσης τα dunlop τα έχω δοκιμάσει σε πολλά αυτοκίνητα και δε με έχουν απογοητεύσει ποτέ,ακόμα και σε χειμερινά,ενώ έχουν και 1 χρόνο πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Και κάτι ακόμα η ρεζέρβα μου είχε 10psi πίεση μόνο...Να θυμάστε να τις ελέγχετε!
Τα παλιά ήταν έτσι μετά από 50000km και 3 χρόνια.
Εικόνα
Τα πίσω είχαν περισσότερο πέλμα.
Τα καινούρια θα τα κάνω μπρος πίσω σίγουρα.
Η ζάντα αρκετά φαρδιά τελικά...Εικόνα
Ευθυγράμμιση δεν έκανα.Η φθορά ήταν ομοιόμορφη σε αντίθεση με τη προηγούμενη αλλαγή ,στα ίδια χιλιόμετρα,που είχα κάνει ευθυγράμμιση.Θα κάνω αργότερα μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#468903 Ποτέ δεν έχω αλλάξει ελαστικά λόγω φθοράς... πάντα λόγω χρόνου τα αλλάζω :oops:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#468904 Τα λάστιχα είχαν σκληρύνει πάντως.Το ένιωθα έντονα.Επίσης τα μπροστα αν και φαίνονται να έχουν πέλμα είχαν φτάσει στους δείκτες φθοράς.Ειδικά στη βροχή ένιωθα ανασφάλεια.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Scotch έγραψε:Ποτέ δεν έχω αλλάξει ελαστικά λόγω φθοράς... πάντα λόγω χρόνου τα αλλάζω :oops:
Αφου οδηγεις με στοχο την οικονομια πάντα, λογικο βρε συ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
mirage έγραψε:
Scotch έγραψε:Ποτέ δεν έχω αλλάξει ελαστικά λόγω φθοράς... πάντα λόγω χρόνου τα αλλάζω :oops:
Αφου οδηγεις με στοχο την οικονομια πάντα, λογικο βρε συ.
< >

Ναι, απόλυτα λογικό να μην υπάρχει φθορά. Περισσότερο διαπίστωση ήταν.
Βασικά δεν οδηγώ τόσο με στόχο την οικονομία, όσο την μικρότερη δυνατή φθορά του αυτοκινήτου. Η οικονομία στο καύσιμο (και πιθανώς σε συντήρηση/βλάβες) είναι παρεπόμενο. Είναι "κουσούρι" που έχω σχεδόν απ' όταν ξεκίνησα να οδηγώ :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By mirage
#468923 Τα αυτοκίνητο δεν φθείρεται άμα οδηγείς γρήγορα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#468924 E, εντάξει, εξαρτάται το πόσο γρήγορα! :lol:
Θεωρώ πως αν πας λίγο πιο γρήγορα, όχι δεν φθείρεται. Αν πας αρκετά πιο γρήγορα και το φτάνεις στα όριά του, τότε φθείρεται. Έχω αναφέρει πολλές φορές πόσες φορές είχα αλλάξει ρουλεμάν στα παλιά μου αυτοκινητάκια, σε αντίθεση με τον πατέρα μου...
:help:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#468927 Το γρήγορα δεν φθείρει τόσο, το όριο και το στραμπούληγμα ναι!

Καλοτάξιδα kostis20!

Κι εγώ σήμερα έβαλα τα καινούρια. Πειραματίστηκα όμως (όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό για την Kumho), καθώς διαφορά της τάξης του 45-50% δεν την λες και αμελητέα και τέτοιες μέρες του χρόνου είναι βαριά του Έφορα η... "σκιά"!!! :vava:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#468945 τι treadwear εχουν Αλεξανδρε?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#468964 320 Δημήτρη. Διακρίνεται με το ζόρι στην προτελευταία φωτο. Κι εμένα μεγάλο μου φάνηκε, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάθε εταιρεία έχει δικό της ελαστικό αναφοράς...